Sfatul astro-financiar pentru iulie 2013

de Fülöp László

financiar-iul-13De cateva saptamani, aud zilnic la radio:

“Tu ce faci pe 18 iulie?”

Inainte de stiri, dupa stiri, la inceputul sau la sfarsitul pieselor muzicale, din cand in cand.

Habar n-am ce se va intampla pe 18 iulie. Habar nu am unde o sa fiu si ce o sa fac pe 18 iulie, dar sunt tare-tare curios ce ni se pregateste.

Psihologia reclamelor este o lume aparte. Daca intrebi oamenii, zilnic, ce o sa faca pe 18 iulie, poti fi sigur ca in momentul in care le vei divulga secretul vor fi mai mult decat euforici. Energia potentiala din sufletul ascultatorilor de radio creste continuu. Va fi probabil un spectacol, un concert sau o prezentare de carte. Dar, indiferent ce va fi, este de asteptat sa participe multi oameni, si nu oricum, ci intr-o euforie totala. Li se va parea ca s-au dus la cel mai bun concert sau spectacol care a avut loc vreodata in Univers, sau ca vor tine in mana cea mai valoroasa carte scrisa vreodata.

Cam asa procedeaza si Saturn. Ne intreaba zilnic: “tu ce faci pe 8 iulie?”

Ne intreaba la un radio celest, pe care-l auzim cu sufletul.

Si nu pe 18, ci pe 8 iulie. Va fi o zi de luni. Ziua in care Saturn se va intoarce in mers direct.

“Intoarcerea in mers direct a lui Saturn este chiar asa o mare sarbatoare?” – ma puteti intreba.

Raspunsul meu este afirmativ. Incepand cu 18 februarie, Saturn ne tot spune: “mai asteapta”, “gandeste-te de doua ori”, “nu inca!”, “masoara de doua ori si taie o data”, si asa mai departe. Inaintam, dar parca mergem cu frana de mana trasa. Evident, mersul retrograd al lui Saturn are scopul lui spiritual. Ne invita la chibzuinta, profunzime si organizare. Atata timp cat el se deplaseaza retrograd, acumulam intelepciune. Dupa care, Cerul manifesta incredere in noi, ca vom actiona conform intelepciunii acumulate si suntem lasati mai liberi.

Asadar, ziua de 8 iulie se infatiseaza in fata ochilor nostri spirituali ca un imens zambet cosmic. Ne vom simti probabil ca in momentul in care am terminat liceul sau facultatea, si viata se va infatisa in fata noastra ca o plaja de posibilitati infinite, spectaculoase si atractive.

Este de asteptat ca aceasta briza de usurare sa fie simtita si in domeniul afacerilor, finantelor si al investitiilor. Este posibil ca in sufletul oamenilor sa apara impulsuri constructive si, astfel, lumea sa se activeze. Nu brusc, ci incet sau chiar maiestuos, asa cum Pamantul se roteste in jurul axei sale.

Totusi, nu este recomandabil sa ne aruncam cu capul inainte si sa incepem imediat sa infaptuim in practica ideile pe care le-am nascocit in ultima vreme. Mercur se deplaseaza inca in sens retrograd in Rac, iar din aceasta cauza, este posibil ca mentalul nostru sa nu fie destul de coerent. Astfel, aplicarea in practica a tot ce s-a copt in furnalele noastre interioare, in ultimele aproximativ 4 luni de zile, ar putea prezenta unele dificultati.

Mercur se va intoarce in mers direct in data de 20 iulie. Pana atunci, zambetul cosmic despre care vorbeam mai sus poate fi mai degraba unul interior. Ca sa ne gandim practic, lumea se va urni din loc in mod vizibil, abia incepand cu luni, 22 iulie. In aceeasi data, Soarele se va pregati sa intre in Leu.

Ce se va intampla in restul lunii iulie?

In prima saptamana, Venus se va afla in cuadratura cu Saturn. In acest sens, nu se recomanda sa facem investitii, deoarece este posibil ca ulterior sa nu fim multumiti de aceasta actiune. Este posibil sa ne dam seama ca nu am achizitionat ceea ce am dorit, ca bunurile cumparate nu au calitatea scontata sau prezinta o oarecare degradare morala. Si Saturn este inca retrograd. Asadar, pe cat posibil, este recomandabil sa asteptam a doua saptamana a lunii.

Asadar, incepand cu data de 8 iulie, este de asteptat ca atmosfera astrala sa se schimbe. Saturn se va intoarce in sens direct, si totodata se va forma un careu in T in semne cardinale si o piramida in semne de apa. Careul in T va fi alcatuit de Uranus, Pluton si conjunctia Soare-Mercur. Energia acestuia se va focaliza in jurul planetei Uranus, aflata in Berbec. Careul in T simbolizeaza o tensiune, o forta care doreste sa puna lumea in miscare, cu orice pret. Mai ales ca acesta se afla in semne cardinale. Asadar, este de asteptat sa ne simtim exact asa: plini de initiativa, nerabdatori sa actionam, sa schimbam situatia in care ne aflam. Pericolul de a ne precipita este considerabil. Cum Mercur se afla in continuare in mers retrograd, este recomandabil sa actionam doar dupa ce am testat toate optiunile si am meditat profund la fiecare dintre acestea. Profunzimea este o calitate solicitata de Pluton, al treilea pilon al careului in T.

Soarele ofera un ajutor energic structurii noastre mentale, fiind conjunct cu Mercur. Din fericire, marea piramida de apa, formata de Jupiter, Saturn si Neptun, va lucra pentru fortificarea linistii noastre interioare. Prin energia acestei pramide, este de asteptat sa fim stapani pe noi insine, pe emotiile noastre.

