Andrei Vulpescu

de Andreea Talmazan

Andrei Vulpescu Andrei Vulpescu este celebritatea lunii la Astrotext. Incepem anul 2014 cu un nativ Capricorn cu Ascendent in Sagetator si Luna in Fecioara, nascut pe 9 ianuarie 1977.

Andrei este membru fondator al trupei de hip-hop Da Hood Justice si din 2009 este membru activ al Grupului de Rezistenta. Este cunoscut si pentru emisiunile pe care le-a realizat de-alungul timpului la Antena 2, pentru aparitiile lucide si argumentate din cadrul diferitelor emisiuni TV, pentru emisiunea on-line “Storcatorul de stiri”. Anul trecut si-a lansat pe internet pagina personala www.vulpescu.eu unde, cu umor, critica, comenteaza sau isi expune parerile pe subiecte de viata variate.

Facand parte din lumea hip-hop-ului, care prin definitie este una marcata de revolta, ma intrebam cum poate un conservator, precum este nativul Capricorn, sa exprime cu atat de multa claritate idei revolutionare. Raspunsul l-am primit din astrograma sa. Uranus, guvernatorul si generatorul revolutiilor, se afla in Scorpion si in casa a XI-a pe care o si guverneaza. Tot in casa a XI-a, dar in Balanta, se afla si Nodul Nord, ceea ce arata ca in aceasta existenta Andrei pe de o parte este bine sa renunte la actiunile solitare, individualiste, sa se implice in activitati de grup, dar si sa conduca masele, sa exprime si sa popularizeze idei de schimbare.

Ce am remarcat in astrograma lui este slaba activare a semnelor de Aer. Cu exceptia Destinului, doar Pluton se mai afla in Balanta si in casa a X-a, a carierei si a statutului social.

Soarele in Capricorn se afla in conjunctie cu Mercur retrograd si cu Marte, si in casa a II-a a resurselor si veniturilor personale. Formeaza relatii armonioase cu Uranus din Scorpion si cu Jupiter retrograd din casa a VI-a a muncii si a sanatatii. Andrei este o persoana calculata, care isi gandeste si regandeste strategiile. Nu se vinde ieftin si nu se implica in proiecte care nu ii fac placere sau care nu il ajuta sa evolueze in domeniul de activitate. Este un bun strateg si, cel mai probabil, desteta sa sara etape. Nu face lucrurile de mantuiala si nu lanseaza nici un proiect daca nu corespunde in totalitate cerintelor initiale sau daca nu este in totalitate multumit de el. Munca nu il sperie, dimpotriva, il motiveaza, insa doar cu conditia ca ceea ce face sa ii placa, sa ii aduca venituri si sa ii ofere un sentiment de siguranta.

Luna in Fecioara si in casa a IX-a a studiilor superioare, a mentorului si a calatoriilor, arata pe de o parte o persoana care isi mentalizeaza emotiile, cauta sa le purifice, sa fie curate si bune. Pe de alta parte linistea emotionala si-o gaseste prin munca si prin studiu sau calatorii. Exista riscul sa idealizeze femeia si sa caute un mentor feminin, o persoana care sa il invete sau sa ii descifreze enigmele feminine, sau o persoana suficient de echilibrata emotional care sa il sustina in demersurile sale. Luna este in relatie armonioasa cu Axa Nodurilor Lunare ceea ce poate indica faptul ca implinirea Destinul si folosirea eficienta a bagajului de energie cu care s-a nascut, Andrei poate apela fie la ajutorul matern, fie la o femeie mai in varsta si inteleapta, fie se face prin intermediul studiului continuu, prin intoarcerea periodica pe bancile scolii pentru aprofundarea unor informatii.

Luna formeaza o opozitie cu Venus in Pesti si in casa a III-a. In aceasta pozitie, regina frumusetii arata ca Andrei este atras de femei sensibile, linistite, cu care sa se inteleaga in mod special la nivel mental, care sa aiba un aer copilaresc si neajutorat, astfel incat energia martiana din Capricorn sa se poata manifesta cu ocrotire si sustinere. Este important ca femeia de langa el sa aiba acelasi tip de preocupari intelectuale ca si el, sa manifeste interes fata de spiritualitate, si sa se bucure de evadarile din cotidian mai mult decat de obligatiile fata de prieteni. Opozitia cu Luna se manifesta, in sensul combativ, prin conflicte la nivel de idei si de interese cu partenera de viata si cu femeile in general. In sensul de completare, acest aspect se poate manifesta printr-o relatie de simbioza atat mentala cat si emotionala cu femeia de langa el.

