Fulop LaszloTranzitarium

Agenda astrelor în decembrie 2014

Foto: Amy Dianna
Foto: Amy Dianna

Săptămâna I.

Prima săpătămână din decembrie aduce, în general, veşti bune. În primul rând, prezenţa Soarelui şi a planetelor Mercur şi Venus în domiciliul lui Jupiter ne promite oportunităţi, relaxare şi voie bună. Cerul ne va susţine prin adevărate cadouri astrale, preparând un cocktail excelent din întreţinerea focului interior, alimentarea minţii cu idei entuziasmante, respectiv a inimii cu vibraţii armonioase.

De ziua naţională a ţării noastre Mercur va suferi încă sub jugul cuadraturii primite de la Neptun – este posibil să asistăm la o avalanşă de gânduri rupte de realitate, lipsite de obiectivitate, de genul „ce ar fi fost dacă” şi altele – dar din fericire, spre mijlocul săptămânii se va bucura deja de sprijinul lui Uranus. În a doua parte a săptămânii frecvenţa ideilor bune şi foarte bune va tinde să crească simţitor. Este vorba în principal despre idei de natură tehnică, inginereşti.

Conform simbolisticii planetei Uranus, putem trăi câteva zile într-o atmosferă glumeaţă, electrizantă şi optimistă. Randamentul activităţilor intelectuale va tinde să crească, de parcă creierul nostru s-ar conecta la o sursă de energie inepuizabilă. Putem petrece timp preţios cu prietenii noştri, de exemplu undeva într-o staţiune montană, dar şi alegerea de a rămâne în compania gândurilor noastre şi a calculatorului pare o opţiune la fel de bună.

Viaţa sentimentală promite, de asemenea, să păşească pe un făgaş pozitiv. Venus va beneficia de un trigon din partea lui Jupiter, şi, astfel, relaţiile noastre – mai ales cea cu fiinţa iubită – să devină mai profunde şi pline de sens. Începutul lunii decembrie promite să fie un adevărat sanatoriu pentru sfera relaţională. Este de aşteptat ca multe răni vechi să se vindece, relaţiile noastre trecând pe orbite superioare.

Cuadratura dintre Uranus şi Pluton are forţă maximă. Dacă visăm că o parte a fiinţei noastre se întoarce din viitor şi zice: „mă întorc, pentru că nu mi-a plăcut”, să nu ne mirăm. Uranus este retrograd şi ciocnirea sa cu Pluton ne îndeamnă să medităm asupra următoarelor idei: „cât de virtuală şi cât de reală este lumea mea? Este viabilă în această formă? Dacă nu, ce ar trebui să întreprind pentru a însănătoşi procentajul dintre real şi virtual?”

Săptămâna II.

După săptămâna precedentă în care Cerul a pompat multă energie, cea care începe cu data de 8 decembrie pare să fie mult mai banală, de rutină. Aspectele planetelor Mercur şi Venus se află deja pe faza de dezamorsare; S-ar putea să trăim mai mult din amintiri şi să nu atingem randamentul maxim al fiinţei noastre.

Venus se îndreaptă cu paşi repezi spre Capricorn, iar briza rece a acestui semn va introduce un aer de răcoare în atmosfera generală. Este posibil ca glumele şi zâmbetele izvorâte din inimsă să fie mai rare decât la începutul lunii. Probabil nu vom simţi foarte mult nevoia de a interacţiona cu semenii noştri, ci ne vom mulţumi cu activităţile noastre solitare. În subconştientul nostru va mocni ideea că în această săptămână trebuie să tragem tare, pentru că a doua parte a lunii decembrie va fi oricum dedicată sărbătorilor şi petrecerilor de sfârşit de an – probabil tocmai din această cauză Cerul nu a plasat evenimente astrale spectaculoase în această parte a lunii.

Există totuşi veşti bune: tandemul format de către Soare şi Mercur va trasa un trigon spre Jupiter. Ploaia de idei bune şi foarte bune va continua să cadă şi în această săptămână. Dacă în săptămâna trecută am gândit inginereşte şi am căutat soluţii pentru a rezolva problemele planului fizic, acum vom tinde să ne înălţăm cu gândul spre sfere ale artei şi spiritualităţii.

