Asteroizi

Chiron si medicina holistica bioinformationala (III)

de Aretya Ganea

aretya.cristal apaIstoria biorezonantei si a medicinei alternative patronate de Chiron continua cu alti oameni de mare valoare, cuprinsi de har, ce au condus medicina holistica, bioinformationala, catre apogeul ei.

Deepak Chopra, medic american de origine indiana, se naste la 22.10.1946, la New Delhi, sub influenta lui Chiron in semnul Balantei, care daruieste setea de justitie veritabila, de armonie universala, impreuna cu capacitatea de a percepe cat mai fin, ceea ce este just si adevarat.

Astfel, in anul 1985, a inceput sa studieze medicina alternativa, relatia dintre corp, minte si spirit, suparat pe medicina alopata, mai exact pe dependenta ei de substante chimice : medicamentele. Hotararea de a renunta la medicina alopata si de a studia meditatia transcendentala, impreuna cu vindecarea holistica indiana Ayurveda, s-a implinit odata cu intemeierea Centrului Maharishi Ayurveda, sub razele inspiratoare ale unui Chiron, aflat in Gemeni, in trigon cu cel natal.

Popularitatea sa a crescut rapid, mai ales din anul 1995, dupa fondarea Centrului Chopra Well Being, cand Chiron revenea in semnul sau natal, in Balanta.

Munca sa a fost catalogata de revista Times, drept «un gen de vindecare alternativa a mintii si a sufletului», iar Deepak Chopra este considerat cel mai eminent lider al miscarii corp-minte-suflet, o autoritate in domeniul vindecarii minte-corp. Este autorul a peste 50 de carti, dintre care 14 sunt best-seller, in care vorbeste despre sanatatea minte-corp, mecanica cuantica, spiritualitate.

In anul 2003, cand Chiron se afla in semnul responsabil al Capricornului, a lansat cartea numita „Sa il cunoastem pe Dumnezeu”, cea mai valoroasa lucrare, din care aflam ca fiecare putem avea o experienta directa cu Dumnezeu.

Deepak Chopra «poetul profet al medicinei alternative» cum l-a mai numit revista Times,  ne invata ca asteptarile sunt cele care ne distrug sansele de reusita si ca «invatand sa daruim ceea ce dorim sa obtinem, activam si regizam dansul vietii, imprimandu-i o miscare sublima, vie, dinamica, ce constituie insasi esenta vietii».

Joao de Faria, numit John of God, este un medium brazilian, fara studii medicale, considerat cel mai mare vindecator in viata, tratand cu succes peste 15 milioane de oameni in 40 de ani de activitate. S-a nascut pe 24.06.1942, in Brazilia, imputernicit de Chiron aflat in semnul generos al Leului, care l-a inzestrat cu vointa de a realiza lucruri aparent imposibile, cu darul iubirii neconditionate si al compasiunii nemarginite. La 16 ani, in anul 1958, cand Chiron traversa semnul Varsatorului si-a descoperit darul de a vindeca, in urma unei viziuni divine.

Isi incepe activitatea de vindecator in anul 1965, la 23 ani, cand Chiron era in semnul Pestilor, semnul vindecarii bazate pe credinta adevarata, dar si al suferintei si al exilului, prin urmare incercarile apar, fiind de mai multe ori batut si inchis de politia locala, doar pentru ca vindeca oameni, fara diploma. Exista milioane de marturii ale vindecarilor sale, relatate de oamenii operati si vindecati de el.

John of God trateaza sute de cazuri pe zi, este un fel de « chirurg psihic », ce opereaza in stare de transa, si care isi pune corpul la dispozitia a 34 de entitati-medici, pentru a realiza operatii chirurgicale incredibile, urmate de vindecari miraculoase. Fara anestezie si fara sterilizarea instrumentelor, statistica ne spune ca nu a existat nici un caz de septicemie, in cei 40 de ani de activitate (aparent fara anestezie si sterilizare, deoarece acele entitati-medici se pare ca le realizeaza  pe amandoua).

