Planta zodiei actuale – Vita de vie, strugurii

Vita de vie
Vita de vie

Cautand o planta emblematica pentru zodia Pestilor, am observat ca vita de vie parca se recomanda singura. Aparand inclusiv in Noul Testament, ca un veritabil simbol al vietii crestine, vita de vie isi adjudeca un loc pe axa Fecioara-Pesti, cea a crestinismului. Contempland acest simbol, seva curgand in interiorul tulpinei de vita de vie apare in fata ochilor nostri spirituali ca o imagine a energiilor christice care, la randul lor, inunda corpul uman, care se lasa influentat de adevarurile crestine. Acest simbol se refera la abandonarea sinelui in fiinta lui Iisus Christos, o actiune tipica pentru zodia Pestilor.

Vita de vie are aceasta putere de a fi deopotriva un simbol al zodiei Pestilor si al crestinimsului: apa – energia – care urca prin trunchiul plantei da nastere la delicioasele ciorchine. Curgerea sevei datatoare de viata este actiunea lui Neptun, iar fructul este creatia comuna a celor doi guvernatori ai zodiei Pestilor, Jupiter – datorita energiei abundente a strugurilor – si Neptun – avand in vedere dominatia lichidului in acest fruct. Consumul de struguri are darul de a ne dilata sufletul, de a-l aduce mai aproape de vibratiile zodiei Pestilor. Acest fruct se remarca in primul rand prin excelentul sau efect tonifiant.

In conceptia foarte multor oameni, strugurii sunt printesa fructelor. Principiul de baza a lui Hipocrate – medicamentul sa fie totodata si aliment, iar alimentele sa fie in acelasi timp si medicamente – se regaseste foarte usor in struguri, acestia avand numeroase proprietati terapeutice si nutritive. Dintre acestea se remarca efectele energetice, remineralizante, diuretice, antitoxice si laxative. In boabele de struguri putem remarca prezenta unui doctor intelept (Jupiter) si devotat (Neptun). Strugurii, consumati proaspat, pot preveni si trata o serie de afectiuni. Inca in antichitate, ei erau folositi in tratamentul ficatului, acesta fiind un organ guvernat de Jupiter, stapanul traditional al Pestilor. Chiar si astazi, strugurii se folosesc pe post de colagog, acestia favorizand eliminarea bilelor.

Cum Jupiter este un veritabil furnizor de energie, strugurii pot fi folositi impotriva anemiei si surmenajului, la bolnavii aflati in convalescenta, in timpul sarcinii, s.a.m.d. Cum omul modern nu obisnuieste sa traiasca o viata armonioasa si astfel se simte mai mereu dezenergizat, strugurii se recomanda deopotriva pentru restabilirea nivelului energetic si pentru readucerea armoniei in interiorul uman.
Ei stimuleaza si intaresc sistemul imunitar.

Abundenta de lichide din fructul vitei de vie lucreaza pentru curatirea sangelui. Ca urmare a actiunii profund feminine a energiilor neptuniene, prin consumul de struguri putem scadea tensiunea venelor. Totodata, prin curatirea sangelui putem ajunge si la eliminarea unei bune parti a acidului uric.
Nu toti oameni stiu ca strugurii contin minerale care contribuie la prelungirea vietii celulelor si astfel si la intinerirea organismului. Aceasta planta contine mult potasiu, necesar pentru o serie de functii vitale. Zeama de struguri impiedica procesul de putrefactie din intestin, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali.

Un rol important al strugurilor este acela de a combate cancerul. Prin cura bazata pe zeama de struguri, introducem in organism un plus de energii blande de tip neptunian, acestea contribuind la reinfiriparea sperantelor bolnavului privind recapatarea starii de sanatate. Prin aceasta cura, bolnavul beneficiaza de un plus de chintesente a planetelor Jupiter si Neptun, capabile sa-l faca sa-si inteleaga mai profund menirea sa in cadrul vietii pamantesti si astfel sa-i imprime impulsurile necesare iesirii din criza.

La sfarsit, trebuie inevitabil sa spunem cateva cuvinte si despre vin, acest produs fiind rodul strugurilor. Cei mai multi spiritualisti afirma ca misiunea alcoolului in procesul evolutiv al omenirii este deja incheiata. Candva, intr-un anumit moment al istoriei omenirii, alcoolul a fost necesar pentru reliefarea sentimentului ca dispunem de un Eu propriu, respectiv pentru a determina ca fiinta omeneasca sa se gandeasca cu ajutorul intelectului sau independent. Cu alte cuvinte, alcoolul avusese o oarecare misiune de individualizare a omului. Chiar daca pare ciudat, alcoolul lucrase intr-o oarecare masura in vederea realizarii capacitatilor intelectuale ale omului. Intr-o faza timpurie a existentei omului, aceste capacitati se rezumau la o reflexie vecina cu visarea, si a fost necesar ca prin individualizare, omul sa dea dovada capacitatii de rationament propriu. In procesul de condensare a reflexiei si a visarii pana la stadiul de gandire logica, alcoolul avusese propriul sau rol.

In prezent insa, putem spune ca aceste procese evolutive au ajuns la bun sfarsit si astfel misiunea alcoolului s-a incheiat. Deja omenirea trebuie sa porneasca in sens invers, pastrandu-si capacitatile de intelegere dobandite. Astfel, datorita faptului ca directia aratata de alcool este contrara celei spre care trebuie sa se orienteze intreaga umanitate – calea spre adevarata spiritualitate – putem afirma ca alcoolul se recomanda a fi consumat de cazurile pe deplin justificate: boala, frig, oboseala fizica, etc.

Strugurii sunt fructele cel mai bine digerate de stomac. Toamna, cand ele devin coapte, pot suplini singure o masa. Unii batrani isi mai amintesc ca in copilaria lor, micul dejun sau chiar pranzul era alcatuit din cativa ciorchini de struguri si o felie lata de paine. Si, deja ne-a curpins nostalgia dupa armonia si starea de sanatate a oamenilor de atunci…