Tranzitarium

Astrele in decembrie 2011

De unde pana unde merg planetele in luna decembrie 2011:

Soarele: pe 1 decembrie se afla in Sagetator, unde sta pana in data de 22 decembrie, cand trece in Capricorn;

In primele trei saptamani ale lunii, Soarele va sta in Sagetator, incercand sa imprime pe sufletul nostru intelepciunea specifica acestei zodii. Este posibil sa ne transpunem destul de des intr-o stare meditativa, cufundandu-ne in gandurile noastre, incercand sa gasim raspunsurile adecvate la marile intrebari ale existentei. Starile meditative nu vor opri cursul vietii, doar o vor completa si o vor colora. Nu vom visa cu ochii deschisi si nu vom deveni inactivi – este vorba doar despre imbogatirea vietii noastre interioare.

Conform naturii Sagetatorului, este de asteptat sa ne simtim fericiti fara sa avem un motiv anume. Frumusetea spirituala a vietii ne va fi probabil mai evidenta ca altadata. Sarcina noastra va fi sa incercam sa imitam felul de a fi al zodiei in care se gaseste Soarele: sa manifestam bunatate fata de semenii nostri si intelepciune in viata de zi cu zi.

Incepand cu data de 22 decembrie, Soarele va trece in Capricorn. Vom fi probabil invadati de un imbold de a cobori cu picioarele pe pamant, de a ne apuca din nou de treburile concrete. Vom deveni probabil mai concentrati, mai interesati sa realizam ceva util. Rasuflarea anului nou – necesitatea unui nou inceput – va incepe sa-si faca simtita prezenta. Capricornul are un aer rece – oricat de placuta ar fi vibratia primei decade, identica cu Marul din zodiacul arboricol. Aceasta zodie, intarita prin prezenta Soarelui in sanul ei, ne invita la detasare, rabdare si elevare prin munca. Probabil cel mai important fruct al sau este linistea sufletului, produsa de activitatea solitara ce o caracterizeaza. Soarele in acest semn va dori sa puna din nou lumea in miscare. Este de asteptat sa efectuam pasi importanti spre creativitate.

Este indicat sa ne conformam invitatiei astrale, realizand ca suntem chemati pentru a lucra la perfectionarea lumii si a propriei persoane.

Luna: in data de 1 decembrie se afla in Varsator, in aceeasi zi trece in Pesti, pe 4 decembrie in Berbec, pe 6 decembrie in Taur, pe 9 decembrie in Gemeni, pe 11 decembrie in Rac, pe 13 decembrie in Leu, pe 16 decembrie in Fecioara, pe 18 decembrie in Balanta, pe 20 decembrie in Scorpion, pe 22 decembrie in Sagetator, pe 24 decembrie in Capricorn, pe 26 decembrie revine in Varsator, pe 29 decembrie in Pesti, iar pe 31 decembrie in Berbec;

Mercur: pe toata durata lunii decembrie se va afla in Sagetator: intre 1 si 13 decembrie in mers retrograd, iar intre 14 si 31 decembrie in mers direct;

In toata luna decembrie Mercur se va gasi intr-unul din semnele sale de exil, Sagetatorul. Atata timp cat Mercur se plimba prin domiciliul lui Jupiter, este posibil sa ne multumim cu o varianta oarecum superficiala a intelectului nostru. In ce sens se poate afirma acest lucru?
Sagetatorul poate deconcentra mentalul nostru. Acesta va prefera sa zboara la inaltime si sa nu fie suficient de atent la detalii.

Este posibil sa ne fie oarecum dificil sa ne transpunem in pielea altuia, pentru a intelege punctul lui de vedere, insistand asupra valabilitatii modului nostru de a gandi. Vom fi tentati sa credem ca varianta noastra este unicul adevar posibil din Univers, si de asemenea vom fi tentati sa expunem acest lucru cu prea mult entuziasm. Este posibil sa credem ca modul de a gandi al celorlalti are niste lacune sau ca pur si simplu nu este perfect. Astfel, discutiile, indiferent de subiectele atinse, pot fi lipsite de armonie. Protagonistii pot vorbi mult dar fara sa afirme ceva esential sau sa raspunda obiectiv la gandurile si intrebarile celuilalt.

Ce se recomanda pentru perioada in care Mercur sta in Sagetator? In primul rand, sa depunem eforturi pentru ca firul gandirii noastre sa aiba o logica desavarsita. In al doilea rand, sa avem curajul de a admite ca si ceilalti pot avea dreptate – sau ca doua pareri diferite pot coexista, fara sa se excluda reciproc. Aproximativ in modul in care lumina are o componenta ondulatorie si una corpusculara. Este de retinut ca de obicei nu cel care vorbeste mult si tare are dreptate, ci acela care se multumeste sa spuna doar cateva cuvinte intelepte.

In ceea ce priveste lumea afacerilor, ne putem confrunta cu dificultatea de a nu gasi veriga de intalnire a punctelor de vedere. Ori, daca se stabileste o intelegere in ansamblu, sa fie dificil ca aceasta sa fie pus in aplicare la nivelul detaliilor.

Mersul retrograd al lui Mercur, pana pe 14 decembrie, ne invita la precautie. Este indicat ca intre 1 si 13 decembrie sa nu luam decizii importante, mai ales in domeniul afacerilor, ci sa asteptam un vant astral mai favorabil, cand vom dispune de mai multe informatii.

Venus: pe 1 decembrie se afla in Capricorn, pe 20 decembrie trece in Varsator unde ramane pana la sfarsitul lunii;

In primele 20 de zile a lunii Venus se va afla in Capricorn. Importanta vietii sentimentale va fi relativ scazuta. In locul sentimentelor pline de pasiune se pare ca vom prefera calmul si linistea. Este de asteptat ca sentimentele noastre sa fie constante, dar lipsite de spectaculozitate. Este posibil sa simtim nevoia de a ne retrage spre interiorul nostru. Viata familiala va capata probabil o importanta marita.

