Tranzitarium

Astrele in iulie 2011

Astrele in iulie
Astrele in iulie

De unde pana unde merg planetele in luna iulie 2011 :

Soarele: pe 1 iulie se afla in Rac, unde sta pana in data de 23 iulie, cand trece in Leu;

Intre 1 si 22 iulie, cand Soarele se va afla in Rac, natura isi intoarce privirea spre interior. Plantele au nevoie de liniste pentru a se putea ocupa de cresterea fructelor si coacerea semintelor. Omul parcurge un proces asemanator. Simtim nevoia sa reducem turatia motoarelor, sa ne permitem mai multa relaxare in sanul familiei, printre prietenii nostri dragi. Cand Soarele ajunge in Rac, sufletul isi exprima nevoia de odihna. Atentia noastra este indreptata mai mult spre interior, simtind nevoia de comuniune sufleteasca cu cei dragi. Intensitatea trairilor parcurse in prima jumatate a anului solicita reincarcarea bateriilor noastre interioare. Astfel, este recomandabil sa ne relaxam in sanul naturii, ascultand muzica sau citind carti care ne incanta sufletul.

Menirea perioadei in care Soarele se afla in Rac este regasirea armoniei sufletului nostru. Vom cauta probabil sensul profund al vietii si modalitatile de a ne imbogati viata sentimentala.

Incepand cu data de 23 iulie, Soarele se va afla in Leu. Atentia noastra va fi probabil redirectata din nou spre exterior. Dupa ce ne-am reincarcat bateriile in saptamanile precedente, ne vom avanta probabil cu forte proaspete spre cucerirea a noi teritorii. Este posibil sa dorim sa aratam lumii cat de importanti suntem. Este de asteptat sa ne intereseze indeosebi partea placuta a vietii: vom cauta sa ne distram, sa ne infrumusetam viata de zi cu zi, sa o percepem ca pe un festival fara de sfarsit. Vom manifesta probabil multa creativitate, deopotriva pe taramul muncii si al vietii particulare.

Leul fiind simbolul Sinelui, este de asteptat sa parcurgem noi momente de constientizare a Ceea Ce Suntem cu Adevarat. Aceste momente vor genera probabil imbolduri de a dedica viata noastra unor scopuri marete si nobile.

Luna: in data de 1 iulie se afla in Rac, pe 3 iulie trece in Leu, pe 5 iulie in Fecioara, pe 7 iulie in Balanta, pe 9 iulie in Scorpion, pe 11 iulie in Sagetator, pe 13 iulie in Capricorn, pe 15 iulie in Varsator, pe 18 iulie in Pesti, pe 20 iulie in Berbec, pe 23 iulie in Taur, pe 25 iulie in Gemeni, pe 28 iulie revine in Rac, iar pe 30 iulie in Leu;

Mercur: pe 1 iulie se afla in Rac, pe 2 iulie trece in Leu, iar pe 28 iulie trece in Fecioara unde ramane pana la sfarsitul lunii;

Mercur se va afla in Rac practic doar in prima zi a lunii iulie. Fiind in domiciliul Lunii, Mercur isi incheie periplul intr-un mediu astral nu foarte compatibil cu natura sa, iar astfel functionarea intelectului nostru poate cobori spre o stare latenta. Gandurile vor tinde sa circule lent si nu foarte precis. Vom avea insa de castigat pe partea intuitiei care poate fi imbunatatita.

Comunicarea dintre oameni poate suferi din cauza subiectivismului. Este de asteptat ca gandurile sa fie trecute prea mult prin filtrul sentimentelor si astfel sa piarda din claritate si focalizare. Vom castiga insa in ceea ce priveste imaginatia si fantezia.

Putem trage urmatoarea concluzie: pe 1 iulie, intelectul nostru se poate afla intr-o stare de relaxare. Prima zi a lunii va fi excelenta pentru scriitori si poeti, insa cei care lucreaza cu informatii concrete (inginereste) se pot lovi de dificultati de focalizare.

Mai departe, in dimineata zilei de 2 iulie Mercur va intra in Leu si lumea va intra probabil intr-o perioada mai creativa. Leul fiind un semn de foc va darui un plus de energie intelectului nostru. Datorita acestuia, este de asteptat ca procesele de lucru sa castige la capitolul randament. Totusi, remarcam faptul ca oamenii vor fi tentati sa nu recunoasca decat varianta lor de adevar, fiind dispusi sa lupte pentru aceasta pana la ultima suflare. Este posibil ca admiterea opiniei celorlalti sa para a fi o sarcina dificila. Oamenii vor fi tentati sa afiseze o presupusa superioritate intelectuala, o atitudine care poate genera tensiuni in viata sociala.

