Tranzitarium

Astrele in aprilie 2009

Astrele in aprilie
Astrele in aprilie

De unde pana unde merg planetele in luna aprilie 2009 :

Soarele: pe 1 aprilie se afla in Berbec, unde sta pana in data de 20 aprilie, cand trece in Taur.
Intre 1 si 19 aprilie, cand Soarele va anima vibratiile Berbecului, lumea se va afla probabil intr-o continua miscare, beneficiind de un plus de energie. Oamenii vor fi probabil mai ambitiosi si dornici de initiativa, mai activi si intreprinzatori. Cand Soarele se afla in Berbec, munca – posibilitatea de a intreprinde ceva de folos – tinde sa devina o reala delectare. Vibratiile Berbecului vor lucra sa puna in miscare toate structurile noastre, vizibile si invizibile. Soarele in Berbec ne invata sa ne urmam drumul in pofida tuturor obstacolelor.

Dupa aceea, incepand cu dimineata zilei de 20 aprilie, este posibil ca forfota specifica rastimpului in care Soarele parcurge Berbecul, sa se mai domoleasca. Taurul este un semn linistit, dar in acelasi timp mai mult sau mai putin ancorat in materie. Din fericire, Taurul este un semn guvernat de Venus, deci este de asteptat ca in ultimele 11 zile ale lunii sa oferim mai multa iubire si, in acelasi timp, sa beneficiem de mai multa iubire. Astfel, lumea va putea deveni mai armonioasa.

Luna: in data de 1 aprilie se afla in Gemeni si in aceeasi zi trece in Rac. Pe 3 aprilie trece in Leu, pe 6 aprilie in Fecioara, pe 8 aprilie in Balanta, pe 10 aprilie in Scorpion, pe 12 aprilie in Sagetator, pe 15 aprilie in Capricorn, pe 17 aprilie in Varsator, pe 20 aprilie in Pesti, pe 22 aprilie in Berbec, pe 24 aprilie in Taur, pe 27 aprilie revine in Gemeni si pe 29 aprilie intra din nou in Rac.

Mercur: pe 1 aprilie se afla in Berbec, iar pe 9 aprilie trece in Taur – unde ramane pana la sfarsitul lunii;
Mercur guverneaza structura noastra intelectuala, influentand activitatile de comunicare, gandire si studiu. Intre 1 si 9 aprilie, gandurile noastre vor fi probabil bine reliefate, clare si pline de forta. Ele se vor focaliza probabil relativ usor pe subiectul dorit, dar nu pentru mult timp: gandurile vor putea avea un caracter hoinar pronuntat. In ceea ce priveste comunicarea, aceasta va fi probabil mai mult sau mai putin vehementa, fiecare expunanadu-si punctul de vedere cu multa indrazneala. Consensul va putea fi atins, dar doar dupa ce parerile s-au ciocnit, provocand si cateva „scantei”.

In aceasta perioada, consensul nu va fi niciodata un compromis! In ceea ce priveste studiul, vom avea probabil forta si ambitia necesare pentru a-l efectua, dar Mercur in Berbec poate provoca nerabdare. Incepand cu seara zilei de 9 aprilie, energia debordanta ce va caracteriza activitatea intelectului, isi va ceda probabil locul unei stari mai domoale, mai linistite. Gandurile se vor deplasa cu viteza relativ mica si vor atinge mai mult subiecte legate de existenta in planul fizic: bani, cumparaturi, afaceri imobiliare, etc. Comunicarea va deveni mai putin artagoasa, fiind caracterizata de respect reciproc. Consensul va putea fi atins mai usor, inclusiv prin compromis. Vom beneficia probabil de mai multa rabdare in ceea ce priveste efectuarea studiilor necesare existentei noastre.

Venus: pe 1 aprilie se afla in Berbec, in mers retrograd; pe 11 aprilie revine in Pesti; pe 17 aprilie se intoarce in mers direct; pe 24 aprilie revine in Berbec unde sta pana la sfarsitul lunii.
Prezenta lui Venus in Berbec dezvaluie faptul ca iubirea va fi traita intens, cu multa ardoare. Este posibil ca sentimentele sa izbucneasca cu vehementa, aproape fara a tine cont de regulile scrise si nescrise. Este recomandabil sa ne impunem un autocontrol strict, pentru a evita neplacerile ulterioare datorate unor cuvinte alese fara prea multa grija sau a unor izbucniri de sentimente de tip vulcanic. Va trebui sa tinem in frau si sentimentele noastre neexteriorizate, pentru ca acestea pot cauza daune in lumea nevazuta.

