Tranzitarium

Astrele in septembrie 2011

Astrele in luna curenta
Astrele in luna curenta

De unde pana unde merg planetele in luna septembrie 2011 :

Soarele: pe 1 septembrie se afla in Fecioara, unde sta pana in data de 23 septembrie, cand trece in Balanta;

Cat sta in Fecioara, Soarele ne conduce pe drumul autoperfectionarii. Este probabil sa fim interesati de atingerea perfectiunii, in toate planurile existentei. Vom cauta modul de a munci capabil sa ne aduca fericire in suflet, iubirea fara cusur, legatura totala cu Divinitatea . Cu alte cuvinte, „varful muntelui”, in toate domeniile. Evident, nu trebuie sa intelegem perfectiunea intr-un sens mecanic, ci din privinta caldurii sufletului. Sa ne oprim putin la modul cum acest concept este inteles in sens biblic. Iisus Christos afirma ca cel care este perfect este in stare sa slujeasca pe toti ceilalti, considerandu-se cel mai mic dintre toti. Putem observa ca El a evidentiat importanta smereniei si a iubirii, fara de care perfectiunea ar ramane un scop arid. Asadar, vom fi probabil „testati” daca viata noastra urmeaza intr-adevar aceasta directie. Soarele in Fecioara dispune de metode variate de a ne insufla aceasta idee despre perfectiune. Focalizarea atentiei pe scopuri utile, ganduri despre puritatea spirituala si lucrul concentrat in planul fizic sau intelectual – toate sunt menite sa ne slefuiasca sufletul conform idealului stabilit de zodia Fecioarei. Indiferent de activitatile de care ne vom ocupa, atentia noastra va fi directionata mai mult spre interiorul nostru, pentru feed-backul necesar autoperfectionarii continue.

In exterior, ceea ce va ocupa locul central al vietii noastre va fi probabil munca propriu-zisa. Starea de fericire va fi o functie a notiunii de utilitate. Fecioara fiind domiciliul lui Mercur, ni se recomanda sa nu muncim doar din rutina, ci cu maxima atentie, fiind prezenti cu gandul in activitatea pe care o desfasuram.

Este de asteptat ca drumul Soarelui prin Fecioara sa fie o cale spre linistea noastra interioara.

Mai departe, echipati cu beneficiile oferite de zodia Fecioarei (pace si lumina interioara), incepand cu 23 septembrie, odata cu intrarea Soarelui in Balanta, este probabil ca viata noastra sa faca cativa pasi inainte. Este de asteptat sa ne indreptam spre idealurile artei, frumusetii si a prieteniei. Vom petrece probabil mai mult timp cu cei dragi, schimband cu ei impresii, ganduri si sentimente placute. Este de asteptat sa ne oferim mai mult timp pentru a comunica, punand accentul pe vibratiile iubirii. Sa nu uitam nici faptul ca Saturn este exaltat in Balanta, deci intensitatea lucrului nostru nu pare sa scada nici dupa 23 septembrie. Cuvantul cheie al acestei perioade va fi armonia: sa ne organizam astfel timpul incat din imbinarea muncii si distractiei sa se nasca o adevarata simfonie.

Luna: in data de 1 septembrie se afla in Balanta, in aceeasi zi trece in Scorpion, pe 4 septembrie in Sagetator, pe 6 septembrie in Capricorn, pe 8 septembrie in Varsator, pe 9 septembrie in Balanta, pe 10 septembrie in Pesti, pe 13 septembrie in Berbec, pe 15 septembrie in Taur, pe 18 septembrie in Gemeni, pe 20 septembrie in Rac, pe 23 septembrie in Leu, pe 25 septembrie in Fecioara, pe 27 septembrie revine in Balanta, iar pe 29 septembrie in Scorpion;

Mercur: pe 1 septembrie se afla in Leu, pe 9 septembrie trece in Fecioara, iar pe 26 septembrie in Balanta, unde ramane pana la sfarsitul lunii;

La inceputul lunii septembrie Mercur se afla in Leu. Ne vom gasi probabil intr-o perioada creativa. Leul fiind un semn de foc, el va darui un plus de energie intelectului nostru. Datorita acestuia, este de asteptat ca toate activitatile noastre sa aiba un randament bun.

Prezenta lui Mercur in Leu poate aduce si atitudini de natura disonanta: oamenii vor fi tentati sa lupte prea aprig pentru varianta lor de adevar. Este posibil ca acceptarea opiniei celorlalti sa ne para o sarcina dificila. Oamenii vor fi tentati sa afiseze o presupusa superioritate intelectuala, o atitudine care poate crea tensiuni.

Este esential sa intelegem ca intelectul nostru va beneficia de un plus de energie care trebuie investita in scopuri pozitive, altruiste si creative. Va fi important sa cultivam smerenia deoarece orgoliul poate distruge valoarea celor mai insemnate creatii.

Mercur trece in domiciliul sau incepand cu dimineata zilei de 9 septembrie. Este de asteptat ca intelectul nostru sa devina mai concentrat si mai eficient. Vom cauta sa fim precisi si punctuali. Vom urmari probabil sa deosebim adevarul de falsitate si realitatea de imaginatie. Vom cauta sa ne bazam existenta pe ceea ce este concret, verificat si valoros. Acest lucru nu inseamna in mod neaparat ca ne vom agata de materie, ci pur si simplu vom urmari precizia si adevarul, atat in domeniul intelectual cat si in cel spiritual. Discutiile care vizeaza mediul de afaceri vor fi probabil prompte si obiective.

Intre 9 si 25 septembrie Mercur va lucra sa ne asigure un plus de harnicie si dibacitate. Este probabil ca aceasta parte a existentei noastre sa fie pusa pe baze stiinfifice: totul va tinde sa fie calculat si proiectat exemplar, in prealabil.

