Anda Stela GhitaCelebritati

Mihaela Rădulescu – zodia Leu

Instinctiv o asemeni cu un veritabil Leu și asta nu doar datorită superbei podoabe capilare… Mihaela Rădulescu s-a născut sub semnul Leului, la data de 3 august 1969, ora 14.00, în orașul Piatra-Neamț.

Sursa foto: http://www.pauzadestiri.ro/
Sursa foto: http://www.pauzadestiri.ro/

La momentul nașterii, se observă cum Soarele poziționat în Casa Înțelepciunii și Spiritualității, sub vibrația Leului formează un trigon cu planeta Marte din Casa Personalității, sub vibrația Săgetătorului, conjunctură care relevă un stil de viață dinamic și explorator, cu experiențe extreme, care vizează întotdeauna o evoluție personală către sfere mai profunde ale gândirii. E suficient să-i urmărești postările pe contul personal de Facebook, și-ți vei da seama că Mihaela Rădulescu duce o viață palpitantă, presărată cu fel și fel de experiențe inedite, care-i hrănesc trupul și sufletul. Nu ne este străină pasiunea ei pentru sporturi extreme. Mai nou, spune că a intrat în rândul skydiver-ilor, pentru că nu a ratat șansa de a sări dintr-un elicopter cu parașuta, în cadrul Competiției Scalaria Air Challenge din Austria, sub îndrumarea „celui mai bun profesor”, iubitul ei, Felix Baumgartner. Câteva rânduri mai jos o vedem, însă, pe Mihaela Rădulescu într-o ipostază gingașă, ținând un „pui de om” în brațe și declarându-și bucuria de a fi nașă.

harta-mihaela-radulescu

„Da, despre asta e vorba – să mergi mereu în direcţia unde te regăsești pe tine, cu plăcerile, bucuriile și provocările care te energizează, chiar dacă mai cazi sau mai plângi, pe alocuri. Nimeni nu are o viaţă perfectă, dar toţi avem puterea să o facem… pe placul nostru”, este una din cugetările vedetei TV, pe care nu se ferește să o împărtășească prietenilor și admiratorilor din spațiul virtual.

Spuneam că Mihaela Rădulescu este un veritabil Leu și asta pentru simplul fapt că toate realizările ei au vizat publicul larg și a reușit, astfel, nu doar să se remarce, ci și să se bucure de notorietate. Nativii acestei zodii își doresc să fie în centrul atenției, se simt în largul lor sub lumina reflectoarelor și adoră să stârnească admirația celor din jur. Nu în ultimul rând, sunt oameni talentați, creativi, plini de pasiune, care iubesc estetica și fac totul din dragoste pentru frumos!

Mihaela Rădulescu are în spate o carieră ce sprijină din plin trăsăturile zodiei sale. Titulatura „vedetă TV” nu poate cuprinde toate realizările sale din spațiul public. Ea este mai degrabă o celebritate multimedia, având peste două decenii de activitate în televiziune ca moderator și realizator, ani grei în radio și presă scrisă, plus multe alte proiecte de regie și cinematografie, al căror succes a fost predestinat, cu siguranță, de trăsăturile zodiacale native.

Poziționarea Soarelui în Casa Înțelepciunii și a Spiritualității demonstrează că multe din realizările Mihaelei Rădulescu au însemnat modalități de a explora colțuri noi de lume, dar și colțuri noi ale minții și ale sufletului. Nu amintim decât filmul realizat integral de ea, “Stelele deșertului“, despre zone de război, precum Irak și Afganistan, care a fost premiat de APTR, dar și de Ministerul Apărării Naționale. Ea își dorește să profite de recunoașterea publică pentru a-i ajuta și pe alții să deschidă larg ochii și să vadă lucrurile dintr-o perspectivă mai profundă, debarasată de superficialități sau răutăți. Planeta Mercur, plasată în aceeași casă astrologică (cu Soarele), asigură un flux bun al comunicării pe teme de dezvoltare personală, nu neapărat la nivelul cel mai profund, dar la un nivel la care multă lume ajunge să-și dorească să acceseze mesajele ei. Și tocmai în acest sens, ea a publicat deja patru cărți „de încărcat bateriile altora” ce-i poartă semnătura, publicații best-seller și urmează o a cincea carte!

Soarele nativei formează la momentul nașterii o cuadratură cu planeta Saturn din Casa Serviciului și a Sănătății, sub semnul Taurului. Toată avalanșa de evenimente ce o propulsează pe Mihaela Rădulescu în atenția tuturor tinde să afecteze munca în sine a vedetei TV, dar și starea ei de sănătate. Sub vibrația Taurului, care emană nevoia de siguranță emoțională și materială, Saturn invită la o mai bună organizare a timpului, la o anumită detașare și răbdare pentru ca lucrurile să fie pe făgașul cel bun în privința serviciului și a sănătății. Or, succesul fulminant și popularitatea vedetei trebuie ușor temperate, pentru ca ea să fie în continuare mulțumită de munca pe care o prestează și să aibă o stare de sănătate bună.