Concluzia noastra este urmatoarea: vom putea lua decizii, in forul nostru interior, privind schimbarile sugerate de careul in T. Mercur fiind retrograd, este indicat sa le luam doar in forul nostru interior si sa procedam in practica doar dupa 20 iulie, cand Mercur se va intoarce in sens direct. Piramida de apa va veghea asupra corectitudinii deciziilor luate.

Perioada 8 – 20 iulie se infatiseaza in fata ochilor nostri spirituali ca un “ou cosmic”. Careul in T va reprezenta forta care va “cloci” acest “ou cosmic”, reprezentat de piramida de apa, sugerand un amalgam de tip Yin din care urmeaza sa se nasca ceva concret. Nasterea este de asteptat sa aiba loc pe 22 iulie. Este de asteptat ca si noi insine sa ne nastem intr-o forma noua, astfel incat dupa aceea sa putem produce creatii si mai valoroase, in toate planurile posibile.

“Tu ce faci pe 22 iulie?” – ne intreaba si Luna Plina din iulie.

Mai ales ca Soarele paseste in aceasta zi in domiciliul sau, in energicul Leu. Observam si opozitia dintre Pluton retrograd si conjunctia Marte-Jupiter.

Ziua de 22 iulie se anunta a fi speciala: se va activa atat axa iubirii Leu-Varsator prin Luna Plina, cat si axa Rac-Capricorn, simbolul eternei intrebari despre echilibrul dintre familie si cariera, prin opozitia dintre Pluton si tandemul Marte-Jupiter. Va fi probabil o zi in care vom raspunde la intrebari profunde privind creativitatea si menirea noastra in viata.

Ceea ce va urma dupa 22 iulie? Un japonez ar spune, probabil: “Sakura”. Inflorirea ciresilor. Adica, o lume noua, o “foaie alba”, creativa, frumoasa, gingasa si pura.

Piramida de apa si opozitia mentionata mai sus vor forma pe Cer un zmeu cosmic. Deciziile luate pe axa familie-cariera sau interior-exterior vor putea fi echilibrate prin energiile planetelor Saturn si Neptun. Aflat in Scorpion, Saturn voteaza pentru schimbarea prin transformare, iar Neptun din Pesti va lupta pentru ca aceasta schimbare sa se petreaca intr-o armonie divina. Este posibil ca multe persoane sa schimbe domeniul in care activeaza intr-unul care se afla mai aproape de sufletul lor, sau sa ia decizii importante in ceea ce priveste familia lor – daca aceasta corespunde sau nu nevoilor lor spirituale.

“Tu ce zmeu vei ridica pe 23 iulie?” – ne vor intreba pe rand, planetele implicate.

Ridicarea zmeului ar putea fi ingreunata de tensiunea careului in T mentionat mai sus. Zmeul se ridica daca avem rabdare si daca exista un vant favorabil. Daca ne precipitam, riscam ca zmeul sa se prabuseasca brusc.

In alta ordine de idei, conjunctia Marte-Jupiter ne predispune la niste excese care pot fi legate de Rac, zodia in care se afla cele doua planete. Este posibil sa ne vina idei privind extinderea casei in care locuim, cumpararea unei mobile scumpe, de stil clasic, sau pur si simplu a unor aparate electrocasnice noi. Toate acestea sunt in regula, daca avem intr-adevar nevoie de ele sau daca avem resursele financiare pentru ducerea lor la bun sfarsit. Daca nu ne ajung resursele, este de meditat daca merita sa luam un imprumut consistent sau nu. Marte are o fire nerabdatoare, iar Jupiter tinde sa aiba o incredere in viitor care se afla dincolo de testul realitatii. Asadar, este recomandabil sa apelam la un imprumut doar daca avem intr-adevar nevoie de investitia propusa sau daca ne-o permitem.

Aceasta conjunctie se afla in opozitie cu Pluton. Marte si Jupiter tind sa constituie impreuna o bomba energetica: este posibil sa ne simtim capabili sa spargem inclusiv peretii care se afla in fata noastra. Conjunctia Marte-Jupiter nu cunoaste cuvantul “obstacol”. Insa, micutul dar profundul Pluton pare sa ne spuna: “obstacolul poate fi chiar si o usa de sticla pe care nici n-o zarim, din cauza excesului de zel cu care ne apropiem de ea”. Obstacolul de tip “sticla transparenta” ne costa si mai presus de asta, ne si putem taia cu cioburile produse.

Ce este “sticla transparenta”? Este chiar vocea blanda a intuitiei. Care ne poate spune asa: “nu-ti lua un televizor nou – ar fi mai bine sa te uiti mai putin la televizor”; “este o idee buna sa-ti extinzi casa, dar n-ar fi mai bine sa verifici mai intai starea de coeziune a familiei tale?”. Si asa mai departe.

Asadar, va recomandam chibzuinta in ceea ce priveste cheltuielile si investitiile. Pluton din Capricorn ne spune: este de verificat daca exista nevoia reala sau nu.

Spre sfarsitul lunii iulie, careul in T se va reconfigura: Mercur cedeaza locul lui Marte. Este de asteptat ca noul careu in T sa fie mai dinamic: in loc sa discutam, vom prefera sa actionam concret.

Asadar, luna iulie se anunta a fi o perioada de tranzit. Foarte probabil, tot ce se afla in stagnare se va pune acum in miscare. Tot ce s-a aflat in stare de “ou” – energie interioara – va capata forme de viata capabile de miscare si existenta de sine statatoare.

Pentru toate aceste activitati de “clocire”, “renastere” si “ridicare a zmeului”, va dorim inspiratie divina!