Astrele in iulie 2014

de Fülöp László

De unde pana unde merg planetele in luna iulie 2014

Soarele: pe 1 iulie se afla in Rac, unde sta pana in data de 23 iulie, cand trece in Leu

Pana pe 23 iulie, cand Soarele se va afla in Rac, natura isi intoarce privirea spre interior, concentrandu-se pe crearea roadelor acestei veri. In acest sens, oameni tind, de asemenea, sa se orienteze inspre incetinirea proceselor exterioare si concentrarea atentiei mai mult spre interior. Indiferent de tentatiile pe care le ofera viata in planul fizic, vom prefera probabil relaxarea in sanul familiei sau printre prietenii cei dragi.

Foto: Craig Conley

Foto: Craig Conley

Cand Soarele ajunge in Rac, sufletul isi exprima nevoia de odihna. Activitatea intensa a primei jumatati a anului solicita reincarcarea bateriilor. Putem sa ne permitem sa ne relaxam in natura, ascultand muzica sau citind o carte care sa ne incante sufletul. Sau, sa ne refugiem intr-un loc uitat de lume, ca sa nu facem nimic altceva decat sa privim spre nori sau spre stele. Conform simbolismului Racului, zonele rurale vor fi probabil la mare cautare, avand capacitatea de a oferi hrana sufleteasca de care avem nevoie. Este de asteptat sa depanam amintiri frumoase, hranindu-ne cu amprenta energetica a evenimentelor trecute.

Menirea perioadei in care Soarele se afla in Rac este regasirea armoniei sufletului. Vom cauta probabil sensul profund al vietii si modalitatile de a ne imbogati viata sentimentala.

Incepand cu data de 23 iulie, este de asteptat ca atentia noastra sa fie indreptata din nou spre exterior. Dupa ce ne-am reincarcat bateriile sufletului in saptamanile precedente, ne vom arunca probabil cu forte proaspete spre cucerirea de noi teritorii. Vom avea tendinta de a arata lumii valoarea propriei persoane. Probabil vom acorda distractiei o importanta crescuta, percepand ca viata este un festival fara de sfarsit. Vom fi creativi, atat pe taramul muncii, cat si in afara acestuia.

Zilele in care Soarele cutreiera zodia Leului reprezinta o altfel de reincarcare a bateriilor: vom cauta sa ne imbogatim cu impresii pozitive si cu experiente inedite. Forta Soarelui, aflat in domiciliu, ne va hrani in mod direct. Ne vom simti conectati la sursa vietii.

Aspectele Soarelui

In primele zile ale lunii iulie Soarele va fi activ: va beneficia de un trigon din partea lui Neptun si va opozita planeta Pluton. Soarele fiind in Rac si Pluton in Capricorn, este posibil sa intampinam dificultati in a ne imparti timpul intre familie si viata in societate. Ne vom intersecta probabil spadele in niste lupte pentru putere – dar s-ar putea ca acestea sa aiba loc doar in mentalul nostru. Este recomandabil sa nu le hranim, gandindu-ne la tensiuni si divergente. Atmosfera pamantului este definita de suma gandurilor a 7 miliarde de oameni: provocarea inceputului lunii iulie va fi sa adaugam propria noastra caramida de gand relaxat. Din fericire, trigonul dintre Soare si Neptun va asigura substratul “muzical” adecvat pentru a dirija gandurile noastre spre un taram fericit.

Incepand cu data de 4 iulie, Soarele construieste noi aspecte: o cuadratura cu Uranus si un trigon cu Saturn. Cele doua aspecte sunt de natura diferita, deci rezultatul va fi probabil unul controversat. Ne vom simti trasi in doua directii diferite: pe de o parte, va exista tentatia de a risca, de a participa la experiente inedite, si in acelasi timp mentalul nostru va ramane probabil la ideea de a mentine stabilitatea si de a refuza experimentele noi. Este posibil ca interogandu-ne intuitia sa primim doua raspunsuri diferite. Este posibil sa parcurgem o nisa de timp in care putem deschide o “fereastra” spre viitor, menita sa ne imbogateasca intuitia. Vom avea nevoie probabil sa ne autodepasim.

