Astrele in iunie 2014

de Fülöp László

De unde pana unde merg planetele in luna iunie 2014

Soarele: pe 1 iunie se afla in Gemeni, unde sta pana in data de 21 iunie, cand trece in Rac.

In primele trei saptamani din iunie, Soarele se va afla in Gemeni. Acest semn fiind domiciliul lui Mercur, este de asteptat sa comunicam mai mult si mai eficient.

Imagine: Joan M. Mas
Imagine: Joan M. Mas

Nu ne vom multumi sa ne holbam pur si simplu in paharul de bere: vom povesti, vom schimba idei, ne vom interesa despre adevarata stare sufleteasca a prietenilor nostri. Astfel, este de asteptat ca distanta dintre suflete sa se micsoreze si sentimentul de coeziune dintre oameni sa devina mai profund.

Gemenii simbolizeaza prima tentativa de colaborare a omenirii: descoperirea gustului dulce al lucrului efectuat impreuna. Este de asteptat ca in primele trei saptamani ale lunii sa redescoperim atat fascinatia muncii in echipa, cat si dulceata contopirii sufletelor in cadrul unei distractii de calitate. Aproximativ toate activitatile la care vom participa se vor desfasura probabil intr-o atmosfera de profunda socializare.

Dupa aceea, este de asteptat sa citim mai mult, manifestand interes si implicare activa in formarea lumii in care traim. Vom incerca sa structuram informatiile accesate si sa gasim un mod de aplicare a lor in planul fizic.

Gemenii sunt vestiti si pentru abilitatile lor financiare: in acest sens, este probabil sa acordam mai multa atentie afacerilor noastre. Eficienta financiara va tinde sa creasca. Vom constientiza mai bine faptul ca informatia inseamna bani si putere.

Sa nu uitam ca Gemenii sunt responsabili cu umorul si ne invita chiar sa-l folosim in viata noastra de zi cu zi.

Abundenta activitatilor mentale ne poate epuiza. Trebuie sa evitam surmenajul, deci este recomandabil sa ne mai permitem si cate o pauza.

Dupa 21 iunie, fortele care au permis deschiderea noastra spre exterior vor tinde sa-si inverseze orientarea si astfel atentia noastra va fi indreptata probabil mai mult spre interior, spre valorile familiei si cele ale sufletului. In ultima decada a lunii ne vom intoarce probabil la radacinile noastre, cu scopul de a ne regasi linistea interioara. Vom depune eforturi pentru a aduna informatii utile din lumea nevazuta, cu scopul de a facilita dezvoltarea noastra personala.

Zilele in care Soarele parcurge semnul Racului sunt menite de obicei sa armonizeze sufletul. Oamenii se vor afla probabil in cautarea profunzimii, a sensului vietii, coborand in interiorul lor pentru a face curat si pentru a-si impodobi viata sentimentala. In exterior, este posibil sa observam astfel o anumita incetinire a mersului vietii. Dupa primavara in care sunt solicitate de obicei toate structurile omului, intrarea Soarelui in Rac aduce nevoia de a se odihni. Asa cum plantele isi intorc privirea catre interior pentru a creste semintele care asigura viitorul speciei lor, oamenii vor cauta sa se stabilizeze in interior si sa formeze germenii viitorului.

Aspectele Soarelui

In primele zile ale lunii iunie, Soarele va fi foarte activ: va beneficia de un trigon din partea lui Marte si de un sextil din partea planetei Uranus. In acelasi timp, el va forma o cuadratura cu Neptun. Este de asteptat sa abordam viata cu mult curaj si cu multa inventivitate, dar exista si riscul de a sari calul: sa alunecam pe panta egoismului, operand cu prea multa forta. Conform simbolismului planetelor implicate in aceasta colaborare astrala, este posibil ca la inceputul lunii iunie sa visam despre o lume prea tehnica si implicit prea putin biologica, prea putin spirituala. Vom cauta probabil modalitati de realizare a unei lumi perfecte, dar este posibil ca aceasta perfectiune sa fie utopica – definita de masini si roboti. Imaginea acesteia se va baza probabil pe notiuni ca “miscare” si “evolutie”. Este adevarat, acestea suna foarte bine, dar atmosfera astrala din primele zile ale lunii iunie va sugera posibil ideea ca perfectiunea este un tot unitar alcatuit din miscare si repaos, din evolutie sustinuta si momente de sarbatorire a succeselor obtinute.

