Diana SpineanInfluentele Lunii

Influentele Lunii in iulie 2012

de Diana Spinean

Planificarea activitatilor dupa fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o va asigurati, cel putin, un climat general armonios pentru activitatea in cauza.

Tot ce trebuie sa faceti, inainte de a citi recomandarile urmatoare, este sa stabiliti ce asteptari aveti de la activitatea pe care doriti sa o intreprindeti in aceasta perioada – cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia – si sa alegeti acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

Luna in crestere: 1, 2 si 20-31 iulie

In general, aceasta faza a Lunii este favorabila pentru demararea actiunilor, lansarea unor proiecte sau dezvoltarea lor, indiferent de domeniul vizat.

In privinta sanatatii, de regula acum se fac mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii) si cresterea in greutate. Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.

Observatii pentru intervalul mentionat:

Pentru lansarea in actiuni importante, din intervalul de timp amintit, va recomandam sa evitati zilele de 21, 22, 23, 26, 27, 30 si 31 iulie. In aceste date Luna este afectata, slabita sau are mers in gol.

In schimb, aveti mai multe sanse de a inregistra un succes in ziua de 20 iulie, mai ales daca activitatea implica incheierea unei tranzactii, o negociere, o deplasare sau comunicatiile de orice fel.

Mai departe, sa vedem cum am putea folosi in mod adecvat celelalte zile de Luna in crestere:

Data de 1 iulie poate oferi aparente destul de inselatoare si ar fi bine sa fiti prevazator la orice tip de exagerari, oferte ireal de bune sau pretentii nerealiste din partea celor cu care aveti de-a face. Ziua de 2 iulie este propice mai degraba relatiilor cu persoane mai in varsta, administratori sau diversi organizatori (in limbaj astrologic: „saturnieni”). 24 iulie poate fi o zi a extremelor: reusite sau esecuri rasunatoare, insa, ambele insotite de pierderi sau situatii bulversante. In 25 ale lunii, relatiile pot fi consolidate, insa nu va asteptati la succes fara efort sau obstacole. 28 iulie poate fi o zi foarte buna doar daca luati in calcul posibila aparitie a unor situatii mai abrupte, greu de evitat, si daca va pastrati realismul. In 29 iulie nu va bazati pe relatii fiindca acestea, si viata sociala in general, pot avea de suferit (atentie si in chestiunile financiare).

Luna plina: 3 iulie

In general, cand este Luna plina nu recomandam sa incepeti noi proiecte sau sa faceti schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionati sau nu, orice ati face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista posibilitatea de a va confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).

In ceea ce priveste sanatatea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!

Observatii pentru aceasta zi:

Opozitia luminatorilor are loc la gradul 13 al axei cardinale Capricorn – Rac. Luna isi incepe ziua intr-un mod tensionat de dimineata, „exilandu-se” in semnul Capricornului (si in casa XII, pentru tara noastra!) si trasand un careu spre Marte. Mai tarziu in cursul aceleiasi zile, intra in alte belele activand careul in T format deja intre Soare, Pluton si Uranus. Si pentru ca „ecuatia” sa devina si mai dificila, ziua urmatoare se hotaraste sa traseze un careu si spre Saturn!

In traducere libera, pentru cei care nu sunt familiarizati cu notiunile astrologice, aceasta inseamna ca momentul este unul foarte tensionat, cu atat mai mult cu cat lucrurile se desfasoara pe un teren deja sensibil. Recomandarea este ca in aceasta zi, dar si in ziua urmatoare, sa nu va angajati in activitati importante si in niciun fel de actiuni riscante!

Pot izbucni situatii extreme, bulversante, sub forma accidentelor, disputelor cu autoritatile, problemelor de sanatate, s.a.m.d. Recomandam multa precautie in tot ce intreprindeti sau si mai bine: nu intreprindeti nimic! Izolati-va de orice sursa de conflict si incercati sa va pastrati calmul. Gandirea clara, informatiile obiective, ideile ingenioase si cuvintele alese cu grija pot ajuta. De asemenea, poate aparea un sprijin neasteptat, insa nu va bazati in totalitate pe acesta. Atentie la promisiunile care suna exagerat de optimist!

Desigur ca avertismentul este valabil pentru toti, dar cei mai prudenti trebuie sa fie nativii Capricorn, Rac, Berbec, Balanta, dupa care urmeaza Leii, Varsatorii, Gemenii, Pestii si Sagetatorii.

 Luna in descrestere: 4-18 iulie

In general perioada cu Luna in descrestere este favorabila pentru a renunta la anumite activitati, proiecte sau relatii care nu va mai convin sau va sunt daunatoare. De asemenea este indicata pentru a actiunile de consolidare, finalizare sau planificare, insa in niciun caz pentru lansarea acestora!

