Tranzitarium

Aspecte planetare importante in februarie 2011

Aspecte planetare
Aspecte planetare

1 februarie: conjunctie Soare – Marte, sextil Mercur – Uranus, sextil Venus – Neptun, cuadratura Venus – Uranus, conjunctie Jupiter – Uranus

Luna februarie debuteaza in spiritul zodiei activate de catre Soare, Varsatorul. Uranus este puternic activat, iar conjunctia Soare-Marte functioneaza ca o antena care capteaza si retransmite energia Varsatorului. Astfel, este posibil ca acest inceput de februarie sa ne gaseasca in toiul unei adevarate forfote de schimbari si revolutii. Este de asteptat sa simtim nevoia unui „inventar al vietii noastre” – sa verificam ce trebuie mentinut si ce trebuie eliminat.

Este posibil sa identificam in viata noastra atitudini, idei sau relatii care au ajuns la saturatie sau nu mai corespund nivelului nostru de evolutie, si sa constatam ca a venit timpul sa le supunem unei revizii generale. Sau, pur si simplu, in aceasta puternica activare a Varsatorului, este posibil sa ne cuprinda „dorul de altceva”, in sensul pozitiv al acestei expresii. Este probabil sa simtim nevoia sa „respiram aer curat”, percepand noua adiere astrala.

Conjunctia Soare – Marte ne sugereaza ideea ca vom sti exact ce vrem si ca vom avea curajul sa punem in practica ideile noastre. Este de asteptat sa fim plini de ambitie si spirit de initiativa. Este probabil sa ne simtim plini de energie si sa avem impresia ca nimic nu ne poate sta in cale. Vom fi probabil activi si plini de creativitate. Este posibil sa ne simtim in forma maxima, deci este recomandabil sa ridicam toate panzele sus si sa investim energia de care vom dispune in munca.

Intelectul nostru va sustine aceste scopuri, fiind la randul sau bine energizat. Este de asteptat sa gandim si sa meditam mult pentru a gasi solutii cat mai bune la problemele noastre cotidiene. Este posibil sa fim vizitati de idei stralucite care vor avea sanse mari de materializare (Mercur fiind in Capricorn). Vom da dovada de mai multa ingeniozitate in lucru.

In alta ordine de idei, sextilul Mercur – Uranus obisnuieste sa reliefeze importanta relatiilor de prietenie. Mai ales acum, cand Venus primeste o cuadratura de la Uranus si astfel legaturile de iubire tind sa se situeze intr-un plan secundar. Este de asteptat sa devenim mai deschisi, comunicativi si veseli – in cercul nostru de prieteni. Vom prefera sa ne refugiem spre linistea planurilor mentale unde „zgomotul” vietii sentimentale nu poate patrunde. Este posibil sa simtim nevoia de a ne retrage printre prietenii nostri, pentru a fi consolati datorita eventualelor nereusite din planul sentimental. Cheile linistii noastre interioare vor fi relatiile noastre de prietenie. Este recomandabil sa meditam la Legea Mentalismului – adica, la faptul ca putem crea multe si frumoase cu ajutorul gandului (inclusiv raiul pe Pamant) – si sa ne gasim fericirea in aceasta idee. De aici ne putem extrage capacitatea de a zambi in pofida dificultatilor vietii.

Asa cum am spus mai sus, este posibil ca relatiile afective sa aiba de suferit, pornind de la cuadratura Venus – Uranus. Este posibil sa avem impresia ca nu ne intelegem deloc cu fiinta iubita, ca ne aflam pe lungimi de unda diferite. Solutia poate fi ascunsa in sextilul Venus – Neptun, adica in capacitatea noastra de a ne eleva iubirea intr-un plan superior.

