Luna noua din Fecioara

Luna noua, altfel spus conjunctia Soarelui cu Luna, ne duce la ideea contopirii fortelor masculine cu cele feminine, realizandu-se astfel un echilibru al celor doua forte, nu data de anihilarea lor reciproca ci de punerea lor in armonie, de sincronizarea lor. Acest echilibru este necesar inceperii unei noi etape a vietii, etapa influentata de fazele Lunii.

Daca se incepe o actiune pe un astfel de echilibru, actiunea poate fi dirijata cu mai multa usurinta, exista un control mult mai bun decat daca s-ar incepe intr-un moment in care ar domina un anumit tip de energie.

De aceea momentul Lunii noi este foarte potrivit pentru inceperea unei actiuni. Poate fi vorba de orice, poate fi inceput un proiect, o munca, o carte, ne putem lasa de fumat sau de alcool, etc. Sansele ca actiunea inceputa sa aiba succes sunt mult mai mari.

Luna noua din 30 august a avut loc in semnul Fecioara, un semn al analizei profunde, ce impune seriozitate, competenta, fidelitate, un semn ce se impaca bine cu indemnul “sa masori de cinci ori pana sa tai o data”. Ascendentul Lunii noi se afla in semnul Taur, un semn al prosperitatii, iar guvernatorul ascendentului, planeta Venus, se afla in Balanta, care poate oferi un echilibru sentimentelor, chiar daca este putin “deranjata” de cuadratura cu Pluton.

Toate aceste motive enumerate pot duce si la ideea ca este o zi potrivita pentru incheierea unei casatorii. Si pentru ca suntem astrologi, nu ne dezmintim, fiica mea Diana a ales sa se casatoreasca (Firicel Ciarnau).