John of God este un instrument al lui Dumnezeu, un canal deschis de lumina,  prin care actioneaza entitati din Ierarhia Cereasca, un om foarte modest si cu multa iubire in ochii sai, care ne spune : «eu nu vindec pe nimeni, Dumnezeu vindeca, iar in bunatatea Sa infinita, permite entitatilor de lumina sa vindece si sa consoleze pe fratii mei. Sunt doar un instrument in mainile lui Dumnezeu…».

David Hawkins, un psihoterapeut clinician american, care si-a dedicat viata alinarii suferintei psihice umane, s-a nascut pe 03.06.1927, fiind binecuvantat de Chiron aflat in semnul pragmatic al Taurului.

La varsta de 3 ani, a trait o stare de constientizare completa a existentei, o trezire brusca din uitare, valul iluziei a fost dat la o parte, pentru a putea accede la constiinta fiintarii insasi.

Experientele spirituale continua, astfel in anul 1939, cand Chiron naviga prin semnul Racului, in sextil cu Chiron natal, in urma unui accident cu bicicleta, a perceput o prezenta infinita, dincolo de timp, indescriptibila. Dupa aceste experiente spirituale (stimulate de Chiron in aspecte cu cele 3 planete transpersonale: Pluton, Neptun, Uranus) a devenit un agnostic, deoarece in comparatie cu lumina divinitatii pe care o simtise, divinitatea religiei palise.

David Hawkins a afirmat ca a pierdut religia, dar a descoperit spiritualitatea.
A tratat multe psihoze, tulburari mentale, pacienti din multe tari, in acest mod : « uitandu-ma la pacient am inteles ca tot ceea ce trebuia sa fac, era sa il iubesc, atata tot. Sinele lui interior i-a stralucit in ochi si eu m-am conectat cu aceasta esenta iubitoare. In acea secunda, el s-a vindecat prin cunoasterea propriei sale realitati. Ce s-a intamplat ulterior cu mintea si cu corpul lui nu mai avea importanta. Agonia interioara a pacientilor ia sfarsit, deoarece s-au simtit iubiti si impacati interior, astfel, chinul s-a sfarsit. Acest fenomen poate fi explicat prin faptul ca realitatea fiecarui pacient a fost reconstruita de Compasiunea Prezentei, astfel incat, fiinta a experimentat vindecarea la un nivel ce transcende lumea si aparentele acesteia. O pace interioara cuprinde terapeutul si pacientul, dincolo de timp si identitate ».

In anul 1975 a inceput cercetarea raspunsului kinesiologic la adevar si falsitate, cand Chiron traversa semnul Berbecului. A studiat kinesiologia, la inceput ca o metoda de diagnoza clinica bazata pe testarea muschilor, apoi a descoperit ca avea o potentialitate mult mai mare, ca ea este fundamentata pe o calitate non locala a constiintei, ce transcende personalitatea indivizilor testati. Raspunsul muschilor corpului la diferiti stimuli indusi prin testare este determinat de calitatea esentiala a constiintei, capabila sa reactioneze instantaneu la prezenta adevarului, prin intarirea tonusului muscular, rezultand un raspuns pozitiv, ce poate fi exprimat prin « da » iar absenta adevarului e indicata de slabirea tonusului muscular, respectiv de un raspuns prin «nu».

A investigat timp de 20 de ani, mii de subiecti, uimit de rezultate. David Hawkins a considerat kinesiologia, ca un fel de culoar dintre lumea fizica si lumea mintii si a spiritului, o interfata intre dimensiuni. Discordia si conflictele sunt consecinte inevitabile ale faptului ca omenirea nu are capacitatea de a distinge adevarul de falsitate.

In anul 1995, apare prima sa lucrare «Putere versus Forta», rod al  tuturor cercetarilor sale kinesiologice, o capodopera care raspandeste bucurie, iubire, compasiune, dupa cum a afirmat Maica Tereza. In acest an Chiron tranzita semnul Fecioarei, in sextil cu Chiron natal. Tot in acest an, ca recunoastere a contributiei sale pentru umanitate, a fost innobilat, devenind Cavaler al Ordinului Suveran Sf. Ioan, din Ierusalim.