Apropiindu-ne de mijlocul lunii iulie, Soarele va forma un careu in T impreuna cu Marte si cu Uranus. El se va situa tocmai in focarul acestei configuratii cosmice, deci natura sa va putea furniza metoda de rezolvare a tensiunilor si diferendelor din aceasta parte a anului. Analizand semnele implicate – Berbecul, Balanta si Racul – vom putea deduce urmatoarea idee: atata timp cat un “eu” lupta inversunat impotriva unui “tu”, o rezolvare posibila ar fi transformarea persoanelor implicate in “noi”. Acest “noi” poate lua evident forme diferite: conteaza doar restabilirea armoniei. Analizand natura planetelor implicate, Marte si Uranus sunt niste fiinte aprige, deci va fi nevoie de charisma si hotararea Soarelui pentru a readuce linistea pe taramul afectat de tensiune.

In partea a doua a lunii iulie, Soarele va forma o conjunctie cu Jupiter, ambele planete fiind atacate de cuadratura pe care Marte o traseaza spre ele. Aceasta configuratie a astrelor tinde sa disperseze energiile noastre, deci va fi necesar sa ramanem concentrati pe ceea ce facem. Va exista tentatia sa executam mai multe activitati deodata – mai bine zis: vom fi probabil cu corpul fizic aici si cu gandul in alta parte. Graba si deconcentrarea pot strica treaba, deci va fi indicat sa ne autoimpunem sa traim efectiv in momentul prezent.

Luna: in data de 1 iulie se afla in Leu, pe 2 iulie trece in Fecioara, pe 4 iulie in Balanta, pe 6 iulie in Scorpion, pe 9 iulie in Sagetator, pe 11 iulie in Capricorn, pe 13 iulie in Varsator, pe 15 iulie in Pesti, pe 17 iulie in Berbec, pe 19 iulie in Taur, pe 21 iulie in Gemeni, pe 24 iulie in Rac, pe 26 iulie revine in Leu, pe 29 iulie in Fecioara, iar pe 31 iulie intra din nou in Balanta.

Mercur: pe 1 iulie se afla in Gemeni, in mers retrograd, intorcandu-se in mers direct in aceeasi zi; pe 13 iulie intra in Rac unde va ramane pana la sfarsitul lunii

In primele 12 zile ale lunii iulie, Mercur se va afla in domiciliul lui si este de asteptat ca activitatea intelectului sa fie intensa si eficienta. Gemenii asigura lui Mercur o buna energizare, astfel vom fi capabili probabil de eforturi deosebite in ceea ce priveste domeniul intelectual. Este de asteptat ca gandurile sa se formeze fara piedici si sa le expunem la fel de usor. Daca avem de discutat despre subiecte dificile, atunci este recomandabil sa le dam curs in perioada 1 – 12 iulie, pentru ca Mercur ne va ajuta sa nu involburam planul sentimental.

Zilele in care Mercur se afla in Gemeni sunt de obicei excelente in privinta tranzactiilor comerciale. Oamenii tind sa cumpere mai mult, cu incredere si cu folos. De asemenea, daca vom avea ceva de studiat, atunci este de asteptat ca informatiile noi sa patrunda usor in structura noastra intelectuala.

Incepand cu 13 iulie, Mercur se va afla in domiciliul Lunii, deci este de asteptat sa gandim mai mult sau mai putin cu inima. Ne va fi mai usor sa atingem sufletul interlocutorilor nostri, atat in vorba, cat si in scris. Putem afirma ca a doua jumatate a lunii iulie va fi destinata vindecarii ranilor sentimentale pe care le-am acumulat in trecut. Vom avea ocazia de a exersa iubirea neconditionata. Imnul iubirii al Sfantului Apostol Pavel va avea sansa sa devina realitate.

Aspectele lui Mercur

In prima jumatate a lunii, Mercur va beneficia de un trigon pe care Marte il va trasa spre el. Este de asteptat ca intelectul sa fie bine energizat: creierul va putea lucra fara sa riste surmenajul, vom comunica probabil cu multa eficienta si vom putea asimila informatii noi cu usurinta. Marte fiind in Balanta, trigonul trasat intre el si Mercur va asigura posibilitatea de a rosti exact ceea ce avem de spus, dar cu mult bun simt.

Inceputul lunii iulie va putea fi dedicat muncilor de tip intelectual, deoarece astrele promit ca acestea vor avea eficienta maxima. Este posibil sa fim invadati de idei bune si foarte bune, deci va fi indicat sa purtam asupra noastra un caiet de notite sau un dispozitiv electronic pentru a le nota – si pentru a le dezvolta, cand avem timp. In partile toride ale zilelor de vara sau pe timp ploios, va fi bine sa mai citim si sa studiem ceea ce ne intereseaza, deoarece creierul va fi probabil ca un fel de burete care absoarbe tot ce primeste.

