Tranzitarium

Aspecte planetare importante in iunie 2011

Aspecte planetare
Aspecte planetare

1 – 3 iunie: trigon Soare – Saturn, cuadratura Mercur – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Aspectul interplanetar care defineste atmosfera inceputului lunii iunie este fara indoiala trigonul dintre Soare si Saturn. Acesta ne ofera in primul rand stabilitate emotionala – cu alte cuvinte: claritate in minte si inima, forta interioara, ca sa putem percepe ce dorim de la viata, de la noi insine si de la relatiile noastre. Acest aspect leaga doua semne de aer: Balanta si Gemenii, avand efecte mai ales in domeniul relational si in sfera comunicarii. Vom fi probabil fermi pe pozitiile noastre, vom lupta pentru dreptul nostru la fericire, vom avea taria de a spune lucrurilor pe nume. Este de asteptat ca balastul sa fie eliminat din relatiile noastre si sa ramana doar aurul curat. Acestea vor continua probabil pe baze mai sanatoase sau daca nu se ridica la standardele ridicate de Saturn inseamna ca nu sunt destul de valoroase, nu sunt destul de utile – atunci vor fi inghitite de negura timpului. In orice caz, este de asteptat sa fim independenti si constienti de valorile de tip divin care zac in interiorul nostru.

Jupiter formeaza un sextil cu Neptun. Ne putem astepta deci ca luna iunie sa debuteze cu cateva „lectii dulci”. Vom putea gusta probabil din bucuriile lumii spirituale, primind impulsuri care sa ne ajute in evolutia noastra. La acest inceput de iunie este posibil sa fim plini de iubire, compasiune, altruism si intelepciune. Este de asteptat ca nevoile noastre fizice sa fie din ce in ce mai putine, centrul de greutate al vietii mutandu-se probabil spre cele spirituale. Vom beneficia probabil de un surplus de timp liber care va putea fi investit in lecturarea unor opere de calitate, in rugaciune si meditatie.

Pluton se afla in cuadratura atat cu Saturn, cat si cu Uranus. Conform naturii sale, aceste doua aspecte dinamice vor lucra in planul subtil al energiilor care inconjoara planeta noastra, cu scopul de a produce transformari majore in viata societatii. Fortele plutionene vor incerca sa ne scoata din impas, din inactivitate, din nehotarare. Acestea ne vor plasa pe o orbita superioara de vibratie. Este de asteptat sa devenim mai activi, mai inventivi si mai intreprinzatori. Datorita implicarii lui Uranus, este posibil sa fim invadati de o multitudine de idei, iar gradul de realizare al acestora va fi testat de catre Saturn. In orice caz, cele care vor trece testul vor avea sanse bune de materializare, datorita profunzimii si hotaririi planetei Pluton. Vom avea de trecut, mai mult ca posibil, niste dificultati, insa acestea vor sluji evolutia noastra spirituala.

Mercur incepe sa formeze o cuadratura cu Neptun. Acest aspect tinde sa arunce un val de iluzii peste viata cotidiana. Ne va fi greu, probabil, sa deosebim visele de realitate. Este posibil sa intampinam dificultati de concentrare. Cuadratura Mercur – Neptun obisnuieste sa creeze o atmosfera de „ceata”, adica sa induca greutati in ceea ce priveste luarea deciziilor corecte. Va fi probabil greu sa apreciem gradul de adevar al informatiilor de care vom dispune (informatiile adevarate si false se pot amesteca). Asimilarea informatiilor (studiul, invatarea) poate deveni lenta si greoaie.

4 – 5 iunie: trigon Soare – Saturn, sextil Mercur – Uranus, cuadratura Mercur – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Se formeaza un sextil intre Mercur si Uranus. Este de asteptat ca centrul de greutate al vietii cotidiene sa se mute putin spre activitatile de tip intelectual. Este probabil sa dam dovada de creativitate, inventivitate si adaptabilitate. Este posibil sa ne vina idei stralucite care vor avea sanse bune de materializare in practica.