In sfera sanatatii, de regula se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare) si curele de slabire. Atentie, insa, la tratamente.

Observatii pentru intervalul mentionat:

Recomandam sa evitati zilele de 4, 9, 11, 17 si 18 iulie pentru consolidarea sau definitivarea unor activitati importante.

Puteti alege, in schimb, zile ca 5 iulie – mai putin activitati comerciale, incheieri de contracte, deplasari sau comunicatii importante; 6 iulie – nelipsita insa de efort (si pana la orele 19!); 7 iulie – cu mare atentie la escrocherii si exagerari; 8 iulie – pana in orele 14 si cu putina precautie in plan financiar si relational; 12 iulie; 13 iulie – pregatit pentru situatii abrupte si exclus activitatile amintite pentru data de 5; 14 iulie – dupa orele 15:30 si cu acelasi avertisment ca si in ziua de 7; 15 iulie – exclus activitatile mentionate pentru data de 5; 16 iulie – pana la ora 14, cu precautie si simt de raspundere.

Luna noua: 19 iulie

In general Luna noua favorizeaza activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, deci pentru care este contra-indicata atentia publica, cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, s.a.m.d. Asteptati ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta pentru dvs.

Observatii pentru aceasta zi:

Conjunctia luminatorilor are loc la gradul 27 din Rac (casa XII pentru tara noastra), la care se adauga un careu cu Saturn si un trigon de la Nodul Nord Lunar. Climatul tensionat se resimte inca din ziua de 17 iulie, cand Luna este implicata intr-o cruce cosmica formata din Pluton, Uranus si Marte in semne cardinale.

Recomandarea, asa cum va asteptati, este sa nu demarati nimic important in 17, 18 si 19 iulie. Faceti apel la prudenta, mai ales in relatii si comunicare. Atentie la sanatate si in activitatile de rutina. S-ar putea sa fiti nevoit sau constrans sa ramaneti la domiciliu sau intr-o alta locatie. Un sprijin important poate aparea, pastrati-va credinta si optimismul!

Nativii amintiti la Luna plina, sa fie atenti si de data aceasta.

 

Luna fara directie (sau mersul Lunii in gol)

Luna fara directie (in engleza: “void of moon”) sunt intervale in care cel mai bine este sa aveti preocupari casnice, sa faceti lucruri de rutina sau prin care doriti va detasati de concret, sa va relaxati. Nu este recomandabil sa incepeti vreun lucru nou, o lucrare noua sau sa investiti, pentru ca cel mai probabil nu va avea o finalitate pozitiva sau cel putin nu la parametri doriti. Pe scurt, sunt momente lipsite de consistenta, in care parca facem totul degeaba. Pe de alta parte, puteti folosi acest moment in favoarea dvs. atunci cand doriti ca actiunea sa nu aiba efecte, adica repercursiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stiti ca urmeaza sa fiti disponibilizat).

Astfel de momente sunt:

3 iulie 1:20 – 1:50
4 iulie 15:25 – 5 iulie 3:25
6 iulie 18:48 – 7 iulie 7:29
8 iulie 13:59 – 9 iulie 15:13
11 iulie 12:23 – 12 iulie 2:30
13 iulie 22:45 – 14 iulie 15:26
16 iulie 13:56 – 17 iulie 2:31
19 iulie 7:24 – 13:13
21 iulie 8:17 – 20:24
23  iulie 3:44 – 24 iulie 1:38
25 iulie 18:22 – 26 iulie 5:29
26 iulie 18:38 – 28 iulie 8:17
30 iulie 0:01 – 10:29

Momentele exacte ale aspectelor Luna-Soare:

Trigon: 8 iulie, ora 13:59, gr. 17 Pesti-Rac si 28 iulie, ora 18:15, gr. 6 Sagetator-Leu
Opozitie:
3 iulie, ora 21:52, gr. 13 Capricorn-Rac
Cuadratura:
11 iulie, ora 4:47, gr. 20 Berbec-Rac si 26 iulie, ora 11:56, gr. 4 Scorpion-Leu
Sextil:
13 iulie, ora 22:46, gr. 22 Taur-Rac si 24 iulie, ora 4:22, gr. 2 Balanta-Leu
Conjunctie:
19 iulie, ora 7:24, gr. 27 Rac

Note:
– Acest material trateaza influentele Lunii la nivel individual, nu social.
– Puteti afla informatii gratuite si personalizate referitoare la sectoarele in care va afecteaza Luna plina din aceasta luna, aici: http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php