La mijlocul lunii iulie, Mercur va intra in Rac si va fi intampinat de catre Neptun, printr-un trigon. Astfel, a doua parte a lunii va fi probabil mai relaxata, mai poetica. Daca intentionam sa ne permitem o vacanta, o excursie spre locuri pe care nu le-am vazut vreodata, atunci este indicat s-o planificam pentru aceasta parte a lunii. Va fi bine sa ne lasam impresionati de peisaje frumoase, de lecturi sau filme bune. Daca prima parte a lunii s-a referit la creativitate, in a doua parte a sa este de asteptat sa ne ocupam mai mult de absorbirea informatiilor.

Inaintand in zodia Racului, in perioada 18 – 25 iulie Mercur il va opozita pe Pluton. Formarea gandurilor va intampina posibil niste blocaje – de exemplu, ne vom gandi la reversul medaliei imediat ce apare o idee noua pe ecranul intelectului nostru. Lectia perioadei va fi aceea de a nu ramane blocati definitiv, de a actiona in pofida eventualelor neplaceri si dezavantaje. Va fi indicat sa avem rabdare cu noi insine si cu ceilalti, sa ne permitem clipe de reculegere si sa evitam discutiile contradictorii.

In penultima saptamana a lunii iulie, Mercur va beneficia de un trigon din partea lui Saturn si in acelasi timp va primi o cuadratura de la Uranus. Este vorba despre doua forte de natura diferita: Uranus va lupta pentru a revolutiona modul nostru de gandire, in timp ce Saturn va insista sa imbrace creierul nostru intr-o casca de protectie, astfel incat sa fim protejati in rastimpul schimbarilor propuse de Uranus. Ca la coborarea intr-o pestera descoperita recent: ne echipam cu salopete, casti, lanterne si provizii, dar tot nu stim ce ne asteapta jos. Probabil, necunoscutul ne va chema cu voce tare in aceasta perioada. Legea Evolutiei – cea care afirma ca putem evolua depasind temerile si acceptand riscurile – va putea fi urmarita la lucru, in aceasta parte a lunii.

In ultimele zile ale lunii, Mercur va forma o cuadratura cu Marte. Este indicat sa fim atenti la modul in care comunicam – este de evitat sa folosim forta si sa pastram caldura sufletului chiar si in eventualele momente tensionate. Graba poate strica treaba – este recomandabil sa ne pastram concentrarea, sa nu permitem gandurilor noastre sa hoinareasca aiurea.

Venus: pe 1 iulie se va afla in Gemeni, pe 18 iulie va trece in Rac unde va ramane pana la sfarsitul lunii

In primele 18 zile ale lunii, Venus va cutreiera domiciliul lui Mercur. Viata noastra emotionala se va afla probabil intr-un proces de reimprospatare. Este de asteptat sa fim mai alerti si mai dinamici in interior. Relatiile noastre vor fi destul de animate. Vom comunica mai mult despre viata noastra emotionala, intr-un mod sincer si deschis. Vom realiza probabil ca principala cheie a armoniei dupa care tanjim este transparenta sentimentelor noastre.

Venus in Gemeni lucreaza pentru reimprospatarea si redefinirea relatiilor noastre. Vom simti nevoia de a analiza sentimentele noastre, de a pune intrebari si a astepta raspunsuri logice. Iubirea va fi completata si de aportul intelectului. Vom simti probabil nevoia de a experimenta insufletirea cuvintelor noastre cu vibratia iubirii.

Pornind de la natura Gemenilor, este posibil sa legam noi prietenii, dar nici pe cele vechi nu le vom uita. Vom dedica probabil o buna parte a timpului nostru pentru revigorarea acestora. Este posibil sa comunicam mult, pe subiecte variate. Umorul si glumele vor fi oaspeti bineveniti si aproape permanenti.

In dupa-amiaza zilei de 18 iulie, Venus trece in Rac. Sentimentele noastre vor deveni probabil mai profunde. Acestea vor parea mai ascunse (mai inhibate) – asa cum samburii zabovesc in sol inainte de a da nastere unei noi vieti. Este posibil sa ne reintoarcem cu gandul in trecut, pentru a redescoperi amintiri placute. Dulceata clipelor traite odinioara va constitui o hrana sufleteasca adecvata pentru a sterge din monotonia zilelor cotidiene. Ne vom afla probabil intr-o pasa mai romantica.

