Editorial

Dreptul la existenta al tuturor zodiilor

Editorial ianuarie
Editorial ianuarie

De cateva zile bune, Soarele se afla in Capricorn, activand vibratiile acestei zodii. Este posibil sa simtim mai multa tragere de inima pentru a lucra, pentru a fi utili cu adevarat. Un gand inerent ne trece prin minte: „dreptul la existenta a semnelor de pamant este evident, dar ce se intampla cu celelalte zodii?”.  Cei care s-au nascut in semne de pamant sunt harnici, ne putem baza pe ei, produc obiecte necesare traiului in planul fizic – dar celelalte semne? Cum isi castiga ei rostul, utilitatea, dreptul la existenta? Sunt ei cetateni in drept ai acestei planete sau sunt doar tolerati? Cum ar fi functionat Terra de exemplu cu 9 zodii de pamant si cate un semn de aer, apa si foc?

Probabil ar fi fost un loc pustiu, plictisitor si cenusiu.

Sa incepem cu semnele de aer. Cum ar fi fost viata noastra daca n-ar fi fost comunicare? Care este rostul comunicarii, din punct de vedere al evolutiei fiintelor vii? S-ar fi putut si fara…? Evident ca nu. Sa luam un singur exemplu: in momentul iluminarii sale, Buddha a amutit. Era atat de cuprins de fericire incat timp de o saptamana n-a reusit sa scoata un cuvant. In acea clipa, cea mai mare grija a lumii divine era tocmai lipsa lui de grai. Cerul s-a bucurat enorm vazandu-l ca a atins starea de iluminare, insa investitia ar fi trebuit considerata pierduta daca Buddha ar fi ramas mut. Asa ca lumea divina a sarit in ajutorul lui, fiindca era de o importanta capitala ca el sa poate comunica tuturor celorlalti unde a ajuns si cum a ajuns acolo.

Iata ca evolutia depinde foarte mult de comunicare. Cand cineva inventeaza ceva, comunica si celorlalti iar drumul acestora se scurteaza. Fara semnele de aer, ar fi o mare stagnare si o evolutie anevoioasa. Comunicarea inseamna si motivare, circulatia energiilor, transmiterea iubirii.

Sa continuam cu semnele de apa. Fara sentimente, am trai o viata de nesuportat. Am fi asemenea robotilor, n-ar mai exista iubire si in scurt timp viata s-ar sfarsi. Fara semnele de apa, ar pieri insasi motivatia vietii. Iata ca semnele de apa pot fi considerate ca fiind un fel de temelie a existentei, deci nu putem pune nici un semn de intrebare la dreptul lor de existenta.

A mai ramas sa spunem cateva cuvinte si despre semnele de foc. Ei sunt cei care incep, cei care initiaza, cei care vin cu ideile noi. Chiar daca nu termina neaparat ceea ce au inceput, rolul lor in cadrul evolutiei este incontestabil. Pentru ca ei sunt insasi Evolutia. Ei sunt cei care fac urmatorul pas. Cei care aduc ideea care salveaza situatia. Incontestabil, evolutia s-ar opri din loc daca nu ar exista suficient „foc” in Univers. Lumea ar incetini si ar deveni un loc insuportabil de „friguros” (este vorba aici despre un frig din punct de vedere al sufletului).

Lumea materialista in care traim a pus importanta semnelor de pamant in lumina reflectoarelor. Totusi, daca ne gandim mai profund la rolul celorlalte semne, importanta pamantului revine la acea pondere de 25% pe care o are orice alt semn. 25% – Nici mai mult, nici mai putin.