Fulop LaszloUmor

Roata, Luna plina si ardelenii

de Fülöp László

Roata, Luna, ardeleniiAstrolog: E Luna Plina. Asa cum stau astrele, este foarte probabil sa vi se defecteze roata din fata stanga a masinii. Ce faceti?

Berbec: „Mer’em oricuuum! Daca se defecteaza, o schimbam pe parcurs.”

Taur: „Pai mer’em cu trenul. Rotile trenului n-au cum sa sufere vreo pana. In viata, totul este sa gasesti solutii practice.”

Gemeni: „Pai e simplu. Scoatem cele doua roti din stanga: pe cea din fata si pe cea din spate. Pe cea din spate o montam in fata si pe cea din fata, in spate. Astfel, ghinionul nu va gasi roata din fata stanga la locul ei si ne va evita.”

Rac: „Mangai putin roata din fata stanga. Ca si ea are sentimente. Probabil ca a fost agresata de atatea ori de pietre, gropi si soferi nepoliticosi. Nu-i asa, roata draga, ca nu ma lasi pe drum?”

Leu: „Pai mer’em. Iau cu mine doi oameni de-ai mei si schimba ei roata daca e nevoie.”

Fecioara: „Mer’em la primul service. Scoatem roata din fata stanga. O verificam. O verificam din nou. Si o mai verificam o data. O montam inapoi. Si scoatem din portbagaj si cea de rezerva. O verificam. Si inca o data o verificam. O punem inapoi. Si pornim la drum.”

Balanta: „E o idee sa schimb roata din fata stanga cu cea de rezerva, acum. Dar atunci voi avea pana la roata de rezerva, fiindca o pun in locul celei din fata stanga. Ce ma fac, ce ma fac?”

Scorpion: „Asa?! Bag cutitul acum in roata din fata stanga! O duc la service, sa fie vulcanizata. Si dezamorsez astfel tensiunea Lunii Pline, asa ca pe drum nu voi mai avea pana.”

Sagetator: „Pai mer’em. In horoscop scrie ca vor fi afectate semnele fixe. Iar eu nu sunt fix. Asa ca mer’em.”

Capricorn: „Facem o revizie generala la masina. Demontam toate rotile si le verificam minutios. Abia dupa aceea pornim. In viata totul este sa ai rabdare.”

Varsator: „Eu cred ca masina functioneaza exact ca Windowsul. Daca nu mai merge, dai reset si repornesti calculatorul. Asa ca demontez roata si o montez imediat la loc. Aceasta operatie dezamorseaza tensiunea Lunii Pline pe principiul Windows si pornesc linistit la drum.”

Pesti: „Daca Dumnezeu vrea ca roata din fata stanga sa se defecteze, atunci se va defecta oricum. Chiar daca ar fi din otel forjat. Dom’ astrolog, la care km se defecteaza? Ca sa stiu, ca sa cobor cu un km inainte si sa incep sa ma rog sa nu se defecteze totusi…”