Racul fiind o zodie responsabila cu sentimentele materne, este posibil sa ne ocupam mai mult si mai profund de generatia tanara, de copiii, nepotii si elevii nostri, indeletnicindu-ne cu modelarea sufletului lor.

Aspectele lui Venus

In primele zile ale lunii, Venus va primi o cuadratura de la Neptun. Acest aspect dinamic, intins peste semnele Gemeni si Pesti, poate induce o tensiune intre ganduri si sentimente, intre planul intelectual si cel spiritual. In general, realitatea adevarata este cea descrisa de sentimente, dar mintea incearca s-o modifice, daca nu ii este pe plac. In aceasta parte a lunii iunie este recomandabil sa verificam daca nu cumva traim intr-o lume articifiala, creata de mintea noastra. Este indicat sa ascultam cu atentie glasul interiorului nostru, dincolo de zgomotul gandurilor. Sinceritatea fata de noi insine va putea sa ne scoata din multe belele.

In perioada 5 – 18 iulie, Venus va forma un trigon impreuna cu Marte. Vom putea dedica aceste zile pentru imbunatatirea sau vindecarea relatiile noastre. Este de asteptat sa oferim si sa primim mai multa iubire decat de obicei, petrecand relativ mult timp alaturi de persoana iubita. Probabil nu vom comunica profund, ci ne vom folosi de “dulceturi”, dar Cerul apreciaza ca in aceasta parte a anului este nevoie sa redefinim realitatea cu ajutorul condeiului inimii. Uranus va sari si el in ajutorul nostru, trasand un sextil spre Venus si definind astfel, in perioada 5 – 10 iulie, o atmosfera astrala destinsa si vesela.

Pe 18 iulie Venus va trece in Rac si va fi intampinata de catre Neptun, printr-un trigon. Este de asteptat ca procesul de vindecare sentimentala sa fie continuat, intr-un alt stil, mai poetic, mai spiritual. In partea de sfarsit a lunii, centrul de greutate al vetii se va situa mai aproape de activitatile artistice si spirituale. Daca prima parte a lunii s-a referit mai mult la impartasirea iubirii si la comunicarea in doi, a doua parte a acesteia va vorbi despre integrarea relatiilor in societate. Este de asteptat sa lucram impreuna in vederea realizarii unor scopuri comune si nobile.

In ultimele zile ale lunii, Venus va primi aspecte multiple si variate: in timp ce se va bucura de trigonul desenat spre ea de catre Saturn, va forma un careu in T cu Uranus si cu Pluton. Focarul careului in T fiind Uranus, interpretarea poate suna in felul urmator: pentru a pastra trainicia relatiilor noastre, va fi nevoie probabil de reinventarea si revigorarea acestora. Va fi recomandabil sa curatam murdariile maturate sub covor, sa purtam discutii profunde si sa punem apa limpede in pahar. Conform simbolismului planetei Saturn, va fi nevoie probabil de reintoarcerea la radacini, la un moment din trecut in care totul a fost frumos si romantic, si sa incercam sa reconstruim edificiul vietii noastre pornind de la acesta.

Marte: pe 1 iulie se afla in Balanta, pe 26 iulie trece in Scorpion, unde va ramane pana la sfarsitul lunii

In cea mai mare parte a lunii, Marte se va afla in continuare intr-unul din semnele sale de exil, Balanta. Este posibil sa simtim o oarecare lipsa de energie si motivatie. Este indicat sa ne acordam clipe de odihna ori de cate ori simtim nevoia si sa ne economisim resursele. Vom constientiza pe pielea noastra ca respectand Legile Spirituale ne vom putea pastra starea de fericire. Vom fi probabil mai capabili de a realiza un compromis, mai dornici de a observa partea plina a paharului.

Marte se afla dupa o lunga sedere in Balanta, timp pe care l-am putut dedica vindecarii relatiilor noastre. Cerul s-a folosit de calitatile Balantei – rabdare, diplomatie, bun simt – pentru a lega din nou firele rupte ale relatiilor. In ultimele zile ale lunii, Marte va trece in domiciliul sau, in Scorpion. Este de asteptat sa devenim mai concentrati, mai directi in exprimare si mai constienti de dorintele noastre. Vom urmari probabil cu mai multa ardoare scopurile existentei noastre. Este probabil sa fim harnici, curajosi si hotarati. Una dintre cele mai importante insusiri ale Scorpionului este nevoia de a atinge cea mai inalta calitate, in fiecare domeniu al vietii. Astfel, este de asteptat sa fim exigenti cu noi insine, sa evitam compromisurile si sa lucram mai intens, cel mai probabil pentru scopuri materiale.

