O dragoste de zi cu zi (astrele în octombrie 2015)

Ceea ce mi-a atras atenția pentru luna în curs este ziua de 9 octombrie când Venus iese din zona de umbră a retrogradării sale începute în 25 iulie 2015 şi Mercur revine în mers direct după retrogradarea începută în 17 septembrie 2015.

Artistic-autumn-wallpaper

O sincronicitate şi o relaţie ce nu pot fi trecute cu vederea. Vorbim despre o relaţie de recepţie mutuală de domiciliu/mixtă în condiţiile în care Mercur îşi are atât domiciliul cât şi exaltarea în Fecioară iar Venus îşi are domiciliul în Balanţă. În primul rând dragostea nu mai este cântărită doar în fluturi în stomac și vorbe frumoase, ci începem să ne uităm şi în mod practic la ea. Venus se îndreaptă spre Jupiter în Fecioară și, ieșită din zona sa de umbră, oferă evenimente/detalii care până acum nu ne-au fost vizibile, evenimente de zi cu zi care activează de fapt capacitatea noastră de a alege ceea ce este potrivit/corect drumului nostru (Jupiter printre altele este și un simbol al justiției, corectitudinii). Normal că semnificația acestei întâlniri depinde de casa astrologică unde are loc în harta natală a fiecăruia dintre noi. Însă, în general, din punctul meu de vedere, vom resimți această capacitate mai ales în zona sentimental – relațională.

harti-9octombrie2015
Pentru cei care au de ales și luat decizii cât Venus traversează semnul Fecioarei (8 octombrie – 8 noiembrie 2015) cât şi al Balanţei (8 noiembrie – 5 decembrie 2015), a alege mai mult cu mintea decât cu inima are cea mai înaltă vibrație ale unei alegeri corecte pe termen lung (Luna în conjuncție cu Marte și Jupiter în Fecioară).

Această ieșire a lui Venus în lumină este pusă la întrebări și îndoială de către Saturn aflat în Săgetător, aceste două planete formând un aspect de cuadratură aplicantă. Vibrația de pământ a lui Venus în Fecioară potolește pentru o vreme avântul de înamorare, iar vibrația de foc a lui Saturn în Săgetător ne constrânge să resemnificăm convingeri/viziuni existente cu care ne-am identificat până acum. Astfel, această întâlnire poate avea ca rezultat o transformare a propriilor concepții/puncte de orientare în ceea ce privește definiția iubirii și a partenerului potrivit. Începem să vedem de fapt linia de demarcație între iubire/sentimente și partenerul potrivit/cuplu.

Cu toţii ne dorim să trăim cu aceeaşi persoană ambele feţe ale unei relaţii, şi anume să fim îndrăgostiţi dar să fim şi funcţionali zi de zi împreună. Unii dintre noi trăiesc acum acest lucru, alţii sunt funcţionali într-un cuplu, dar cad adesea în golul lipsei stării de exaltare a iubirii după care tânjesc, alţii iubesc cum s-ar zice persoane „nepotrivite” cu care nu se pot completa reciproc în cele zilnice, iar alţii sunt „liniştiţi”… 🙂

Racordarea vibraţională din 9 octombrie a acestor două energii, Iubire (Balanţă/Venus) vs. Funcţionalitate (Fecioară/Mercur), ne ajută să observăm cât de bine putem face trecerea de la una la cealaltă, în ce mod şi unde mai avem de fapt de acumulat/învăţat. Atunci când în timp s-a sedimentat un ataşament faţă de semnificaţia pe care au dat-o ceilalţi iubirii (părinţi, iubiţi/iubite etc.), ajungem de fapt să preluăm ca idei/mentalităţi ceea ce aceştia ne-au insuflat ca fiind adevăruri. Şi poate fără să conştientizăm acest lucru am făcut din convingerile altora şi convingerile noastre (Balanţa are mai mereu tendinţa de a se uita la celălalt și de a prelua foarte ușor modele fără să le treacă prin propriul său filtru). Iar cuadratura Venus – Saturn ne arată că primul pas pe care îl avem de făcut acum este să punem sub semnul întrebării adevărurile/convingerile despre a iubi/a fi iubit și să observăm care din aceste credințe ne-au ajutat până acum să fim sau nu funcționali zi de zi într-o relație.

Astfel, eu vă doresc o lună octombrie revelatoare și cu puterea de a înțelege că a te îndoi de propriile adevăruri înseamnă a avea o minte sănătoasă!

NICUȘOARA IONIȚĂ

nicusoara-ionita-autor