Incepe cu inceputul! Viata la Nodul Sud

de Diana Spinean

Trucuri vechi pentru astrologi noi: cand nu stii de unde s-apuci o harta, ia-o de la inceput! Iar prin inceput ma refer la Nodul Sud Lunar (NS). Inca n-am intalnit alt element astrologic cu care sa pot realiza mai rapid si mai precis o schita a portretului unui om ca si cu NS! Si cand te gandesti ca e doar un element virtual…

Diana Spinean la NS
Diana Spinean calare pe NS

Mostenire genetica sau karma, priveste-l prin ce ochelari vrei, dar si mai bine ar fi sa ajungi sa-l traiesti (manifesti) asa cum vrei (constient)… Nu de alta, dar am observat ca tinde sa te traiasca el pe tine, daca nu esti pe faza. Pana in ziua in care te destepti si-ti spui “hai sa facem ceva ce n-am mai facut!” sau macar un “hai sa facem aceleasi lucruri, dar intr-un mod in care nu le-am mai facut!”, NS scrie pe fruntea ta! Live. Die. Repeat.*

Cei mai multi dintre noi traim (d)in trecut, reactionand la situatii de viata prezente in baza unor tipare mostenite sau pe care ni le-am fabricat inconstient in timp. Daca am fi putin mai atenti la noi insine, le-am observa. Altfel, ne ajutam de astrologie si vedem cum conditia NS in harta descrie aceste tipare impreuna cu Luna si eventual cu planetele din casa a IV-a si din semnul Racului, daca sunt. NS, Luna, casa a IV-a si Racul – iata Sfanta Tetrada a gloriosului trecut personal! Iti spune suficiente despre un om asa incat sa nu te pierzi si sa nu bati campii in privinta lui la prima intalnire cu harta sa. Si ca sa o condimentezi putin, adauga in analiza atat planeta care stapaneste semnul in care se gaseste NS cat si stapanul casei IV.

Si daca tot vorbim de intalniri, imagineaza-ti ca situatia se complica atunci cand intalnesti persoane care iti stimuleaza NS cu elemente din propria lor harta natala. Acesti Aladini contemporani par meniti sa-ti frece lampa pana-ti dai duhul! Alchimie curata!

Dar, sa revenim la metafore mai ortodoxe, la elementele Sfintei Tetrade. De ce ai incepe analiza cu NS si nu cu Luna, care este un corp ceresc in carne si oase, spre exemplu? Perceptia mea asupra subiectului este ca daca Luna face trimitere la un trecut mai usor de palpat (copilaria mica, pana la 4 ani), NS reprezinta trecutul mai indepartat, care se pierde in negura timpului si care poate face referire la viata stra-stra-bunicii tale sau la a ta de acum, sa zicem, 250 de ani. Cu cat un element astrologic are un simbolism mai arhaic, cu atat cantareste mai greu in automatismele noastre.

NS descrie situatii pe care le-am traversat de atatea ori incat am batatorit carari prin ele, pe care le strabatem acum si cu ochii inchisi (sau mai ales cu ochii inchisi!). Suntem abili la NS, stapani pe noi, si atunci tindem sa conservam atitudinea care ne-a consacrat si sa continuam sa facem ceea ce stim mai bine, in virtutea legii inertiei. Nu trebuie sa ne fie neaparat cald si bine la NS, dar cel putin stim la ce sa ne asteptam, asta-i filosofia. Este util sa avem carari, scurtaturi, dar ca sa nu le uzam pana la a le transforma in transee (care sa ne ingroape de vii), sa incepem sa facem poteci noi. Sa avansam si in alte directii sau in aceleasi, dar pe alte cai! Vrem sa devenim calatori mai bogati in experiente sau cartite tot mai meseriase?

Amprenta NS se simte si mai puternic daca in zodia in care se afla acesta se gasesc si planete. Cu cat sunt mai rapide, cu atat amprenta sa este mai pronuntata in personalitatea individului. Dar, chiar si atunci cand NS nu este insotit sau cand exista planete care impodobesc capatul opus al axei (Nodul Nord), am observat ca energia acestuia continua sa invaluie individul ca aureola capul unui sfant. Iradiaza si n-ai cum sa n-o vezi!

Asadar, ai sanse suparator de mari ca atunci cand il cauti (chestionezi, simti) pe un individ, sa-l gasesti trebaluind in casa si zodia in care se afla acest element de natura soli-lunara. Incearca! Vei stii de unde si cum sa-l iei, ca sa-l inviti apoi la o plimbare prin toata harta sa si sa ajungi cu el unde si-a propus inconstient sa ajunga – la Nodul Nord Lunar, desigur.

Bafta! 🙂


* Traieste. Mori. Repeta – sloganul filmului Prizonier in timp, 2014 (eng. Edge of Tomorrow).