Andreea TalmazanInfluentele Lunii

Luna in iulie 2014

de Andreea Talmazan

Luna in crestere 1-12 iulie

Iulie incepe cu Luna in Leu in conjunctie cu Lilith, in relatii armonioase cu Uranus (Berbec), Marte si NN (Balanta), Venus (Gemeni) si in relatie tensionata cu Saturn retrograd (Scorpion). In acest interval de crestere emotiile sunt variate si amplificate. Putem trece de la stari de vid interior si stima de sine scazuta, prin critica si autocritica exagerate, pana la curajul nebun de a infrunta cele mai angoasante situatii relationale sau de a explora cele mai intunecate fatete ale personalitatii individuale.

Foto: slworking2
Foto: slworking2

Sunt favorizate activitatile ce tin de imbunatatirea comunicarii, indiferent de domeniul de viata in care aceasta se manifesta pregnant. Starile de furie sunt mai accentuate in prima saptamana a lunii iulie si pot sa perturbe gandirea, amplificand tendinta de a vedea in mod deformat defectele proprii sau ale celorlalti.

Luna Plina in Capricorn 12 iulie, ora 14:25

Luna Plina in Capricorn se formeaza pe axa Cunoasterii, cu Ascendentul in Balanta. Evenimentul astrologic poate avea un impact puternic asupra modului in care vedem viata, asupra sistemului de principii si valori pe care il avem ca reper permanent. Ies in evidenta situatiile in care incrancenarea este puternica, in spatele ei ascunzandu-se loialitati si promisiuni fata de anumite persoane care au avut un rol important in perioada copilariei si a adolescentei. Acestea se repun in scena in momentul prezent in relatie cu alte persoane importante din viata noastra, transformandu-se in tipuri de relationare toxice, consumatoare de resurse personale.

Pluton retrgrad in conjunctie la orb de 8 grade cu Luna, si Jupiter aflat pe ultimul grad din Rac in conjunctie cu Soarele, au un rol important in acest eveniment de Luna Plina. Primul ajuta la constientziarea unor frici irationale care s-au format in perioada copilariei, sub imperiul carora actionam ca niste copii in situatiile care le reactiveaza. Marele Benefic, pe de alta parte, reamineste de capacitatea de a sintetiza experientele si de a le integra in structura Eului individual, astfel incat sa devenim stapani pe propriile noastre trairi, asumandu-ne partea de responsabilitate ce ne revine in relatie cu mediul, cu ceilalti oameni.

Desi tendinta este de a rupe “lanturile”, de a actiona agresiv, la impuls considerand ca este dreptul nostru suprem de a fi liberi si independenti, este util sa ne amintim ca avem nevoie sa fim in relatie cu ceilalti, ca vorba din copilarie “unde-s doi, puterea creste” are o valoare afectiva de la o anumita varsta, mai mult decat una fizica.

Luna in descrestere 12 – 27 iulie

In acest interval, Luna parcurge portiunea de zodiac cuprinsa intre Capricorn si Leu, perioada optima pentru a elimina din modul de a gandi si din comportament, acele aspecte, atitudini, care sunt determinate de fricile irationale pe care le-am identificat sub influenta Lunii Pline. Este o perioada in care putem deveni constienti de autoritatea interna care ne ingradeste felul de a fi, punand limite interioare rigide, si sa pornim un demers de flexibilizare a modului de a ne raporta la ceilalti si de a ne vedea pe noi insine in raport cu mediul.

Este important sa dam atentie nevoilor interioare. Astfel, vor fi cateva zile in care vom simti nevoia sa fim in centrul atentiei, sa interactionam cu cat mai multi semeni, situatii care sa ne ajute sa constientizam ca nu suntem singurii cu probleme. Si vor fi zile in care vom simti acut nevoia de a ne izola si de a incerca sa gasim pacea si echilibrul interior, altfel destul de zdruncinate in ultimile luni, si chiar ani.