Urmeaza si alte capodopere, iar in septembrie 2000, la Seul, a fost numit un Suflet Mare, un Invatator de frunte, Cel mai mare Invatator al Caii Iluminarii, sub razele intelepte ale lui Chiron, din semnul vizionar al Sagetatorului, pentru realizarea hartii Scalei Constiintei umane.

A trecut in Lumina, cand Chiron natal a devenit un planetoid-focar in configuratia astrologica numita Yodul lui Dumnezeu, astfel sensibilizat de tensiunile subliminale generate de cele 2 inconjunctii (la Saturn si Mercur) si in sextil cu Chiron tranzitat in semnul Pestilor, Chiron a pledat pentru trecerea in Lumina a acestui mare spirit, care a reusit sa isi indeplineasca cu succes, misiunea vietii sale.

Inchei omagiul meu sincer dedicat acestui mare spirit, care a  fost incarnat in dimensiunea noastra, sub numele David R. Hawkins, prin cuvintele domniei sale : «in realitate, in aceasta apocalipsa ultima a sinelui, in disolutia singurei dualitati ramase – cea a existentei si non-existentei – insasi identitatea se dizolva in divinitatea universala, nemaiexistand nici o constiinta individuala. Apoi, pasul ultim, suprem este facut numai de Dumnezeu singur».

Ervin Laszlo, profesor, filozof al stiintelor, muzician s-a nascut pe 12.05.1932, la Budapesta, tot sub razele unui Chiron aflat in semnul Taurului.

In anul 1959, a inceput sa studieze fundamentele stiintelor, din gandirea clasica greaca, apoi a trecut la miezul stiintei moderne si contemporane, sub ghidarea unui Chiron aflat in semnul altruist al Varsatorului.

Dupa 4 decenii de cercetare, de cautare a sensurilor ascunse din stiinta, a inceput sa scrie cartea « Stiinta si Campul Akashic», prima editie a acestei lucrari aparand in anul 2002, cand Chiron naviga in semnul responsabil al Capricornului, in sextil cu Chiron natal.

In aceasta carte, Ervin Laszlo ne vorbeste despre o teorie integrala a tuturor lucrurilor, despre targetul cercetarilor multor oameni de stiinta, care cauta in continuare o imagine despre lumea noastra, mai integrata, mai unitara. Teoria Integrala a Tuturor Lucrurilor se afla in curs de elaborare, folosindu-se matematici sofisticate, teorii holistice despre spatii multidimensionale, fizica cuantica etc, pentru a se gasi o singura ecuatie generala, care ar putea justifica toate legile universului. Se vrea sa se ajunga la « citirea gandurilor lui Dumnezeu », asa cum afirma Einstein, cand a lansat Teoria Campului Unificat.

Aceasta posibila  super-ecuatie ar putea decodifica muzica ce ne inconjoara, armonia vasta si fundamentala a intregului cosmos. Deocamdata o astfel de teorie holistica, bazata pe cuante sau coarde vibratorii ramane o ambitie, dar si o speranta in inima oamenilor de stiinta. In aceasta lucrare s-au avansat multe ipoteze legate de aceasta teorie, s-au formulat mari intrebari si s-au analizat detaliat toate raspunsurile posibile. Astfel, o noua conceptie despre univers a rasarit in mintea cercetatorului, definirea universului in-format, care isi are radacinile in «redescoperirea campului akashic din traditia straveche, ca holo-campul bazat pe vid». In aceasta viziune, universul este un «sistem coerent, integrat, iar caracteristica sa cruciala o reprezinta in-formatia, ce este generata, conservata, transmisa si conectata cu toate partile. Acest aspect transforma radical universul, care isi cauta calea, de la o faza a evolutiei sale, la urmatoarea, intr-un sistem puternic, interconexat, meta-holistic. In acest univers in-format, campul akashic (A), este un element fundamental, prin in-formatia conservata si transmisa de acest camp, universul este de o corenta uimitoare : tot ceea ce se intampla intr-un loc se petrece si in alte locuri, tot ceea ce se petrece la un moment dat se petrece si tot timpul dupa aceea, nimic nu este limitat la locul si momentul in care se produce.

