Andreea CirsteaEditorial

Anul 2022 în astre

Întrucât 2022 deja „a bătut la ușă”, aş dori să povestesc, ca la început de an, despre evenimentele astrale importante care urmează.

  1. Venus

Anul 2022 începe cu Venus, planeta dragostei și a finanțelor, în mers aparent retrograd, tranzit care va dura până la data de 29 ianuarie. Despre „efectele” planetei Venus în mers aparent retrograd am scris în numărul precedent al revistei.

  1. Mercur

Planeta Mercur va retrograda de patru ori în anul 2022.

Între 14 ianuarie şi 4 februarie, va retrograda din Vărsător în Capricorn. Această perioadă se leagă și de retrogradarea lui Venus, ceea ce ar putea indica temeri sau probleme în zona relațională și financiară.

Între 10 mai şi 3 iunie, Mercur va retrograda din Gemeni în Taur. În această perioadă, poate fi vorba despre flexibilizarea și schimbarea modului de gândire.

Între 10 septembrie şi 2 octombrie, Mercur va retrograda din Balanță în Fecioară. În această perioadă, putem lucra la modul în care comunicăm cu ceilalți şi putem să spunem lucrurile într-un mod mai clar.

Între 29 decembrie şi 18 ianuarie 2023, Mercur va retrograda în semnul Capricornului. Acum învățăm să ascultăm și este important să comunicăm ceea ce simțim, să nu ne reprimăm emoţiile. Este o perioadă în care putem acumula cunoștinte pentru a le putea folosi, mai târziu, în mod practic.

  1. Marte

Planeta Marte retrogradează în semnul Gemenilor între 30 octombrie 2022 şi 12 ianuarie 2023.

În această perioadă, e posibil să nu ne folosim cuvintele „aşa cum trebuie”. Cu toate acestea, este un interval favorabil pentru a ne canaliza energia în autodezvoltare și poate fi o perioadă încoronată cu succes în ceea ce priveşte cursurile de formare sau cursurile care vizează o îmbunatățire a cunoștințelor pe care le avem deja. Este important să ne concentrăm asupra unei activități și să nu ne „împrăştiem” energia în prea multe direcţii. Ne putem dezvolta intuiția, putem lucra la modul în care comunicăm și ne putem bucura de noile cunoștinte pe care le dobândim.

  1. Jupiter

Planeta Jupiter intră în Berbec la data de 11 mai, unde va retrograda la data de 28 iulie. Jupiter intră din nou în Pești la data de 28 octombrie, urmând să revină în mers direct pe 24 noiembrie. La data de 20 decembrie, va intra din nou în Berbec. Jupiter în Berbec aduce o perioadă bună pentru inițierea unor proiecte în cadrul cărora ne putem afirma. Acest tranzit este potrivit pentru a ne exprima spiritul de lider și a ne urma dorința de recunoaștere. Pe de altă parte, Jupiter în Berbec poate aduce şi tendinţa spre nerăbdare sau conflicte.

  1. Saturn

Planeta Saturn este în Vărsător pe parcursul întregului an, urmând să retrogradeze în această zodie începând cu data de 5 iunie și să reia mersul direct în data de 23 octombrie.

Saturn în Vărsător aduce o tendinţă de schimbare a ceea ce e tradiţional, o dorinţă puternică de libertate, dar, în acelaşi timp, şi nevoia de ordine.

  1. Uranus

Planeta Uranus este în Taur tot anul 2022. Uranus începe anul în mers aparent retrograd, urmând să își reia mersul direct la data de 18 ianuarie. La data de 24 august, începe din nou să retrogradeze.

Această poziţie aduce tendinţe „extravagante” care îl pot scoate din zona de confort pe Taur. Acest lucru se aplică inclusiv pe partea mentală; tranzitul poate aduce, pentru unii dintre noi, idei interesante şi ieşite din comun.

  1. Neptun

Planeta Neptun este în Peşti tot anul 2022. În data de 28 iunie își începe retrogradarea, urmând ca la data de 4 decembrie să își reia mersul direct.

Din punctul meu de vedere, pe lângă faptul că este într-o poziţie favorabilă, considerată benefică umanităţii, Neptun în Peşti aduce, în linii mari, confuzie şi neclaritate în gândire.

  1. Pluton

Planeta Pluton se află în Capricorn tot anul 2022. Aici își începe retrogradarea la data de 29 aprilie, urmând să își reia mersul direct la data de 9 octombrie.

Pluton va rămâne în Capricorn până în martie 2023. De mai mulţi ani, Pluton susţine un proces de schimbare a sistemelor de valori materiale şi financiare şi se „joacă” cu ceea ce ţine de autoritate şi putere, precum şi cu dorinţa noastră arzătoare de a ne fi recunoscute meritele.

  1. Eclipsele din 2022 sunt 4 la număr:

În data de 30 aprilie: Eclipsă Parțială de Soare în Taur

În data de 16 mai: Eclipsă Totală de Lună în Scorpion

În data de 29 octombrie: Eclipsă Parțială de Soare în Scorpion

În data de 8 noiembrie: Eclipsă Totală de Lună în Taur

  1. Aspecte importante din 2022

•  Sextil Jupiter-Uranus la grad perfect în data de 18 februarie 2022;

Acest aspect poate aduce o împlinire a obiectivelor, mai ales pentru cei care lucrează intens la îndeplinirea acestora.

•  Conjuncție Jupiter-Neptun la grad perfect în data de 12 aprilie 2022;

Acest aspect are două fețe. Pe de o parte, aduce protecție divină și poate veni cu momente magice. Pe de altă parte, ne poate influenţa să fim foarte încrezători legat de ceea ce vrem să facem, însă atunci când ne aşteptăm cel mai puțin ne poate „da peste nas” și ne poate lăsa dezamăgiţi tocmai din cauza faptului că am fost prea siguri pe noi.

•  Sextil Jupiter-Pluton la grad perfect în data de 4 mai 2022;

Acest aspect aduce o voință imensă, alături de oportunităţi de transformare.

•  Cuadratura Saturn-Noduri Lunare la grad perfect în data de 11 aprilie 2022;

Acest aspect poate veni cu blocaje interioare care ne pot face să ne concentrăm excesiv pe o anumită direcţie. Atenţie, deci, la dorinţa excesivă de putere; aceasta se poate manifesta în orice sector al vieţii.

•  Conjuncție Uranus-Nodul Nord la grad perfect în data de 31 iulie 2022;

Acest aspect poate favoriza o intuiţie şi o inventivitate ieşite din comun.

•  Cuadratura Saturn-Uranus, care nu ajunge la grad perfect: 15 septembrie – 23 octombrie 2022.

Această cuadratură ne-a dat „bătăi de cap” tuturor, întrucât a fost exactă de trei ori în anul 2021. E posibil ca, în octombrie, să aibă loc un examen la nivel global sau individual în ceea ce privește ultimii doi ani de zile. Vor fi evidente urmările modului în care am gestionat situațiile şi vom putem vedea mai clar ce am învăţat până acum. Uranus vrea ceva nou, în timp ce Saturn preferă ceea ce e tradițional. Este indicat să acceptăm schimbările, să nu ne opunem, să fim deschiși la nou.

Din punctul meu de vedere, anul 2022 este un an mai bun ca 2021 și este important să știm cum să ne canalizăm energia mai ales în perioadele de retrogradare ale lui Mercur și Marte.

Vă doresc un an cât mai bun și liniștit!

Andreea Cirstea

Andreea Cîrstea