Ascendentul in Sagetator si prezenta lui Neptun in proximitatea acestuia, arata o persoana idealista, cu o capacitate de fantasmare ridicata, cu talente de povestitor si de profesor, indrumator. Un astfel de aspect, Neptun in relatie de conjunctie cu Ascendentul, mai arata ca nativul poate avea un soi de aroganta spirituala, de suprematie sustinuta de idei si concepte diferite de ale majoritatii.

Neptun se afla in relatie armonioasa cu Saturn retrograd din Leu si pe cuspida casei a IX-a. Saturn in aceasta pozitie, pe de o parte indica tendinta de a nu-si manifesta sentimentele, sau o puternica autocritica atunci cand se lasa prada acestora, un soi de raceala in relatiile emotionale si tendinta de a juca rolul profesorului in relatia cu persoana iubita. Relatia benefica in care se afla cu Neptun indica pe de o parte tendinta de idealizare a iubirii si a relatiilor de iubire, de a le ridica la rang de poveste ideala. Pe de alta parte, insa, arata un potential mare de a investi in iubire, de a-si folosi imaginatia pentru a cuceri sau de a mentine vie dragostea in relatia de cuplu. Insa, ca si in alte aspecte ale vietii sale, are tendinta de a impune reguli, sau de a se raporta la un sistem de valori rigid in ceea ce priveste familia.

Jupiter retrograd, in Taur si in casa a VI-a a muncii si a sanatatii guverneaza proiectele creative pe care Andrei le pune in aplicare, il ajuta sa creeze un mediu vesel si optimist in mijlocul colegilor, ii aduce protectie in fata bolilor. Insa, exista riscul sa munceasca prea mult, sa fie nemultumit adesea pentru detalii care nu conteaza in economia muncii si a proiectelor sale. Retrograd fiind, in relatie si cu Mercur retrograd si cu Soarele, Jupiter ii poate da in permanenta sentimentul ca “a uitat ceva”, ca “lipseste ceva”. Si oricat de binevoitoare si sustinatoare ar fi energiile jupiteriene, este important ca Andrei sa tina cont si de odihna si de vacante.

Uranus in Scorpion ii accentueaza intuitia si, chiar si atunci cand pare ca se afla in mijlocul intunericului, primeste lumina intuitiei, a ideii geniale care face diferenta intre el si altii, intre ideile sale vechi constante si nevoia de a schimba ceva. Energia uraniana ii ofera calitati de purtator de cuvant, dar nu neaparat de lider atunci cand vine vorba de a produce “o revolutie”. Ii ofera energia necesara de a sustine un proiect, o idee, o imagine, dar are nevoie sa fie in echipa. Pluton in Balanta si in casa a X-a a autoritatii, a carierei si a statutului social poate arata conflicte cu autoritatea sub orice forma de manifestare a ei si tendinta de a-si inhiba propria autoritate. Pe de alta parte poate indica o teama sau neincredere fata de anumite categorii sociale sau anumite persoane, in special cele care au obtinut puterea prin actiuni reprobabile. Pozitia lui Pluton indica necesitatea manifestarii propriei autorittati, chiar si in relatie cu cei pe care ii antipatizeaza, ii respinge.

Un alt aspect important in harta lui Andrei este careul in T pe care Luna Neagra, aflata in Taur, il formeaza cu opozitia Luna-Venus. Acesta indica o teama si inhibitii in relatie cu femeile; teama de intimitate, teama de a nu ii fi invadat spatial vital, teama de a nu fi inselat sau sa nu-i fie recunoscuta si apreciata valoarea.

Pentru 2014 Andrei isi doreste sa lanseze o carte care sa cuprinda eseurile pe teme de viata pe care le puteti citi si pe www.vulpescu.eu. Si pregateste un album “Best of…” la 20 de ani de la lansarea Da Hood Justice.