Drew Barrymore – zodia Pești

De la chipul angelic al fetiței cârlionțate care impresiona în filmul “E.T. the Extra-Terrestrial”, până la femeia voluptoasă și amuzantă, care face deliciul publicului larg, amator de comedii și voie-bună, Drew Barrymore a avut o viață tumultoasă, ruptă, parcă, din scenariul unui film hollywoodian. Talentul vibrant a propulsat-o în lumina reflectoarelor de la frageda vârsta de 6 ani, sub aripa regizorului Steven Spielberg care i-a oferit, în filmul E.T., un rol jucăuș, cu unele contraste ce aveau să ilustreze încă de pe atunci potențialul ei. S-a născut la data de 22 februarie 1975, în orașul Culver City din California, la ora 11:51. Este nativ al zodiei Pești și are ascendentul în zodia Gemeni, așa că Drew Barrymore dispune atât de un spectru de emoții larg, cât și de un mental viu și colorat. Cele două zodii au, însă, și o importantă punte comună, care, vedem că se întrezărește în viața actriței, este vorba de un anume grad de instabilitate și confuzie care caracterizează ambele semne zodiacale.

Drew-Barrymore

La o primă privire a astrogramei (vezi mai jos), se reliefează o triplă conjuncție interesantă în Casa Carierei și a Vieții publice (Casa a X-a), între Soarele poziționat în zodia Pești, Luna Neagră și Cuspida Casei a X-a, care vizează evoluția în plan profesional. Având Soarele în zodia Pești, vedem că lui Drew nu-i lipsește nici senzualitatea, dar nici sensibilitatea sau compasiunea. Și cum astrul se află în Casa Carierei, se înțelege de ce Barrymore se avântă fără rețineri în lumea filmului la vârsta la care alte fetițe recită timid o poezie în fața clasei. La doar 7 ani, Drew Barrymore devenea cea mai tânără prezentatoare a emisiunii Saturday Night Live! Soarele, fiind atât de aproape de Cuspida acestei case astrologice și primind, totodată, din energia molipsitoare a Lunii Negre, care ridică dorința la rang de obsesie, se conturează întocmai această predilecție a actriței de a trăi preponderent sub lumina reflectoarelor. Iar Drew Barrymore nu numai că își făcea numele cunoscut de la o vârstă fragedă, dar a și făcut mari sacrificii pentru a deveni o prezență notorie pe marile ecrane și nu numai.

Dar cum de a ales ea tocmai actoria și a simțit nevoia să depună eforturi consistente încă de mică pentru a avansa printre greii cinematografiei? Cu Marte poziționat în Casa Renașterii și a Sexualității, sub semnul Capricorn, vedem că un rol important în desfășurarea muncii (vibrația Capricornului) îl poartă moștenirile (vibrația casei a VIII-a). Ori Drew Barrymore se poate lăuda cu o întreagă dinastie de actori în arborele său genealogic, ambii părinți au practicat actoria, tatăl ei fiind, la rându-i, rodul unei familii de actori. Cu asemenea istorie în spate, mânată de această poziție a lui Marte, se profilează, așadar, dorința lui Barrymore de a călca pe urmele părinților și de a realiza chiar mai mult decât aceștia, dar cum? Dacă e să ne luăm după situarea lui Marte, prin suprimarea sentimentelor (impulsurile copilăriei, în acest caz) și muncă asiduă! Și iată că acest lucru i-a ieșit de minune dacă stăm să ne gândim că actrița a primit, în anul 2004, o stea pe celebrul bulevard Walk of Fame, alăturându-li-se astfel rudelor sale: Ethel, John și Lionel Barrymore!

harta-berrymore

Din păcate, călirea prin muncă, care i-a adus o celebritate timpurie și venituri greu imaginabile pentru un copil, au făcut-o pe Drew să cedeze. La numai nouă ani, ea se lăsa furată de mirajul alcoolului și tutunului, la 11 ani fuma marijuana, iar la 13 ani devenise dependentă de cocaină. În astrograma actriței, Soarele din zodia Pești formează un trigon cu Uranus, aflat în Casa Creației și a Jocurilor, sub semnul Scorpion. Acest aspect contribuie la tratarea vieții ca pe un joc și la căutarea unor distracții neobișnuite, totul pe fondul unei libertăți depline resimțite de către individ. Iar Drew a afișat această libertate în numeroase ocazii. La petreceri se remarca prin faptul că renunța ușor la textile, iar această dezinhibare o putem pune și pe seama vibrației zodiei Scorpion. Însă, aspectul dintre Soare și Uranus este unul pozitiv, iar vibrația Scorpionului este și una de renaștere. Mai precis, acest aspect astrologic, trigonul dintre cele două planete, îi insuflă vedetei intuiția de a evolua mereu în direcția potrivită în urma unei suferințe. Ori criza existențială pe care a avut-o Drew la vârsta adolescenței a însemnat pentru ea un prag pe care a reușit să-l depășească cu brio. A încheiat un program de dezintoxicare, iar la vârsta de 14 ani lansa cartea cu titlu sugestiv, Little Girl Lost, în care povestea totul despre viciile ei.