In alta ordine de idei, sextilul Mercur – Uranus obisnuieste sa ne ofere sansa unor iesiri placute cu prietenii. Este de asteptat sa devenim mai deschisi, comunicativi si veseli. Vom prefera probabil sa ne refugiem spre linistea planurilor mentale unde zgomotul vietii sentimentale nu prea poate sa patrunda. Este de asteptat sa avem puterea de a ne ridica deasupra planului fizic si astral, manifestandu-ne capacitatea de a zambi in pofida dificultatilor vietii.

6 iunie: trigon Soare – Saturn, trigon Mercur – Saturn, sextil Jupiter – Neptun, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Mercur isi incheie colaborarile cu Uranus si cu Neptun, in schimb stabileste un trigon cu Saturn. De obicei, o colaborare pozitiva dintre Saturn si Mercur genereaza un efect de ordonare si stabilizare a gandirii. Acest trigon favorizeaza fortificarea modului de gandire obiectiv si metodic. Cele doua planete, prin colaborarea lor, inlesnesc combinarea gandirii analitice si sintetice: Mercur garanteaza atentia orientata spre detalii, iar Saturn asigura viziunea ampla.

Cele doua planete ne sugereaza ca trebuie analizat fiecare mic detaliu, fiecare bresa prin care putem pierde energie, iar dupa ce am luat masurile adecvate, ansamblul se completeaza de la sine.

Acest trigon leaga doua semne de aer – Gemenii si Balanta – iar astfel este probabil sa constientizam mai bine importanta comunicarii. Este posibil sa observam cat de importanta este informatia corecta si oferita la timp, pentru asigurarea bunului mers al societatii. Vom fi probabil interesati sa eficientizam caile si modalitatile de comunicare de care dispunem.

In alta ordine de idei, este de asteptat sa adoptam o atitudine responsabila si sa devenim mai rabdatori.

7 – 9 iunie: trigon Mercur – Saturn, cuadratura Venus – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Se formeaza o cuadratura intre Venus si Neptun, care, pe langa faptul ca reduce cuantumul de poezie din viata cotidiana, are si beneficiul de a ne aduce cu picioarele pe pamant. In loc sa visam doar, vom fi posibil montati sa intreprindem ceva concret pentru realizarea idealurilor noastre – mai ales ca beneficiem din plin de razele trigonului Mercur – Saturn.

Aceasta cuadratura obisnuieste sa asigure consistenta vietii sentimentale, oferind posibilitatea unui control mai bun asupra sentimentelor. Planetele implicate fiind de tip feminin, natura dinamica a cuadraturii poate induce energiile de tip masculin necesare echilibrarii vietii sentimentale. Asadar, ne putem astepta ca emotiile noastre sa devina mai coerente. Totodata, este de asteptat sa devenim mai sinceri cu noi insine si cu toti ceilalti. Este o cuadratura a carei avantaje le putem putem percepe relativ usor.

Disonanta aspectului se poate evidentia prin eventualele pretentii prin care ne putem raporta la lumea inconjuratoare. Urmatoarele cateva zile pot constitui o perioada de eradicare a tot ceea ce inseamna pretentii si capricii. Este posibil sa traim cateva furtuni sentimentale, dar daca acestea apar, inseamna ca necesitatea lor este impusa din Inalt. Intotdeauna, dupa furtuna, atmosfera este curatita si apare soarele.

Se dizolva conjunctia dintre Soare si Saturn. Atmosfera generala poate capata un plus de lejeritate.

10 iunie: conjunctie Soare – Mercur, cuadratura Venus – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Mercur pierde contactul cu Saturn, insa imediat formeaza o conjunctie cu Soarele.
Este de asteptat ca intelectul nostru sa fie mai bine energizat. Este posibil ca puterea noastra de concentrare sa creasca. Activitatile mentale – gandire, comunicare, meditatie, proiectare, etc. – se anunta a se desfasura in conditii optime. Faptul ca aceasta conjunctie se realizeaza in Gemeni subliniaza aceasta tendinta. In urmatoarele aproximativ 7 zile este de asteptat sa comunicam mult si eficient.