In partea a doua a lunii, Soarele va fi conjunct cu Mercur si se va bucura de razele benefice ale trigonului primit de la Neptun. Dupa 15 iunie, este de asteptat ca atmosfera generala sa devina mai poetica si mai relaxanta. Arta va exercita probabil o atractie mai pronuntata asupra noastra. Ne vom permite probabil mai multe clipe alaturi de muzica, filmele si cartile noastre preferate. Este de remarcat si rolul pe care-l va avea apa, unul de inspiratie si relaxare. Este de asteptat sa petrecem mai multe clipe pe malul apelor.

Luna: in data de 1 iunie se afla in Rac, pe 2 iunie trece in Leu, pe 4 iunie in Fecioara, pe 7 iunie in Balanta, pe 9 iunie in Scorpion, pe 11 iunie in Sagetator, pe 13 iunie in Capricorn, pe 15 iunie in Varsator, pe 17 iunie in Pesti, pe 20 iunie in Berbec, pe 22 iunie in Taur, pe 24 in Gemeni, pe 27 iunie revine in Rac iar pe 29 iunie intra din nou in Leu.

Mercur: pe 1 iunie se afla in Rac; pe 7 iunie intra in miscare retrograda si revine in Gemeni pe 17 iunie, unde va sta pana la sfarsitul lunii.

In prima jumatate a lunii, Mercur se va afla in domiciliul Lunii, deci este de asteptat sa gandim mai mult sau mai putin cu inima. Ne va fi mai usor sa atingem sufletul interlocutorilor nostri, atat in vorba, cat si in scris. In cea mai mare parte a lunii, Mercur se va deplasa in sens retrograd, sugerandu-ne sa ne deplasam cu gandul in trecut si sa gasim solutii pentru problemele care au ramas nerezolvate. Putem afirma ca luna iunie este destinata vindecarii ranilor sentimentale pe care le-am acumulat in trecut. Intre 7 si 17 iunie, ne vom ocupa probabil de pregatirea terenului prin exersarea iubirii neconditionate. Imnul iubirii al Sfantului Apostol Pavel va lupta sa devina realitate. Dupa 17 iunie, vom avea probabil ocazia sa si discutam despre realitatile subtile care au cauzat suferintele sentimentale ale caror urme le purtam inca.

Aspectele lui Mercur

Mercur va parcurge in iunie o luna neobisnuit de linistita. Fiind un astru rapid – uneori se plimba chiar si in trei zodii diferite, colaborand cu majoritatea celorlalte planete – este foarte atipic din partea lui sa stea la cutie, inregistrand doar o singura conjunctie si atat, pe parcursul a 30 de zile. Dar, acesta este adevarul, nelipsit insa de semnificatii. Mersul solitar al lui Mercur ne va invita spre meditatie si introspectie, spre regandirea propriului loc in Univers. Despre iunie, putem afirma ca va fi o perioada relaxanta, destinata reincarcarii bateriilor.

Singura colaborare a lui Mercur – conjunctia realizata cu Soarele – se va derula in saptamana 16 – 22 iunie. In aceste zile, este de asteptat sa beneficiem de o putere de concentrare superioara si sa avem realizari deosebite in domeniul intelectual. Vom avea probabil prilejul de a accesa informatii importante in vederea evolutiei noastre personale, sa intalnim oameni deosebiti cu care sa purtam discutii interesante, eventual sa realizam creatii literar-artistice deosebite.

Venus: pe 1 iunie se afla in Taur; va trece in Gemeni in 23 iunie unde va ramane pana la sfarsitul lunii.

In primele 23 de zile ale lunii, Venus se va afla in domiciliul ei. Luna iunie promite oricum sa fie o oaza de liniste si fericire: Venus se alatura si ea acestei promisiuni. Prezenta ei in domiciliu va lucra pentru realizarea sau consolidarea armoniei in viata noastra. Venus va insista sa deseneze zambete sincere pe chipurile umane. Va exista probabil macar un dram de romantism in viata cotidiana. Este de asteptat sa fim mai sociabili, mai constienti de magnetismul emanat de fiinta noastra.