Este important sa intelegem ca intelectul nostru va beneficia de un plus de energie care trebuie investita in scopuri pozitive, altruiste si creative. Va fi recomandabil sa cultivam smerenia deoarece orgoliul poate distruge valoarea celor mai insemnate creatii.

Mercur trece in domiciliul sau – in Fecioara – incepand cu seara zilei de 28 iulie. Este de asteptat ca intelectul nostru sa devina mai concentrat si mai eficient. Vom cauta sa fim precisi si punctuali. Vom urmari probabil sa deosebim adevarul de neadevar, respectiv realitatea de imaginatie. Vom cauta sa ne bazam existenta pe ceea ce este concret, verificat si valoros. Acest lucru nu inseamna in mod neaparat ca ne vom agata de materie, ci pur si simplu vom urmari precizia si valorile adevarate, inclusiv din domeniul intelectual si spiritual. Discutiile care vizeaza mediul de afaceri vor deveni probabil mai prompte si obiective.

Asadar, in ultimele 3 zile ale lunii Mercur va lucra sa ne asigure un plus de harnicie si dibacie. Este probabil ca aceasta parte a existentei noastre sa fie pusa pe baze stiinfifice: vom tinde sa calculam si sa proiectam totul din timp.

Venus: pe 1 iulie se afla in Gemeni, pe 4 iulie trece in Rac, iar pe 28 iulie trece in Leu unde ramane pana la sfarsitul lunii;

Intre 1 si 3 iulie, Venus se va afla in Gemeni. Viata noastra relationala va fi probabil destul de animata. Vom comunica relativ mult despre viata noastra emotionala, intr-un mod sincer si deschis. Este de asteptat sa realizam ca principala cheie a armoniei dupa care tanjim este transparenta sentimentelor noastre.

Venus in Gemeni lucreaza pentru reimprospatarea si redefinirea relatiilor noastre. Vom simti nevoia de a analiza sentimentele noastre, de a pune niste intrebari sincere si de a astepta raspunsuri logice. Iubirea va fi completata si de aportul intelectului. Este de asteptat sa simtim nevoia de a experimenta insufletirea cuvintelor noastre cu vibratia iubirii.

Pornind de la natura Gemenilor, este posibil sa legam noi prietenii, dar nici pe cele vechi sa nu le uitam. Vom dedica probabil o buna parte a timpului nostru pentru a le intretine. Este posibil sa comunicam mult, pe subiecte variate. Umorul si glumele vor fi oaspeti bineveniti si aproape permanenti.

In dimineata zilei de 4 iulie, Venus trece in Rac. Sentimentele noastre vor deveni probabil mai profunde. Este posibil sa simtim nevoia de a ne retrage putin spre interiorul nostru. Emotiile vor parea mai ascunse, mai inhibate.

Este posibil sa ne reintoarcem cu gandul in trecut, pentru a redescoperi amintiri placute. Dulceata clipelor traite odinioara va constitui o hrana sufleteasca destul de des utilizata pentru a mai sterge din monotonia zilelor de rand. Vom fi probabil atrasi de romantism, de frumusetea bogatiilor oferite de inima.

Racul fiind o zodie responsabila cu sentimentele materne, este posibil sa ne ocupam mai mult si mai profund de generatia tanara, de copiii, de nepotii si elevii nostri. Este probabil sa simtim nevoia de a ne ocupa mai constient de modelarea sufletului lor.

In data de 28 iunie, in orele dupa-amiezii, Venus intra in Leu. Ea fiind responsabila de relatiile noastre si de iubirea daruita, este de asteptat sa fim invadati de imboldul de a darui mai mult din bogatiile inimii noastre. Vom dori probabil sa introducem mai multa energie si stralucire in relatiile noastre. Efectul cel mai elocvent al prezentei lui Venus in Leu va fi iesirea in evidenta a tandretei de care dispunem. Este de asteptat ca oamenii sa scoata la suprafata sentimente alese din strafundul inimii lor. In plus, datorita faptului ca Leul este un semn fix, viata noastra sentimentala va putea intra pe un fagas mai stabil.

In alta ordine de idei, este posibil sa ne permitem mai multa distractie si destindere. Oamenii vor dori probabil sa-si petreaca o buna parte din timp impreuna cu prietenii lor, cautand modalitati care sa le umple cu adevarat sufletul. Este de asteptat sa zambim mult, sincer, din inima.

Marte: pe toata durata lunii iulie se va afla in Gemeni;

In aceasta luna, Marte va energiza zodia Gemenilor. Este posibil ca atentia noastra sa fie focalizata pe tranzactiile comerciale si de speculatiile financiare. Vom simti probabil ca dispunem de mai multa inspiratie in acest domeniu.