11 – 14 iunie: conjunctie Soare – Mercur, sextil Venus – Uranus, cuadratura Venus – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Venus incepe sa colaboreze cu Uranus, printr-un sextil. Este probabil ca sufletul nostru sa se umple de spiritul libertatii. Este de asteptat ca oamenii sa devina mai deschisi si sa-si arate latura originala. Venus fiind acum in Gemeni, acest sextil poate oferi o mana de ajutor si domeniului comunicarii.

O colaborare armonioasa dintre Venus si Uranus naste de obicei multa veselie si sensibilitate. Este de asteptat ca oamenii sa observe mai usor frumusetile si bucuriile din jurul lor. Este probabil ca ei sa fie capabili sa aduca la suprafata mult mai usor bogatiile ascunse in sufletul lor.

15 – 16 iunie: conjunctie Soare – Mercur, trigon Mercur – Neptun, trigon Venus – Saturn, sextil Jupiter – Neptun, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Venus isi incheie colaborarea cu Uranus, in schimb stabileste un trigon cu Saturn. Energiile lui Saturn vor incepe sa lucreze pentru realizarea unui grad mai mare de stabilitate emotionala. Este de asteptat ca viata sentimentala sa intre pe un fagas ordonat si linistit. Este posibil sa nu beneficiem de sentimente spectaculoase, in schimb vom dispune probabil de multa liniste interioara, de o seninatate netulburata. Oamenii vor fi probabil un pic mai retinuti ca altadata, dar in schimb vom avea de castigat la capitolul bun simt.

Se stabileste si un alt trigon, cel dintre Mercur si Neptun. Gandirea noastra poate deveni mai sintetica si mai intuitiva. Pe baza acestui aspect interplanetar, este posibil sa putem observa mai usor binele si frumosul din jurul nostru. Va iesi in evidenta, probabil, „partea plina a paharului”. In plus, acest trigon genereaza de obicei reinvierea fanteziei, deci este posibil sa avem prilejul de a ne refugia din valtoarea activitatilor cotidiene, in bratele artei si frumosului.

17 iunie: sextil Mercur – Jupiter, cuadratura Mercur – Uranus, trigon Mercur – Neptun, trigon Venus – Saturn, cuadratura Marte – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Acest weekend se anunta a fi dinamic. Se formeaza doua cuadraturi: una intre Mercur si Uranus, si cealalta intre Marte si Neptun.
Pe seama cuadraturii dintre Mercur si Uranus, este posibil sa intervina o anumita imprecizie in planul informational. Cu alte cuvinte: datele pe baza carora luam deciziile noastre importante, pot fi incorecte sau partial incorecte. Putem avea impresia ca bajbaim in intuneric. Deciziile luate pot fi pripite, deci se recomanda sa masuram de doua sau chiar trei ori inainte de a taia. Este de asemenea recomandabil sa nu promitem decat ceea ce suntem absolut siguri ca putem duce la bun sfarsit, deoarece pot aparea oricand elemente necunoscute care pot ingreuna indeplinirea sarcinilor.

Cuadratura dintre Mercur si Uranus poate sta la originea unor stari de irascibilitate. Oamenii pot deveni excentrici, nesinceri si necomunicativi.

Mai trebuie mentionat si faptul ca in timpul cuadraturii Mercur-Uranus putem fi vizitati de idei care ne par stralucite la prima vedere, insa nu trec de filtrul realitatii. Acestea ne pot conduce pe niste piste false, deci este recomandabil sa le testam bine inainte de a le pune in practica, sau chiar inainte de a le povesti altora.