Este posibil ca arta sa revina vehement in viata noastra. Nu neaparat in sensul de a frecventa mai des salile de teatru sau opera, ci pur si simplu vom trai mai gratios: miscarile noastre vor tinde sa fie mai armonioase, cuvintele vor fi alese cu mai multa grija, intreaga noastra existenta capatand un plus de bun simt. Oricum, vom simti probabil mai multa chemare sa ne ducem la un concert, la un spectacol de teatru sau la o expozitie. Este de asteptat sa petrecem mai mult timp in compania prietenilor nostri, aceste intalniri fiind caracterizabile prin simplitate, romantism si armonie. Nu vom cauta neaparat senzationalul, ci mai mult impartasirea sentimentelor.

In ultimele 7 zile ale lunii, Venus se va muta in domiciliul lui Mercur. Este posibil ca viata noastra emotionala sa se schimbe, in sensul ca vom renunta probabil la profunzime de dragul stralucirii si al senzationalului. Aceasta schimbare nu este neaparat un pas inapoi, ci mai mult exprimarea nevoii de reimprospatare a vietii noastre sentimentale. Ingresul lui Venus in Gemeni poate fi perceput ca o schimbare fireasca de la starea oarecum conservatoare a lui Venus in Taur, la o atitudine mai alerta, mai plina de dinamism. Asa cum apa statatoare devine mai limpede daca devine curgatoare, la fel si sentimentele noastre vor avea nevoie de aerul reimprospatat asigurat de intrarea lui Venus in Gemeni. Poate nu vom scapa de impresia de superficialitate a sentimentelor, dar in mod cert este nevoie din cand in cand de redefinirea si revigorarea lor.

Este posibil sa legam noi prietenii, iar cele vechi vor tinde sa capete vigoare si suflu nou. Vom dedica probabil o buna parte a timpului nostru pentru prietenii nostri. Este posibil sa comunicam mult, pe subiecte variate – nu neaparat si profunde. Umorul si glumele vor fi oaspeti bineveniti si aproape permanenti.

Aspectele lui Venus

In primele zile ale lunii iunie, Venus se va bucura de razele benefice ale sextilului primit de la Neptun. Colaborarea pozitiva a celor doua planete feminine creeaza, de obicei, o atmosfera placuta pe Pamant. Sub actiunea lor, ne vom reaminti de iubirea uitata si vom incepe sa credem din nou in ea. Increderea in Bine si Frumos se va strecura din nou in viata noastra.

Sentimentele noastre vor avea sansa transcenderii in planurile superioare. Este de asteptat sa simtim in interiorul nostru energii foarte placute, benefice. In masura in care vom putea ramane conectati la vibratia lor, aceste stari elevate pot fi aproape permanente. Sextilul dintre Venus si Neptun este o muzica celesta capabila sa imblanzeasca fiarele vazute si nevazute. Energiile create de ele au menirea de a ne purifica si de a ne ridica vibratiile.

Intre 6 si 10 iunie Venus va colabora, printr-un trigon, cu Pluton. Daca primele zile din iunie s-au referit la trezirea iubirii in sufletul nostru, in aceasta parte a lunii astrele vor lucra la fortificarea sufletului nostru si la consolidarea sentimentelor noastre. Relatiile interumane vor tinde sa devina mai responsabile, cautand sa fie utile pentru intreg Universul. Primind ajutor de la Pluton, Venus ne va invata cum sa daruim neconditionat. Cele doua planete aflandu-se in semne de pamant, perioada 6-10 iunie se va referi probabil la reintoarcerea la radacini, la simplitate. Pe acest fond astral, este de asteptat ca viata noastra sentimentala sa treaca printr-un proces de stabilizare.

In partea de mijloc a lunii iunie, Venus va fi opozitata de catre Saturn. Colaborarea dinamica a acestor doua planete induce de obicei tensiuni in viata noastra afectiva. Atata timp cat Venus primeste aspecte benefice, este posibil sa credem ca totul este perfect in jurul nostru, insa vine si vremea cand ne dam seama ca este nevoie de ajustari, cel mai probabil prin discutii sincere. Saturn va insista sa curatam mizeriile sentimentale maturate sub covor. Conform simbolismului zodiilor implicate – Taurul si Scorpionul – este posibil sa apara la suprafata suspiciuni, gelozii, mahniri si furii. Vom avea de lucru, foarte probabil…

Partea de mijloc a lunii iunie va constitui probabil o perioada de purificare sentimentala. Saturn, chirurgul celest, va incerca sa ne convinga sa intindem corpul nostru astral pe o masa de operatie celesta. Cuvintele cheie ale acestei perioade vor fi: “sinceritate” si “smerenie”.

