Astrele in mai 2010

Astrele in mai 2010

Astrele in mai 2010

De unde pana unde merg planetele in luna mai 2010 :

Soarele: pe 1 mai se afla in Taur, unde sta pana in data de 21 mai, cand trece in Gemeni;
Intre 1 si 20 mai, Soarele se va afla in Taur. Chintesenta acestei zodii ajunge in sufletul nostru prin intermediul Soarelui. Fiind domiciliul lui Venus, vibratiile Taurului ne determina sa cultivam capacitatea de a darui iubire, in sufletul nostru. Vom fi probabil mai atenti cu semenii nostri, montati sa le daruim zambete sincere si o parte a inimii noastre. Ni se va parea important sa acordam un sprijin sentimental real tuturor cu care venim in contact, dar vom beneficia de aceeasi atitudine, la randul nostru.

Taurul fiind o zodie de pamant, vom fi interesati de planul material. Ne vom ocupa probabil destul de mult de afacerile noastre, de modalitatile prin care putem oferi celor dragi si noua insine un grad mai ridicat de confort (material, sentimental si spiritual). Vom cauta probabil noi modalitati de a castiga bani, dar nu intr-un mod care sa ne chinuie, ci intr-unul placut, venusian. Cu alte cuvinte: vom incerca sa gasim metode prin care sa utilizam talentele care zac in noi pentru a obtine bunurile materiale de care avem nevoie.

Incepand cu data de 21 mai, Soarele se va afla in Gemeni. Este de asteptat sa manifestam mai multa deschidere spre prietenii nostri, sa devenim mai vorbareti, mai atenti la nevoile sufletesti ale celorlalti. Este posibil sa se nasca in sinea noastra nevoia unei vieti traite cu mai multa lejeritate, veselie si simt artistic. Vom simti probabil mai multa disponibilitate de a manifesta umorul, cu scopul constient de a distruge stresul si tot ce este prea cenusiu in viata noastra.

Gemenii fiind un semn de aer, este de asteptat sa meditam relativ mult la scopul spiritual al existentei noastre, sa accesam informatii importante pentru noi, sa citim, sa invatam, sa comunicam despre subiecte alese. Vom fi probabil determinati sa gustam cate putin din fiecare felie a existentei noastre. Ca o recomandare inteleapta, valabila pentru noi toti, putem scrie aici urmatoarele: sa nu uitam sa ne organizam cat mai bine timpul avut la dispozitie, fiindca natura oarecum superficiala a Gemenilor ne poate dispersa. Va trebui sa depunem eforturi pentru a ramane concentrati. Sa nu uitam sa fim utili si productivi!

Luna: in data de 1 mai se afla in Sagetator, pe 2 mai trece in Capricorn, pe 4 mai in Varsator, pe 7 mai in Pesti, pe 10 mai in Berbec, pe 12 mai in Taur, pe 14 mai in Gemeni, pe 16 mai in Rac, pe 19 mai in Leu, pe 21 mai in Fecioara, pe 23 mai in Balanta, pe 25 mai in Scorpion, pe 27 mai revine in Sagetator, iar pe 29 mai trece din nou in Capricorn;

Mercur: pe 1 mai se afla in Taur, in mers retrograd, pe 11 se intoarce in mers direct, ramane in Taur pana la sfarsitul lunii;
Pe toata durata lunii mai, Mercur se va afla in Taur. Este posibil ca activitatile noastre intelectuale sa fie mai lente decat de obicei, insa vor avea si o caracteristica de profunzime. Este de asteptat sa avem in prim-plan interesele noastre practice. In lumea fizica, vom prefera sa actionam lent, cu multa chibzuinta. Ne vom ghida probabil dupa metodele noastre bine exersate, decat sa inventam altele noi, care pot avea o considerabila doza de nesiguranta. Vestea cea mai buna este ca vom dispune probabil de multa rabdare. Este posibil sa ne para ca timpul s-a oprit in loc, ca avem tot timpul la dispozitie sa ducem la bun sfarsit lucrarile noastre incepute.

Mercur va fi retrograd pana in data de 11 mai. Lentoarea caracteristica Taurului va iesi probabil in evidenta: toate activitatile vor tinde sa intarzie. Ne va fi probabil dificil sa respectam termenele prestabilite. Este posibil sa suferim din cauza lipsei de dinamism. Vom fi probabil foarte linistiti, dar sa fim constienti ca nu ni se cere sa fim inactivi, ci dimpotriva: ni s-a daruit aceasta liniste cosmica pentru ca sa ne putem termina lucrarile incepute mai demult.

Venus: pe 1 mai se afla in Gemeni, pe 20 mai trece in Rac, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
Intre 1 si 19 mai, Venus se va afla in Gemeni. Relatiile noastre vor fi destul de animate. Vom comunica relativ mult despre viata noastra emotionala, intr-un mod sincer si deschis. Vom realiza probabil ca principala cheie a armoniei dupa care tanjim este transparenta sentimentelor noastre.

Venus in Gemeni lucreaza pentru reimprospatarea si redefinirea relatiilor noastre. Vom simti nevoia de a analiza sentimentele noastre, de a pune niste intrebari si a astepta raspunsuri logice. Iubirea va fi completata si de aportul intelectului. Este de asteptat sa simtim nevoia de a experimenta insufletirea cuvintelor noastre cu vibratia iubirii.