Pe de alta parte, Mercur beneficiaza de razele benefice ale sextilului primit de la Jupiter. Dincolo de dificultatile care pot aparea datorita cuadraturii formate cu Uranus, este de asteptat sa ne pastram optimismul si sa accesam ganduri intelepte si profunde. Jupiter ne va oferi puterea de a face haz de necaz. Gandurile noastre se vor forma probabil foarte usor si vor atinge esenta problemelor.

Pe seama cuadraturii dintre Marte si Neptun, este posibil sa fim nevoiti sa ne confruntam cu discrepanta dintre visele (dorintele) noastre si realitate. Urmatoarele 10 zile pot constitui o perioada de test, in care probabil va iesi la iveala daca intentiile noastre sunt suficient de bine ancorate in realitate, daca eforturile pe care le depunem pentru transpunerea viselor noastre in planul fizic sunt multumitoare.

18 iunie: sextil Mercur – Jupiter, cuadratura Mercur – Uranus, trigon Mercur – Neptun, opozitie Mercur – Pluton, trigon Venus – Saturn, cuadratura Marte – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

In a doua parte a lunii iunie, cea mai activa planeta a sistemului nostru solar este Mercur. Incepand cu 18 iunie, el se va afla in opozitie cu Pluton.

Practic, se formeaza un careu in T realizat in semne cardinale, intre Mercur, Uranus si Pluton. Dinamismul generat de acesta va influenta probabil in principal sfera gandirii si a comunicarii. Este posibil sa intalnim dificultati care ne vor solicita sa depunem niste eforturi intelectuale. Este posibil sa fim precipitati si nervosi. Vom avea probabil dificultati in a distinge care sunt activitatile cu adevarat importante, unde merita sa ne concentram atentia si care sunt cele de rutina. Este posibil sa accesam niste idei care ne vor parea stralucite, dar inainte de a le pune in aplicare (sau chiar de a le divulga altora) va fi bine sa le testam. Ele pot fi lipsite de functionalitate, existand pericolul sa nu aiba baze suficient de solide.

In acelasi timp, Jupiter formeaza un trigon cu Pluton. Colaborarea acestor doua planete vorbeste despre concretizare. Jupiter ofera ideea, iar Pluton aduce forta si vointa de a o transpune in planul fizic. Ideile noastre vor avea sanse bune de materializare. Faptul ca cele doua planete se afla in semne de pamant favorizeaza aceasta tendinta.

19 iunie: trigon Soare – Neptun, cuadratura Mercur – Uranus, opozitie Mercur – Pluton, trigon Venus – Saturn, cuadratura Marte – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Se dizolva trigonul dintre Mercur si Neptun, insa se stabileste un aspect similar intre Soare si Neptun. Acesta tinde sa mute atentia noastra mai aproape de lumea spirituala. Centrul de greutate al vietii cotidiene va tinde sa se indeparteze de planul materiei. Vom simti probabil ca sentimentele si intuitia noastra cresc in acuratete si importanta. Ne vom simti probabil mai conectati la Univers.

Un alt efect posibil al trigonului Soare – Neptun este generarea unor imbolduri care sa ne cheme sa lucram pentru realizarea unor scopuri marete si nobile.

20 iunie: trigon Soare – Neptun, cuadratura Mercur – Saturn, cuadratura Mercur – Uranus, opozitie Mercur – Pluton, trigon Venus – Saturn, cuadratura Marte – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Mercur stabileste o cuadratura cu Saturn. Este posibil ca in urmatoarele 4-5 zile sa intampinam dificultati in ceea ce priveste aplicarea in practica a ideilor noastre. Totodata, ne putem astepta la niste dificultati de comunicare – pur si simplu sa ne fie greu sa gasim cuvintele adecvate, sa alegem momente inoportune pentru inceperea unor discutii, sa prezentam argumentele noastre intr-o maniera mult prea ofensiva sau mult prea defensiva, sa fim prea critici, s.a.m.d. In ceea ce priveste gandirea, este posibil ca aceasta sa se bazeze pe niste scheme predefinite, deci sa devina mai mult sau mai putin rigida.