Toate lucrurile sunt globale, pentru ca toate lucrurile sunt conexate, iar memoria tuturor lucrurilor se extinde asupra tuturor lucrurilor si tuturor momentelor ».

Acesta este conceptul de univers in-format, ce va revolutiona stiinta in viitorul apropiat.

Ken Wilber, psiholog transpersonal american s-a nascut pe 31.01.1949, Oklahoma, sub influenta lui Chiron aflat in semnul Sagetatorului, care l-a ajutat sa sparga limitele conceptuale existente, la acea ora, legate de constiinta.

El este fondatorul Institutului de Studii Integrale, ce promoveaza Teoria Integrala a Tuturor Lucrurilor. In cartea sa « A Theory of Everything » aparuta in anul 2000, cand Chiron a revenit in semnul sau natal, cel al Sagetatorului, cel vesnic explorator, vorbeste despre aceasta viziune integrala, holistica si care este descrisa prin referire la evolutia culturii si a constiintei umane.

In 1979, apare cartea « No Boundary », cea mai citita lucrare a sa, in care descrie potentialul uman, de la materie, minte, suflet, spirit, si prin care realizeaza o unificare a psihologiei cu spiritualitatea, prin ceea ce au ele mai bun : un spectru complet al constiintei. Astfel, procesul evolutiv al constiintei cu cele 6 niveluri descrise de K. Wilber, conduce de la constiinta fizica ce tine de materia inerta, prin constiinta biologica asociata cu animalele si constiinta mentala asociata oamenilor, la o constiinta arhetipala, intuitiva, apoi, la o constiinta cauzala, iar intr-o etapa finala la constiinta ultima, numita Constiinta in Sine.

Asa cum afirma autorul, aceasta carte este « un indrumar menit sa ne ghideze pe taramul Sinelui nostru cel real, daca este inteleasa in mod corect ea este eliberatoare, deoarece ne indreapta spre taramul lipsit de granite. Daca ne familiarizam cu spectrul constiintei vom identifica usor nivelul de constiinta pe care il traim in prezent, dar si nivelul din care izvoreste suferinta noastra.

Constiinta unitara este simpla constientizare a teritoriului real, fara granite, constientizare fara limite, iar in profunzimile sinelui nostru « suntem Una cu Totul », afirma K. Wilber.

Bruce Lipton, biolog american, specialist in biologia celulara, cercetator si profesor la Universitatea Wisconsin s-a nascut pe 21. 10. 1944, cand Chiron calatorea in semnul Fecioarei, cea care insufla dorinta continua de cautare a adevarului absolut.

La 7 ani, in 1951, si-a descoperit pasiunea pentru celule cand s-a uitat prima data prin lentila unui microscop. In 2005, apare „Biologia Credintei”, o carte de referinta pentru stiinta noului mileniu, cand Chiron  naviga prin semnul matur al Capricornului. In aceasta carte Bruce Lipton afirma ca genele nu controleaza sistemul biologic, ci mediul o face, genele nu pot fi activate decat daca le declanseaza ceva, un semnal din mediul extern si nu o proprietate intrinseca a lor.

Tot el ne spune ca gandurile pozitive au un efect profund asupra genelor, doar daca sunt in armonie cu programarea existenta la nivelul subconstientului. « Capacitatea mintii constiente de a anula comportamente pre-programate ale mintii subconstiente este fundamentul liberului arbitru ».

