Tranzitarium

Astrele in octombrie 2011

Astrele curente
Astrele curente

De unde pana unde merg planetele in luna octombrie 2011:

Soarele: pe 1 octombrie se afla in Balanta, unde sta pana in data de 23 octombrie, cand trece in Scorpion;

In rastimpul in care parcurge Balanta, Soarele amplifica mesajul acestei zodii, adica drumul spre armonie. A fi in armonie cu noi insine, cu toti ceilalti, cu toata natura, cu tot Universul: iata scopurile noastre mai mult sau mai putin constiente in urmatoarele saptamani.

In sens spiritual, armonia este conditionata de evolutia constanta. Armonia presupune atitudine dinamica si efervescenta creativa. Ea nu poate fi statica. Armonia trebuie sa fie mai mult un parau de la munte, cu apa curata, decat un lac care oricand poate deveni o mlastina. Sa nu uitam ca Balanta este domiciliul lui Venus si semnul de exaltare al lui Saturn: putem deduce ca armonia este compusa atat din iubire (Venus), cat si din munca (Saturn).

Armonia inseamna in primul rand, bucurie de a trai. Balanta este un semn de aer – conectat la tot ce inseamna comunicare, dar fiind si domiciliul lui Venus, aceasta zodie subliniaza importanta iubirii, ca vehicul al comunicarii. Cat timp Soarele sta in Balanta, gustam bucuria de a trai, comunicand prin iubire. Balanta este semnul care reuneste comunicarea verbala cu cea sufleteasca. Comunicare inseamna si schimburile energetico-sentimentale dintre fiintele vii, dar si starea de a fi in contact permanent cu Divinitatea – cu sinele nostru superior, cu esenta noastra launtrica.

Urmeaza deci cateva saptamani in care vom trai probabil in stilul in care artistii creeaza operele lor. Este posibil sa ne gasim intr-o stare meditativa, de inspiratie profunda. In acelasi timp este de asteptat sa fim creativi si comunicativi.

Sa trecem acum dincolo de 23 octombrie, cand Soarele va amplifica vibratiile Scorpionului. Aceasta zodie doreste parca sa ne transforme in luptatori adevarati, imprimandu-ne starea de spirit a celor ce practica artele martiale. Asa cum la venirea toamnei natura are la dispozitie tot mai putine resurse, unica ei solutie este de a reduce nevoile sale la un minim acceptabil. Zodia Scorpionului insista ca si noi sa „aruncam balastul”, sa scapam de tot ceea ce nu avem nevoie cu adevarat. Aici nu este vorba despre obiecte, ci mai mult de activitati si atitudini, de „mastile” pe care le purtam. Zodia Scorpionului ne vrea sinceri si directi, dar mai ales, severi cu propria noastra persoana. Scopul este eradicarea a tot ce este depasit si inutil.

Sa ne amintim de faptul ca Uranus este exaltat in Scorpion. Daca in Balanta era exaltat Saturn (rutina), ne dam seama ca Scorpionul este o continuare fireasca a Balantei si in acest sens: exaltarea planetei Uranus in Scorpion inseamna o atitudine superioara fata de munca.
Scorpionul, prin planeta exaltata in acest semn, inseamna inventivitate, creativitate, ideea de a munci cu zambetul pe buze – cu sufletul plin de sentimentul libertatii depline.

Putem conchide ca zodia Scorpionului este una foarte productiva, capabila sa ridice randamentul nostru creativ la cote pe care poate nici nu le-am imaginat. Scorpionul – denumit in astrologia din antichitate Vulturul sau pasarea Phoenix care se renaste din cenusa proprie – militeaza sa ne transforme in fiinte superioare, din toate punctele de vedere posibile.
Luna: in data de 1 octombrie se afla in Scorpion, in aceeasi zi trece in Sagetator, pe 3 octombrie in Capricorn, pe 5 octombrie in Varsator, pe 8 octombrie in Pesti, pe 10 octombrie in Berbec, pe 13 octombrie in Taur, pe 15 octombrie in Gemeni, pe 18 octombrie in Rac, pe 20 octombrie in Leu, pe 22 octombrie in Fecioara, pe 24 octombrie in Balanta, pe 26 octombrie revine in Scorpion, pe 28 octombrie in Sagetator, iar pe 30 octombrie in Capricorn;