Pe cat timp Venus este retrograd, toate aceste recomandari pot capata o tenta imperativa. Va fi testata capacitatea noastra de a ne tine in frau sentimentele. Este vorba pe de o parte despre sentimentele negative, de tip furie, si pe de alta parte, despre actiuni impulsive in domeniul iubirii fizice. Cand Venus se afla in mers retrograd, sentimentele pozitive, de tip iubire, tind sa intre intr-un con de umbra, putand fi contaminate, devenind astfel nearmonioase – sentimente necontrolate ca furia, subaprecierea partenerului, lipsa rabdarii, gelozie, etc.
Din fericire, Venus va sta aproximativ doua saptamani in Pesti – am spus din fericire deoarece in acest semn Venus este exaltat. Astfel, va fi posibil un schimb mai accentuat de iubire spirituala intre oameni. Prezenta lui Venus in Pesti reflecta, de obicei, o tendinta de „dizolvare” a inimii in Univers. Iubirea va fi intoarsa probabil nu atat inspre persoana iubita, cat spre intreaga omenire. Perioada 17 – 24 aprilie, cu Venus in Pesti si in mers direct, va putea deveni o oaza de armonie.

Marte: pe 1 aprilie se afla in Pesti, pe 22 aprilie trece in Berbec – unde ramane pana la sfarsitul lunii;
Marte in Pesti – semnul de exaltare al lui Venus – indica o oarecare scadere a nivelului energetic general. Este posibil sa obosim mai repede decat altadata, astfel se recomanda sa evitam suprasolicitarea corpului fizic. Nu este indicat sa efectuam munca fizica sau sa facem sport in exces. Vom putea asista la o oarecare focalizare pe interior a atentiei noastre. Este posibil sa fim cuprinsi de sentimentul ca pasim pe teren nesigur, tocmai datorita faptului ca o parte a „antenelor” noastre vor fi indreptate spre lumea nevazuta. Marte in Pesti ascute intuitia la nivel sufletesc. Vom fi probabil relaxati, neimplicati total in activitatile lumii fizice.

Incepand cu 22 aprilie, Marte paseste in domiciliul sau. Vom beneficia probabil de mai multa energie. Vom fi probabil mai ambitiosi, mairezistenti si curajosi. Probabil vom fi mai interesati sa intreprindem ceva in planul fizic. Marte in Berbec va insemna pentru multa lume o reintoarcere spre natura: munca campului, gradinarit, excursii, iesiri la iarba verde, etc.

Jupiter: pe toata durata lunii aprilie se afla in Varsator.
Atmosfera generala va tinde sa se degajeze, oamenii devenind mai prietenosi si mai zambareti. Cele mai importante ganduri ale oamenilor vor atinge probabil posibilitatile de evolutie proprii si adevarata spiritualitate. Jupiter va tine probabil centrul de greutate al vietii in jurul aspectelor nevazute ale vietii, in jurul sufletului.

Saturn: pe toata durata lunii aprilie se afla in Fecioara, in mers retrograd.
Fiind retrograd in Fecioara, Saturn ne indeamna sa stam linistiti, sa economisim, sa ne intoarcem privirea inspre interior.

Uranus: pe toata durata lunii aprilie se afla in Pesti.
Uranus ne ajuta sa putem accesa energiile specifice zodiei Pestilor, acelea prin care ne putem simti aproape de Divinitate, prin care putem intelege informatii greu accesibile intelectului propriu-zis.

Neptun: pe toata durata lunii aprilie se afla in Varsator.
Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate.

Pluton: pe toata durata lunii aprilie se afla in Capricorn: intre 1 si 3 aprilie in mers direct, iar incepand cu 4 aprilie in mers retrograd.
Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru finalizarea proiectelor incepute. Pluton in mers direct tinde sa genereze efecte constructive, insa mersul sau retrograd poate aduce diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Nod Nord: in luna aprilie 2009 se afla in Varsator.