Saptamana 16 – 22 iunie promite sa ne aduca fericire si distractie, Venus primind un sextil de la Jupiter. Mai mult ca probabil, cele doua planete vor furniza caldura si vibratii placute in inimile noastre. Relatiile de prietenie si colegialitate vor tinde sa devina mai armonioase, mai pline de iubire. Sufletul nostru va fi invadat probabil de o stare de fericire profunda. Este de asteptat sa fim multumiti de viata noastra, pentru ca ceea ce conteaza cel mai mult este starea de spirit in care ne aflam.

In ultimele zile ale lunii, Venus va primi o cuadratura de la Neptun. Acest aspect dinamic, intins peste semnele Gemeni si Pesti, poate induce o tensiune intre ganduri si sentimente, intre planul intelectual si cel spiritual. In general, realitatea adevarata este descrisa de sentimente, dar mintea incearca s-o modifice, daca nu ii este pe plac. In ultima parte a lunii iunie este recomandabil sa verificam daca nu cumva traim intr-o lume creata de mintea noastra. Este indicat sa ascultam cu atentie glasul interiorului nostru, dincolo de zgomotul gandurilor. Sinceritatea fata de noi insine va putea sa ne scoata din multe belele.

Cuadratura Venus – Neptun reduce cuantumul de poezie din viata cotidiana, dar are si beneficiul de a ne aduce cu picioarele pe pamant. In loc sa visam doar, vom fi probabil montati sa intreprindem ceva concret pentru realizarea idealurilor noastre.

Marte: se afla in Balanta pe tot parcursul lunii iunie, in mers direct.

Marte se afla in continuare intr-unul din semnele sale de exil. Este posibil sa simtim o oarecare lipsa de energie si motivatie. Este indicat sa ne acordam clipe de odihna ori de cate ori simtim nevoia si sa ne economisim resursele. Vom constientiza pe viu valoarea Legilor Spirituale care ne permit sa pastram campurile noastre energetice intacte, in stare compacta. Avand in vedere faptul ca atat Venus, cat si Marte se afla in domiciliul primei planete, este de asteptat sa devenim mai diplomati, iar astfel relatiile interumane sa castige in coeziune si armonie. Vom fi probabil mai capabili de a realiza un compromis, mai dornici de a observa partea plina a paharului.

Aspectele lui Marte

Practic pe tot parcursul lunii mai, Marte va continua sa formeze un careu in T impreuna cu Uranus si Pluton. Intins peste semne cardinale, acest careu in T va induce in sufletul nostru nevoia de a incepe ceva nou, de a gasi un sens nou existentei noastre. Notiunea de “reinventare a vietii” poate sa ne para oarecum uzata, dar aceasta este sugestia ferma a astrelor in anul Domnului 2014. Este posibil sa fi devenit prea comozi, in ultimii ani, iar acum este nevoie de initiativa, spirit activ si curaj. Si, nu este vorba doar despre activitati complementare: prezenta lui Pluton in zodia Capricornului sugereaza ca acest suflu nou ar trebui sa contina si ceva util. Astrele ne invita sa iesim din zona noastra de confort, ceea ce nu inseamna explozii in viata sentimentala sau un simplu hai-hui neproductiv.

Hai sa vedem cum lucreaza acest careu in T: Uranus din Berbec aduce nevoia de a intreprinde ceva nou, Marte aflat in semnul de aer al Balantei adauga planificarea prealabila, iar Pluton din Capricorn vegheaza asupra caracterului util si concret al activitatilor incepute. Salopeta, cizma de cauciuc, grebla, fierastraul – iata cateva obiecte simple care ar putea exercita o atractie irezistibila asupra fiintei noastre interioare. In acest an, cheia fericirii va fi constituita probabil din efort si initiativa.