2 februarie: conjunctie Soare – Marte, trigon Soare – Saturn, trigon Marte – Saturn, sextil Mercur – Uranus, sextil Venus – Neptun, cuadratura Venus – Uranus, conjunctie Jupiter – Uranus

Incepand deja cu a doua zi a lunii, Soarele si Marte, mergand umar la umar in Varsator, stabilesc un trigon cu Saturn. Conform simbolisticii acestei planete, este de asteptat sa beneficiem de stabilitate si putere de concentrare, timp de aproximativ 10 zile. Colaborarea acestor planete ne va oferi sansa de a lucra cu spor. Este probabil sa avem multa liniste in suflet, adica sa nu ne lasam perturbati de fluctuatiile din interior sau exterior, sa ne vedem de treaba, orice s-ar intampla. Iesind in evidenta planeta Saturn, este de asteptat ca centrul de greutate al vietii sa graviteze in jurul muncii, al realizarilor socio-profesionale. In aceasta prima parte a lunii vom avea probabil un randament bun in munca, deci este indicat sa profitam de vibratiile favorabile.

Mersul retrograd al planetei Saturn ridica, evident, un semn de intrebare. Este posibil ca rezultatele eforturilor depuse acum sa nu vina imediat, ci de exemplu dupa revenirea in mers direct al acestei planete. Acest lucru nu trebuie sa ne descurajeze: putem considera ca plantam o samanta care va aduce roade mai tarziu, cand ii vine randul. Este de retinut ideea ca trebuie sa planificam acum pe termen lung.

3 februarie: conjunctie Soare – Marte, trigon Soare – Saturn, trigon Marte – Saturn, sextil Mercur – Uranus, sextil Venus – Neptun, cuadratura Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Uranus, conjunctie Jupiter – Uranus

Venus inainteaza spre Capricorn si formeaza o cuadratura cu Jupiter. Este posibil ca atmosfera generala sa piarda din armonie. Putem intalni dificultati si neintelegeri in relatii, iar avand in vedere ca si Uranus se afla in acelasi aspect dinamic cu Venus, pot iesi chiar adevarate furtuni. Ideea este ca si relatiile trebuie sa evolueze, nici ele nu pot stagna, ca altfel si-ar pierde sensul. La acest inceput de februarie vom avea probabil ocazia de a le revigora, de a introduce energii si idei proaspete in acestea. Daca apar crize, nu trebuie sa intram in panica fiindca… asa se spala aurul. Pe seama acestor cuadraturi ale planetei Venus, este posibil sa ne trezim intr-o „masina de spalat” spiritual-sufleteasca, simtindu-ne ametiti de viteza de rotatie din interiorul acesteia, dar ne putem consola cu gandul ca vom iesi din ea curati ca lacrima, mirosind a parfum.

4 februarie: conjunctie Soare – Marte, trigon Soare – Saturn, trigon Marte – Saturn, sextil Mercur – Jupiter, sextil Mercur – Uranus, cuadratura Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Uranus, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton

Se dizolva sextilul dintre Venus si Neptun, in schimb se stabileste cel dintre Mercur si Jupiter. Acest aspect asigura fundalul necesar generarii unor idei revolutionare si reformatoare. Gandurile noastre se vor forma probabil foarte usor si vor atinge esenta problemelor. Vom fi probabil invadati de idei stralucite, chiar geniale, avand in vedere prezenta lui Mercur in ingeniosul Varsator si forta impulsiva a lui Jupiter aflat in Berbec. Este posibil sa gasim acum solutii cautate de multa vreme. Este de asteptat sa reinvie inginerul ascuns in fiecare dintre noi.

In alta ordine de idei, este de asteptat ca toate tipurile de comunicare sa prezinte o imbunatatire considerabila. Este probabil sa discutam mult, sa scriem mult, dar mai ales cu scopuri precise. Este posibil sa accesam informatii pe care le-am cautat de multa vreme.

Daca Mercur se refera la schimbul propriu-zis de informatii, Jupiter va introduce acele nuante care vor putea colora cuvintele, furnizand energii care pot umple propozitiile simple cu caldura umana. Si sa nu uitam nici de Uranus, care da mereu o tenta de neobisnuit si umor straniu tuturor ideilor. Este de asteptat sa apara imbolduri de a crea o atmosfera glumeata si destinsa, chiar in pofida posibilelor dificultati din planul relational.

Jupiter formeaza o cuadratura cu Pluton. La inceput, poate aparea irascibilitatea, impulsivitatea si nerabdarea, insa constientizandu-le, este probabil sa identificam ce anume si cum trebuie schimbate in viata noastra, astfel incat sa ne recastigam linistea interioara. Cuadratura Jupiter – Pluton ne imprima un ritm de evolutie accelerat, la care trebuie sa facem fata. Vom constata probabil ca suntem capabili de mai mult decat reusisem in trecut. In fiecare zi.