Vom fi probabil intr-o continua alerta. Este posibil sa fim relativ nerabdatori, chiar nervosi, sa avem impresia ca ne este dificil sa ne descurcam intr-o lume agitata si haotica.

Este de asteptat sa comunicam mai mult, dar nu neaparat mai profund, pe alocuri chiar in contradictoriu.

Va fi important sa ne acordam clipe de ragaz ca sa ne putem recastiga ritmul. Marte in Gemeni poate crea o stare de neliniste, care este justificata in exterior – determininadu-ne sa fim activi – dar nu si in interior. Va fi esential sa ne pastram linistea si integritatea, gandindu-ne ca suntem fiii Domnului si nu doar niste alergatori de semidistanta.

Jupiter: pe toata durata lunii iulie se va afla in Taur;

Jupiter fiind in Taur, este posibil ca atentia noastra sa fie indreptata spre planul fizic. In interiorul nostru se va trezi probabil nevoia de a trai in confort, de a ne asigura un nivel de trai cat mai ridicat. Ne vor interesa probabil modalitatile de a castiga mai multi bani, ca sa putem accede spre scopurile materiale propuse. Chiar si cei care au alte interese decat cele din planul fizic, se vor trezi probabil cu nevoia de a obtine resurse materiale si financiare proiectelor pe care le desfasoara.

Asadar, putem afirma ca banii se vor situa in centrul atentiei. Este posibil sa redefinim relatia noastra fata de valorile materiale, pe baza ideii ca este recomandabil sa gandim pozitiv fata de acestea ca sa le atragem in viata noastra.

In alta ordine de idei, este posibil ca nevoile noastre fizice sa creasca. Este de asteptat sa fim mai interesati de dragostea autentica.

Totodata, sederea lui Jupiter in Taur poate insemna o perioada de stabilitate si siguranta. Nu ne putem astepta la prea multe schimbari semnificative, sau daca totusi acestea vor avea loc, se vor petrece lent.

Saturn: pe toata durata lunii iulie se va afla in Balanta;

Saturn se afla in semnul sau de exaltare, in Balanta, iar astfel este posibil sa percepem ca limitarile din planul fizic au devenit mai putin stricte. Saturn este elementul de reglaj din sistemul nostru solar. El va insista sa conferim relatiilor noastre (=Balanta) o nota de utilitate. Cu Saturn in Balanta, vom simti probabil nevoia de a explora modalitatile prin care relatiile noastre pot indeplini necesitatile noastre sufletesti si ne pot ajuta in atingerea scopurilor noastre lumesti.

Saturn inseamna corectitudine si utilitate practica. Astfel, prezenta sa in Balanta va accentua probabil nevoia de cooperare. Este de asteptat sa percepem avantajele lucrului in echipa (intr-o atmosfera de deplina incredere reciproca) si sa le aplicam in practica.

Uranus: pe toata durata lunii iulie se va afla in Berbec: intre 1 si 9 iulie in mers direct iar incepand cu 10 iulie, in mers retrograd;

Este de asteptat sa fim suficient de hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea unei lumi mai perfecte. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata uneori impotriva curentului general. Vom fi probabil activi si energici, plini de initiativa si ambitie.

Mersul retrograd al lui Uranus ne invita – chiar la modul imperativ – sa ne manifestam originalitate si unicitatea. Este de asteptat sa ne dam seama ca lumea poate evolua doar prin aportul constient al fiecaruia dintre noi. Asadar, este recomandabil sa nu reprimam nici o idee care ne viziteaza, oricat de revolutionara ne-ar parea. Daca Cerul ne trimite un gand original care ne electrizeaza interiorul, inseamna ca acesta trebuie testat si nu ingropat in profunzimile sufletului.

Neptun: pe toata durata lunii iulie se afla in Pesti, in mers retrograd;

Neptun se afla in domiciliul sau si astfel este de asteptat sa ne trimita de acolo un val de compasiune si de iubire transpersonala. Este probabil sa creasca empatia si capacitatea noastra de iertare. Este de asteptat ca toate formele de comunicare sa devina mai profunde si mai subtile. Este probabil ca intuitia noastra sa castige in acuratete. Tot ce intra in categoria “capacitati paranormale” promite sa ia un avant considerabil.

Putem afirma ca ni se vor deschide usile Cerului.

Neptun este retrograd. Putem cadea intr-o atitudine nerealista, mult prea utopica. Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.

Pluton: pe toata durata lunii iulie se afla in Capricorn, in mers retrograd;

Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem. Ne va interesa probabil sa fim creativi in planul fizic. Pluton in Capricorn insista sa ne vada nu doar visand, ci lucrand concret pentru indeplinirea dorintelor noastre.

Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Nod Nord: pe toata durata lunii iulie se afla in Sagetator.