Panaceea, remediu universal

de Otilia Mazilu

Orice problema are un remediu propriu, oricine are o reteta personala! Iar Panaceea stie! De fapt, Asteroid (2878) Panacea stie! Si nu doar sa aplice solutii acolo unde ele sunt necesare, ci si cum, in ce conditii, pot fi create remedii personalizate pentru orice circumstanta, problema, neregula.

Aceasta este principala caracteristica a noului personaj pe care acum il introducem in scena. Continuand lista vindecatorilor pe care am inceput-o anul trecut, am ales sa discutam de data aceasta, despre Panaceea.

Foto: Alexandre Jaeger Vendruscolo
Foto: Alexandre Jaeger Vendruscolo

Povestea vindecarii

Panaceea a fost fiica lui Asclepios si a Epionei (sau Salus). Legenda spune ca ea si cele patru surori ale sale au invatat arta medicinii de la Apollo. Curand ele au devenit recunoscute pentru puterea lor de a tamadui.

Fiecare dintre ele, prin darurile sale, reprezinta o etapa distincta din procesul insanatosirii: o etapa importanta este medicatia, apoi procesul de vindecare- atitudinea in fata bolii, igiena la toate nivelurile, ca mai apoi sa te poti bucura de insanatosirea mult meritata.

Asadar, dupa diagnosticarea bolii, importanta era medicatia, solutia aleasa pentru recuperare, ameliorare sau insanatosire, ori chiar rezolvare a oricarei probleme aparute. Aceasta este atributia Zeitei remediilor universale – Panaceea.

Desigur ca atitudinea fata de boala este urmatorul segment de o importanta aparte in drumul catre vindecare sau insanatosire. Intr-o editie trecuta am vorbit despre Hygeia – Zeita „Igienei” ce personifica sanatatea, curatenia, salubritatea, atitudinea noastra privind sanatatea corpurilor noastre (vezi https://www.astrotext.ro/2013/09/hygiea-sanatatea-mintii-spiritului-si-corpului/). Aceso era zeita care guverna asupra intregului proces de vindecare sau insanatosire; ea avea in vedere sa fie respectate cu strictete programul, ritmul, ordinea in care se desfasurau toate cele necesare rezolvarii definitive a disfunctiei aparute. Stafeta era predata apoi surorii Iaso – Zeita recuperarii / revenirii in urma afectiunilor. Aceasta avea grija sa repuna in ordine lucrurile, sa readuca corpul catre starea de dinaintea bolii, sa il obisnuiasca si sa il ajute sa se reintegreze in ritmul obisnuit. Ultima etapa reprezinta adevarata stare de bine, de beatitudine, de fericire, de usurare – sarcina de care se ocupa Aglaea / Aegle, Zeita frumusetii, splendorii, vitalitatii, maretiei.

Panaceea a avut, de asemenea, patru frati, si ei cu o inclinatie catre mediul medical, dar mai putin evidentiati in relatarile scriitorilor de gen: Podaleirus si Machaon (doi regi succesivi in Tricca), Telesphoros si Aratus. Despre aceste personaje vom povesti cu siguranta in editii viitoare. Astazi ramanem impreuna cu Panaceea.

Se spune ca Panaceea avea un remediu pentru orice boala, problema medicala sau disfunctie. De aceea, ea este declarata Zeita Remediilor Universale pentru darul ei de a descoperi/ crea o potiune cu care sa vindece pe fiecare bolnav intalnit in calea sa.

In terminologia medicala, ”panaceu” face referire la o substanta menita sa vindece toate bolile. Nu stim cu siguranta daca Panaceea avea un remediu unic pentru toti ori crea licori personalizate. Cert este ca toata lumea care apela la ea primea un tratament pentru problema avuta.

Implicatii astrologice

Observand pozitia Asteroidului (2878) Panacea in tema natala, descoperim acea capacitate de a gasi solutii pentru toate problemele noastre. De orice tip ar fi ele! Panaceea este acolo sa ne spuna ca exista o sansa, ca exista o rezolvare, fara indoiala.

Solutia este indicata de zodia care gazduieste asteroidul. Casa astrala in care se gaseste acesta arata domeniul din care putem extrage beneficiile, de unde putem gasi drumul catre vindecare. Toate indiciile trebuie cautate, caci ele exista, cu siguranta!

Este util sa observam pe Panaceea in temele celor care acuza diferite probleme de sanatate, caci ea ne poate indica in ce mod raspunde nativul la un tratament, care este modalitatea de tratament care i se potriveste.

Consider cu tarie ca Panaceea aduce varietate, creativitate atunci cand suntem in cautarea solutiilor care ne trebuie. Este important sa fie pastrat un ton pozitiv (Panaceea are un remediu pentru orice), dar observarea cu atentie a detaliilor ”problemei” noastre ne ajuta sa alegem sau sa cream singuri ”potiunea” (rezolvarea) perfecta pentru noi.

