Andreea TalmazanCelebritati

Gabriel Cotabita

de Andreea Talmazan

gabriel cotabita

Gabriel Cotabita este celebritatea lunii noiembrie. Nascut pe 1 noiembrie 1955, este un native Scorpion, cu Ascendent in Scorpion si cu Luna in Taur. Soarele se afla in casa a XII-a in conjunctie cu Ascendentul, la un orb de 5 grade. In aceeasi zodie dar in casa I a personalitatii se afla Saturn in conjunctie cu Venus.

Acest accent pe zodia Scorpionului indica o personalitate cu o mare capacitate de regenerare, cu perioade ale vietii tumultuoase, cu suisuri si coborasuri, cu tendinte spre autodistrugere, cu o viata interioara puternica, ascunsa de ochii lumii. Soarele in casa lucrurilor ascunse, a izolarii, arata o persoana puternica, dar retrasa, ascunsa, cu o viata launtrica diferita de cea pe care o expune lumii, cu o puternica inclinatie spre ocultism, magie.

Saturn in prima casa arata ca Gabi are tendinta de a fi cel mai dur critic al sau, exigent si sever cu propria persoana, cerebral, adesea cinic, dar ferm si determinat in a-si atinge scopurile. Are un sistem de valori puternic si pe care il modifica doar cand acesta isi dovedeste ineficienta, un mod invechit de abordare. De ceilalti poate fi perceput ca o persoana serioasa sau autoritara, care se impune prin disciplina, si la care pot apela in cazul unor conflicte, fiind suficient de distant pentru a discerne situatiile si a nu se implica afectiv in negocierea armistitiilor.

Venus in Scorpion si in casa I poate indica o personalitate sarmanta, cu o atractie spre frumos si misterios totodata. Energiile venusiene ii ofera lui Gabi un ridicat simt al esteticii, dar si capacitatea de a manipula exteriorul dupa propriile sale dorinte. Poate indica ca in tinerete a fost atras de femeile tinere, frumoase, misterioase. Ideea aceasta, a atractiei fata de femei misterioase, o putem regasi in cantecele sale care vorbesc despre iubiri imposibile, despre femei “fantomatice”, despre relatii pierdute sau despre inceputuri pasionale.

Conjunctia Saturn-Venus este in opozitie cu Luna din Taur, din casa a VII-a. Aceasta pozitionare a guvernatoarei vietii noastre emotionale indica o dependenta, un atasament de partenera de viata, nevoia prezentei fizice a acesteia in viata sa. In aspectul sau pozitiv, opozitia indica o simbioza emotionala cu cea care se afla alaturi de el. In aspect negativ, opozitia indica tendinta de a domina partenera de viata, de a-i impune regulile proprii, sau de a astepta de la ea o contributie materiala financiara consistenta in cadrul cuplului.

Marte, guvernator al Scorpionului, se afla in Balanta, zodie in care nu se simte in elementul sau, si in casa a XI-a a succesului public, iar aceasta pozitie poate indica pe de o parte nevoia interioara de succes, dar si faptul ca, in tinerete, succesul era un garant al masculinitatii sale. Este un tovaras apreciat de anturaj, prezenta sa fiind solicita in diverse reuniuni, petreceri, evenimente mondene, tocmai pentru ca prin farmecul sau personal Gabi poate anima, inviora atmosfera. Marte este in conjunctie, la orb de 7 grade, cu Mercur, ceea ca vine sa confirme stilul comunicativ si capacitatea de adaptare la orice tip de situatie relationala. Reuseste sa comunice cu oricine, indiferent de gradul de intelectualitate si eruditie al interlocutorului. Poate indica, de asemeni, un bagaj consistent de informatii din mai multe domenii, care stau la baza succesului sau. Poate salva orice situatie tensionata cu simtul umorului sau…cantand.

Pluton, celalalt guvernator al zodiei natale si al Ascendentului, se afla in Leu, in conjunctive cu Jupiter si cu Mijlocul Cerului. Aceasta pozitie a Marelui transformator, poate fi responsabil pentru numeroasele schimbari in cariera pe care le-a trait Cotabita. Schimbari care foarte posibil l-au adus in stari de tristete, de depresie, insotite de sentimente de neputinta sau de nedreptate. Insa, tot energiile plutoniene au influentat si transformarile in bine, oferindu-i pe parcursul timpului consistenta, capacitatea de a-si regenera evolutia artistica, astfel incat fiecare revenire sa fie incununata de succes, success garantat de Jupiter. O alta influenta plutoniana este legata de asumarea autoritatii si a fortei interioare si directionarea acesteia spre atingerea scopurilor personale. Asumarea presupune si revolta fata de autoritate si pozitionarea interioara pe picior de egalitate cu orice persoana considerata “superioara”. Si nu in ultimul rand, poate arata si o teama de manifestare a emotiilor si sentimentelor in mod deschis.

Axa Nodurilor Lunare activeaza zodiile Gemeni-Sagetator si casele a VIII-a si a II-a, cu Nodul Sud in Gemeni si in casa resurselor celorlalti, iar Nodul Nord in Sagetator, in conjunctie cu Lilith, si in casa resurselor si veniturilor personale. Aceasta amplasare a Axei Dragonului arata ca in aceasta existenta Gabi a venit cu un bagaj informational puternic, cu capacitatea de a comunica si de a negocia si cu tendinta de a se baza pe suportul financiar, material al celorlalti. In aceasta viata, Misiunea indicata de Destin este aceea de a invata sa sintetizeze experientele, sa extraga invatatura pe care sa o impartaseasca si cu ceilalti, sa transforme cunoasterea in principala sa bogatie, dar si sa invete sa isi castige propria existenta. Uneori, aceasta misiune ar putea fi umbrita de temeri si nelinisti, indicate de prezenta Lunii Negre, care poate induce stari de neincredere in fortele proprii, in cunoasterea si invatatura proprie.

Tranzitul lui Saturn prin Scorpion (2012-2015) poate aduce o noua schimbare la nivelul personalitatii lui Gabi Cotabita, o schimbare de statut, a modului in care il percep ceilalti. Din punct de vedere esoteric, se incheie un alt ciclu de evolutie a spiritului, si se intra in etapa inteleptului, a profesorului care poate oricand oferi ghidare celor din jur. Poate aduce o schimbare de cariera, o noua provocare in aceasta zona, fie prin acceptarea unui post de conducere intr-o anumita ierarhie, fie prin consolidarea unei afaceri personale.

In luna mai a acestui an a lansat un nou album, alaturi de colegii din trupa VH2, intitulat “2”.