Careul in T alcatuit de Marte, Uranus si Pluton este o configuratie foarte dinamica, reamintindu-ne de urmatorul adevar: “exista doar miscare, nemiscare nu exista, Universul sustine spiritul activ”. Acelasi adevar este exprimat in Biblie putin altfel: “celui care are, i se va mai da, iar de la cel care n-are, i se va lua si putinul care se afla in posesia sa”. Asadar, este de asteptat ca in iunie sa continuam sa descoperim resurse ascunse si talente nebanuite in interiorul nostru. Astrele ne invita sa ne focalizam pe ceea ce putem darui, pe ceea ce putem crea prin efortul propriu. Acest careu in T nu agreeaza consumerismul, dar favorizeaza ideea proprie, curajul, produsele originale si artizanale, de calitate.

Jupiter: se afla in Rac pe tot parcursul lunii iunie.

Principala misiune a lui Jupiter in Rac este dezvoltarea intuitiei noastre. Conditia ca intuitia sa functioneze bine este sinceritatea fata de propria persoana. De asemenea, printre scopurile sale se afla si dezvoltarea autenticitatii sentimentelor noastre si protejarea familiei. Fiind in semnul sau de exaltare, Jupiter ne invata sa privim spre viitor cu mai multa incredere. Atata timp cat Jupiter se plimba prin Rac, avem tendinta sa depunem eforturi pentru a castiga prietenia Cerului. Jupiter ne sugereaza ideea ca soarta noastra va fi ameliorata daca dezvoltam si mentinem o legatura “online” de banda larga cu fortele celeste. Iar noi incercam sa ne conformam acestei sugestii, nu doar trimitand zambete si rugaciuni spre planul divin, ci comportandu-ne exemplar, conform Legilor Universale. Incercam sa manifestam compasiune, sa fim caritabili, sa intoarcem celalalt obraz, sa dam paine celui care arunca in noi cu pietre, si asa mai departe. Legatura dintre planul fizic si cel sufletesc-spiritual devine tot mai evidenta.

Aspectele lui Jupiter

In primele 10 zile ale lunii iunie, Jupiter si Saturn vor forma impreuna un trigon. Efectele acestui aspect sunt multiple si de nepretuit. In primul rand, cele doua planete vor colabora pentru cresterea randamentului tuturor activitatilor noastre. Saturn vegheaza ca proiectele noastre sa fie duse la bun sfarsit, fara echivoc, in timp ce Jupiter vine cu ideile, cu entuziasmul si cu motivatia necesara. Daca am transpune descrierea trigonului Jupiter – Saturn in domeniul constructiilor, atunci putem spune ca Saturn aduce utilajele si materiile prime necesare, iar Jupiter deseneaza schita, aduce echipele de lucru si asigura inteligenta care transpune proiectele in realitate. Trigonul inseamna intotdeauna imbinarea perfecta si armonioasa a acestor doua tipuri de resurse, indiferent de domeniul in care ne-am situa. Asadar, ne putem astepta sa avem la indemana tot ceea ce avem nevoie pentru realizarea proiectelor noastre importante.

Alt lucru de remarcat pe marginea trigonului Jupiter – Saturn este echilibrarea vitezei de deplasare a timpului. Saturn este un simbol al timpului, fiind tentat sa creeze impresia ca mai mereu suntem in intarziere, ca se asteapta mai mult de la noi, ca trebuie sa lucram mai mult si mai repede. Aceasta planeta tinde sa sustina ideea crizei de timp. In schimb, Jupiter evidentiaza ideea importantei superioare a Omului si a creativitatii. El spune ca indiferent de timpul necesar, intelegerea profunda a rostului activitatilor pe care le desfasuram zilnic este mai importanta decat aceasta rutina zilnica. In viziunea lui Jupiter, Ideea este mai importanta decat Timpul.

Intr-adevar, atitudinea corecta fata de timp este sa nici nu-l percepem. Vibratiile pur jupiteriene aduc in fata noastra atitudinea specifica a unor intelepti ai Estului care ignora timpul cu desavarsire: este vorba despre cei care au ales “drumul ceaiului”. Jupiter opereaza prin “arta ceaiului”. Prepararea si consumul ceaiului este menit sa opreasca timpul in loc – atingerea unei stari sufletesti in care iesim din inchisoarea timpului – facand loc mintii sa lucreze in tihna. Arta ceaiului este importanta pentru a defini planul ideilor, dar creeaza intarzieri in planul fizic. Iata ca pentru a ordona scurgerea timpului, este necesara colaborarea armonioasa a planetelor Jupiter si Saturn. In timp ce Jupiter incearca sa opreasca mersul timpului in loc, iar Saturn creeaza impresia lipsei de timp, atunci cand cele doua planete colaboreaza printr-un trigon, timpul va incepe sa curga in mod armonios. In luna iunie este de asteptat sa fim scutiti de eventualele crize de timp. Astrele ne promit ca vom avea posibilitatea de a duce la bun sfarsit activitatile la care ne-am inhamat.

