Editorial

Un gand legat de Soare

Soare
Soare

Mai sunt cateva zile si Soarele va pasi in domiciliul sau, in zodia Leului. Stim de la Rudolf Steiner ca aparitia ochilor pe corpul omenesc este tocmai opera luminii sale. Sa meditam putin asupra acestui adevar: lumina solara este atat de puternica si inteligenta, incat de-a lungul a catorva milenii, a reusit formarea unui organ de complexitatea ochiului uman.

Stim din fizica faptul ca lumina solara este compusa din fotoni, dar se comporta si ca unda magnetica. Oare aceasta o fi avand si o a treia natura, cea informationala? Daca lumina solara a fost capabila sa contribuie decisiv la formarea ochiului uman, atunci mai mult ca sigur aceasta natura informationala de-a sa exista. Stiinta actuala nu are inca mijloacele de a studia informatia, in pura ei realitate. Informatia este prea fina inca pentru mijloacele stiintei actuale. Presupunem insa ca intr-un viitor apropiat, acest handicap va fi depasit si vom dispune de terminologia si de aparatele necesare studiului amanuntit al informatiei.

Este de asteptat ca atunci sa descoperim bogatia de informatii legate de razele solare. Dar, pana cand va veni acel moment, este indicat sa ne mentinem convingerea ca fortele solare care au zamislit ochiul uman isi continua necontenit lucrul lor specific si au inca multe proiecte de finisat. Chiar si in prezent, cand ne plimbam sub razele binefacatoare ale Soarelui, ele lucreaza la elaborarea unor noi organe care vor aparea doar intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, pe corpul uman. Avem de descoperit noi fete ale realitatii si pentru asta, vom avea nevoie de organe specifice. Lumea subtila se ascunde inca de perceptiile noastre.

Pornind de la aceste idei, este indicat sa venim in ajutorul lucrarii desfasurate de razele Soarelui. Absorbind in mod constient lumina solara – simtind cum aceasta ne purifica si ne fortifica – putem accelera procesul foarte lent de creare a mladitelor noilor organe cu care vom fi inzestrati candva. Daca stam de exemplu la malul marii sa ne bronzam, putem intampina razele Soarelui cu gandul nostru, cel putin pentru cateva minute, fiind atenti si constienti la lucrarea acestora. Pe langa faptul ca ne putem ridica astfel la o alta stare de constiinta, vom sti ca am pus cateva mici caramizi la edificiul corpului nostru fizic, dintr-un viitor care se afla inca in negura timpului.