Pornind de la natura Gemenilor, este posibil sa ne facem noi prieteni, dar nici pe cei vechi sa nu-i uitam. Vom dedica probabil o buna parte a timpului nostru pentru ei. Este posibil sa comunicam mult, pe subiecte variate. Umorul si glumele vor fi oaspeti bineveniti si aproape permanenti.

In dimineata zilei de 20 mai, Venus trece in Rac. Sentimentele noastre vor deveni probabil mai profunde. Acestea vor parea mai ascunse (mai inhibate) din cauza faptului ca vor simti nevoia de a-si intari radacinile infipte in sufletul nostru. Este posibil sa ne reintoarcem cu gandul in trecut, pentru a redescoperi amintiri placute. Dulceata clipelor traite odinioara va constitui o hrana sufleteasca destul de utilizata pentru a mai sterge din monotonia zilelor de rand. Vom fi probabil mai romantici si mai atrasi de frumusetea bogatiilor oferite de inima. Racul fiind o zodie responsabila cu sentimentele materne, este posibil sa ne ocupam mai mult si mai profund de generatia tanara, de copiii, nepotii si elevii nostri. Este de asteptat sa ne ocupam mai constient de modelarea sufletului lor.

Marte: pe toata durata lunii mai se afla in Leu;
Atata timp cat Marte traverseaza zodia Leului, ne putem afla intr-o permanenta stare de alerta, impulsionati de focul existent in domiciliul Soarelui. Conform naturii Leului, este posibil sa se reliefeze latura noastra creativa. Este de asteptat sa beneficiem de energii speciale, pe care le vom investi probabil in actiuni nobile si generoase. Este posibil sa devenim mai intreprinzatori, raspunzand afirmativ la provocarile sortii. In acelasi timp, vom fi probabil impulsivi si plini de pasiune. Este posibil sa manifestam tendinta de a fi excesiv de autoritari.

Jupiter: pe toata durata lunii mai se afla in Pesti;
Jupiter se afla in Pesti, intr-un semn in care este exaltat. Aici, va tinde sa desavarseasca tot ceea ce a construit in timpul in care s-a aflat in Varsator (in 2009). Tot ceea ce s-a emis prin Jupiter din Varsator trece la un nivel mai profund, completandu-se cu spiritul de sacrificiu. Principalul scop al lui Jupiter, in timpul in care va strabate zodia Pestilor, este urmatorul: sa ne dizolve sufletul in oceanul de iubire al Divinitatii. Jupiter va face tot posibilul sa simtim ca acest ocean de iubire este o realitate.

La modul concret, oamenii se vor stradui sa se comporte in conformitate cu legile spirituale. Astfel, emanatiile lor vor contribui, mai mult sau mai putin constient, la insanatosirea planetei. Este de asteptat sa beneficiem de energii care sa ne scape de metehnele noastre si sa atingem o stare de fericire in care boala sau suferinta sunt necunoscute. Este vorba despre o insanatosire pornita din interior: sanatatea spiritului atrage dupa sine starea de bine a corpului fizic.

Cu cat vom participa mai constient la aceasta lucrare spirituala initiata de Jupiter, cu atat mai mult vom putea beneficia de efectele sale.

Saturn: pe toata durata lunii mai se afla in Fecioara: intre 1 si 29 mai in mers retrograd, intorcandu-se in mers direct in dimineata penultimei zile ale lunii;
Prezent in Fecioara, Saturn ne indeamna sa stam linistiti, sa economisim, sa nu cheltuim pentru lucruri care n-au valoare din punctul de vedere al sufletului nostru, sa ne intoarcem privirea intrucatva spre interior. Vom tinde probabil sa ne desavarsim aptitudinile tehnice. Este de asteptat sa gandim analitic, sa fim atenti la detalii, sa punem mare pret pe precizie si punctualitate. Este indicat sa nu despicam totusi firul in patru, sa evitam ingustimea de spirit.

Uranus: pe 1 mai se afla in Pesti, pe 28 mai trece in Berbec, unde ramane pana la sfarsitul lunii;
In primele 27 de zile ale lunii mai, Uranus ne ajuta sa putem accesa energiile specifice ale zodiei Pestilor, acelea prin care ne putem simti aproape de Divinitate, prin care putem intelege informatii greu accesibile intelectului propriu-zis. Prezenta sa in Pesti inseamna ca va fi indicat sa acceptam niste suferinte si sacrificii pentru a putea emite cateva impulsuri concrete pentru directionarea lumii spre un sens evolutiv. Vom participa probabil la o lupta dusa pentru acceptarea adevarurilor extrase din lumea spirituala.

Pe 28 mai Uranus trece in Berbec. Este de asteptat sa devenim mai hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea Erei Varsatorului. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata impotriva curentului general. Vom fi probabil mult mai activi si energici, mai plini de initiativa si ambitie.

Neptun: pe toata durata lunii mai se afla in Varsator: intre 1 si 30 mai in mers direct, intorcandu-se in mers retrograd in dimineata ultimei zile ale lunii;
Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate. Ideile noastre pot contine o doza mare de fantezie si va trebui sa depunem eforturi serioase pentru a le realiza in practica. Este bine sa masuram totul de doua ori astfel ca afacerile noastre sa nu iasa in pierdere datorita acestor tendinte utopice. Neptun in Varsator ne ajuta sa socializam mai bine. Vor fi favorizate schimburile de idei constructive, discutiile sincere dintre prieteni – toate activitatile capabile sa ne apropie de iubirea de tip spiritual.

Pluton: pe toata durata lunii mai se afla in Capricorn, in mers retrograd;
Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Nod Nord: pe toata durata lunii mai se afla in Capricorn.