Oamenii vor fi probabil mai conservatori decat de obicei. Este de asteptat ca inclusiv procesele de invatare sa decurga cu oarecare dificultati.

21 iunie: trigon Soare – Neptun, cuadratura Mercur – Saturn, opozitie Mercur – Pluton, trigon Venus – Saturn, cuadratura Marte – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Mercur pierde contactul cu Uranus. Este posibil ca atmosfera generala sa se linisteasca intr-o oarecare masura. Daca in zilele precedente am avut senzatia ca traim intr-o lume prea complicata, de acum incolo este probabil sa vedem putin mai clar. Dificultatile descrise mai sus – posibile sincope de comunicare, gandire rigida, greutati de a aplica ideile noastre in practica – nu par sa dispara, deocamdata.

22 iunie: cuadratura Soare – Uranus, trigon Soare – Neptun, cuadratura Mercur – Saturn, opozitie Mercur – Pluton, trigon Venus – Saturn, cuadratura Marte – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Soarele inainteaza in Rac si formeaza o cuadratura cu planeta Uranus. Acest aspect poate genera o stare de nerabdare si precipitare. Va exista pericolul sa urmam primul impuls care apare in sufletul nostru sau prima idee care se naste in mintea noastra, fara sa verificam daca sunt corecte si benefice pentru toata lumea. Este posibil sa nu avem rabdarea de a termina ceea ce am inceput, fiindca poate aparea oricand un alt impuls atractiv care sa ne acapareze atentia. Oamenii pot deveni avizi de senzatii.

Viata politica si economica poate intra pe un teren mlastinos, unde nimic nu este sigur, putand interveni modificari de la o clipa la alta.
Recomandarea inteleapta nu poate fi alta decat sa ne gandim, mult si bine, inainte de a actiona sau de a lua decizii. Este indicat sa facem eforturi pentru a ne transpune in pielea celuilalt, pentru a-l putea intelege, astfel incat luptele si certurile sa poata fi evitate. Pana la sfarsitul lunii iunie, rabdarea va valora mai mult decat de obicei.

23 iunie: sextil Soare – Jupiter, cuadratura Soare – Uranus, trigon Soare – Neptun, cuadratura Mercur – Saturn, opozitie Mercur – Pluton, cuadratura Marte – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Soarele stabileste de asemenea un sextil cu Jupiter. Acest aspect tinde sa readuca fericirea in inimi si zambetul pe buzele noastre. Este de asteptat sa devenim mai altruisti. Atmosfera generala va castiga probabil in armonie si optimism. In mintea noastra se pot naste idei marete, pline de generozitate. Sfarsitul lunii iunie poate fi caracterizat printr-un plus de creativitate.

24 iunie: sextil Soare – Jupiter, cuadratura Soare – Uranus, trigon Soare – Neptun, opozitie Soare – Pluton, cuadratura Marte – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Soarele formeaza o opozitie cu Pluton. Acest aspect poate simboliza diferite ciocniri de interese, desriind o anumita tensiune care se poate ivi in viata de zi cu zi. Vom avea probabil impresia ca dorintele noastre (Soarele in Rac) sunt obstructionate de factori externi, de mediul fizic in care ne aflam (Pluton in Capricorn). Este posibil sa avem impresia ca ne lovim de diferite obstacole, de natura sociala si psihica.

Adevarul este ca aceasta opozitie este un excelent exercitiu pentru a ne fortifica vointa, de a ne face mai fermi si mai concentrati. Intelegand-o in mod corect, aceasta ne aduce prilejul – este drept, sub forma unor piluli amare – de a evolua spiritual.

In alta ordine de idei, opozitia Soare – Pluton vorbeste deseori despre lupta pentru putere. Indiferent daca ne referim la viata politica, locul de munca sau familie, este posibil ca unii oameni sa incerce sa-si etaleze presupusa superioritate. Daca vom observa asemenea tendinte, sa ne amintim ca adevarata forta nu are nevoie de demonstratie: ea pur si simplu exista si nu lucreaza decat in scopuri constructive.