Aspectele lui Marte

In primele 10 zile ale lunii, Marte va continua sa formeze un careu in T impreuna cu Uranus si Pluton. Intins peste semne cardinale, acest careu in T va induce in sufletul nostru nevoia de a incepe ceva nou, de a gasi un sens proaspat existentei noastre. Notiunea de “reinventare a vietii” poate sa ne para oarecum uzata, dar aceasta este sugestia ferma a astrelor in anul Domnului 2014. Este posibil sa fi devenit prea comozi in ultimii ani, iar acum este nevoie de initiativa, spirit activ si curaj. Si, nu este vorba doar despre activitati complementare: prezenta lui Pluton in zodia Capricornului sugereaza ca acest suflu nou ar trebui sa contina si ceva util. Astrele ne invita sa iesim din zona noastra de confort, ceea ce nu inseamna explozii in viata sentimentala sau un simplu hai-hui neproductiv.

Hai sa vedem cum lucreaza acest careu in T: Uranus din Berbec aduce nevoia de a intreprinde ceva nou, Marte aflat in semnul de aer al Balantei adauga planificarea prealabila, iar Pluton din Capricorn vegheaza asupra caracterului util si concret al activitatilor incepute. Intr-un sens sens real sau figurat, ne vom imbraca in salopeta si cizme de cauciuc – pentru ca orice activitate noua incepe cu lucrari de santier. In acest an, cheia fericirii va fi constituita probabil din efort si initiativa.

Careul in T alcatuit de Marte, Uranus si Pluton este o configuratie foarte dinamica, reamintindu-ne de urmatorul adevar: “exista doar miscare, nemiscare nu exista, Universul sustine spiritul activ”. Acelasi adevar este exprimat in Biblie putin altfel: “celui care are, i se va mai da, iar de la cel care n-are, i se va lua si putinul care se afla in posesia sa”. Asadar, este de asteptat ca in iunie sa continuam sa descoperim resurse ascunse si talente nebanuite in interiorul nostru. Astrele ne invita sa ne focalizam pe ceea ce putem darui, pe ceea ce putem crea prin efortul propriu. Acest careu in T nu agreeaza consumerismul, dar favorizeaza ideea proprie, curajul, produsele originale si artizanale, de calitate.

In ultimele zile ale lunii, dupa ce va trece in Scorpion, Marte va primi un trigon din partea lui Neptun, in timp ce va fi dinamizat de cuadraturile primite de la Soare si Jupiter. Este posibil ca in aceasta parte a lunii viata sa fie intensa si complexa. Trigonul Marte – Neptun ne sugereaza ca avem ocazia oricand sa ne refugiem in lumea spirituala, daca simtim ca valtoarea vietii ne copleseste.

Jupiter: pe 1 iulie se afla in Rac, pe 16 iulie trece in Leu

Principala misiune a lui Jupiter in Rac este dezvoltarea intuitiei noastre. Conditia ca intuitia sa functioneze bine este sinceritatea fata de propria persoana. De asemenea, printre scopurile sale se afla si dezvoltarea autenticitatii sentimentelor noastre si protejarea familiei. Fiind in semnul sau de exaltare, Jupiter ne invata sa privim spre viitor cu mai multa incredere. Atata timp cat Jupiter se plimba prin Rac, avem tendinta sa depunem eforturi pentru a castiga prietenia Cerului. Jupiter ne sugereaza ideea ca soarta noastra va fi ameliorata daca dezvoltam si mentinem o legatura “online” de banda larga cu fortele celeste. Iar noi incercam sa ne conformam acestei sugestii, nu doar trimitand zambete si rugaciuni spre planul divin, ci comportandu-ne exemplar, conform Legilor Universale. Incercam sa manifestam compasiune, sa fim caritabili, sa intoarcem celalalt obraz, sa dam paine celui care arunca in noi cu pietre, si asa mai departe. Legatura dintre planul fizic si cel sufletesc-spiritual devine tot mai evidenta.

Dupa o sedere de aproximativ un an in domiciliul Lunii, la mijlocul lunii iulie Jupiter va trece in domiciliul Soarelui. Timp de un an de zile am avut ocazia sa lucram asupra interiorului nostru, pentru a restabili ordinea si stabilitatea acolo. Incepand cu a doua parte a lunii iulie, este de asteptat sa iesim din cochilia noastra, devenind mai creativi, mai implicati in procesele care se deruleaza in planul fizic. Daca ne-am concentrat timp de un an de zile asupra lucrurilor nevazute, urmeaza sa resimtim un suflu energic din interior si sa iesim in fata cu zambetul pe buze. Este de asteptat sa percepem ca planul fizic este intr-adevar locul nostru de joaca, unde invatam sa lucram si sa ne distram cu aceeasi bucurie in suflet.