Natura celor doua planete, precum si zodiile implicate ne impun sa ne debarasam de activitatile lipsite de fruct si continut, si sa ne concentram pe cele cu adevarat importante. In alta ordine de idei, prezenta lui Pluton in aceasta cuadratura simbolizeaza exacerbarea nevoii de autoritate. Este posibil sa asistam la lupte crancene pentru putere.

5 februarie: conjunctie Soare – Marte, trigon Soare – Saturn, trigon Marte – Saturn, sextil Mercur – Jupiter, cuadratura Venus – Jupiter, cuadratura Venus – Uranus, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton

Se dizolva sextilul dintre Mercur si Uranus. Viata poate intra pe un fagas mai normal, mai linistit.

6 – 10 februarie: conjunctie Soare – Marte, trigon Soare – Saturn, trigon Marte – Saturn, sextil Mercur – Jupiter, conjunctie Venus – Pluton, cuadratura Venus – Jupiter, conjunctie Jupiter – Uranus, cuadratura Jupiter – Pluton

Venus se apropie de Pluton, cele doua planete intrand in conjunctie. Intalnirea principiului masculin (Pluton) cu cel feminin (Venus) tinde sa remodeleze sistemul nostru energetic – mai concret, este posibil sa beneficiem de vibratii care ne pot aduce sanatate psihica, care ne pot fortifica sufletul. Intalnirea acestor doua planete obisnuieste sa dea impulsuri importante evolutiei noastre personale. Prin conjunctia prezenta, energiile celor doua conlucreaza in asa fel incat perceptiile noastre despre lumea inconjuratoare tind sa castige in profunzime.

11 februarie: conjunctie Soare – Marte, trigon Marte – Saturn, cuadratura Jupiter – Pluton

Aspectele interplanetare se raresc si isi pierd din forta. Vom beneficia probabil de mai mult liber arbitru si de liniste interioara.

12 februarie: conjunctie Soare – Marte, trigon Mercur – Saturn, cuadratura Jupiter – Pluton

Marte isi inceteaza colaborarea cu Saturn, iar locul sau in trigon este luat de catre Mercur. Din cauza mersului retrograd al lui Saturn, acest trigon pierde din importanta sa obisnuita. De obicei, colaborarea pozitiva a acestor doua planete genereaza un efect de ordonare si stabilizare a gandirii. Acest trigon favorizeaza fortificarea gandirii metodice si obiective. In general, conlucrarea celor doua planete combina in mod fericit gandirea analitica si sintetica: Mercur garanteaza atentia orientata spre detalii, Saturn asigurand viziunea ampla.

Pentru a contracara criza economica inca existenta, astrele sustin metoda de tip analitic. Ele ne sugereaza faptul ca trebuie analizat fiecare mic detaliu, fiecare bresa prin care putem pierde energie, iar dupa ce am luat masurile adecvate, ansamblul se completeaza de la sine.

Mercur si Saturn ne vor ajuta sa adoptam o atitudine mai responsabila. Vom intelege probabil mai profund rolul nostru in societate, conform ideii lui John Fitzgerald Kennedy: „Nu va intrebati ce poate face tara pentru voi! Intrebati-va ce puteti face voi pentru tara voastra!”.

Cele doua planete ne sustin sa adoptam un stil de lucru mai eficient, bazat pe disciplina si gandire sistematica. Semnele peste care se traseaza acest trigon sugereaza importanta comunicarii, a schimbului de energii si mai ales, a lucrului in echipa. Este posibil ca toate formele de comunicare sa castige in eficienta si profunzime.

13 – 15 februarie: conjunctie Soare – Marte, conjunctie Soare – Neptun, trigon Mercur – Saturn, cuadratura Jupiter – Pluton

Soarele ajunge in apropierea lui Neptun si cele doua astre incep sa formeze o conjunctie. Astfel, este de asteptat ca latura emotionala sa joace un rol mai important in viata cotidiana. Este probabil sa fim interesati de arta si spiritualitate, ca mijloace de regenerare a energiilor pierdute in activitatile prozaice in care suntem angrenati, zi de zi. Mai mult, este posibil sa fim capabili sa ne traim viata mai „artistic”, bucurandu-ne sufleteste de evenimentele la care participam, chiar daca acestea nu vor iesi in evidenta cu nimic deosebit. Cu alte cuvinte, este probabil sa ne putem bucura in sufletul nostru de lucruri care altadata ne pareau obisnuite.