25 – 27 iunie: sextil Soare – Jupiter, cuadratura Soare – Uranus, trigon Soare – Neptun, opozitie Soare – Pluton, sextil Marte – Uranus, cuadratura Marte – Neptun, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Marte stabileste un sextil cu Uranus si astfel este de asteptat ca atmosfera generala sa castige in dinamism. Forta masculina intalneste lumea mentala, deci este de asteptat sa fim vizitati de idei deosebite, si in acelasi timp sa avem si determinarea de a le pune in practica.

Pe fondul acestui sextil, este de asteptat sa dispunem de un plus de combativitate, ambitie si curaj. Este probabil sa ne simtim bine energizati. Actiunile incepute vor fi duse, cu mare probabilitate, la bun sfarsit. Oamenii vor fi probabil decisi si plini de initiativa. Marte fiind in Gemeni, este de asteptat ca domeniul comunicarii sa castige in eficienta. Acum, spre sfarsitul lunii iunie, este probabil sa comunicam mult si cu folos.

Pe seama sextilului dintre Marte si Uranus, este de asteptat ca ritmul vietii sa se accelereze. O colaborare pozitiva dintre Marte si Uranus ne ajuta de obicei in solutionarea problemelor din planul fizic. Este posibil sa iasa in evidenta inventivitatea noastra. Gasirea solutiei la problemele de natura tehnica ne va parea probabil mult mai usoara decat altadata.

In alta ordine de idei, este de asteptat sa acordam noutatilor o atentie sporita. Este vorba in special despre acele noutati care au legatura cu dezvoltarea tehnica si industriala. Perioadele in care Marte si Uranus se afla in aspect pozitiv aduc de obicei o imbunatatire a nivelului de trai fizic. Este posibil sa achizitionam o noua aparatura electronica (calculator, telefon, televizor) sau cel putin sa admitem sufleteste existenta unei astfel de nevoi.

Ceea ce este cel mai important in ceea ce priveste acest sextil este gandirea pozitiva care va tinde sa-si faca loc in mintea oamenilor. Oamenii pot deveni mai constructivi, mai plini de dorinta de a sari in ajutorul aproapelui.

Vom beneficia probabil de multa efervescenta creativa, de bucuria lucrului bine efectuat si de un profund sentiment de libertate.

28 – 29 iunie: sextil Soare – Jupiter, cuadratura Soare – Saturn, cuadratura Soare – Uranus, opozitie Soare – Pluton, sextil Marte – Uranus, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Se formeaza o cuadratura intre Soare si Saturn. Este posibil sa capatam impresia ca am pasit intr-o perioada austera a existentei noastre. Mediul inconjurator – fizic, social si spiritual – se poate raporta cu mai multa severitate fata de noi. Este posibil sa ne lovim de diferite obstacole si dificultati.

Cand Soarele este atacat de catre Saturn, de obicei simtim ca suntem nevoiti sa tragem tare ca sa ne putem infaptui scopurile personale, respectiv ca sa ajungem la etapa de dezvoltare personala care ne-a fost prescrisa. In ultimele zile ale lunii iunie si la inceputul lunii iulie este indicat sa manifestam seriozitate si constiinciozitate, deoarece aceasta atitudine poate fi una dintre cheile importante ale succesului.

30 iunie: cuadratura Soare – Saturn, cuadratura Soare – Uranus, opozitie Soare – Pluton, sextil Marte – Uranus, sextil Jupiter – Neptun, trigon Jupiter – Pluton, cuadratura Saturn – Pluton, cuadratura Uranus – Pluton

Soarele pierde contactul cu Jupiter. Ultima zi a lunii poate fi deopotriva tensionata si dinamica. Este recomandabil sa fim activi, plini de ambitie si initiativa, pentru ca aceasta atitudine poate fi cheia succesului personal.