Astrele in august 2011

Astrele in august
Astrele in august

De unde pana unde merg planetele in luna august 2011 :

Soarele: pe 1 august se afla in Leu, unde sta pana in data de 23 august, cand trece in Fecioara;

Perioada in care Soarele se afla in Leu este sarbatoarea vietii. Este de asteptat sa simtim ca viata noastra se intensifica si ca ne putem bucura de ea aproape in orice clipa. Ne vom simti probabil plini de energie, iar in acelasi timp, relaxati si liberi – indiferent daca ne vom afla pe taramul muncii sau in concediu. Ne va interesa indeosebi partea frumoasa a vietii, dar in acelasi timp vom fi si foarte creativi.

Vom cauta sa muncim cu daruire si ne vom distra din plin, dar indiferent de tipul de activitate ales, este de asteptat sa ne simtim excelent. Luna in care Soarele sta in Leu este importanta deoarece in aceste zile inmagazinam cel mai eficient energia Soarelui in celulele noastre. In perioada 1 – 22 august, este de asteptat ca viata sa se manifeste in toata splendoarea ei.

Incepand cu 23 august, Soarele va intra in Fecioara. Fortele vietii vor tinde sa se retraga. Este posibil sa dispunem de mai putina energie. Daca in rastimpul in care Soarele s-a plimbat in zodia Leului, sufletul si celulele noastre s-au aflat intr-o stare placuta de dilatare, incepand cu penultima zi de marti a lunii vom simti nevoia unei schimbari structurale. Natura trece intr-o stare mai concentrata, incordandu-se intr-un fel, dictandu-si un ritm accelerat pentru ca roadele sale sa ajunga la timp in hambare. La fel, si noi vom urma cursul firesc dirijat de ea si ne vom intoarce la viata noastra obisnuita. Munca va ocupa probabil din nou locul central al vietii noastre. Privirea noastra se va intoarce probabil spre interior. Este de asteptat ca starea noastra de fericire sa fie strans legata de notiunea de utilitate. Cheia succesului personal va fi ascunsa in harnicie. Munca de rutina nu va constitui o povara, ci sursa linistii noastre interioare.

Luna: in data de 1 august se afla in Leu, in aceeasi zi trece in Fecioara, pe 3 august in Balanta, pe 5 august in Scorpion, pe 7 august in Sagetator, pe 9 august in Capricorn, pe 12 august in Varsator, pe 14 august in Pesti, pe 17 august in Berbec, pe 19 august in Taur, pe 22 august in Gemeni, pe 24 august in Rac, pe 26 august revine in Leu, pe 28 august in Fecioara, iar pe 30 august in Balanta;

Mercur: pe 1 august se afla in Fecioara, pe 3 august incepe o perioada de mers retrograd, pe 8 august revine in Leu, pe 27 august reincepe sa se deplaseze in sens direct, ramanand in Leu pana la sfarsitul lunii;

Mercur se va afla in Fecioara in primele 8 zile ale lunii august. Este de asteptat ca intelectul nostru sa fie concentrat si eficient. Vom cauta sa lucram cu precizie, sa fim atenti si punctuali. Vom urmari probabil sa deosebim adevarul de neadevar, respectiv realitatea de imaginatie. Vom cauta sa ne bazam existenta pe ceea ce este concret, verificat si valoros. Acest lucru nu inseamna ca ne vom agata de materie, ci pur si simplu vom urmari precizia si valorile adevarate, atat in domeniul intelectual cat si in cel spiritual. Discutiile care vizeaza mediul de afaceri vor tinde sa fie prompte si obiective.

Asadar, in primele 8 zile ale lunii Mercur va lucra pentru a ne asigura un plus de harnicie si dibacitate. Este probabil ca aceasta parte a existentei noastre sa fie pusa pe baze stiinfifice: vom tinde sa calculam si sa proiectam totul din timp.

Pe 8 august, in orele amiezii, Mercur revine in Leu. Lumea va intra probabil intr-o perioada creativa. Revenirea planetei din Fecioara in Leu poate insemna o schimbare de atitudine spre entuziasm si poezie.

Datorita naturii Leului si a mersului retrograd al planetei, este posibil ca oamenii sa fie tentati sa nu recunoasca decat varianta lor de adevar, si sa fie dispusi sa lupte pentru aceasta pana la ultima suflare. Este posibil ca admiterea opiniei celorlalti sa constituie o sarcina dificila. Oamenii vor fi tentati sa afiseze o presupusa superioritate intelectuala, o atitudine care poate genera tensiuni in viata sociala.

