“Frumusetea atingerii” – articol scris de un autor invitat: Nagy Katalin, maestra in arta masajului

Frumusetea atingerii

Frumusetea atingerii

Incet-incet, vara a trecut si se sfarsesc concediile de odihna.
Ca sa pastram “vara” si “razele soarelui” in corpul si in sufletul nostru, este recomandabil sa consacram putin timp, in serile tot mai lungi ale toamnei, partenerului de viata, copiilor nostri si noua insine.

A-i ingriji pe altii, a darui ceva frumos din punct de vedere sentimental, poate insemna oricand o bucurie pentru noi. In fiecare etapa a vietii noastre, avem nevoie de atingere si de contact fizic. Din timpuri imemoriale, cea mai buna metoda in acest sens s-a dovedit a fi masajul.

Iata cateva retete de casa pentru prepararea uleiului de masaj cu care putem alinta pe oricine si alina orice durere.

Pentru vigurosul si impulsivul nativ caracterizat prin calitati martiene, precum si pentru vioiul mercurian, este recomandabil sa aplicam un masaj calmant-relaxant. Uleiul utilizat va trebui sa fie de asemenea relaxant. Pentru prepararea acestuia procedam in felul urmator: punem intr-un borcan de 7 decilitri niste flori de musetel si de levantica, apoi umplem borcanul cu ulei de oliva rece presat. Lasam sa stea cca. 10 zile intr-un loc calduros, dupa aceea il strecuram si-l punem in frigider. Un astfel de preparat poate fi folosit timp de un an de zile.

Un cu totul alt tip de masaj trebuie aplicat saturnienilor si uranienilor predispusi la melancolie, precum si venusienilor care tind uneori sa fie lipsiti de dinamism. Ei trebuie sa primeasca un masaj stimulator-emulativ, cu un ulei de masaj facut special pentru ei. Acest ulei se prepara in modul descris mai sus, cu mentiunea ca vom pune in borcan frunze de menta si roinita in locul musetelului si levanticii.

Pentru mandrul nativ inzestrat cu calitatile Soarelui, pentru oamenii cu dispozitie interioara schimbatoare caracterizati de Luna (uneori entuziasti, alteori pasivi), precum si pentru jupiterienii si neptunienii descriptibili prin demnitate putem prepara un adevarat elixir din cimbrisor de camp si sunatoare. Aceasta mixtura le asigura armonie si echilibru.

Sa incepem cu curaj, iar daca exersam masajul in mod repetat, vom capata rutina necesara. Vom descoperi o lume noua, vom recunoaste si vom observa mai repede semnalul emis de trupul celui tratat. Nu ne ramane altceva decat sa incheiem cu traditionalul “spor la treaba”.