Membrana celulara este creierul celulei, mai exact este un cristal lichid, un semiconductor, ce contine porti si canale, un echivalent structural si functional al unui cip de silicon. Celulele sunt programabile, nucleul este un hard disk de memorie, cu spirala dubla, ce contine programele ADN, ce codifica productia de proteine. Datele sunt introduse in celula/calculator prin intermediul receptorilor membranei, ce reprezinta tastatura celulei. Aceasta descoperire extraordinara : biologia centrata pe membrana celulara, l-a transformat dintr-un om de stiinta agnostic, intr-un mistic deplin, care crede ca viata eterna transcende corpul.

„ Lectiile membranei magice pun controlul asupra vietii in mainile noastre si nu in zarurile genetice, aruncate in momentul conceptiei. Noi suntem cei care ne conducem propriul sistem biologic, avand capacitatea de a edita datele, pe care le introducem in biocomputerele noastre, nu suntem victimele genelor noastre” ne declara zambind, distinsul biolog B. Lipton.

Emoto Masaru, medic japonez, specializat  in medicina alternativa s-a nascut pe 22.07.1943, in Yokohoma, cand Chiron se energiza in semnul Leului, daruindu-i astfel entuziasm si o mare vointa de a razbate in viata. Experimentele sale demonstreaza ca bioenergia umana (campul electromagnetic) poate influenta structura moleculara a apei, si la distanta. Apa este un element „viu” capabil sa memoreze informatie, cand se transforma in cristale de gheata. In anul 1994 cand Chiron se afla in semnul vizionar al Varsatorului incepe sa fotografieze cristale de apa inghetata, iar in anul 1999 publica mai multe volume de poze, cu titlul  « Messages from Water ». Din fotografiile sale se vede clar in ce mod structura cristalina a apei inghetate reflecta calitatea ei, precum si modificarile apei la expunere factori externi ca : muzica, cuvinte, rugaciuni, poluare. S-a demonstrat ca gandurile si sentimentele noastre influenteaza direct structura materiei fizice, ele pot modela realitatea fizica in care traim, dupa cum relateaza dr. Emoto Masaru.

William Nelson, medic, fizician, cercetator american independent la NASA, s-a nascut in data de 19.06.1951, in Ohio, cand Chiron traversa semnul intelept al Sagetatorului. A studiat foarte multe stiinte exacte ca : medicina, fizica cuantica, informatica, dinamica fractala, inginerie electronica, toate aceste studii l-au ajutat sa gaseasca solutii acolo unde parea imposibil sa existe, reusind sa reprogrameze cu succes pilotul automat de pe capsula spatiala Apolo 13, salvand cei 3 membri ai echipajului, care au reusit sa aterizeze teferi pe pamant.

A studiat si sistemul energetic subtil al corpului uman, meridianele din acupunctura, energia chakrelor, dupa care a inventat un sistem integrat, computerizat, care a reusit sa testeze si sa echilibreze campul energetic al corpului fizic. Asa a luat nastere QXCI, care combina notiuni din fizica cuantica, homeopatie, medicina energetica, metafizica, stinte matematice. QXCI, predecesorul actualului aparat INDIGO, poate prelua date bioenergetice din corpul fizic simultan, prin 55 canale, pentru a se putea stabili exact starea initiala de sanatate, informatii despre energiile subtile, stress, sensibilitati etc, si poate aplica peste 50 de corectii energetice diferite, pentru restabilirea echilibrului energetic.

Acest aparat de biorezonanta a fost utilizat cu ani in urma, numai de catre armata si serviciile secrete americane, dar prof. W. Nelson a luptat, sa fie cunoscut si intrebuintat de toti oamenii, care au probleme de sanatate. Astfel se muta in Ungaria, in 1993, sperand sa gaseasca aici libertatea si linistea necesare pentru a-si continua misiunea. In anul 1993, Chiron naviga in semnul Leului, apoi in cel al Fecioarei, facand careu cu Chiron natal.

„Medicina energetica are nevoie de abordarea holistica a sistemului QXCI. Imi cer iertare pentru programul asa larg si vast, dar am vrut sa includ totul din medicina naturista si energetica, astfel creat, cu puncte comune din medicina energetica si holistica, adunate sub forma QXCI-ului, viitorul medicinei energetice va fi imbunatatit”, declara distinsul om de stiinta, W. Nelson.