Este important sa intelegem ca intelectul nostru va beneficia de un plus de energie care trebuie investita in scopuri pozitive, altruiste si creative. Va fi recomandabil sa cultivam smerenia deoarece orgoliul poate distruge valoarea celor mai insemnate creatii.

Venus: pe 1 august se afla in Leu, pe 22 august trece in Fecioara unde ramane pana la sfarsitul lunii;

In primele trei saptamani ale lunii, Venus se va afla in domiciliul Soarelui. Ea este responsabila de relatiile noastre si de iubirea daruita. Astfel, este de asteptat sa afisam multe zambete, sa aratam lumii ca putem distribui mult din deplinatatea inimii noastre. Vom dori probabil sa introducem mai multa energie si stralucire in relatiile noastre de prietenie. Efectul cel mai vizibil al prezentei lui Venus in Leu va fi manifestarea deschisa a tandretei de care dispunem. Este de asteptat ca oamenii sa dea dovada de sentimente nobile. In plus, datorita faptului ca Leul este un semn fix, viata noastra sentimentala va putea intra pe un fagas de stabilitate.

In alta ordine de idei, este probabil sa apara in sufletele noastre nevoia de destindere si distractie. Oamenii vor dori probabil sa-si petreaca o buna parte din timpul lor liber impreuna cu prietenii, cautand moduri de distractie care sa le energizeze sufletul. In interiorul nostru va exista probabil o atmosfera generala realmente placuta.

In dimineata zilei de 22 august, Venus intra in Fecioara. Prezenta ei in domiciliul lui Mercur genereaza de obicei dificultati in exprimarea sentimentelor. Este posibil ca atmosfera generala sa devina relativ rece. Relatiile personale tind sa sufere, putand sa coboare de la dulceata schimbului de sentimente placute spre o atitudine rigida si calculata. Vom cauta probabil sa fim mai mult pragmatici decat sentimentali. Atentia noastra va fi focalizata probabil in principal spre domeniul profesional.

Marte: pe 1 august se afla in Gemeni, pe 3 august trece in Rac unde ramane pana la sfarsitul lunii;

In primele 3 zile ale lunii, Marte va energiza zodia Gemenilor. Este posibil ca atentia noastra sa fie focalizata pe tranzactiile comerciale si pe speculatiile financiare. Vom simti probabil ca dispunem de relativ multa inspiratie in acest domeniu.

Vom fi probabil intr-o continua alerta. Este posibil sa fim relativ nerabdatori, chiar nervosi, sa avem impresia ca ne este dificil sa ne descurcam intr-o lume agitata si haotica.

Este de asteptat sa comunicam mai mult, dar nu neaparat mai profund, pe alocuri chiar in contradictoriu.

Va fi important sa ne acordam clipe de ragaz ca sa ne putem recastiga ritmul. Marte in Gemeni poate crea o stare de neliniste, care este justificata in exterior – determininadu-ne sa fim activi – dar nu si in interior. Va fi esential sa ne pastram linistea si integritatea, gandindu-ne ca suntem fiii Domnului si nu doar niste alergatori de semidistanta.

Pe 3 august, in orele amiezii, Marte paseste in Rac. Este probabil ca atmosfera generala sa devina mai linistita. In aceasta zodie Marte se afla in cadere, insa dupa alerta periplului sau din Gemeni, pacea oferita de Rac va fi binevenita. Dupa agitatia din saptamanile precedente, oamenii vor prefera probabil sa-si intoarca privirea spre interior. Este de asteptat sa fim interesati de ceea ce se petrece in familie si in sufletul nostru. Vom prefera probabil sa inaintam in stilul “incet si sigur”.
Oamenii vor intreprinde probabil actiuni pentru ridicarea nivelului de confort al caminului, sau cel putin vor lucra pentru intretinerea unei atmosfere mai placute in casa lor. Este de asteptat ca tot mai multa lume sa-si gaseasca linistea interioara intorcandu-se la hobby-ul sau preferat.

Anticipam ca sederea lui Marte in Rac – incepand din 3 august – va asigura o stare generala de liniste, pace si armonie.

Jupiter: pe toata durata lunii august se va afla in Taur: intre 1 si 29 august in mers direct iar in ultimele doua zile ale lunii in mers retrograd;

Jupiter fiind in Taur, este posibil ca atentia noastra sa fie indreptata spre planul fizic. In interiorul nostru se va trezi probabil nevoia de a trai in confort, de a ne asigura un nivel de trai cat mai ridicat. Ne vor interesa probabil modalitatile de a castiga mai multi bani, ca sa putem accede spre scopurile materiale propuse.
Chiar si cei care au alte interese decat cele din planul fizic, se vor trezi probabil cu nevoia de a obtine resurse materiale si financiare proiectelor pe care le desfasoara.

