Andreea TalmazanCelebritati

Bitza

de Andreea Talmazan

Bitza este celebritatea lunii la AstroText, fiind nascut in 8 februarie 1979. Este o imagine marcanta a hip-hop-ului romanesc. S-a lansat in 2004, an in care a aparut si primul sau album, “Sevraj”, eveniment care marcheaza nasterea unui nou gen musical in industria muzicala “urban soul”. Single-ul care i-a adus celebritatea si a deschis larg portile spre o cariera de succes este “Vorbeste vinul”. Pana in prezent a avut numeroase colaborari, cele mai cunoscute fiind cele cu Parzitii, Adrian Despot, Holograf, Loredana.

Bitza este nativ Varsator cu Ascendent in Varsator si cu Luna in Rac. Soarele este in conjunctie nu doar cu Ascendentul ci si cu Mercur si cu Marte. Acest accent puternic pe zodia activitatilor sociale, a ideilor inovatoare, a mentalului superior, a anturajului, a tehnologiei si a liderilor revolutionari, arata o personalitate puternica, intuitiva, cu o minte activa orientata spre a sparge bariere, dar care incearca sa pastreze din experienta trecului personal sau al omenirii ceea ce ii este de folos. Sinceritatea este o caracteristica principala a sa, dupa cum a declarat in numeroase interviuri. De altfel, aceasta calitate este reflectata si de versurile pieselor sale. Genul de muzica pe care l-a abordat si care i-a adus celebritatea este cel in care isi poate manifesta plenar calitatea de critic constructiv al realitatii sociale, intr-un mod care poate pune pe ganduri pe cel care il asculta. Mesajele sunt directe si clar formulate, chiar daca uneori par a fi ascunse printre randuri, in constructii semantice care pune mintea ascultatorului in functiune.

Marte in conjunctie cu Ascendentul poate indica o persoana agresiva. Insa Bitza este printre putinii artisti de hip-hop din Romania care nu a fost implicat in scandaluri care sa dea satisfactie tabloidelor. Daca este totusi prezent in viata sa sub o forma sau alta, acest impuls spre agresivitate este sublimat prin muzica si prin concerte. Si, in partea sa constructiva, energia martiana face ca Bitza sa fie mereu in actiune, implicat in proiecte personale sau ale altor muzicieni cu care colaboreaza, sa fie deschizator de drumuri si initiator de activitati. Si, nu in ultimul rand, implicarea in actiuni sociale este o forma prin care accentele din Varsator isi gasesc calea de manifestare. Este unul dintre personajele active ale unor miscari precum „Cumparati originalul”, „Salvati Rosia Montana”, „Save the vinyl”, „Merita o viata”. De altfel, cel de-al treilea album al sau se intituleaza “Fapte bune”.

Luna in Rac si in casa a V-a a creativitatii, a iubirii si a copiilor, este in opozitie cu Venus din Capricorn. Creativitatea lui Bitza are un fond emotional puternic. Foloseste muzica pentru a-l descarca, dar si pentru a se echilibra pe sine. Prin arta isi gaseste confortul si siguranta emotionala de care are nevoie. Iubeste copiii, iar in dragoste are tendinta sa protejeze persoana iubita sau sa ceara confort afectiv din partea partenerei de viata. Opozitia cu Venus indica pe de o parte atractia pe care poate sa o aiba fata de femeile hotarate, puternice, cu un sistem de valori bine conturat, dar si tendinta de a se izola in fata unei persoane feminine cu un succes prea mare, cu tendinte de inflexibilitate emotionala sau tendinte de a-i limita spatiul de desfasurare. Din acest aspect reiese ca desi are nevoie sa se simta in siguranta din punct de vedere afectiv, are nevoie si de libertate. Marturie stau “Vorbeste vinul” si cel mai recent clip al sau “Eroare matematica”. Luna mai poate sa indice o relatie stransa cu mama sa, persoana de la care primeste sustinere emotionala si ocrotire.

Saturn retrograd, aflat la momentul nasterii lui Bitza in Fecioara, in casa a VII-a a casatoriei si a parteneriatelor de orice tip, in conjunctie la orb de 5 grade cu Nodul Nord, indica seriozitatea cu care Bitza trateaza parteneriatele. Nu intra cu usurinta in relatii, sau nu inainte de a analiza toate aspectele pe care le presupune orice tip de asociere, dar atunci cand se hotaraste sa incheie un acord, o face pe termen indelungat. Si chiar daca odata cu trecerea timpului conditiile se modifica, fondul relatiei, acela de a fi cinstit si corect, ramane acelasi. Va revizui relatiile de fiecare data cand apar probleme si va gasi mai mereu o forma de a aduce in echilibru nevoile sale cu obligatiile ce ii revin. Nu se hotaraste cu usurinta nici pentru casatorie, dar atunci cand o va face, persoana aleasa va intruni toate “cerintele” pe care le doreste, iar relatia va fi pe termen lung. De altfel, parte din misiunea din aceasta existenta, asa cum o arata si Axa Dragonului, este de a renunta la incapatanare si tendintele de egoism, de actiuni individuale, singuratice, si de a forma parteneriate pe termen lung.

Jupiter retrograd, in Leu si in casa a VI-a a muncii si a sanatatii, in conjunctie cu Lilith, poate sa functioneze ca un motor in activitatea sa de creatie, dar si ca o frana. Relatia cu Lilith arata ca starile de panica, de nesiguranta, teama sa nu isi dezvaluie prea mult din natura sa emotionala, afectiva, pot sa ii impiedice activitatea. Desi tendinta spre perfectiune este in limite care nu ii afecteaza munca, totusi asteptarile si obiectivele pe care si le propune pot fi percepute uneori ca fiind de domeniul fanteziei, de neatins. Insa, de cele mai multe ori ii reusesc. Si parte din reusita este increderea pe care o are in proiectele sale si in oamenii cu care lucreaza. Cand munceste transforma atmosfera din studio intr-o sarbatoare, o petrecere. Lucreaza mult mai bine in echipa, desi piesele sale reflecta in special propriile sale trairi interioare, propriile ganduri.

Faptul ca “limita sa este cerul” din punctul de vedere al profesiei, o indica si prezenta lui Neptun in Sagetator si in casa a X-a a carierei si a statutului social. Energiile neptuniene ii ofera forta de a fantasma si de a-si vizualiza viitorul profesional. Depinde de el apoi cum transforma visele in realitate, in ce conjunctura si in ce relatii. Important este sa nu ii fie incalcate principiile.

Intuitia si sclipirile “de geniu” ale lui Bitza vin si din influenta lui Uranus, guvernatorul Varsatorului, care se afla in Scorpion si in casa a IX-a a filosofiei. Energiile urnaniene pot sa aduca schimbari de optica, de viziune, asupra vietii in general si a propriei persoane in particular, atunci cand se asteapta cel mai putin. Mai mult decat atat, atunci cand se simte lipsit de resurse, emotionale si spirituale in mod special, intalneste o persoana sau citeste o carte care au un efect spectaculos asupra sa, ajutandu-l sa vada situatiile din alte perspective.

Pentru acest inceput de an Bitza pregateste lansarea unui nou single, urmat apoi de un album. Tranzitele majore ale lui 2014 ii vor aduce o schimbare in cariera, multe si variate proiecte care sa ii stimuleze creativitatea, colaborari cu strainatatea, si nu in ultimul rand o mai mare expunere. Este posibil sa devina o voce importanta intr-o campanie sociala, sa isi creeze propria campanie care sa isi gaseasca adepti si sa ii mareasca puterea de influenta asupra maselor.