Siguranță născută din nesiguranță – Tranzitul lui Venus în Scorpion

Rareori se întâmplă să spui „nu” unei valori materiale sau să întorci spatele banilor, mai ales când scopul primordial al vieții s-a transformat în acumulare și posesiune. Înveți să acumulezi pentru a-ți asigura un confort, pentru a-ți hrăni sentimentul de siguranță, pentru a avea o stabilitate și pentru a păși mereu pe un teren care nu alunecă de sub picioare, creând astfel în interiorul tău o valoare pe care o utilizezi în a-ți argumenta obsesia nelimitată pentru lăcomia câștigului financiar.

Și, totuși, universul forțează un pic această acumulare constantă și aduce evenimente neprevăzute care produc pierderi sau care te pun în situația falimentului total, tocmai pentru a-ți arăta că rutina totală dezechilibrează fluxul banilor, iar aceștia se plictisesc și pleacă. Astfel, în perioada 3 decembrie 2018 și 7 ianuarie 2019, Venus stă la masa tratativelor împreună cu Marte și Pluto în ideea de a găsi un echilibru satisfăcător în acest sens.

Guvernatoare a zodiei Taurului, Venus tranzitează semnul opus al acestuia, respectiv Scorpionul, acesta fiind motivul pentru care în această perioadă se vor vedea rezultate palpabile în zona detașării, voite sau nu, de valorile materiale și de siguranța dată de confortul financiar. Va fi o perioadă în care curajul de a risca pierderea confortului actual va aduce șanse mari de a dobândi un profit mai mare.

Această nesiguranță izvorâtă din risc naște o nouă formă de siguranță, în cele mai multe cazuri mult mai productivă decât cea veche. Se pun bazele unor noi strategii de câștigare a resurselor sau de negociere în afaceri care pot duce la un succes material de proporții, cu condiția de a nu-și face simțită prezența atașamentul. Din când în când, nu ar strica să ne lăsăm înconjurați de banii proveniți de la asociați sau prin conjuncturile construite de univers și să nu ne axăm numai pe resursele provenite strict din propria noastră muncă stabilă.

Nu înseamnă că nu există și riscuri de pierderi, atât de bunuri materiale cât și de persoane, să nu uităm că Venus are două responsabilități provenite de la cele două zodii pe care le guvernează. Însă, nu pierderile sunt importante în această perioadă, ci modul de reacție a fiecăruia vizavi de aceste pierderi. Se recomandă în aceste situații să nu se privească înapoi, ci numai înainte, pentru că orice întoarcere către o relație care se termină sau către o posesiune față de care s-a produs despărțirea dezvoltă o karmă de acumulare ce poate bloca evoluția spirituală pe mai departe.

Luna decembrie va reprezenta o perioadă în care sistemele noastre de valori vor fi puse la îndoială și se vor căuta răspunsuri în privința schimbării acestora. Cele vechi vor fi înlăturate deoarece valabilitatea lor a expirat și pot duce la declin și în consecință se vor adopta alte valori inovative. De exemplu, obiectele pe care le-am achiziționat cu mult timp în urmă și care aveau o anumită utilitate să devină acum total nevaloroase, iar utilitatea lor să fie pusă la îndoială: „aveam cu adevărat nevoie de acel obiect atunci când l-am achiziționat? mai am nevoie acum de el?”. Aceste revelații pot conduce la un alt mod de calcul al investițiilor pe viitor.

Venus în Scorpion ne aduce aminte de libertatea de care avem nevoie pentru noi înșine. Taurul, reprezentantul planului material se întrepătrunde cu Scorpionul, cel care mânuiește într-un mod subtil spiritul și ne invită pe toți să cugetăm la eliminarea atașamentului față de material, de ne debarasa de toate lucrurile care nu ne sunt folositoare și de a ne deschide aripile pentru a zbura liberi spre noi orizonturi mult mai benefice.

Elena Stănescu
Elena Stanescu