2013 – O perspectiva astro-umoristica a startului in noul an

de Aretya Ganea

2013-umor
Image courtesy of bplanet / FreeDigitalPhotos.net

Anul Dragonului de Apa 2012 este acum un an terminat. Dupa ce si-a recapitulat intreaga existenta efemera, a concluzionat ca a fost un an binecuvantat si a predat stafeta mai departe anului urmator, 2013, un an al Sarpelui de Apa.

Noul nascut an 2013 bucuros ca a prins viata s-a grabit sa respire cat mai profund, pentru a asimila si integra cat mai eficient energiile cosmice si terestre destinate. Apoi a intrat intr-o stare de meditatie ca sa poata constientiza darurile ceresti primite de la planete, asteroizi, stele fixe si de la cele 12 semne zodiacale. Este putin nervos, deoarece a auzit de la predecesorul sau 2012, ca majoritatea planetelor primite cadou sunt peregrine, neutre energetic, si astfel nu isi pot valorifica constient, calitatile lor native. Si daca ar fi asa, cum ar mai poate el sa se bucure de aceste energii planetare?

Dupa ce a facut cateva respiratii profunde s-a mai linistit putin si a putut vizualiza tema sa natala, cu toate energiile sale predestinate. Intra-adevar anul 2012 a avut dreptate, opt planete sunt peregrine, o planeta este in exil (Jupiter) si doar una este fericita in domiciliul sau (Neptun)…

Opt planete peregrine, Alcyone, Soare Suprem, cu ce ti-am gresit?!.. In existenta mea scurta aceste opt planete vor fi tacute, pasive, conservatoare, adoptand o politica de neamestec, non-colaborare! Vor fi egoiste, pastrandu-si energiile doar pentru ele… si unde va fi actiunea, distractia mea?.. Adica sa fiu doar un simplu an, nesemnificativ, sters, de care nimeni sa nu-si aminteasca ?!..Of Alcyone, de ce ? Vreau si eu sa fiu un an important, deosebit pentru omenire !..

Si se puse entitatea anului 2013 pe un plans asa de puternic, ca se cutremurara stelele si intreg universul ii auzi bocetul de jale.

Managerul Universului, deranjat de plansul aproape isteric al personajului nostru, l-a convocat rapid pe directorul galaxiei noastre si i-a ordonat sa ia masuri rapide, pentru a-l consola pe 2013. Alcyone, dupa ce s-a sfatuit cu ceilalti sori galactici, a decretat ca anul 2013 sa fie un an important pentru omenire.

Planeta Mercur tocmai ce vizitase Centrul Galactic (29-30 decembrie) ca un adevarat mesager divin a preluat intentia Soarelui Central, pentru a o transmite conducatorului sistemului nostru solar. Soarele aflat in vizita la 10 grade in semnul Capricornului, urmarea atent modul de respectare a responsabilitatilor familiale, prin depistarea gradului de securitate interioara umana si prin nivelul de constiinta umana extinsa, in viata de zi cu zi. In intelepciunea sa, Soarele a inteles mesajul divin transmis de plimbaretul Mercur si a ales sa puna toate energiile planetare in miscare, astfel incat, in planul terestru sa se manifeste evenimente mult mai colorate si mai dinamice decat cele proiectate initial.

Zarurile cosmice au fost aruncate, dand startul unui inedit spectacol solar.

Soarele, sprijinit pe umarul solid al lui Pluton, declara sah (careu) planetei Uranus din semnul Berbecului, agitand in forta lucrurile toate, cu scopul de a provoca schimbari remarcabile, in parteneriate, casnicii, in justitie (surprize in procesele pe rol, civile si penale). Va rezulta astfel o stare de rebeliune, nemultumire interioara asortata la fix, cu un dispret total fata de rutina si de legi prost intocmite.

Fitilul aprins de Soare si Uranus ajunge si la Pluton, vecinul Soarelui. Pluton trezit din hibernare vrea sa provoace actiune in lant, prin materializarea unor conflicte, revolte populare impotriva institutiilor corupte, din anumite guverne nationale, stiute doar de el. Urmeaza sa activeze un anumit comportament prin care regulile vechi, perimate, limitative sa fie incalcate si o dorinta de transformare, prin care oamenii sa poata alege Noul, schimbarea in viata lor.

Flama solara il cuprinde apoi pe Marte, nemultumit de pasivitatea sa, din semnul Varsatorului.

