Sfatul astro-financiar pentru luna ianuarie 2013

de Fülöp László

Financiar ianuarie 2013Un an nou sta sa inceapa, dar inainte sa intram in studiul atmosferei astrale din punct de vedere financiar, simt nevoia sa va impartasesc niste ganduri rostite de parintele Böjthe Csaba:

Adevarul este urmatorul: niciodata, pe aceste meleaguri, oamenii n-au avut atatea haine si atatia pantofi, ca acum. Niciodata, pe aceste meleaguri, nu au existat atatea alimente, informatii si obiecte de lux, ca acum. Si totusi, ne vaitam. Soarta noastra este grea? Este, cu vreo 10-20 de kilograme. Suntem mai grasi decat ar trebui. De aceea trebuie sa participam la cure de slabire.

De-a lungul istoriei, niciodata nu au fost atatia oameni supraponderali, atatea pamanturi necultivate, atatea fructe neculese si atata vita de vie neprasite. Prea ne-am obisnuit cu atmosfera de panica, de revolta si de plans.

Asadar, este un adevar care ne izbeste: daca luam realitatea la bani marunti, constatam ca totul e bine, si chiar foarte bine. Acel pahar pe care-l credeam pe jumatate gol, este aproape plin – doar o picatura daca lipseste din el. Iar aceasta picatura se numeste gandire pozitiva, incredere in viitor si atitudinea de a fi multumiti cu ceea ce avem.

Putem avea impresia ca astupam o groapa si sa realizam la un moment dat ca aceasta activitate s-a terminat demult, ca in locul gropii deja s-a construit un deal.

Totul este posibil. Putem construi impreuna o lume armonioasa si functionala, in care fiecare sa-si poata gasi locul, cele trebuicioase si fericirea.

Si acum, sa vorbim despre idei concrete. Avand in vedere ca in luna ianuarie, cu exceptia lui Jupiter, planetele se deplaseaza in sens direct, aceasta perioada a anului se anunta a fi favorabila pentru majoritatea initiativelor de natura economico-financiara. Lumea afacerilor se va bucura probabil de sprijinul astrelor.

Celor care vor incepe lucrul in prima saptamana a anului nou, le este recomandabil sa stea cu ochii in patru deoarece Mercur va fi in cuadratura cu Uranus. Este posibil sa apara din senin niste idei care pot parea geniale la prima vedere, insa trebuie verificate de mai multe ori inainte sa le punem in practica. Acest aspect dinamic dintre Mercur si Uranus poate fi simbolul unor ganduri insuficient cizelate, in cazul carora pot aparea detalii capabile sa destabilizeze intreaga strategie de lucru. Ideile aparute merita sa fie verificate, insa nu este indicat sa le punem in practica imediat.

In a doua saptamana a lunii va trebui sa ne confruntam cu tensiunea cuadraturii dintre Marte si Saturn. Datorita acesteia, este posibil sa ne simtim intr-o menghina, sa apara situatii aparent fara drum de inaintare si fara drum de intoarcere. Evident, nu trebuie sa ne oprim, chiar daca apar astfel de teste. De obicei, Cerul apeleaza la acestea cand doreste sa ne ridicam la un nivel superior. Eventualele situatii dificile pot fi depasite prin mai multa munca, printr-o concentrare mai intensa, activand fortele latente de tip inventivitate din interiorul nostru.

In a doua parte a acestei saptamani si in prima parte a saptamanii a treia este indicat sa avem grija unde investim si ce cumparam. Venus va primi o cuadratura de la Uranus si daca nu suntem suficient de atenti, exista sanse sa dam bani pe ceva nepotrivit. Este recomandabil sa investim doar in materiale si echipamente de calitate, dupa ce am verificat sursa acestora si toate amanuntele. Asadar, intre 10 si 15 ianuarie, nu este indicat sa cheltuim pe produse aflate la pret redus si este bine sa fim atenti si la promotii.

In saptamana 21 – 27 ianuarie este posibil sa ne intalnim cu dificultati in ceea ce priveste comunicarea cu partenerii de afaceri. Pe seama cuadraturii dintre Mercur si Saturn, pot aparea blocaje si intarzieri. Este posibil sa ne fie oarecum greu sa traducem ideile noastre in cuvinte si de asemenea, ca interlocutorii nostri sa inteleaga altceva decat am intentionat sa spunem. Asadar, este indicat sa acordam mai multa atentie modului si mediului in care se desfasoara intalnirile de afaceri. De exemplu, va fi o idee buna sa invitam partenerii nostri de afaceri la masa, la ceva de baut sau relaxant – la o sala de bowling, la o piscina sau la sauna – pentru a putea asigura o atmosfera suficient de armonioasa, unde este putin probabil ca balbaielile sa produca daune ireversibile.

In ultima saptamana a lunii ianuarie, Soarele ii va lua locul lui Mercur in cuadratura trasata spre Saturn. Este posibil sa suferim de un oarecare stres si sa avem impresia ca nu ne ajunge timpul. Asadar, este indicat sa ne acordam pauze destinate reincarcarii bateriilor si sa organizam activitatile noastre in mod detaliat, dar in acelasi timp si flexibil.

In concluzie, putem spune ca luna ianuarie va fi caracterizata de o stare de alerta sanatoasa, dar obisnuita. Cerul ne recomanda sa inaintam nestingheriti pe calea aleasa, sa fim productivi si sa avem incredere in viitor, promitandu-ne ca semintele plantate vor incolti si vor aduce roade.