Mercur: pe 1 octombrie se afla in Balanta, pe 13 octombrie trece in Scorpion, unde ramane pana la sfarsitul lunii;

Cu Mercur in Balanta, este probabil ca viata noastra sa se afle pe un fagas linistit. Este de asteptat ca structura noastra mentala sa fie mai mult degajata decat concentrata. Atmosfera generala poate fi mai mult sau mai putin lejera, fara prea multa strictete si fara graba inutila. Este posibil ca munca si precizia sa treaca oarecum intr-un plan secundar. Imaginea pe care o avem in ochii lumii va fi probabil mai putin importanta decat munca propriu-zisa. Vom fi interesati sa cautam in primul rand placutul, armonia si frumusetea. Este posibil ca randamentul nostru sa nu fie prea bun, insa este de asteptat sa beneficiem de mai multa iubire in relatiile noastre. Ritmul vietii va fi probabil nu prea alert.

Mercur trece in Scorpion pe 13 octombrie. Dupa aceasta data, este de asteptat sa devenim mai concentrati, fiind motivati de intentia de a analiza lumea inconjuratoare in profunzime. Scorpionul fiind unul dintre polii axei materialismului, este posibil sa iasa la iveala interesele noastre personale, mai mult sau mai putin egocentrice.

Este posibil ca sub aceasta influenta astrala – zodia Scorpionului fiind un simbol al renasterii – sa ne schimbam mentalitatea: sa admitem acum ca unele lucruri despre care am crezut ca sunt irealizabile, pot intra totusi in sfera celor posibile. De asemenea, este posibil sa adoptam noi atitudini, conform naturii acestei zodii: sa devenim mai indrazneti, mai profunzi, mai severi cu noi insine.

Venus: pe 1 octombrie se afla in Balanta, pe 9 octombrie trece in Scorpion, unde ramane pana la sfarsitul lunii;

In primele opt zile ale lunii, Venus se va afla in domiciliul ei, iar astfel ea va contura probabil o atmosfera generala plina de armonie.
Este de asteptat sa ne fie mai usor sa transmitem vibratiile iubirii, sa ne traim viata cu bucurie, cu simt artistic. Vom cauta probabil sa nu ranim sentimentele celorlalti, purtandu-ne cu tandrete. Este probabil ca relatiile noastre sa parcurga o cale ascendenta.

Incepand cu data de 9 octombrie, Venus se va afla intr-unul din semnele sale de exil, in Scorpion. Se spune ca ea aici nu se simte bine, ceea ce in viata de zi cu zi se traduce printr-o scadere a nivelului de armonie. Ne putem intalni cu vibratiile joase ale acestei planete. Iubirea poate fi contaminata de pretentii. Vibratiile armonioase ale iubirii se pot schimba in altele mai grosiere, mai pasionale, avide de senzatii.
Diplomatia primelor zile ale lunii poate degenera intr-o atmosfera caracterizabila prin lipsa de tact si afisarea pompoasa a egoului. Astrologul nu va poate recomanda altceva decat sa incercati sa va pastrati bunul simt si puritatea sufletului.

Marte: pe toata durata lunii octombrie se va afla in Leu;

Cu Marte in Leu, putem spune ca e de asteptat ca lumea sa se afle intr-o miscare alerta. Prezenta acestei planete in domiciliul Soarelui va tinde sa scoata in evidenta creativitatea noastra. Este de asteptat sa beneficiem de energie abundenta si de o vointa sporita, pe care le vom investi probabil in actiuni nobile si generoase. Este posibil sa avem initiativa si sa fim intreprinzatori, raspunzand afirmativ la provocarile sortii.

Marte in Leu tinde sa creasca disponibilitatea noastra de a accepta riscul.

Jupiter: pe toata durata lunii octombrie se va afla in Taur, in mers retrograd;

Jupiter fiind in Taur, este posibil ca atentia noastra sa fie indreptata spre planul fizic. In interiorul nostru se va trezi probabil nevoia de a trai in confort, de a ne asigura un nivel de trai cat mai ridicat. Ne vor interesa probabil modalitatile de a castiga bani suficienti pentru a putea accede spre scopurile materiale propuse. Chiar si cei care au alte interese decat cele din planul fizic, se pot trezi cu nevoia de a obtine resursele materiale si financiare necesare proiectelor pe care le desfasoara.