Intre 21 si 31 martie, Venus se va afla in Varsator. Este posibil sa avem parte de o viata sociala tumultuoasa, cu multe schimburi de idei si sentimente. In ceea ce priveste relatiile noastre, acestea vor tinde probabil spre spiritualizare. Iubirea daruita semenilor nostri va avea probabil un pronuntat caracter spiritual. Vom tinde sa daruim din comorile sufletului nostru fara sa asteptam ceva in schimb. Vom fi probabil deschisi, veseli si prietenosi.

Este de asteptat ca oamenii sa-si manifeste fata umana, renuntand la mastile purtate.

Marte: pe toata durata lunii decembrie se va afla in Fecioara;

Marte fiind in Fecioara, este de asteptat sa pasim intr-o perioada mai linistita a vietii noastre. Ne vom concentra probabil cel mai mult pe munca, pe sarcinile noastre. Este posibil sa devenim mai harnici si sa avem mai multa putere de munca. Vom fi probabil concentrati si atenti la detalii.

Marte in Fecioara are menirea de a scoate in evidenta talentele noastre ingineresti.

Jupiter: pe toata durata lunii decembrie se va afla in Taur: intre 1 si 25 decembrie in mers retrograd, iar intre 26 si 31 decembrie in mers direct;

Jupiter fiind in Taur, este posibil ca atentia noastra sa fie indreptata spre planul fizic. In interiorul nostru se va trezi probabil nevoia de a trai in confort, de a ne asigura un nivel de trai cat mai ridicat. Ne vor interesa probabil modalitatile de a castiga bani suficienti pentru a putea accede spre scopurile materiale propuse. Chiar si cei care au alte interese decat cele din planul fizic, se pot trezi cu nevoia de a obtine resursele materiale si financiare necesare proiectelor pe care le desfasoara.

Asadar, putem afirma ca valorile materiale vor capta o buna parte a atentiei noastre. Este posibil sa fim nevoiti sa redefinim relatia noastra fata de valorile materiale, pe baza ideii ca gandindu-ne pozitiv fata de acestea, le atragem in viata noastra.

In alta ordine de idei, este posibil ca nevoile noastre fizice sa creasca. Este de asteptat sa fim mai interesati de dragostea autentica.
Totodata, sederea lui Jupiter in Taur poate insemna o perioada de stabilitate si siguranta. Nu ne putem astepta la prea multe schimbari semnificative, sau daca totusi acestea vor avea loc, atunci se vor produce lent.

Jupiter fiind retrograd pana in data de 26 decembrie, s-ar putea sa ne confruntam cu o oarecare lipsa de optimism, dar cu un mic efort, ne putem detasa oricand de probleme, zambind in pofida greutaţilor noastre. Este recomandat sa evitam conflictele cu autoritatile, deoarece orice miscare gresita ar putea fi surprinsa si pedepsita. Miscarea retrograda a lui Jupiter ne atentioneaza ca atitudinea descrisa prin calitatile acestei planete (teatralitate, flecareala, orgoliu, etc.) va trebui sa se mute in umbra, locul acestora fiind luat de smerenie, introspectie, simplitate, etc. Calea de a accede spre fericire va fi deschisa mai ales prin intermediul Eului divin aflat in interiorul fiintei umane.

Saturn: pe toata durata lunii decembrie se va afla in Balanta;

Saturn se afla in semnul sau de exaltare, in Balanta, iar astfel este posibil sa percepem ca limitarile din planul fizic au devenit mai putin stricte. Saturn este elementul de reglaj din sistemul nostru solar. El va insista sa conferim relatiilor noastre (=Balanta) o nota de utilitate. Cu Saturn in Balanta, vom simti probabil nevoia de a explora modalitatile prin care relatiile noastre pot indeplini necesitatile noastre sufletesti si ne pot ajuta in atingerea scopurilor noastre lumesti.

Saturn inseamna corectitudine si utilitate practica. Astfel, prezenta sa in Balanta va accentua probabil nevoia de cooperare. Este de asteptat sa percepem avantajele lucrului in echipa (intr-o atmosfera de deplina incredere reciproca) si sa le aplicam in practica.

Uranus: pe toata durata lunii decembrie se va afla in Berbec: intre 1 si 9 decembrie in mers retrograd, iar intre 10 si 31 decembrie in mers direct;

Este de asteptat sa fim suficient de hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea unei lumi mai perfecte. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata uneori impotriva curentului general. Vom fi probabil activi si energici, plini de initiativa si ambitie.

In primele 9 zile ale lunii, miscarea retrograda a planetei favorizeaza atitudinile creative si originale.

Neptun: pe toata durata lunii decembrie se afla in Varsator;

Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate. Prezenta acestei planete in Varsator ne ajuta sa constientizam faptul ca omenirea este o mare familie. O buna parte a gandurilor noastre se va referi la posibilitatile de a imbunatati prezentul astfel incat sa putem accede spre un viitor mai fericit. Stiintele de granita vor tinde sa se dezvolte in voie iar interesul general pentru domeniul spiritual poate sa creasca.

Pluton: pe toata durata lunii decembrie se afla in Capricorn;

Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem. Ne va interesa probabil sa fim creativi in planul fizic. Pluton in Capricorn insista sa ne vada nu doar visand, ci lucrand concret pentru indeplinirea dorintelor noastre.

Nod Nord: pe toata durata lunii decembrie se afla in Sagetator.