Fulop LaszloSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru septembrie 2013

de Fülöp László

astro-financiar Cum va fi luna septembrie, din punct de vedere financiar? Apreciem ca va fi o perioada alerta, dar fara semnale de alarma. Dupa sfarsitul lunii august, in subconstientul colectiv apare gandul greierului din poveste: „vara s-a terminat, gata cu relaxarea, hai sa-mi adun ceva provizii pentru iarna!”.

Oamenii vor tinde brusc sa devina seriosi si sa-si caute fericirea in munca. Frigul iernii e inca departe, dar in acelasi timp distractia specifica verii se afla deja intr-o stare saturata. Astfel, reintoarcerea la munca apare ca o perspectiva revigoranta. Din punct de vedere economico-financiar, toamna este adevarata primavara. Proiectele de anvergura incep toamna.

Astfel, orice afacere am incepe in septembrie, pare sa aiba sustinatori si sa beneficieze de promisiunea viitorului. Afacerile se bazeaza pe o energie mentala vie, bine focalizata, harnica – exact asa cum il percepem pe Mercur aflat in Fecioara.

Este de remarcat faptul ca Uranus ramane retrograd pe tot parcursul lunii si astfel ideile originale si neobisnuite vor fi apreciate de catre oameni. Asadar, daca in ultima vreme ne-am gandit sa lansam o afacere inedita, atunci a venit momentul de concretizare al acestui plan.

In septembrie, nu par sa existe pericole ascunse, piedici sau intarzieri. Nu inseamna ca totul va functiona automat si fara efort! Mereu este nevoie de efort si concentrare. Pur si simplu, luna septembrie apare clara ca lumina zilei. Primim ceea ce dam, recoltam ceea ce am semanat. Fara „meandre subterane” care ar putea eroda munca noastra.

Introducerea de mai sus este o privire generala. Sa vedem acum detaliile.

Prezenta lui Marte in Leu va juca un rol important in vederea definirii planului financiar-economic. Marte in Leu este insusi simbolul gandirii pozitive. In planul afacerilor, mai ales de cand s-a tot vorbit despre crize economice, ne punem intrebari referitoare la rentabilitatea inceperii unei noi afaceri. In subconstient, oricand pot patrunde dubii. In septembrie, vom constientiza ca inactivitatea este inamicul nostru cel mai inversunat. Ne aducem aminte de povestea talantilor din Biblie si ne dam seama ca exista un singur drum: inainte! Marte in Leu tinde sa trezeasca increderea in sine in fiecare fiinta umana. Vom spune probabil „Da! Merita! Facem!”, fiecarui gand si chiar fiecarei provocari care apare in calea noastra.

Astfel, cu mare probabilitate, energiile degajate de Marte vor transpune sfera afacerilor intr-o treapta de viteza superioara.

Pe tot parcursul lunii, Jupiter, Uranus si Pluton alcatuiesc impreuna un careu in T. Aspectul tensionat al celor trei planete ne intreaba: „Vreti ca viata voastra sa fie un foc de artificii? Scanteile apar intre polizor si piesa aflata in prelucrare. Si numai cand exista frecare!” Este posibil sa avem senzatia ca aceste trei planete ne vorbesc pe o limba severa, dar in acelasi timp ne dam seama ca metalele pretioase se nasc la presiuni mari. Asadar, cei doi giganti ai intelecului – Jupiter si Uranus – pot forta aparitia unor idei sclipitoare la cei care stiu sa aprecieze latura spirituala a vietii. Daca nu reusim asta, atunci luna septembrie poate sa se infatiseze in fata noastra ca un sir de ghinioane.

Energia acestui careu in T se concentreaza in jurul planetei Uranus. Atata timp cat celelalte doua planete – Jupiter si Pluton – se afla pe axa conservatoare formata de Rac si Capricorn, Uranus nu se dezminte si continua sa arate spre viitor. Acest careu in T afiseaza viitorul in oglinda trecutului, ajutandu-ne sa luam deciziile corecte. Si, conform naturii planetei Uranus si a zodiei Berbecului, deciziile corecte se definesc prin urmatoarele cuvinte cheie: „activare”, „curaj”, „viitor”, „inainte”, „incredere in sine”. Este de asteptat sa intelegem ca tocmai existenta dificultatilor interzice stagnarea.

Observam ca luna septembrie este foarte dinamica. In decursul lunii apare configuratia Crucii cosmice, chiar de doua ori.

Mai intai o observam intre 11 si 19 septembrie, cu participarea planetelor Mercur, Jupiter, Uranus si Pluton. Configuratia reapare in ultimele zile ale lunii, planeta Mercur fiind inlocuita de catre Soare.

Ce rol are Crucea cosmica in viata noastra? Fiind o configuratie extrem de dinamica – alcatuita din patru cuadraturi – aceasta are menirea de a ne scoate din impas, de a forta o decizie, de a inlatura stagnarea. Crucea cosmica este un chirurg astral priceput: separa cu pricepere „celulele” bolnave de cele sanatoase. Sau: este gradinarul din vita de vie care sorteaza lujerele, pastrandu-le pe cele mai promitatoare.

In planul afacerilor: se pot rupe unele colaborari tocmai pentru ca cele care raman sa devina mai viguroase; putem abandona unele cai de dezvoltare ca sa avem timp pentru celelalte, probabil mult mai importante. Este posibil ca perioadele in care apar aceste configuratii, sa ne para dificile, tensionate si chiar dureroase, dar vom constientiza probabil ca acestea lucreaza pentru binele nostru.

Este indicat sa fim cu ochii in patru, deoarece – Jupiter fiind in Rac – motivatia de a lucra si de a conduce o afacere se poate confunda cu nepotismul sau cu nationalismul. Tot din acelasi motiv este recomandabil sa fim chibzuiti in ceea ce priveste luarea deciziilor referitoare la tot ce inseamna imobiliare. Este bine sa studiem atent piata, daca dorim sa construim, sa inchiriem sau sa cumparam o casa, o hala sau un teren. Uranus aflat in Berbec trimite impulsuri nerabdatoare spre Jupiter, aceasta planeta fiind o fiinta mai comoda.

La inceputul lunii, Mercur si Soarele se afla in Fecioara iar Venus in Balanta: mintea si corpul fizic vor fi probabil concentrate, iar interiorul relaxat. Putem afirma ca vom fi in armonie cu Universul, deci inclusiv domeniul afacerilor va tinde sa inainteze lin, intr-un ritm constant. Cum Soarele si Pluton formeaza un trigon in semne de pamant, multe proiecte pot sa ajunga in faza de concretizare. Inceputul lunii septembrie poate coincide cu momentul luarii deciziei in privinta unor investitii importante. De fapt, triunghiul minor alcatuit de Soare, Saturn si Pluton tinde sa deschida „robinetele” potrivite pentru concretizarea acestora.

Saturn si Pluton se afla in sextil si in receptie mutuala, pe tot parcursul lunii. Tendinta de concretizare a ideilor noastre in planul fizic va continua probabil si in septembrie.

Ne asteapta asadar o luna in care astrele ne invita sa fim activi, sa inaintam cu mult curaj, sa inlaturam stagnarea. Sloganul lunii septembrie poate fi: „Toate panzele sus!”