Totuşi, este bine să fim cu ochii în patru: conjuncţia strânsă dintre Mercur şi Soare poate cauza subiectivitate în gândire. Se poate întâmpla să nu vedem pădurea de copaci – adică să nu percepem esenţa, să nu reuşim să deosebim ceea ce este cu adevărat important de ceea ce e redundant. Aşadar, este recomandabil să ne autoverificăm – încercând cumva să ne privim din afară – pentru a evita să ducem lupte surde pentru cauze insuficient de clare.

O altă veste bună: sextilul dintre Venus şi Neptun culminează la sfârşitul acestei săptămâni. Având în vedere semnele implicate – Peştii şi Capricornul – sărbătoarea va avea probabil un caracter mai mult detaşat şi spiritual; delectarea cu plăcerile din planul fizic are o probabilitate mai mică.

Săptămâna III.

A treia săptămână din decembrie se anunţă mai explozivă. Venus se va apropia de Pluton şi va aduce nuanţe noi „războiului cosmic” dintre această planetă şi Uranus. Cuadratura Venus-Uranus obişnuieşte să mărească disponibilitatea de a risca, de a trece peste pragurile mentale autoimpuse. Fiind implicat Pluton, ne vom gândi probabil la soluţii inedite de energizare a corpurilor noastre, însă cuadratura prin care Uranus ţine în şah conjuncţia Venus-Pluton ne spune că printre acestea pot apărea şi variante neagreate de societate sau de Legile Spirituale. Pe româneşte: este posibil să fim invadaţi de imboldul de a încerca toate nebuniile posibile de pe lumea asta… Conform naturii lui Uranus, se pot întâmpla evenimente ireparabile în fracţiuni de secundă. Este recomandabil să nu riscăm decât până la limita permisă de vocea noastră interioară.

Vestea bună este că Marte va trimite un sextil spre Uranus şi astfel energiile hoinare îşi vor găsi căi prin care să fie canalizate, cu riscuri calculate. Altfel spus: printre trăznăi, vom găsi şi activităţi interesante care să aibă un factor de risc convergent spre zero. Fiind implicaţi Uranus şi Vărsătorul, moto-ul acestei săptămâni poate fi „ieşim împreună cu prietenii”. Va fi vremea să ieşim la o partidă de bowling, darts sau biliard, dar ne vor aştepta şi părtiile de schi, cu acelaşi drag.

Sfârşitul săptămânii se anunţă mai liric. Mercur va trasa un sextil spre Neptun şi astfel este posibil ca sălile de teatru, volumele de poezie şi concertele să ne atragă într-un mod irezistibil. Filmele romantice şi colindele vor fi de asemenea la mare căutare.

Săptămâna IV.

Venus scapă din ghearele cuadraturii formate cu Uranus şi vâsleşte spre ape mai liniştite. Locul ei este luat de către Mercur. Îmi amintesc de un cântec de pe vremea comunismului, cu următorul refren: „cuvântul, este o armă periculoasă”. Există toate şansele să experimentăm din nou drama acestei idei, în această săptămână. Este posibil să fim martorii unor replici tăioase, a unor glume/remarci acide şi, mai ales, reactualizarea impresiei că „cel care urlă mai tare, are dreptate”. Va fi probabil nevoie de un autocontrol eficient, astfel încât să putem stopa cuvintele repezite şi acidulate care ar dori să iasă din gură. Iar dacă vom fi noi ţinta acestora, să ne amintim că furia poate fi învinsă prin răbdare şi calm. Furia are o energie descrescătoare şi autodistrugătoare, în timp ce calmul aduce încredere în sine şi astfel energia lui are o tendinţă crescătoare.

Va fi săpătămâna Sfintelor Sărbători de Crăciun. Cerul le va ovaţiona prin sextilul dintre Soare şi Neptun. Soarele aflându-se în Capricorn, este de aşteptat să trăim evlavia printr-o formă activă: împărţind ciorbă caldă în centrul oraşului, oferind o mână de ajutor celor bolnavi şi bătrâni sau pur şi simplu încălzind inima cunoscuţilor prin colindele cântate sub fereastră.

Ultimele zile din decembrie se anunţă nu foarte spectaculoase, dar plăcute. Mercur şi Venus se vor deplasa umăr la umăr, promiţându-ne că vor aduce gândurile şi sentimentele sub aceeaşi umbrelă. Soarele se va apropia de Pluton, invitându-ne la introspecţie şi profunzime.

FULOP LASZLO,
Redactor-șef adjunct

fulop-laszlo-autor2