Imaginea samburelui – indemn la meditatie

Imaginea samburelui
Imaginea samburelui

In toiul iernii inca este devreme sa ne gandim la primavara, dar avand in vedere ca in scurt timp Soarele va intra in zodia Varsatorului – semn asociat cu ideea schimbarii – ne putem gandi deja la o primavara inteleasa in sens spiritual. Veti vedea imediat de ce.

Subiectul de meditatie pe care vi-l propunem se leaga de imaginea samburelui. Asa cum in planul fizic exista diferiti samburi, care datorita energiilor Berbecului se transforma in plante, astfel de samburi exista si in planul spiritual. Un gand bun, o dorinta de bine, o binecuvantare, o intentie dezinteresata – toate pot fi intelese ca fiind samburi existenti in planul spiritual.

Imaginati-va ca plasati intr-un anumit loc, intr-o anumita persoana, un gand bun sau un sentiment de iubire. Daca v-ati concentrat suficient de bine, atunci acest sambure – gandul sau sentimentul – va deveni in scurt timp o adevarata planta, va aduce roade si va da nastere la noi samburi. Si, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, veti putea beneficia de un fruct dezvoltat din samburele initial – atunci cand va asteptati mai putin. Veti putea recunoaste in acel moment ca acel efect intarziat, care actioneaza intr-un mod benefic asupra voastra, este rodul acelui gand sau sentiment dezinteresat care a fost lansat la momentul potrivit.

Asa cum este jos asa este si sus – este un vechi adevar al metafizicii care asteapta cu nerabdare sa fie aplicat acum in viata reala, intr-un mod cat mai constient. Daca samburele fizic poate da nastere unui arbore inalt, fiti convinsi ca fenomenul se petrece intr-un mod asemanator si in planul spiritual. Daca, la o cotitura a vietii noastre am fost ajutati intr-un mod surprinzator, este foarte posibil sa ne fi intalnit atunci cu o „planta” dezvoltata dintr-un sambure plantat de catre noi insine, intr-un anumit moment al trecutului.

Va veti aminti, de exemplu, ca intr-un anumit moment al trecutului ati raspuns cu iubire la un atac mai mult sau mai putin vehement, iar acest gest a actionat ca un sambure plantat in persoana care v-a atacat. Evident, acel sambure nu va fi capabil sa schimbe total felul de a fi al acelei persoane. El nu-l va determina sa devina prietenul Dvs., dar cel putin va schimba atitudinea pe care o manifesta in directia Dvs. si chiar va poate ajuta intr-un moment de cotitura al vietii Dvs., cand va asteptati mai putin.

Nu-i asa ca imaginea samburelui este un excelent subiect de meditatie? Si nu numai: ideea doreste sa fie aplicata in viata de zi cu zi. Cum trebuie sa „plantam” in planul spiritual? Cu tot sufletul, cu toata iubirea noastra, dar si cu inima unui copil. Este mai bine sa plantam mai putine flori si mai putini arbori, dar macar sa o facem cu toata sinceritatea si cu un maxim dezinteres. Iata ca, desi astrologia este o stiinta a cunoasterii, cu putina ingeniozitate, tipica zodiei Varsatorului, putem gasi drumul spre metode de aplicare a ei in viata reala.