Neptun din Casa Serviciului și a Sănătății, sub semnul Săgetător predispune și el la o sacrificare de sine de dragul muncii depuse, cu atenționarea că acest fapt poate aduce complicații în sfera sănătății, ceea ce s-a și întâmplat, după cum aminteam mai sus. Tot Neptun îi insuflă actriței tendința să vadă partea plină a paharului în orice situație și să discute deschis despre suferințele sale, ca dovadă cartea lansată după acel episod greu din viața ei.

Mai apoi, cariera lui Drew Barrymore cunoaște un drum ascendent, sprijinit, în plan astrologic, de planetele Jupiter și Venus, prezente și ele în Casa Carierei și a Vieții Publice, în zodia Pești!

Venus îi conferă actriței o latură artistică foarte dezvoltată, plus un farmec aparte care o ajută să se facă repede remarcată și îndrăgită. Putem spune că Drew a profitat din plin de latura sa senzuală, alegând să pozeze nud pentru revista Interview în anul 1992, la numai 17 ani, dar și pentru revista Playboy doi ani mai târziu. Odată ce a câștigat notorietate în industria cinematografică, actrița a renunțat la aparițiile deocheate, dar și-a folosit în continuare sex-appeal-ul într-un mod mai rafinat. În anul 2007, a devenit imaginea și purtătoarea de cuvânt a companiei de cosmetice “CoverGirl”, dar s-a implicat și în promovarea unei linii de bijuterii, semnată Gucci. În același an a fost desemnată “Cea mai frumoasă vedetă” de către revista People.

Jupiter îi insuflă actriței o atitudine degajată, optimistă și o nonșalanță cu care atinge țeluri înalte. Un exemplu ar fi gestul de a-și înființa, în anul 1995, la doar 20 de ani, propria casă de producție, Flower Films, în colaborare cu Nancy Jouvenen. Primul succes îl înregistrează cu comedia romantică Never Been Kissed (1999) și urmează, mai apoi, alte filme notabile: Charlie’s Angels (2000, 2003), 50 First Dates (2004), He’s Not That Into You (2009). Cel mai recent film produs de Barrymore este comedia romantică “How to Be Single” (lansat pe 12 februarie și în România) și urmează o altă peliculă, “Freak Show”, ce va avea lansarea tot în acest an.

Însă niciunul din scenariile filmelor romantice în care a tot jucat de-a lungul timpului Drew Barrymore, nu-i întrece viața din spatele camerelor de filmat. În plan amoros, diva bifează trei căsnicii, două încheiate (cu Jeremy Thomas și Tom Green) și una în curs (cu Will Copelman, din anul 2012), plus alte relații îndelung mediatizate (cu muzicianul Fabrizio Moretti și actorul Justin Long).

Atât Venus din Casa Carierei, cât și Uranus și Pluto din Casa Dragostei și a Creației, o predispun pe Drew Barrymore să încerce mai multe legături amoroase, începând-o pe fiecare de parcă ar fi prima. Actrița tinde să se îndrăgostească cu ușurință, pentru că astrele îi conferă o atitudine optimistă și lipsită de inhibiții în dragoste!

Aminteam la început despre sumele exorbitante pe care Drew Barrymore le-a câștigat de mic copil. Ei bine, veniturile vedetei n-au făcut altceva decât să se rotunjească de-a lungul timpului și asta datorită flerului ei de a alege să joace în filme care au priză la public. După cum ea, însăși, mărturisește: “Prefer să fac filme pe care aș merge să le vad la cinema, nu filme în care mi-ar plăcea să joc ca și actor. Vreau ca oamenii să vadă filme pline de romantism și speranță, care să le dea putere și în care să poată evada și să se simtă bine.”

Saturn și Luna, care veghează Casa Valorilor materiale și primesc vibrația semnului Rac, îi insuflă actriței o relație cu banii de tipul Love & Hate (n.r. iubire și ură). Adica dispune de intuiția de a ști ce anume se vinde la scară largă, muncește mult pentru a aduna venituri și beneficiază și de un dram de noroc. Ea se poate spune că râvnește câștigurile materiale, însă, odată ce le cumulează, își dă seama că îi sunt de prisos și își îndreaptă privirea către alți oameni care au mai mare nevoie de bani. Saturn, de exemplu, îi insuflă tendința de a trăi modest. Se poate remarca din instantaneele surprinse de paparazzi că Drew Barrymore are, în viața de zi cu zi, un stil vestimentar simplu, chiar demodat, șapca de basseball, tricoul uzat și blugii comozi fiind piesele de rezistență. Iar Luna, astfel poziționată, îi conferă o compasiune aparte față de semenii săi. La fel și Mercur, din Casa Spiritualității, sub semnul Vărsătorului, îi trasează lui Barrymore predilecția pentru proiecte umanitare. Iar actrița nu se dezice… Din anul 2007, ea a devenit Ambasadoare împotriva foametei în cadrul programului caritabil, “World Food Programme” și cea mai însemnată donație făcută de actriță în acest scop se ridică la suma de un milion de dolari!

ANDA STELA GHIȚĂ

anda-ghita-autor