Diverse

Septembrie 2014 – luna iluziilor si a deziluziilor

de Adina Binder

Foto: Bo
Foto: Bo

Dupa o vara fierbinte si la propriu si la figurat, in care ne-am manifestat foarte mult in exterior, cautand, aratand, daruind, iata ca a sosit si momentul introspectiei si al analizei a ceea ce avem de cules. Cei ce au semanat constient, stiind ce au sadit la baza relatiei lor, vor culege acum roadele, beneficiind de o relatie de nezdruncinat. Din pacate insa, acestia sunt foarte putini. Si inca si mai putini sunt aceia care au stiut si cum sa-si intretina relatia. Caci, atunci cand vorbim de cuplu, nu vorbim doar de o legatura si atat, ci vorbim de insasi sufletul a doua persoane, puse sa functioneze impreuna, avand menirea de a se manifesta ca unul singur, desi sunt doua.

Ei bine, luna septembrie a acestui an, vine dupa o minunata conjunctie Saturn – Marte in Scorpion si Soare – Luna in Fecioara, care a avut loc in data de 25 august 2014 si care marcheaza inceputul clar al unui ciclu pe un alt nivel vibrational. Relatia nu mai poate fi vazuta ca o obligatie la care cei doi au consimtit candva, ci va trece prin probe confuze, in care vin si se amesteca vechi sau alte noi relatii.

Luna septembrie este luna in care lupta intre obligatie si autonomie se da in orice relatie. Cei care s-au jucat sau au jucat teatru, proiectand altceva decat erau sau isi doreau, doar de dragul de a parea altfel, au reusit se pare. Doar ca, acum au devenit dependenti de acea imagine falsa cu care nu se pot identifica. Adica, partenerul va aprecia in continuare acea persoana care i s-a prezentat si nu pe cea reala, cu nevoile sale reale, ce tasnesc la suprafata.

Luna septembrie este luna in care ne intoarcem la noi, la nevoile noastre reale si analizam ce am obtinut din tot ce am proiectat dar si revenim cu picioarele pe pamant din iluziile pe care ni le-am facut, sau in care am picat, fara voia noastra. Este o luna in care planurile real-virtual trebuie conciliate. Nu mai putem trai in iluziile in care ne-am complacut atata timp, caci vom vedea prea clar realitatea. Dar, in acelasi timp, vrem sa ne refugiem in dulcea lume a iluziilor, proiectandu-ne planuri doar imaginabile pentru viitor.

Este o perioada din care s-ar putea sa iesim cu greu intr-o directie clara si precisa. Suntem pusi in situatia de a alege intre un partener sau altul, dar nu putem lua o decizie pentru ca suntem inca prea legati de trecut si nesiguri de viitor. Confuziile pe care le traim sunt normale pentru aceasta bucata de timp, caci invatam sa ne ridicam nevoile mai mult la nivel sufletesc decat fizic si fie ca vrem, fie ca nu vrem, suntem presati sa relationam cu noi insine in primul rand, cu fiecare in parte, dar si cu toata lumea. Este o perioada a testarii felului in care ne raportam la viata relationala doi cate doi…