Conjunctia Soare-Neptun lucreaza de obicei pentru realizarea coeziunii spiritual-sufleteasca a omenirii, iar prezenta celor doua planete in Varsator este un argument in plus care poate sustine aceasta afirmatie. Este posibil ca mintile oamenilor sa fie vizitate de ganduri de inalta clasa spirituala. Mai este de mentionat faptul ca in perioada 16 – 18 februarie, cand orbul conjunctiei va fi mic, este posibil ca interesul nostru pentru planul fizic sa slabeasca. In aceste zile este indicat sa luam masuri, astfel incat sa nu fim pierduti cu capul in nori.

16 februarie: conjunctie Soare – Marte, conjunctie Soare – Neptun, trigon Mercur – Saturn, cuadratura Venus – Saturn, conjunctie Marte – Neptun, cuadratura Jupiter – Pluton

Venus incepe sa formeze o cuadratura cu Saturn. Este posibil sa intampinam diferite dificultati in viata noastra sentimentala. Sentimentele noastre pot fi blocate in interiorul nostru sau pot fi intelese gresit. Cele doua planete aflandu-se in semne cardinale, relatiile noastre pot suferi din cauza faptului ca fiecare dintre parti va lupta poate prea mult pentru drepturile sale. Este indicat sa facem eforturi pentru a intelege punctul de vedere al celuilalt, si sa nu exageram cu pretentiile noastre. Este posibil sa avem mai multa nevoie de singuratate, de momente linistite in care sa ne putem reincarca bateriile.

Se formeaza si conjunctia dintre Marte si Neptun. Putem vorbi despre o cuadrupla conjunctie, formata de catre Soare, Mercur, Marte si Neptun.

Pe fundalul asigurat de Varsator, colaborarea acestor planete va tinti binele suprem si – conform naturii planetei Marte – concretizarea ideilor (Mercur). Spiritul practic al Varsatorului si al celorlalte trei planete va tempera tendinta de visare a lui Neptun, in timp ce aceasta planeta va furniza energiile de tip feminin necesare pastrarii armoniei din atmosfera generala. Activitatile cotidiene vor fi probabil efervescente, orientate spre gasirea unor solutii concrete si ingenioase ale problemelor aparute, dar si cu o anumita tenta artistica datorata lui Neptun. Antenele asigurate de Neptun pentru captarea informatiei din lumile suprasensibile vor ajuta materializarea proiectelor noastre. Fantezia se va putea concretiza in forme palpabile si atractive. Este posibil deci ca aceasta parte a lunii sa fie favorabila deopotriva artistilor si inginerilor.

17 – 21 februarie: conjunctie Soare – Mercur, conjunctie Soare – Marte, conjunctie Soare – Neptun, conjunctie Mercur – Marte, conjunctie Mercur – Neptun, cuadratura Venus – Saturn, conjunctie Marte – Neptun, cuadratura Jupiter – Pluton

Mercur ajunge din urma Soarele, pe Marte si pe Neptun, cele patru planete devenind conjuncte cca. o saptamana. Este de asteptat ca gandurile noastre sa se reliefeze mai bine, capatand mai multa forta. Sub actiunea lui Marte, acestea vor avea mai multe sanse pentru a fi concretizate in planul fizic. Este de asteptat sa fim invadati de idei bune si foarte bune, sa gasim solutii ingenioase la problemele noastre cotidiene.

Pe de alta parte, este posibil sa ne exprimam gandurile si sentimentele cu mai multa forta de convingere. Vom fi probabil mult mai dispusi sa luptam pentru varianta noastra de adevar. Totusi, energiile neptuniene vor veghea sa nu iesim din limitele bunului simt.