Alaturi de planetele personale, Asteroid Panacea poate fi o infuzie de pozitivitate, de incredere in fortele proprii, o exaltare a calitatilor native. In zone cheie din tema natala sau bine aspectata poate pune umarul la rezolvarea problemelor si poate contribui la vindecare, intr-un mod inalt, elevat, aparte.

In relatie cu alti asteroizi medicali ori spirituali precum Chiron, intalnim acel sentiment de reusita unic, creat de noi pentru noi; acele solutii pe care le-am creat singuri, in ciuda tuturor opiniilor celor din jur. Este solutia noastra personala gasita extragand cate ceva din toata experienta acumulata, din toate incercarile de vindecare esuate. Panaceea este solutia invingatoare, un remediu care chiar functioneaza pentru noi, in primul rand, dar si pentru ceilalti, macar ca reper, ca punct de plecare.

Putem spune ca Panaceea vorbeste despre o doza de unicitate. Dar este reteta mea cea unica. Nu este unica reteta pentru noi toti. Cumva ea are unele ingrediente de baza universal valabile, fara de care nu ar mai exista formula ”potiunii” despre care vorbim, dar unele cantitati sau detalii difera si sunt adaptabile in functie de fiecare dintre noi in parte.

Exista o mare diferenta intre vindecare si insanatosire, dar in functie de credintele noastre, Panaceea actioneaza in cazul ambelor stadii de final.

Reintoarcerea in pozitia natala (revolutia) a Asteroid 2878 Panacea indica un moment in care pot fi cautate solutii productive si pe termen lung, scopul final fiind vindecarea permanenta sau insanatosirea (aceasta poate fi privita ca o etapa finala, dar provizorie).

Un tranzit in opozitie la Asteroid 2878 Panacea poate focaliza atentia asupra unor factori externi care ne ajuta sa gasim solutia potrivita.

Cuvinte cheie: sanatate, medicina, tratament homeopat, fitoterapie, vindecare/ insanatosire in sens general, solutie/ viziune pe termen lung, remedii personalizate, unicitate.

Detalii tehnice: Asteroid (2878) Panacea face parte din centura principala de asteroizi, a fost descoperita pe 7 septembrie 1980 de catre E. Bowell. Perioada orbitala: 5,33 ani.

Subiect de analiza astrologica

Crina Veres*, celebrul doctor specializat in Medicina Germanica, si-a descoperit un cancer in stadiu avansat, pentru care ii se mai acordau doar 10 zile de viata.

In harta sa, Asteroid Panacea este la gradul 14 Berbec, conjunct cu Nodul Sud, in opozitie cu Pluton aflat la gr.16 Balanta si cu Nodul Nord.

Nu mai incape dubiu ca asteroidului in Berbec, mai ales in preajma Nodului Sud, necesita o actiune imediata, participativa, o atenta scanare a propriei traiectorii de urmat. Nu intram acum in implicatii karmice, fara coordonate natale precise, dar cert este ca pozitia asteroidului intr-o zodie a curajului a fost un aliat puternic in tot acel proces de sondare interioara ce a urmat.

Panaceea in Berbec a actionat cu incapatanare, fara sa plece urechea la ce nu i-a convenit sa auda, urmand drumul propriu, creand o ”strada personala”, un remediu potrivit pentru sine, spre exasperarea altora.

Pluton a cerut cumva forarea cat mai in profunzimile fiintei pentru a descoperi Solutia Personala, calea Sa Unica de reusita. A cerut ca aceasta sondare sa fie prioritara si prin ea nativul sa devina un pionier, sa fie un exemplu pentru solutionarea acelorasi tipuri de probleme, in lumea intreaga.

Asteroid Panacea in septembrie 2014

Intreaga luna septembrie 2014, Panaceea se afla in zodia Leu, strabatand gradele de la 14 la 23. Asadar, inceputul lunii o gaseste la numai 4 grade de Jupiter, la gradul 14 Leu, in cuadratura cu Marte si Saturn din Scorpion, urmad ca la finalul lui septembrie sa realizeze o conjunctie perfecta cu Luna Neagra, la gradul 23. Cuadratura va fi mentinuta doar de Saturn, deoarece Marte va parasi Scorpionul cu mult inainte.

Este dificil de spus ce impact are pentru fiecare din noi alaturarea Asteroid Panacea lui Jupiter si Lunii Negre (inchisa in aceasta conjunctie). Dar pe fundalul atator curatari pe care le facem si inceputuri ce vin in viata noastra in valuri, necesitatea de a gasi o stabilitate, un remediu care sa dureze este din ce in ce mai puternica.

Cu Jupiter aliat, putem spune ca avem solutii, le gasim si putem sa le aplicam, fortati de Saturn si Marte, insa Luna Neagra poate sa pipereze lucrurile. Cu ea, de cele mai multe ori, alegerile noastre par sa fie platite mai scump!

Va invit sa ne concentram acum pe Panaceea in Leu, sa ne inspire sa fim creativi si originali! Si, mai ales, sa alegem solutia noastra unica, valabila pe termen lung!

Inspiratie si Creativitate maxima!


*Dr. Crina Veres, 21.01.1976- Cluj (ora necunoscuta).