Kiran Schmidt, inginer, cercetator german, fondatorul stiintific al sistemului CoRe Inergetix, se naste pe 22. 08.1962, in Stuttgard. Din tema sa astrala observam cum Chiron se afla in semnul mistic al Pestilor, conjunct cu Jupiter, patronul medicinei. Acest lucru poate insemna ca din misiunea vietii sale face parte si participarea activa, la crearea unei lumi globale, holistice. Tot Chiron il determina sa isi exprime iubirea, compasiunea fata de semenii sai, creand un tip nou de terapie holistica, care sa contribuie la vindecarea spirituala a oamenilor.

In anul 1995 incepe sa dezvolte sistemul CoRe, cand Chiron traversa semnul practic al Fecioarei. Acest sistem poate accesa campul informational (cauzal), in care se afla toate informatiile despre universul nostru, deci si a tuturor fiintelor incarnate pe pamant, ce sunt interconectate intre ele. Astfel, sistemul gaseste rapid frecventele proprii ale persoanei investigate, cu ajutorul generatorului de holograme, conceput prin revelatie divina. Prin accesarea campului cauzal sau torsionic, mai precis captarea directa a acestui camp torsionic, Sistemul va genera o imagine holografica a situatiei interne, conform principiului rezonantei, care va fi comparata cu matricile holografice din baza sa de date ( peste 200 000 de itemi). Daca se gasesc dezechilibre efectueaza mai multe tipuri de tratamente, pe toate campurile componente ale fiintei umane : camp fizic, camp emotional-energetic, camp informational si camp spiritual, realizand reechilibrarea organismului.

In momentul scanarii se creeaza o triada benefica, compusa din terapeut – CoRe – pacient, fiecare avand rolul sau in recrearea starii globale de sanatate sau cum o numeste inventatorul Kiran Schmidt : starea de echilibru dinamic labil. Conceptul de DLE ( Dinamic Labile Equilibrium) defineste sanatatea ca pe o stare de echilibru dinamic, deoarece viata este energie, iar energia este intr-o continua miscare si transfomare, sanatatea nu poate fi o stare de echilibru static, deoarece ar insemna stagnare si moarte.

Numele de CoRe Inergetix vine de la Coincidence Recognition, ce se traduce prin recunoasterea coincidentelor, a similaritatilor si a elementelor rezonatoare care stau la baza echilibrarii si armonizarii tuturor componentelor fiintei noastre. Astfel, prin acest aparat de biorezonanta, se produce o vindecare holistica, nu doar energetica, ci si informationala.

Kiran ne mai spune ca materia inseamna inertie, energia inseamna schimbare, iar informatia este alcatuita din multimea de potentiale, care sunt supuse transformarilor. CoRe poate stimula potentialul de schimbare, prin transmiterea unui camp rezonant ce va stimula aparitia unei stari de echilibru. Dupa transmiterea informatiei necesare va incepe schimbarea in viata persoanei evaluate, dar cat de profunda va fi aceasta, depinde de stilul de viata personal al acesteia.

Ultima realizare a lui Kiran se numeste Eigen Resonance (frecventa sinelui) sau LaesEr Bioresonance, care poate citi frecventa proprie a corpului, o curata, o filtreaza de frecvente « parazite », apoi o readministreaza, in mod amplificat, corpului scanat. Se produce un fel de « dializa frecventionala », ce are ca efect o resetare bioenergetica a corpului uman.

Aceasta terapie Eigen Resonance are la baza principiul homeopatic « similinum », ce afirma ca frecventele proprii umane sunt remediul perfect energetic – si reprezinta un panaceu universal.

Inchei aceasta vasta pledoarie inchinata biorezonantei si medicinei alternative, find inspirata de Chiron, ghidul meu spiritual, ce tranziteaza acum gratios, semnul mistic al Pestilor, cu un citat al lui Kiran Schmidt : « totul incepe ca informatie, ce se cristalizeaza in timp si spatiu, in energie si materie ».