Alina NedeloiuTranzitarium

Marte și Neptun în Pești – Navigând către un nou început

Ultima lună a anului ne găsește cu cei doi zei, Ares și Poseidon în zodia Peștilor, pregătindu-ne pentru un nou început.

Ares (Marte), fost zeu al agriculturii, a devenit ulterior zeul războiului, iar Poseidon (Neptun) era cel care stăpânea împărăția apelor. Între cei doi nu a fost o relație de bun augur, întrucât se crede că fiul lui Poseidon a fost ucis de Ares. Acesta, adus în fața judecății, a fost iertat. Poseidon, asemenea unui copil care bate din picior atunci când își dorește ceva, lovea cu tridentul său, stârnind furtuni sau scufundând insule ori de câte ori ceva îl nemulțumea. Reputația de răzbunător i se trage și de la întâmplarea în care, lucrând cot la cot cu Apollo la înălțarea zidurilor Troiei, nu a fost răsplătit așa cum credea el că se cuvine, moment în care s-a răzbunat pe troieni.

Deși în mitologie lucrurile nu au fost prea roz între cei doi, în acest context astral ei par a-și da mâna în virtutea încheirii anului într-o notă pozitivă.

Simbolul planetei Marte denotă dominația materiei asupra spiritului. Energia în acțiune este la cote maxime, implicarea rațională poate tinde spre zero, iar tot ce ține de instincte și simțuri este luat în seamă mai mult ca niciodată. Parcă ne aflăm într-un heirupism continuu din care doar influența subtilă a lui Neptun ne mai poate scoate. Ne aflăm pe o rotiță de hamster pe care tindem să alergăm până la epuizare. Dacă nu ne oprim să ne tragem sufletul și să încercăm să ne racordăm la legile și bunăstarea Universului, ne vom cufunda în haos, riscând dezechilibre psihice, epuizare și chiar pierderea contactului cu realitatea.

Cei doi presupuși inamici par a conlucra foarte bine în folosul nostru, căci Marte vine cu energie, curaj, îndrăzneală, spirit combativ și dinamism în realizarea dorințelor și scopurilor pe care ni le-am propus, iar Neptun ne dă doza de intuiție bună pentru a ști către ce e bine să ne canalizăm forțele.

Este o perioadă în care universul nostru interior pare să dea pe dinafară, suntem receptivi, sensibili și ne bazăm pe intuiție și inspirație. Par a ni se dezvolta niște aptitudini speciale, pe care încă nu știm de unde să le apucăm și ce să facem cu ele. Imaginația noastră debordează, însă trebuie să avem grijă, căci linia între geniu și nebunie este foarte fină, iar pe fata Morgana o găsim la tot pasul, căci doar navigăm pe apele neptuniene care pot ascunde iluzii deșarte și haos în spatele acestui calm aparent care pare să ne învăluie în mrejele lui. Toate acestea se vor simți la nivel macro, Neptun fiind o planetă transpersonală cu o mișcare lentă.

Marte vine cu putere pentru fiecare dintre noi și ne ajută să facem lucrurile necesare pentru a merge pe un trend ascendent, să facem curat în viețile noastre și să ne urmărim acele idealuri care ne reprezintă. Ne depășim limitele, avem forța și curajul de a răzbate prin ape necunoscute, însă trebuie să punem bariere, să fim hotărâți și să ne folosim de simțul strategic al războinicului Marte, pentru a naviga în favoarea noastră și nu doar pentru a ne hrăni nevoia de evadare, căci în acest caz ne vom scălda în apa tulbure a autodistrugerii.

La nivel social, pot apărea noi curente și direcții, fiind un moment bun în care putem evolua cu ajutorul gândirii pozitive, constructive și, de ce nu, char prin meditație și rugăciune.

Neptun în Pești e la el acasă și se simte, vorba aceea, ca peștele în apă. Avem bunăstare materială și ne facem toate poftele. Sunt favorizate călătoriile, mai ales cele pe apă și toate meseriile ce se leagă de aceasta. Este o perioadă optimă pentru vindecare, purificare și trezire spirituală, fiind posibil să simțim o ușoară nevoie de izolare, de timp petrecut cu noi înșine. Ne dăm seama că viața înseamnă iubire, iar cultivarea valorilor sufletești devine extrem de importantă, pentru că ne dăm seama că fără acestea viața nu este la fel de frumoasă.

În relația de cuplu mergem pe premisa “să facem dragoste, nu război”, suntem emoționali, senzuali, cuceritori și ne putem gândi chiar la urmași, căci fertilitatea este frumos aspectată de zeul grânelor. Suntem magnetici, romantici și ne dăruim în așa fel încât transmitem partenerului emoții nemaitrăite, însă dacă nu suntem siguri că este persoana potrivită, riscăm o poveste de dragoste scurtă. Dorința și pasiunea sunt la cote maxime, însă trebuie ușor temperate, pentru a nu da naștere conflictelor și neînțelegerilor între parteneri.

Marte în Pești ne poate pune ușoare piedici prin intermediul nehotărârii, oscilației, lipsei puterii de concentrare, însă dacă reușim să ne exprimăm prin intermediul emoțiilor și al creativității, mai eliminăm din piedici.

Trebuie să avem grijă la persoanele din jurul nostru care pot fi ascunse, lipsite de onestitate și care pot disimula în funcție de propriile interese. Dar cu cât autocunoașterea și încrederea în sine sunt la un nivel mai ridicat, cu atât combativitatea este mai mare. În această perioadă, odihna este esențială, ea ne ține departe de canalizarea proastă a energiilor și de dificultățile care pot apărea în ceea ce privește capacitatea noastră de concentrare.

Așa că să ne urcăm în barcă și să începem să vâslim cu încredere către sfârșitul de an care reprezintă, desigur, un nou început, căci atunci când o ușă se închide, se deschide alta în locul ei.

Alina Nedeloiu
Alina Nedeloiu