Tranzitarium

Eclipsa de Soare din 15 ianuarie

Eclipsa de Soare
Eclipsa de Soare

O eclipsa de Soare este un nou inceput. Mai bine zis, promisiunea unui nou inceput. Privind cu ochii fizici, eclipsa poate genera teama sau frustrare, fiindca lumina zilei dispare partial. Insa, daca o privim cu ochii sufletului, acest eveniment cosmic ne poate incanta. Putem simti cum energiile lunare, inchise in subconstientul nostru, sunt luminate de Soare, oferindu-li-se si astfel o cale spre a iesi la suprafata. Ochii sufletului ne reveleaza faptul ca emotiile noastre sunt purificate si fortificate de razele Soarelui. Este posibil sa descoperim laturi ascunse ale personalitatii noastre.

Am primit impulsuri noi, adanc impregnate de vibratiile Capricornului. Putem afirma ca ni s-a oferit sansa de a reconsidera atitudinea noastra fata de munca. Eclipsa fiind nimic altceva decat conjunctia exacta dintre Soare si Luna, a beneficiat de ajutorul oferit de Venus si Nodul Nord (ambele conjuncte cu cele doua luminarii), respectiv de sextilul primit de la Uranus, aflat in Pesti. Luand in considerare energiile venusiene si uraniene, putem spune ca Cerul ne-a dat in dar capacitatea de a lucra cu bucurie.

Unul dintre mesajele importante ale eclipsei petrecute in Capricorn este tocmai nevoia de a simti bucuria vietii, chiar si atunci cand efectuam o munca dificila sau plictisitoare. Este nevoie sa ne bucuram de viata in orice moment, sa nu ingreunam atmosfera planetei cu sentimente de suparare sau autocompatimire. Energiile venusiene si uraniene au imprimat pe sufletele noastre nevoia de creativitate. Este de asteptat ca in viitorul apropiat sa ne ducem si sufletul la locul nostru de munca, ca sa putem participa din plin la activitatile petrecute acolo. Este de asteptat ca munca sa nu mai fie perceputa ca un chin, ci mai degraba ca pe o sarbatoare a vietii. Cu alte cuvinte: ziua de luni sa nu se deosebeasca prea mult de ziua de vineri. Noi credem ca ni s-a oferit sansa de a ne bucura din toata inima inclusiv de zilele de luni. Cu toate ca Saturn este retrograd, viata nu ar trebui inteleasa ca un sir de probe, ea fiind initial creata pentru a fi bucurie si sarbatoare.

Trebuie sa precizam si faptul ca Nodul Nord conjunct cu celor doua luminarii ne da posibilitatea de a ne apropia de scopurile majore ale vietii. Pentru unii, poate fi vorba despre constientizarea acestor scopuri profund spirituale, iar altii le pot concretiza cu adevarat.

Participarea lui Venus la aceasta conjunctie poate fi inteleasa si altfel. Venus aflandu-se in Capricorn, relatiile noastre pot capata o nota de seriozitate, responsabilitate, un sens concret, bine definit. Este vorba despre o alta promisiune a Cerului: redefinite astfel, relatiile noastre vor castiga probabil in durabilitate.

Am afirmat ca eclipsa este promisiunea unui nou inceput. Este vorba despre debarasarea de obiceiurile si atitudinile prafuite in trecut si adoptarea unui stil nou de viata, mai plin de veselie si optimism (Venus conjunct cu luminariile, Uranus trasand un sextil spre ele).

Este indicat sa vedem in ce casa astrologica se situeaza gradul 25 din Capricorn in harta noastra natala, ca sa aflam in care sector al vietii noastre se va manifesta impulsul oferit de eclipsa, in modul cel mai prolific. Mai este de verificat daca vreuna dintre planetele noastre natale traseaza vreun aspect mai mult sau mai putin exact spre gradul al 25-lea din Capricorn. Este posibil ca rolul acestei planete in viata noastra sa se mareasca considerabil.
Privita din Romania, eclipsa are un Ascendent Varsator. Astfel, ea ne este oferita sansa unei schimbari de ritm. Este de asteptat sa inaintam spre scopurile noastre cu un ritm mai accelerat. Ascendentul Varsator subliniaza inca o data nevoia de „altfel” si „altceva”. El va intensifica probabil nevoia noastra de a fi noi insine – unici, diferiti de ceilalti, dar totusi pastrand armonia legaturilor avute cu ceilalti.

La momentul culminant, in tara noastra conjunctia celor doua luminarii se vede in casa a XII-a. Aceasta pozitionare, chiar daca la prima vedere pare sa insemne dificultati, poate fi si motorul unei importante evolutii spirituale.

Daca am pomenit despre dificultati, referitor la casa sacrificiilor le putem defini astfel: sa avem 0% nevoi de a primi si 100% nevoi de a darui din sufletul nostru… Este posibil sa avem acces la informatii dupa care am tanjit de multa vreme si care acum poate vor aparea cu multa claritate pe ecranul nostru interior. Casa a XII-a fiind in analogie cu Pestii, este de asteptat ca latura noastra altruista sa se reliefeze vizibil. Este posibil ca in sufletul nostru sa se nasca nevoia de a-i ajuta pe altii – cu iubire, energii, sfaturi, si informatii. Este de retinut ca Soarele si Luna aduc lumina in subconstientul nostru. Ceea ce ieri era de ascuns si poate ne-a deranjat, astazi va putea fi revelat cu sinceritate.

Asadar, ni se ofera energii noi, la tot pasul. Suntem gata sa le primim?