Luna Noua in Leu, 27 iulie, ora 1:42

Luna Noua se formeaza in casa a III-a a momentului, casa aflata pe Axa Cunoasterii, avand ascendentul in Gemeni, zodie asociata casei a III-a. Conjunctia Luminariilor beneficiaza de influenta benefica a lui Jupiter care, astfel, isi incepe tranzitul de un an de zile prin zodia Leului. Este un eveniment astrologic care pare sa ne reaminteasca de aspectele care contau in perioada copilariei: bucurie, prietenie, comunicare, joc si creativitate. In aceasta perioada, in care ne aflam sub influenta Lunii Noi, avem posibilitatea sa redescoperim farmecul, placerea de a ne juca, de a da frau liber imaginatiei, de a descoperi lucruri noi, placerea de a citi sau de a face drumetii. A trai fara limite poate fie eliberator, dar si periculos totodata. Important este sa invatam sa punem limita. Pericolul de a fi prea restrictiv cu noi insine vine din relatia pe care Luminariile o au cu Marte proaspat intrat in domiciliul sau din Scorpion. Aceasta face sa revina la viata frustrari si reprimari, generate de lipsa sau de neputinta, stari care impiedica trairea deplina a starilor de bucurie generate de joc, comunicare si manifestarea creativitatii. Pot sa apara defense care se manifesta prin mandrie sau pretiozitate, acele tipuri de ganduri care suna cam asa “eu nu ma cobor la acest nivel” sau “acest tip de activitate nu-mi este specifica”.

In aceste situatii este bine sa incercam sa observam care sunt amintirile asociate cu aceste ganduri si sa ne facem curaj sa mai incercam sa facem acele lucruri care ne-au fost interzise sau limitate in copilarie, care ne-au determinat sa gandim ca nu suntem suficient de buni, de capabili, de talentati, de temerari. Sa incercam sa privim obiectiv laudele sau reprosurile copilariei, permitandu-ne sa ne implicam ca adulti in jocuri de copii.

Finalul lui iulie prinde Luna in crestere, in Balanta, in relatie armonioasa cu Mercur (aflat pe ultimul grad in Rac) si cu Soarele si Jupiter din Leu. Energiile lunare potenteaza capacitatea de comunicare, relationare, crescand nevoia de a fi in contact ce lumea, de a ne rafina modul de a interactiona cu ceilalti, de a fi deschisi si optimisti in cele mai variate situatii in care putem sa ajungem.

Note tehnice

1) Perioadele de mers in gol ale Lunii:

 • 1. iul. 13:00 – 2. iul. 0:24
 • 4. iul. 7:21 – 12:43
 • 6. iul. 18:31 – 22:33
 • 9. iul. 1:33 – 4:24
 • 11. iul. 3:19 – 6:24
 • 13. iul. 4:56 – 6:07
 • 14. iul. 22:23 – 15. iul. 5:40
 • 17. iul. 3:57 – 7:07
 • 19. iul. 5:18 – 11:42
 • 21. iul. 17:12 – 19:36
 • 24. iul. 3:53 – 5:59
 • 25. iul. 16:53 – 26. iul. 17:55
 • 28. iul. 3:37 – 29. iul. 6:37
 • 31. iul. 17:47 – 19:09

2) Aspectele exacte Luna-Soare:

 • Sextil: 2 iul. 22:19 gr. 11 Fe/Ra si 21 iul. 17:12 gr. 29 Ta/Ra.
 • Careu (primul si ultimul patrar): 5 iul. 14:58 gr. 14 Ba/Ra si 19 iul 5:08 gr. 27 Be/Ra.
 • Trigon: 8 iul. ora 3:27 gr. 16 Sc/Ra si 16 iul. 21:13 gr. 25 Pe/Ra.
 • Opozitie: 12 iul. 14:25 gr. 21 Ca/Ra.
 • Conjunctie: 27 iul. 1:42 gr. 4 Leu.

3) Ingresul Lunii in zodii:
Leu – 1 iul. si 27 iul., Fecioara – 2 iul. si 29 iul., Balanta – 4 iul. si 31 iul., Scorpion – 6 iul., Sagetator – 9 iul., Capricorn – 11 iul., Varsator – 13 iul., Pesti – 15 iul., Berbec – 17 iul., Taur – 19 iul., Gemeni – 21 iul., Rac – 24 iul.