Saturn: se afla in Scorpion pe tot parcursul lunii iulie, intre 1 si 20 iulie in mers retrograd, iar incepand cu 21 iulie, in mers direct

Scorpionul simbolizeaza “pivnita” fiintei noastre, iar Saturn este muncitorul imbracat in salopeta care este dispus sa coboare acolo, pentru a face ordine si curatenie. De fapt, asta facem de mai bine de un an de zile, mai mult sau mai putin constient. Ne aflam probabil dincolo de infruntarea cu temerile noastre. Probabil am inregistrat atat victorii, cat si infrangeri, in aceste batalii, dar avem speranta ca vom reusi sa ne adjudecam victoria finala.

Saturn in Scorpion este un fel de “El Camino”: ne luptam cu epuizarea, cu singuratatea si cu ispitele noastre. Conform naturii sale, Saturn ne supune la teste, dar putem considera ca ne aflam la un antrenament in care ne dezvoltam calitatile simbolizate de Scorpion: capacitatea de regenerare, darzenia, tenacitatea si rezistenta.
Scopul spiritual al lui Saturn este sa ne invete renuntarea la superficialitate si pregatirea fiintei noastre pentru o viata profunda, traita din plin.

Uranus: pe 1 iulie se afla in Berbec si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii, intre 1 si 21 iulie in mers direct, iar incepand cu 22 iulie, in mers retrograd

In semnul exaltarii Soarelui, lucrarea spirituala a lui Uranus se refera la dezvoltarea noastra personala. Sub actiunea lui, efectuam pasi spre autocunoastere. Uranus nu ne supune la teste, cum procedeaza Saturn, ci are un alt stil: el obisnuieste sa ne puna in situatii din care nu putem iesi decat cu arma inventivitatii. Ne putem gandi ca ne aflam intr-un laborator imens, la o ora de chimie spirituala si efectuam niste experimente. Diferenta dintre acestea fata de ora de chimie obisnuita este aceea ca… intram si noi insine in eprubeta.

Uranus in Berbec este copilul cu ochii stralucitori care intra prima oara pe un teren de joaca nou-nout. Ne dam seama ca poate pana acum am luat viata prea in serios si ca ar fi cazul sa revenim la atitudinea micului copil care se bucura de viata. Ne dam seama ca putem incepe activitati noi si putem incerca atitudini noi, fara sa daramam ceva in jurul nostru. Vom avea ocazia sa constientizam ca singurele si adevaratele obstacole se afla in noi insine.

Neptun: pe 1 iulie se afla in Pesti si ramane in acest semn pe tot parcursul lunii, in mers retrograd

Neptun se afla in domiciliul sau si ne ajuta sa dezvoltam capacitatile noastre extra-senzoriale. Energiile sale vor lucra pentru imbunatatirea intuitiei, compasiunii, empatiei, clarviziunii si imaginatiei. Scopul lui spiritual este realizarea unei conexiuni de banda larga si de mare viteza, intre oameni si Dumnezeu.

Neptun fiind retrograd pe tot parcursul lunii, putem cadea intr-o atitudine nerealista, mult prea utopica. Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.

Pluton: se afla in Capricorn pe tot parcursul lunii iulie, in mers retrograd

Din domiciliul lui Saturn, octava superioara a lui Marte vine spre noi cu indemnul de a ne concretiza planurile. “Activati-va, lucrati, puneti in practica visele voastre!” – acesta este mesajul sau actual. Pe principiul actiunii si reactiunii, lucrand in planul fizic, vom beneficia de reactia benefica a acestuia – la fel cum doua cutite se ascut reciproc. Concentrandu-ne pe munca noastra, devenim noi insine bine centrati in fiinta noastra. Lucrand cu sarguinta, atragem spiritele naturii care vor lucra la fel de harnice pe vesmantul nostru spiritual. Sufletul uman este ca o gradina: este copia fidela a “gradinii” in care lucram zilnic, indiferent in ce domeniu s-ar situa aceasta.

Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem.

Pluton se va afla in mers retrograd, semnificand diferite ciocniri de interese, eventuale conflicte cu autoritatile si posibile tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.