Pe brațul Mihaelei Rădulescu tronează un tatuaj în formă de Scorpion, pe care și l-a imprimat în urmă cu mai mulți ani, atunci când a aflat că are Ascendentul în zodia cu același nume.

„Eu sunt leoaică, însă am auzit că, după 30 de ani, ascendentul e mai pregnant decât zodia. Or, ascendentul meu e în Scorpion și cred că am început deja să resimt influenţe ale acestei zodii”, potrivit site-ului Stirileprotv.ro.

Într-adevăr, ascendentul reprezintă imaginea de sine către care tindem și pe care dorim să o afișăm în ochii celorlalți. La vârsta adultă începe să prindă contur această imagine, ne însușim diverse atitudini și valori de viață, care ajung să ne îmbogățească personalitatea, iar ele se înscriu în caracteristicile semnului zodiacal care ne este ascendent.

Scorpionul este un semn mistic, al renașterii, misterios și plin de sex-appeal. În cazul Mihaelei Rădulescu, Ascendentul formează o conjuncție cu planeta Neptun, plasată în prima casă, semn că drumul ei în viață va viza maximul pe plan spiritual, chiar dacă va avea de făcut unele sacrificii, cum ar fi tocmai renunțarea la „vedetism”, pentru a îmbrățișa o viață publică mai cumpătată, cu scopuri altruiste. Neptun intră în cuadratură cu Mercur, planeta comunicării, din Casa Spiritualității, sub vibrația Leului, ceea ce înseamnă că la un moment dat comunicarea cu ceilalți în sfera pulică va afecta parcursul ei pe drumul unei vieți spirituale. Uneori, pentru a ne desăvârși toată ființa e nevoie și de introspecție, de cumpătare și modestie. Reîntoarcerea pe sticlă, odată cu jurizarea emisiunii „Românii au talent”, în cadrul căreia Mihaela Rădulescu a jucat un rol controversat și a stârnit indignare cu unele comentarii, poate fi un exemplu grăitor al acestei cuadraturi, care invită omul la depășirea greșelilor din trecut. Potrivit astrogramei de față, vedeta are nevoie de o viață mai retrasă pentru a evolua în sensul cel mai profund al cuvântului.

Potrivit Ascendentului în Scorpion, în conjunctură cu planeta Neptun, se poate estima că după o anumită vârstă a maturității, Mihaela Rădulescu va lăsa în urmă lumina reflectoarelor, îndreptându-și pașii către un stil de viață mai calm și retras, tipice Scorpionului, care să-i permită o a doua renaștere. Acest moment pare a fi anul 2008, atunci când singura femeie cu patru titluri de „Femeia Anului” și cinci premii APTR, decide să părăsească meleagurile mioritice și să-i ofere fiului ei, Ayan, un trai mai liniștit în sudul Franței, la Monaco, loc în care trăiește și astăzi. Această mutare, deci detașare de popularitatea și succesul de care s-a bucurat ea, poate rezolva și problema cudraturii Soare-Saturn amintite în prima parte. În plus, de când s-a retras din lumina reflectoarelor, Mihaela și-a îndreptat atenția către experiențe mai spirituale, precum publicarea de texte și cărți sau implicarea în campanii umanitare. Participă în continuare la acțiuni de voluntariat și organizări de strângeri de fonduri, dar aparițiile TV s-au rărit.

Nu-i de mirare că a zecea casă astrologică, Casa Carierei, având cuspida în semnul Fecioarei, este cea mai populată de planete! Aici întâlnim pe Pluto în Fecioară, dar și pe Uranus și Jupiter în conjuncție, în semnul Balanței.

Prezența planetei Pluto aici îi conferă Mihaelei Rădulescu o puternică intuiție în alegerea carierei și, mai apoi, în luarea de decizii ce-i vor asigura ascensiunea profesională. Pluto reprezintă autotrasformările, puterea de a renaște, dar și obsesiile, în cazul de față obsesia pentru o carieră înfloritoare, hrănită și de fondul vibrațional al semnului Fecioarei, care simbolizează tocmai perfecționismul. O asemenea conjunctură astrală a pavat drumul spre succes al vedetei, dar acest succes poate deveni covârșitor. Fixarea pe anumite idei, minuțiozitatea dusă la extrem, tirania în relațiile cu ceilalți și mizarea pe sexualitate sunt câteva din pericolele lui Pluto astfel poziționat.

