Eseuri & ReflectiiFulop Laszlo

Scorpionul bioenergetic

de Fülöp László

scorpion-bioenergetic
Image courtesy of federico stevanin / FreeDigitalPhotos.net

Privind spre energetica subtila a corpului uman, constatam un lucru interesant. Energia uzata are tendinta sa se adune in partea de jos a trunchiului, in zona guvernata de Scorpion. Acolo nu este doar un loc de eliminare a deseurilor fizice – rezultatul proceselor de digestie – ci si un depozit de „cioburi energetice”.

Toate frustrarile, toate bucatile de „fier vechi” ramase zilnic pe campul de lupta psihologica, se aduna acolo. Iar stilul de viata modern in care cea mai mare parte a zilei o petrecem in pozitie sezuta, favorizeaza sedimentarea acestor deseuri.

Daca faceti cuiva masaj pe spate, incercati sa coborati mai jos… si sa simtiti cum se elibereaza energia uzata de acolo!

Lumea asta este asa cum e fiindca dragostea umana, adica ceea ce ar trebui sa fie un spectacol de lumina, energie si vibratii ale inimii, tinde sa fie doar un schimb de „fumuri cenusii”. Scorpionul, destinat sa devina un Vultur ce zboara fericit in vazduhul inalt, este degradat la functia de teava de esapament. El este muncitorul de la compania de salubritate, cand ar trebui sa fie cel putin inginerul de la hidrocentrala interna a corpului energetic.

Ultima moda in ceea ce priveste deseurile fizice fiind reciclarea si revalorificarea, a venit timpul ca si omul sa construiasca niste „uzine de reciclare” in propriul sau organism energetic. Niste uzine in care agentul activ sa fie lumina care patrunde prin crestetul capului, ochi, ureche si inima. Instinctiv, deocamdata omul cauta apropierea muntelui si a apei. Acestea intervin si il curata de deseurile care se aduna in corpul sau. Avand corpul energetic deja curatat, integrarea Scorpionului in fiinta umana nu ar mai trebui sa fie o problema. Facand parte din Omul Cosmic, Scorpionul se invita a fi valorificat.

Multi au spus ca secolul pe care tocmai l-am inceput va gravita in jurul credintei a reintoarcerii spre Dumnezeu. Altii au spus ca traim in epoca exploziei informationale. Aproximez ca vine o vreme in care atentia noastra se va indrepta asupra subiectului „energie”. Omul viitorului apropiat va simti nevoia sa studieze propria sa fiinta si mediul sau, din punct de vedere energetic. El va cauta metode de a produce energie cat mai curata si s-o utilizeze pe aceasta intr-un mod cat mai  economicos – atat la scara larga, cat si la nivelul propriului organism. El va studia probabil toata paleta vietii sale: alimentatia, activitatile fizice, mentale, sentimenatale si spirituale zilnice, pentru a determina care sunt variantele cele mai favorabile.

Prezenta Nodului Nord si a lui Saturn in Scorpion a inceput sa dea tonul la aceste investigatii. „Hai sa reformulam modul in care gandim despre energetica fiintei umane!” – ne spune in acest moment, domiciliul lui Pluton.