Fulop LaszloTranzitarium

2013: ni se ofera „pilula rosie”

de Fülöp László

pilula-rosieAruncand o scurta privire asupra anului care vine, observam ca Nodul Nord lunar si Saturn vor sta tot anul in Scorpion. Acest semn este domiciliul lui Marte si Pluton, iar activarea sa ne sugereaza ca in decursul anului viitor vom avea parte de tot felul de lupte. Insa, nu trebuie sa ne speriem deloc, deoarece orice lupta care se duce impotriva unui inamic vizibil este, de fapt, personificarea unui razboi care se petrece in interiorul nostru.

Imaginati-va ca sunteti personajul Neo din primul film Matrix, inainte de „decuplare”. Adevaratul Eu doreste sa se nasca, insa deocamdata fiinta umana care inca este prizoniera in Matrix, nu are nici cea mai vaga idee despre lumea in care ar trebui sa se transpuna. Luptele – interioare si exterioare – de care vom avea parte, probabil, in decursul anului 2013, ne vor ajuta sa definim mai bine ceea ce suntem cu adevarat, ceea ce dorim sa materializam cu adevarat in viata noastra. Asadar, nu trebuie sa ne temem, deoarece tensiunile care se intrevad la orizont sunt menite sa separe graul de neghina, in sufletul nostru. Iesirea din Matrix este un proces dureros, mai ales ca viata in afara Matrixului este plina de responsabilitate.

Activarea puternica a Scorpionului este un simbol al intoarcerii cartilor pe fata. Acest semn faciliteaza scoaterea la iveala a tot ceea ce a fost ascuns pana acum. Si nu trebuie sa ne gandim ca ascundem ceva de care ne este rusine. Nu! Ne vom da seama ca, de fapt, ascundem adevarata noastra fiinta. Vom constientiza ca ascundem copilul divin si preferam sa purtam masca de robot a unui adult. In 2013, copilul divin va dori sa iasa la suprafata si sa dezbrace masca urata de robot a persoanei adulte care il condamna la o pseudo-existenta.

Daca credeti ca va harjoniti cu sotul sau sotia, cu socrul sau cu soacra, cu seful sau cu sefa, ei bine, veti constata ca, de fapt, copilul divin se confrunta cu masca. Sau eternul Neo din fiecare fiinta umana se bate cu Thomas A. Anderson, varianta sa din interiorul Matrixului.

O concluzie fireasca: daca tot ne luptam – de fapt – cu noi insine, atunci este lipsit de sens sa ne folosim de agresivitate. In Sfanta Scriptura, aceasta idee este exprimata prin fraza: „cine ridica sabia, va pieri prin sabie”. Cautati inamicul interior si infruntati-l. O fi teama, o fi lipsa de incredere in viitor, o fi lipsa placerii de a trai – identificati-l si cautati metode de a-l rapune. Nu va luptati cu inamicul exterior, ci bucurati-va ca acesta va arata – indirect – unde trebuie sa faceti curatenie.

Va mai amintiti de pilula rosie din Matrix? Lui Neo i se ofera o pilula rosie care ii permite sa cunoasca realitatea si una albastra care ii poate facilita reintoarcerea la viata lui obisnuita.

Prin activarea puternica a Scorpionului, anul 2013 ne ofera o singura pilula: cea rosie.

Apreciem ca aspectul de cuadratura dintre Uranus si Pluton, activ practic in decursul intregului an, va efectua o lucrare tot in sensul descris mai sus. Aceasta va fi „coloana vertebrala” a anului viitor.

Privirea asupra anului viitor putea fi denumita si astfel: „2013, anul luptei interioare”. Totusi, sa te afli intr-un permanent razboi – chiar si cu tine insuti – este o indeletnicire obositoare. Oare astrele ne ofera niste prilejuri de odihna sau destindere?

Da! Neptun se va afla in domiciliul sau, in Pesti, de unde ne transmite neincetat mesajul non-violentei si al iubirii universale. Desi aceste notiuni par inca utopice si de neinteles pentru multi oameni, Neptun este adeptul ideii ca influenta constanta si subtila este cea care poate produce efecte durabile. Exact ca apa inceata care erodeaza mai repede malul decat paraul sprinten.

Jupiter va sta practic in prima jumatate a anului in Gemeni, iar in a doua jumatate se va muta in Rac. Pana in iunie 2013, Jupiter va facilita schimbul de idei menit sa ne ajute la constientizarea scopului spiritual al posibilelor lupte si tensiuni descrise mai sus. In a doua jumatate a anului, prezenta lui Jupiter in Rac va aduce probabil o atmosfera mai calma, aplanarea tensiunilor, o reintoarcere spre propriul suflet. In domiciliul Lunii, Jupiter este exaltat, iar astfel ne putem gandi la un efect de vindecare spiritual-sufleteasca, de care vom beneficia probabil cu totii.

Numerologic, anul 2013, induce o vibratie placuta. Fiind un numar impar, induce in sufletul nostru impresia ca incepem o fila noua a vietii noastre, un capitol nou unde putem experimenta atitudini noi, putem sa ne redefinim, venind mai aproape de esenta noastra, ca fiinte umane.

Prezenta cifrelor 1 – ideile proprii, nevoia de crestere personala, 2 – colaborarile si 3 – sansa, sprijinul divin, asigura un conglomerat de influente variate. Suma lor – cifra 6, atribuita planetei Venus – vorbeste despre ideea ca evenimentele anului viitor se vor subordona, cu mare probabilitate, principiului iubirii. Veste buna, nu-i asa?

Ne asteapta un an interesant. Semnele de Apa vor iesi la rampa: Neptun va activa Pestii, Saturn se va afla in Scorpion iar din vara, Jupiter se va muta in Rac. Intr-un astfel de an ni se ofera ocazia sa ne intalnim cu propriul nostru suflet. Poate va trebui sa deschidem doar o usa sau poate va trebui sa sarim cateva obstacole dureroase – totusi, la sfarsit, vom constata, mai mult ca probabil, ca ne-am deplasat pe un drum care trebuia parcurs.

Va dorim un 2013 fericit tuturor!