Sfatul astro-financiar al lunii martie 2013

de Fülöp László

financiar martieSe facea ca intr-un sat oarecare n-a mai plouat de saptamani intregi si a aparut o seceta nemaivazuta. Paraurile si majoritatea fantanilor au secat, iar oamenii au inceput sa se ingrijoreze pentru recolta din acel an. Nu era altceva de facut: preotul din sat a anuntat locuitorii asezarii ca duminica se va tine o slujba speciala pentru chemarea ploii. Si a rugat satenii, ca fiecare dintre ei sa aduca la biserica, cate un obiect prin care sa demonstreze ca are o credinta nestramutata. Duminica, aproximativ tot satul s-a strans la biserica. Inainte sa inceapa slujba, s-a uitat indelung la lumea adunata, sa vada ce fel de obiecte au adus oamenii. Erau multe carti de rugaciune, biblii, cruci si rozarii. Pana la urma, privirea preotului s-a odihnit pe o fetita care a adus cu ea o umbrela galbena… Abia atunci s-a linistit si a inceput sa creada cu adevarat, ca slujba lui va avea efect.

Am inceput studiul situatiei astro-financiare actuale cu aceasta povestioara deoarece perioada in care trecem seamana intrucatva cu seceta din acel sat si cu necesitatea de a ne demonstra credinta. Saturn va fi retrograd pe tot parcursul lunii, iar Mercur se va deplasa in sens retrograd pana pe 17 martie inclusiv. In aceste conditii, vremea in lumea financiara tinde sa fie “secetoasa”. Cand Saturn este retrograd, atitudinea castigatoare este seriozitatea, concentrarea, planificarea minutioasa a activitatilor si controlul amanuntit al proceselor de lucru. Pornind de la natura lui Saturn, nu este indicat sa experimentam si sa riscam. Saturn agreeaza muncile de rutina, metodele bine exersate si siguranta. In aceasta perioada este bine sa ne ocupam de ceea ce stim mai bine, iar daca apare ceva nou la orizont, atunci sa verificam minutios. In general, nu este bine sa intram in afaceri care promit marea cu sarea, pentru ca este putin probabil ca acestea sa treaca de testul realitatii.

In prima jumatate a lunii, Jupiter traseaza cate o cuadratura spre planetele aflate in Pesti: Mercur, Venus si Neptun. Este posibil sa parcurgem o perioada dificila din punctul de vedere al comunicarii si al relatiilor de afaceri. Este recomandabil sa acordam o atentie deosebita atmosferei in care se desfasoara discutiile: daca simtim nevoia, este bine sa mutam locul de desfasurare al acestora la un restaurant care sa inspire liniste si armonie.

In a doua parte a lunii, Mercur se intoarce in mers direct si arunca din nou o cuadratura spre Jupiter. Tensiunea acestui aspect poate cauza o desfasurare prea rapida a evenimentelor. Astfel, este indicat sa incetinim in mod deliberat, sa solicitam timpi de gandire si sa nu luam decizii sub presiune.

Tot in a doua parte a lunii, Pluton formeaza cu planetele aflate in Berbec – Soarele, Marte si Uranus – cate o cuadratura, prevestind tensiuni generate de lupta pentru putere. Este de asteptat ca oamenii sa lupte pentru versiunea lor de adevar, mai vehement decat ar fi strict necesar. Pot aparea evenimente neasteptate, putin predictibile.

Iarasi, nu putem recomanda decat temporizare, chibzuinta si adaptabilitate pentru situatiile neprevazute.

Iata de ce este necesar ca in martie sa avem o credinta simpla, concreta si naturala, cum avea fetita cu umbrela galbena. Este recomandabil sa avem o astfel de credinta, referitor la succesul afacerilor proprii, pentru ca luna martie nu se anunta a fi una usoara.