Asadar, putem afirma ca valorile materiale vor capta o buna parte a atentiei noastre. Este posibil sa fim nevoiti sa redefinim relatia noastra fata de valorile materiale, pe baza ideii ca gandind pozitiv fata de acestea, le atragem in viata noastra.

In alta ordine de idei, este posibil ca nevoile noastre fizice sa creasca. Este de asteptat sa fim mai interesati de dragostea autentica.

Totodata, sederea lui Jupiter in Taur poate insemna o perioada de stabilitate si siguranta. Nu ne putem astepta la prea multe schimbari semnificative, sau daca totusi acestea vor avea loc, atunci se vor produce lent.

Jupiter fiind retrograd, s-ar putea sa ne confruntam cu o oarecare lipsa de optimism, dar cu un mic efort, ne putem detasa oricand de probleme, zambind in pofida greutatilor. Este recomandat sa evitam conflictele cu autoritatile, deoarece orice miscare gresita ar putea fi surprinsa si pedepsita.

Miscarea retrograda a lui Jupiter ne atentioneaza ca atitudinea descrisa prin calitatile acestei planete (teatralitate, flecareala, orgoliu, etc.) va trebui sa se mute in umbra, locul acestora fiind luat de smerenie, introspectie, simplitate, etc. Calea de a accede spre fericire va fi deschisa mai ales Eului nemuritor.

Saturn: pe toata durata lunii octombrie se va afla in Balanta;

Saturn se afla in semnul sau de exaltare, in Balanta, iar astfel este posibil sa percepem ca limitarile din planul fizic au devenit mai putin stricte. Saturn este elementul de reglaj din sistemul nostru solar. El va insista sa conferim relatiilor noastre (=Balanta) o nota de utilitate. Cu Saturn in Balanta, vom simti probabil nevoia de a explora modalitatile prin care relatiile noastre pot indeplini necesitatile noastre sufletesti si ne pot ajuta in atingerea scopurilor noastre lumesti.

Saturn inseamna corectitudine si utilitate practica. Astfel, prezenta sa in Balanta va accentua probabil nevoia de cooperare. Este de asteptat sa percepem avantajele lucrului in echipa (intr-o atmosfera de deplina incredere reciproca) si sa le aplicam in practica.

Uranus: pe toata durata lunii octombrie se va afla in Berbec, in mers retrograd;

Este de asteptat sa fim suficient de hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea unei lumi mai perfecte. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata uneori impotriva curentului general. Vom fi probabil activi si energici, plini de initiativa si ambitie.

Miscarea retrograda a planetei favorizeaza atitudinile creative si originale.

Neptun: pe toata durata lunii octombrie se afla in Varsator, in mers retrograd;

Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate. Prezenta acestei planete in Varsator ne ajuta sa constientizam faptul ca omenirea este o mare familie. O buna parte a gandurilor noastre se va referi la posibilitatile de a imbunatati prezentul astfel incat sa putem accede spre un viitor mai fericit. Stiintele de granita vor tinde sa se dezvolte in voie iar interesul general pentru domeniul spiritual poate sa creasca.

Neptun fiind retrograd, nu este indicat sa ne bazam exagerat de mult pe energiile sale pentru ca astfel putem pierde pamantul de sub picioare. Ideile noastre pot contine o doza mare de fantezie si risca sa nu se adevereasca in practica. Este bine sa masuram totul de doua ori astfel ca afacerile noastre sa nu iasa in pierdere datorita acestor tendinte prea idealiste.

Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.

Pluton: pe toata durata lunii octombrie se afla in Capricorn;

Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem. Ne va interesa probabil sa fim creativi in planul fizic. Pluton in Capricorn insista sa nu ne vada doar visand, ci lucrand concret pentru indeplinirea dorintelor noastre.

Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Intoarcerea in mers direct al lui Pluton, in seara zilei de 16 septembrie, poate semnifica un puternic impuls pozitiv, resimtit in toate domeniile vietii. Este de asteptat sa incepem sa avem mai multa incredere in oameni si in viitor. Este probabil ca inclusiv lumea afacerilor sa fie animata si sa faca niste pasi importanti spre o stare mai efervescenta.

Nod Nord: pe toata durata lunii octombrie se afla in Sagetator.