Trebuie precizat și faptul că Pluto formează un aspect favorabil, de sextil, cu planeta Neptun din casa Personalității, sub semnul Scorpionului, semn că țelurile personale ce vizează maximul în plan spiritual, așa cum aminteam mai sus, vor contribui la o direcție de bun augur în cariera vedetei. Aceasta e cartea pe care ea ar trebui să o joace și în viața profesională, cartea înțelepciunii și a evoluției spirituale.

Mai departe, prezența lui Uranus și Jupiter în Casa Carierei, dar sub semnul Balanței, denotă că întreaga carieră a Mihaelei va fi construită pe principii altruiste, de inovație, de întrajutorare și colaborare, cu mult optimism și voie-bună. Vedeta este expertă în organizarea de campanii umanitare, fiind și Ambasador pentru România al organizațiilor United Ways și Save the Children. A reușit, prin imaginea sa credibilă, dar și prin munca sa constantă în acte de caritate, să adune, de-a lungul anilor, peste 8 milioane de euro, în beneficiul societății românești defavorizate, în special al copiilor români, ne informează chiar site-ul de promovare al vedetei. Uranus și Jupiter sunt, ambele, planete ale generozității, care îmbină atitudinea entuziastă, spiritul justițiar și inventivitatea cu dorința de a ajuta semenii… Iar Mihaela Rădulescu întruchipează perfect această conjunctură astrală din toate motivele amintite mai sus!

Uranus se află, însă, în cuadratură cu planeta Venus din Casa Regenerării și a Sexualității, sub semnul Racului. Acest aspect nefavorabil indică faptul că vedeta va avea de ales între cele două planuri: inovațiile și ajutorarea semenilor pe care și le dorește în sfera carierei și dragostea pasională, pe care să o trăiască cu toată ființa și care să-i confere liniștea unui cămin adevărat, așa cum reiese din poziționarea lui Venus. O iubire care să-i ofere maximul de pasiune, dar și de liniște sufletească va fi tot atât de greu de obținut pe măsură ce vedeta se va implica în proiecte noi și originale în carieră. Cele două planete în cuadratură o invită pe Mihaela Rădulescu să cugete cu atenție asupra celor două planuri și să adopte schimbări care să-i permită să se bucure cu adevărat și de carieră, dar și de viața amoroasă. Poate acesta să fie și motivul pentru care ea a avut, de-a lungul timpului, mai multe relații cu premise serioase, de lungă durată, dar care s-au încheiat dintr-un motiv sau altul.

Luna, un alt astru important în sfera sentimentală, care ne ghidează trăirile emoționale, se află, în astrograma vedetei, în Casa Dragostei și a Pasiunilor, sub vibrația Berbecului. O astfel de conjunctură naște o identitate emoțională bine conturată, independentă chiar! Mihaela Rădulescu și-a trăit poveștile de iubire cu o asertivitate nu tocmai pe placul tuturor… Vedeta a făcut întotdeauna ce i-a dictat inima, fie că a decis să încheie un mariaj pătat de infidelități (n.r. acela cu Ștefan Bănică Jr.) sau să se îmbarce în relația cu un bărbat mai tânăr cu 11 ani (n.r. Dani Oțil). Convențiile și compromisurile ce fisurează autenticitatea iubirii n-au loc în viața sentimentală a Mihaelei Rădulescu. Cu Luna în Casa Dragostei și a Pasiunii, sub vibrația Berbecului impulsiv, putem spune că vedeta tânjește după trăiri de natură romantică, fiindu-i destul de greu să rămână singură perioade lungi de timp. Este, dacă vreți, o conjunctură care predispune la monogamie în serie, în sensul că vedeta TV „a sărit” până acum dintr-o relație în alta, implicându-se de fiecare dată cu tot sufletul și cu încrederea că relația respectivă este pe făgașul cel bun. Însă, tocmai din pricina vibrației primul semn zodiacal, vedeta nu s-a gândit neapărat desfășurarea pe termen lung a relației, sau, dacă s-a gândit, în ciuda posibilelor dificultăți, ea a ales să vadă partea plină a paharului și să se bucure de prezent. În momentul în care relația respectivă a suferit diverse complicații, Mihaela Rădulescu a preferat să pună punct și să o ia de la capăt, de fiecare dată cu entuziasmul unui copil. Însă tocmai această impulsivitate și dorința de a trăi dragostea în forma ei cea mai pasională creează premisa monogamiei în serie.

Poziționarea Lunii (planeta maternă) în Casa a V-a, unde includem și copiii, denotă un puternic instinct matern și o profundă empatie față de proprii copii. Mihaela Rădulescu are grijă ca fiecare acțiune a sa mânată de emoție (poziționarea Lunii în Berbec) să servească interesele copilului ei, dar și pe cele ale partenerului de viață. Ori în copii, ori în bărbatul pe care îl are lângă ea, vedeta TV tinde să-și găsească echilibru emoțional!

ANDA STELA GHIȚĂ

anda-ghita-autor