Secat de pasiune si tare plictisit de viata anosta din caminele umane ii arunca provocator manusa, invitatie la lupta, disciplinatului Saturn, din semnul Scorpionului. Saturn este satisfacut de munca sa, el a reusit sa imblanzeasca, chiar sa controleze energia sexuala apartinatoare semnului Scorpion. Starnit de energia martiana, Saturn poate mobiliza continuturile inconstiente, rejectate de constientul uman colectiv, numite si umbre in psihologie, ca : vinovatia, rusinea, frica, invidia, intoleranta, agresivitatea, obsesii diverse, ce se vor proiecta in exterior, in persoanele apropiate, colaboratoare si conducatoare din societatea noastra. Devalorizarea fizica si psihica rezultata din inclestarea saturno-martiana, poate determina accidente, intarzieri, obstacole, dificultati si pierderi financiare.

Mercur, electrocutat si ametit de fulgerul uranian se decide sa nu ramana mai prejos decat confratii sai planetari si arunca si el manusa provocatoare pe chipul periculoasei Lilith, aflata in vizita in regatul spiritualitati si al marilor calatorii (casa 9). Astfel, Lilith apostrofata de Mercur si de Uranus decide sa trezeasca in sufletul colectiv uman cateva calitati negative : fanatismul, refuzul si revolta impotriva religiilor, fuga de responsabilitate, abandonarea unor studii nerentabile, a unor credinte vechi si tradarea, mai ales in domeniul afacerilor internationale. Ca totul sa devina si mai palpitant, in tema anului 2013, Mercur arunca si el in acest joc energii dinamice : probleme de comunicare, erori frecvente in transmiterea si receptionarea informatiilor, certuri aprinse din senin, conflicte profesionale.

Pentru desavarsirea acestui tablou tensionat celest, Luna fierbinte din semnul Leului da sah la randul ei Nodurilor Lunare, anuntand probleme emotionale la nivel individual, iar la nivel social probleme financiare, incercari mai dure, reforme si falimente in cadrul institutiilor financiare si a corporatiilor multinationale.

Vazand toata aceasta noua coloratura exploziva ce i-a fost daruita de entitatile planetare, bietul an 2013 se puse din nou pe bocit, si mai tare ca prima data. Ce-i asta? Apocalipsa ratata a lui 2012 i s-a transferat lui doar pentru ca il are pe 13 in coada?

Si iarasi a deranjat pe toti sefii galactici, care impresionati de jalea sincera a micutului an 2013, au hotarat sa ii mai indulceasca amarul zilelor, prin oferirea unor aspecte planetare benefice, formate de urmatoarele planete:

  1. Generoasa Luna din Leu si impulsiva Venus din semnul Sagetatorului, ce favorizeaza intuitia, simtul estetic in arta, muzica, teatru, relatiile interumane, armonizarea sentimentelor, blandetea, bucuria si calmul in viata publica si familiala.
  2. Saturn cel sobru din Scorpion, Pluton cel grav din Capricorn si creatorul Kiron din Pesti, ce favorizeaza impreuna autodisciplina, autocontrolul, rabdarea, prudenta in justitie, diplomatia autoritatilor, reformele pasnice sociale, iar la nivel spiritual este favorizata dezvoltarea continua a constiintei de sine, rezistenta psihica, flexibilitatea mentala, conexiunea cu sinele divin.
  3. Neinfricatul Marte din Varsator si explozivul Uranus din Berbec, ce stimuleaza energia noua de schimbare, vointa de transformare, curajul viu si setea de actiune, inspiratia divina si viziunile profund creatoare.
  4. Generosul Jupiter din Gemeni si rebelul Uranus, ce stimuleaza optimismul, prosperitatea, spiritul de aventura, de cercetare oculta si sansele providentiale.

Dupa toate aceste rectificari planetare in tema astrala discutata, aprobate printr-o Ordonanta de Urgenta a Ierarhiei Ceresti, entitatea anului 2013 s-a linistit.

A realizat ca este intradevar un an important pentru umanitate. Avea atat de multe acum de oferit, atatea surprize, noutati si transformari pregatite pentru oameni. Telul sau se implinise, era fericit, Alcyone insasi a vegheat personal, ca el sa devina un an cu adevarat important.

Mandria sa a crescut si mai mult atunci cand a fost botezat de toate entitatile galactice: «anul Noului Pamant si al Inceputului Ascensiunii Umane», un an mult mai dinamic decat predecesorul sau celebrul an 2012.

Si dupa o noapte senina, luminata de stele si de Luna, sarbatorita de oameni in veselie, iubire si dans de voie buna, noul an 2013 s-a materializat concret in planul nostru terestru, adresandu-ne bucuros: LA MULTI ANI FERICITI !