Sfatul astro-financiar pentru iulie 2014

de Loredana Chiperi

Luna iulie este, in general, o luna a vacantei, a relaxarii dupa o perioada lunga de munca. Soarele ne incalzeste puternic si ne invita sa cunoastem mai mult natura, sa ne imprietenim cu ea. Ne scoate din casa iar noi savuram parfumul florilor de camp, zgomotul valurilor marii sau linistea padurii. Intr-o atmosfera asa placuta, cum as putea eu sa va trimit, fie doar cu gandul, la situatiile financiare, la parteneriatele de afaceri, la fluxul de productie? Dar, ca orice om responsabil, am sa fac cateva trimiteri in acest sens. Nu de alta, dar parca n-am vrea sa vina iarna si sa ne prinda nepregatiti ca pe greierele din fabula binecunoscuta a lui La Fountaine.

astro-financiar-iul014

Sa incercam, asadar, sa impletim cat mai armonios atat distractia greierasului cat si munca furnicutei, sa eficientizam actiunile din mediul de afaceri astfel incat sa avem timp si pentru distractie. Si, in acest sens, astrele ne ajuta. Mercur, planeta comunicarii si a mentalului, isi reia mersul direct inca de la inceputul lunii iar Saturn, batranul intelept, revine in mers direct de pe 17 iulie.

Cu Mercur in domiciliul sau, Gemeni, si in mers direct, suntem conectati la fluxul informational. Intelegem mai repede si mai bine ce au de spus interlocutorii, conturam mai usor ideeile care ne zburau prin minte saptamanile trecute, vedem mai clar ceea ce am realizat, decis, comunicat in urma cu cateva saptamani. Intr-adevar, comunicarea, transmiterea de informatii si comertul intra intr-un mers relativ fluid. Venus, prezenta si ea in Gemeni, va favoriza si mai mult acest sector. Asadar, este bine si lesne de inteles de ce o discutie de o jumatate de ora se va prelungi la 2 ore, de ce de la o simpla sedinta de comunicare a rezultatelor financiare se ajunge la discutii de strategie. Se leaga frumoase si fructuoase intalniri prin care se schimba idei, se spun pareri. Intr-o atmosfera relaxanta, intalnirile de afaceri cu partenerii existenti sunt un punct forte al perioadei. Departamentele de vanzari sunt cele mai solicitate dar si cele mai productive. Marfa existenta pe stoc din lunile precedente poate fi usor vanduta deblocand astfel si partea de lichiditate.

Pe 6 – 8 iulie, Soarele (Rac) formeaza un aspect de trigon cu Saturn si Luna (Scorpion). Suntem mai fermi, mai stricti, mai seriosi in folosul confortului personal si al societatii in acelasi timp. Domeniul favorizat este cel al imobiliarelor inclusiv decoratiunile interioare. Suntem mai atenti la nevoile noastre, suntem mai orientati spre satisfacerea lor. Cum luna iulie este luna lui cuptor, nu as uita sa mentionez de roadele pamantului care asteapta sa fie culese si apoi folosite cu pricepere.

Pe 12 iulie avem aspect de Luna Plina pe axa Capricorn – Rac, cu Ascendentul momentului in Balanta. Intreaga configuratie a acestui aspect important ne atrage atentia asupra responsabilitatilor noastre, asupra actiunilor pe care trebuie sa le facem. Jupiter (Rac) si Mercur (Gemeni) aflate in ultimul grad ne prevestesc schimbarea de directie cu focusare pe ceea ce avem de facut acum: organizare, structurare, confort, parteneriate solide. Este un moment plin de energie care poate fi fructificat pentru a puncta anumite detalii in parteneriatele de durata pe care le avem, asupra finantelor de care dispunem. Nu in ultimul rand ar fi bine sa contabilizam capacitatile pe care le avem: cel mai profitabil produs al firmei, de exemplu.

Ingresul lui Mercur in Rac alaturi de Soare, pe 14 iulie, este oarecum in aceeasi energie ca si prima jumatate a lunii. Ne bazam mai mult pe emotii si mai putin pe logica si rationament, ceea ce nu e tocmai recomandat in mediu de afaceri.

O prima schimbare de directie importanta este ingresul lui Jupiter in Leu pe 17 iulie. Pentru urmatoarele 12 luni, atentia se indreapta spre domeniile unde creavitatea este punctul forte al companiei, spre domeniile dedicate copiilor, distractiei si bunei dispozitii. Incep in forta maxima, pentru ca este perioada vacantei, agentiile de voiaj, companile de teatru si spectacole si bineinteles fabricile de jucarii. Totul in jurul nostru devine spectaculos, maret. Pe de alta parte, Leul este un bun organizator si administrator, isi conduce cu grija afacerea spre un scop bine definit. Este momentul unui nou inceput, definirea planului, alegerea obiectivului si a echipei cu care vom duce la indeplinire scopul propus.

O a doua schimbare importanta a perioadei este trecerea lui Saturn in mers direct, pe 21 iulie. Frana de mana este lasata in jos, acceleratia este apasata si incepem incet, dar sigur sa avansam pe drumul stabilit. Iesim din stramtoarea impusa de Saturn in mers aparent retrograd din ultimele 5 luni, si incepem sa respiram, sa luam o gura de aer si sa actionam. Cele 2 schimbari de directie, sunt relativ in acelasi timp, ceea ce face ca toata atmosfera sa capete o noua fateta, mult mai dinamica, mai activa, mai impulsiva dar in acelasi timp mai structurata, mai organizata. Lasam emotiile si sentimentele de o parte si, constienti de noi, de ceea ce putem si vrem, iesim in fata. Pana spre sfarsitul anului (24 Decembrie), cele 2 planete, Jupiter (Leu) si Saturn (Scorpion) sunt intr-o relatie dinamica. Si in relatiile de afaceri se va simti acest dinamism, aceasta confruntare directa intre ceea ce-si doreste fiecare din partile implicate.

Pe 23 iulie, Soarele trece alaturi de Jupiter in Leu. Imaginea fiecarei firme ar trebui sa fie pusa in valoare prin promovare, iesire la rampa, prin evidentierea calitatilor serviciilor si produselor oferite. Sectorul de marketing, publicitate si promovare al companiei ar trebui sa fie cel mai activ si sustinut financiar de catre managementul acesteia. Pe de alta parte, conducerea si administrarea firmei ar fi bine sa-si arate valoarea, renumele, prestigiul.

Luna Noua de pe 27 iulie din Leu pune accent, alaturi de Jupiter, tot pe actiunile de promovare si expansiune ale firmei. Este bine sa lansam un produs nou, sa schimbam campanile sau mijloacele de promovare a unor produse existente, este bine sa ne punem in valoare prin ceea ce suntem, prin ceea ce facem.

Luna iulie, o luna importanta din doua puncte de vedere. Avem in prima jumatate atentia concentrata pe comunicare si informare, prin definirea ultimelor detalii, iar in a doua parte incepem sa iesim din carapace si sa actionam, sa dam curs dorintelor noastre. La pachet cu cele de mai sus avem buna dispozitie si distractia! Sa avem grija de mediul de afaceri si sa inceapa …. vacanta !!!