Editorial

Scopul cosmic al Balantei

Editorial octombrie
Editorial octombrie

Se pune urmatoarea intrebare: cum putem percepe o zodie? De exemplu, o putem face observand oamenii care si-au ales-o ca semn solar. Dar aceasta experienta poate fi o adevarata capcana, fiindca zodia este o entitate mult, mult mai grandioasa decat ar putea fi reprezentata de o fiinta umana. Si atunci, cum? Ce varianta ne ramane?

Ne putem ridica cu gandul, in meditatie, pentru a o privi. Daca gandul inimii ajunge sa perceapa esenta, felul de fi si rostul in lume a zodiei studiate, atunci putem spune ca am gasit raspunsul la intrebare.

De exemplu, Balanta.  Hai sa meditam putin!

Cu totii avem probleme cu timpul. Ca nu ne ajunge. Ca il risipim. Ca ne streseaza. Practic si mitologic, timpul este o inventie saturniana. Fiindca simbolizeaza tot ce este neplacut: imbatranirea, regretele referitoare la oportunitatile ratate in trecut si visarea spre un viitor dezirabil. Timpul este inchisoarea noastra. In astrologie, timpul se cheama Chronos, adica: Saturn. Cum bine stim, aceasta planeta este exaltata in Balanta.

Ati sesizat cand nu simtim presiunea timpului? Cand facem exact ceea ce ne place. Cand ne petrecem timpul cu fiinta iubita. Cand privim un copil care se joaca.  Da: iubirea este forta capabila sa dizolve presiunea timpului. Venus il imblanzeste pe Saturn. Iar Venus se afla in domiciliu in Balanta.

Asadar, Balanta, fiind definita de planetele Saturn si Venus, nu este altceva decat un imens furnal cosmic menit sa topeasca timpul. Sa ne ofere modele de a trai artistic, fara stres, simtind bucuria vietii. Balanta este vectorul rezultant a doua forte: nevoia de a fi util (Saturn) si nevoia de a manifesta iubirea (Venus). Un vector capabil sa creeze armonie intre aceste doua nevoi.

Este doar o varianta. O varianta de a percepe scopul – de natura divina – cu care a fost conceputa Balanta. De a vedea dincolo de ceea ce poate afisa un om nascut cu Soarele in aceasta zodie.