Asadar, putem afirma ca banii se vor situa in centrul atentiei. Este posibil sa redefinim relatia noastra fata de valorile materiale, pe baza ideii ca este recomandabil sa gandim pozitiv fata de acestea ca sa le atragem in viata noastra.

In alta ordine de idei, este posibil ca nevoile noastre fizice sa creasca. Este de asteptat sa fim mai interesati de dragostea autentica. Totodata, sederea lui Jupiter in Taur poate insemna o perioada de stabilitate si siguranta. Nu ne putem astepta la prea multe schimbari semnificative, sau daca totusi acestea vor avea loc, se vor petrece lent.

Jupiter va fi retrograd in ultimele doua zile ale lunii. S-ar putea sa ne confruntam cu o oarecare lipsa de optimism, dar cu un mic efort, ne putem detasa oricand de probleme, zambind in pofida greutaţilor noastre. Este recomandat sa evitam conflictele cu autoritatile, deoarece orice miscare gresita ar putea fi surprinsa si pedepsita. Miscarea retrograda a lui Jupiter ne atentioneaza ca atitudinea descrisa prin calitatile acestei planete (teatralitate, flecareala, orgoliu, etc.) va trebui sa se mute in umbra, locul acestora fiind luat de smerenie, introspectie, simplitate, etc. Calea de a accede spre fericire va fi deschisa mai ales Eului nemuritor.

Saturn: pe toata durata lunii august se va afla in Balanta;

Saturn se afla in semnul sau de exaltare, in Balanta, iar astfel este posibil sa percepem ca limitarile din planul fizic au devenit mai putin stricte. Saturn este elementul de reglaj din sistemul nostru solar. El va insista sa conferim relatiilor noastre (=Balanta) o nota de utilitate. Cu Saturn in Balanta, vom simti probabil nevoia de a explora modalitatile prin care relatiile noastre pot indeplini necesitatile noastre sufletesti si ne pot ajuta in atingerea scopurilor noastre lumesti.

Saturn inseamna corectitudine si utilitate practica. Astfel, prezenta sa in Balanta va accentua probabil nevoia de cooperare. Este de asteptat sa percepem avantajele lucrului in echipa (intr-o atmosfera de deplina incredere reciproca) si sa le aplicam in practica.

Uranus: pe toata durata lunii august se va afla in Berbec, in mers retrograd;

Este de asteptat sa fim suficient de hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea unei lumi mai perfecte. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata uneori impotriva curentului general. Vom fi probabil activi si energici, plini de initiativa si ambitie.

Miscarea retrograda a planetei favorizeaza atitudinile creative si originale.

Neptun: pe toata durata lunii august se afla in mers retrograd: intre 1 si 4 august in Pesti, iar incepand cu 5 august in Varsator;

In primele 4 zile ale lunii, Neptun se afla in domiciliul sau si astfel este de asteptat sa ne trimita de acolo un val de compasiune si de iubire transpersonala. Este probabil sa creasca empatia si capacitatea noastra de iertare. Este de asteptat ca toate formele de comunicare sa devina mai profunde si mai subtile.

Este probabil ca intuitia noastra sa castige in acuratete. Tot ce intra in categoria “capacitati paranormale” promite sa ia un avant considerabil. Putem afirma ca ni se vor deschide usile Cerului.

Incepand cu data de 5 august, Neptun ne va ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului: cele referitoare la adevarata spiritualitate. Nu este indicat sa ne bazam exagerat de mult pe energiile lui Neptun pentru ca astfel putem pierde pamantul de sub picioare. Ideile noastre pot contine o doza mare de fantezie si risca sa nu se adevereasca in practica. Este bina sa masuram totul de doua ori astfel ca afacerile noastre sa nu iasa in pierdere datorita acestor tendinte utopistice.

Neptun este retrograd. Putem cadea intr-o atitudine nerealista, mult prea utopica. Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.

Pluton: pe toata durata lunii august se afla in Capricorn, in mers retrograd;

Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem. Ne va interesa probabil sa fim creativi in planul fizic. Pluton in Capricorn insista sa ne vada nu doar visand, ci lucrand concret pentru indeplinirea dorintelor noastre.

Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Nod Nord: pe toata durata lunii august se afla in Sagetator.