Saturn: se afla in Scorpion pe tot parcursul lunii iunie, in mers retrograd.

Scorpionul simbolizeaza “pivnita” fiintei noastre, iar Saturn este muncitorul imbracat in salopeta care este dispus sa coboare acolo, pentru a face ordine si curatenie. De fapt, asta facem de un an si aproximativ trei luni de zile, mai mult sau mai putin constient. Ne aflam probabil dincolo de infruntarea cu temerile noastre. Probabil am inregistrat atat victorii, cat si infrangeri, in aceste batalii, dar avem speranta ca vom reusi sa ne adjudecam victoria finala.

Saturn in Scorpion este un fel de “El Camino”: ne luptam cu epuizarea, cu singuratatea si cu ispitele noastre. Conform naturii sale, Saturn ne supune la teste, dar putem considera ca ne aflam la un antrenament in care ne dezvoltam calitatile simbolizate de Scorpion: capacitatea de regenerare, darzenia, tenacitatea si rezistenta.
Scopul spiritual al lui Saturn este sa ne invete renuntarea la superficialitate si pregatirea fiintei noastre pentru o viata profunda, traita din plin.

Uranus: pe 1 iunie se afla in Berbec si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii.

In semnul exaltarii Soarelui, lucrarea spirituala a lui Uranus se refera la dezvoltarea noastra personala. Sub actiunea lui, efectuam pasi spre autocunoastere. Uranus nu ne supune la teste, cum procedeaza Saturn, ci are un alt stil: el obisnuieste sa ne puna in situatii din care nu putem iesi decat cu arma inventivitatii. Ne putem gandi ca ne aflam intr-un laborator imens, la o ora de chimie spirituala si efectuam niste experimente. Diferenta dintre acestea fata de ora de chimie obisnuita este aceea ca … intram si noi insine in eprubeta.

Uranus in Berbec este copilul cu ochii stralucitori care intra prima oara pe un teren de joaca nou-nout. Ne dam seama ca poate pana acum am luat viata prea in serios si ca ar fi cazul sa revenim la atitudinea micului copil care se bucura de viata. Ne dam seama ca putem incepe activitati noi si putem incerca atitudini noi, fara sa daramam ceva in jurul nostru. Vom avea ocazia sa constientizam ca singurele si adevaratele obstacole se afla in noi insine.

Neptun: pe 1 iunie se afla in Pesti si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii: in primele 9 zile ale lunii in mers direct, iar incepand cu 10 iunie, in mers retrograd.

Neptun se afla in domiciliul sau si ne ajuta sa dezvoltam capacitatile noastre extra-senzoriale. Energiile sale vor lucra pentru imbunatatirea intuitiei, compasiunii, empatiei, clarviziunii si imaginatiei. Scopul lui spiritual este realizarea unei conexiuni de banda larga si de mare viteza, intre oameni si Dumnezeu.

Incepand cu data de 10 iunie, Neptun va incepe sa se deplaseze in sens retrograd. Putem cadea intr-o atitudine nerealista, mult prea utopica. Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.

Pluton: se afla in Capricorn pe tot parcursul lunii iunie, in mers retrograd.

Din domiciliul lui Saturn, octava superioara a lui Marte vine spre noi cu indemnul de a ne concretiza planurile. “Activati-va, lucrati, puneti in practica visele voastre!” – acesta este mesajul sau actual. Pe principiul actiunii si reactiunii, lucrand in planul fizic, vom beneficia de reactia benefica a acestuia – la fel cum doua cutite se ascut reciproc. Concentrandu-ne pe munca noastra, devenim noi insine bine centrati in fiinta noastra. Lucrand cu sarguinta, atragem spiritele naturii care vor lucra la fel de harnice pe vesmantul nostru spiritual. Sufletul uman este ca o gradina: este copia fidela a “gradinii” in care lucram zilnic, indiferent in ce domeniu s-ar situa aceasta.

Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem.

Pluton se va afla in mers retrograd ,semnificand diferite ciocniri de interese, eventuale conflicte cu autoritatile si posibile tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.