Este posibil sa ne traim viata cu stil, cu mai mult simt artistic. Este de asteptat sa comunicam mai mult si mai bine, in special despre subiecte spirituale. Subliniem inca odata ideea ca aceasta a doua parte a lunii este favorabila deopotriva activitatilor artistice si ingineresti.

22 februarie: conjunctie Soare – Mercur, conjunctie Soare – Marte, conjunctie Soare – Neptun, conjunctie Mercur – Marte, conjunctie Mercur – Neptun, conjunctie Marte – Neptun, cuadratura Jupiter – Pluton

Se destrama cuadratura dintre Venus si Saturn. Este de asteptat ca atmosfera generala sa devina mult mai placuta si armonioasa.

23 februarie: conjunctie Soare – Mercur, conjunctie Soare – Marte, sextil Soare – Pluton, conjunctie Mercur – Marte, conjunctie Mercur – Neptun, conjunctie Marte – Neptun, cuadratura Jupiter – Pluton

Soarele formeaza un sextil cu Pluton, dinamizand atmosfera generala. O colaborare pozitiva dintre Soare si Pluton are de obicei un efect de otelire a vointei, de marire a increderii in sine si a curajului. Vom deveni probabil mai hotarati, mai fermi in urmarirea scopurilor noastre. Acest plus de dinamism si simtul de responsabilitate marit vor lucra pentru ridicarea nivelului de trai material si spiritual al oamenilor.
Mai putem adauga ca Pluton inseamna intotdeauna regenerare: inlaturarea fara echivoc a unor atitudini vechi si necorespunzatoare, coroborata cu instaurarea unui climat nou, sanatos si corect. Cu alte cuvinte, Pluton tinde sa elimine imperfectiunea din sufletul nostru, si implicit din vietile noastre.

Sextilul Soare-Pluton va darui probabil multa consistenta zilelor corespunzatoare primelor grade ale Pestilor.

24 – 25 februarie: conjunctie Soare – Mercur, conjunctie Soare – Marte, sextil Soare – Pluton, conjunctie Mercur – Marte, sextil Mercur – Pluton, conjunctie Marte – Neptun, cuadratura Jupiter – Pluton

Inaintand in zodia Pestilor, Mercur formeaza la randul sau un sextil cu Pluton. Astfel, este de asteptat ca gandurile noastre (Mercur), beneficiind de energiile plutoniene, sa devina mai profunde si mai penetrante. Comunicarea poate deveni mai obiectiva, mai directa (mai putin nuantata, orientata spre atingerea imediata a scopurilor).

Mercur fiind responsabil cu miscarile din lumea afacerilor iar Pluton identificandu-se cu capacitatea de a vedea dincolo de cortina, este de asteptat sa putem intui cu mai multa acuratete miscarile viitoare din domeniul economico-financiar. Vom fi interesati probabil sa cautam cauza ascunsa care sta in spatele evenimentelor.

26 februarie: conjunctie Soare – Mercur, sextil Soare – Pluton, sextil Mercur – Pluton, conjunctie Marte – Neptun, cuadratura Jupiter – Pluton

Marte, deplasandu-se mai incet, isi inceteaza colaborarile cu Soarele si Mercur. Atmosfera generala poate pierde din dinamism, dar va castiga probabil la capitolul liniste si armonie.

27 – 28 februarie: conjunctie Soare – Mercur, sextil Soare – Pluton, sextil Mercur – Pluton, sextil Venus – Uranus, conjunctie Marte – Neptun, cuadratura Jupiter – Pluton

Se formeaza sextilul dintre Venus si Uranus. Acest aspect anticipeaza deja aerul mai placut al primaverii. O colaborare armonioasa dintre Venus si Uranus naste de obicei multa veselie si sensibilitate. Este de asteptat ca oamenii sa observe mai usor frumusetile si bucuriile cu care sunt inconjurati. Este probabil ca ei sa fie capabili sa aduca la suprafata mult mai usor bogatiile ascunse in sufletul lor.

In alta ordine de idei, aceasta catalizare de care va beneficia Uranus poate naste multa creativitate. Este posibil ca oamenii sa-si arate creativitatea prin dorinta de a fi utili, cat timp Venus se afla in Capricorn. In acelasi timp, este de asteptat ca oamenii sa devina mai deschisi si sa-si arate latura originala.