Incepand cu data de 26 septembrie, Mercur trece in Balanta si este posibil ca viata noastra sa intre pe un fagas de liniste si armonie. Este de asteptat sa anihilam stresul cu mai multa usurinta. Concentrarea din saptamanile precedente tinde sa slabeasca si sa dea loc unei atitudini degajate. Este posibil ca dintr-o data nimic sa nu ne para a fi foarte urgent, sa ne multumim cu un ritm mai putin sacadat. Este posibil ca importanta muncii sa treaca intr-un plan secundar. Imaginea pe care o avem in ochii lumii ar putea sa ne para mai importanta decat munca noastra propriu-zisa. Vom fi interesati sa cautam in primul rand placutul, armonia si frumusetea. Este posibil ca randamentul nostru sa scada, dar in schimb este de asteptat sa avem parte de o mai mare relaxare.

Venus: pe 1 septembrie se afla in Facioara, pe 15 septembrie trece in Balanta, unde ramane pana la sfarsitul lunii;

Prezenta lui Venus in Fecioara genereaza de obicei dificultati in exprimarea sentimentelor, o atmosfera generala relativ rece. Relatiile personale pot suferi. Este posibil sa coboram vibratiile noastre spre o atitudine pragmatica. Se poate intampla ca din cand in cand sa ne raportam la prietenii nostri ca si cum ar fi simpli parteneri de afaceri. Vom cauta sa fim pragmatici. Atentia noastra va fi focalizata probabil in principal spre domeniul profesional.

Incepand cu data de 15 septembrie, este de asteptat ca „gheata sa se topeasca”. Inimile vor incepe probabil sa se deschida, relatiile noastre personale putand evolua spre fericire. Este de asteptat sa ne fie mai usor sa transmitem iubirea spre inimile celorlalti. Relatiile noastre de prietenie vor cunoaste probabil un reviriment important. Este posibil sa intalnim persoane simpatice cu care sa stabilim noi relatii amicale sau de cooperare.

In a doua parte a lunii este posibil sa traim o viata mai mondena. Lumea poate deveni mai echilibrata si mai armonioasa.

Marte: pe 1 septembrie se afla in Rac, pe 19 septembrie trece in Leu, unde ramane pana la sfarsitul lunii;

Intre 1 si 18 septembrie Marte se va afla in Rac. Prezenta sa in semnul sau de cadere inseamna de obicei o stare de liniste care poate fi perceputa ca un foc mocnit. Este posibil sa ne simtim blocati in block-starturi. Motoarele noastre vor functiona probabil la o turatie mai scazuta. Vom prefera sa inaintam incet si sigur, prin tatonare. Este de asteptat sa nu ne intereseze atat de mult ceea ce se intampla in lumea exterioara, o mare parte a atentiei noastre fiind indreptata spre interiorul nostru. Familia noastra va juca probabil un rol important in prima parte a lunii, eforturile noastre fiind focalizate spre satisfacerea nevoilor celor apropiati. Vom fi probabil interesati sa asiguram un nivel de trai cat mai bun si o stare de fericire superioara pentru toti membrii familiei noastre.

In alta ordine de idei, prezenta lui Marte in Rac inseamna si construirea unor poduri dinspre trecut spre viitor. Vom cauta sa valorificam experientele trecutului, sa extragem chintesenta traditiilor astfel incat acestea sa ne fie utile si in viitor. Perioada 1 – 18 septembrie poate fi si un rastimp de recuperare a fortelor noastre consumate in trecut.

In data de 19 septembrie, in orele diminetii, Marte trece in Leu si astfel este de asteptat ca lumea sa se puna intr-o miscare mai plina de alerta. Prezenta acestei planete in domiciliul Soarelui va tinde sa scoata in evidenta creativitatea noastra. Este de asteptat sa beneficiem de energie abundenta si de o vointa sporita, pe care le vom investi probabil in actiuni nobile si generoase. Este posibil sa devenim mai intreprinzatori, raspunzand afirmativ la provocarile sortii.

Marte in Leu tinde sa creasca disponibilitatea noastra de a accepta riscul.

Jupiter: pe toata durata lunii septembrie se afla in Taur, in mers retrograd;

Jupiter fiind in Taur, este posibil ca atentia noastra sa fie indreptata spre planul fizic. In interiorul nostru se va trezi probabil nevoia de a trai in confort, de a ne asigura un nivel de trai cat mai ridicat. Ne vor interesa probabil modalitatile de a castiga mai multi bani, ca sa putem accede spre scopurile materiale propuse. Chiar si cei care sunt interesati de realizari in domeniul artistic, intelectual sau spiritual – altele decat cele legate strict de planul fizic – se vor trezi probabil cu nevoia de a obtine resurse materiale si financiare pentru a putea duce la bun sfarsit proiectele pe care vor sa le desfasoare.

Asadar, putem afirma ca gandurile legate de obtinerea resurselor necesare vietii vor ocupa o buna parte a atentiei noastre. Este posibil sa redefinim relatia noastra fata de valorile materiale, pe baza urmatoarei idei: este recomandabil sa ne gandim pozitiv la acestea ca sa le atragem in viata noastra.

Taurul fiind domiciliul lui Venus, este de asteptat sa cautam dragostea autentica. Este posibil sa acordam mai mult spatiu nevoilor nostre din planul fizic. Vom tinde sa cautam abundenta si sanatatea.

Totodata, sederea lui Jupiter in Taur poate insemna o perioada de stabilitate si siguranta. Chiar si schimbarile care se preconizeaza a fi puse in practica, vor tinde sa se petreaca in deplina siguranta.

Jupiter va fi retrograd pe toata durata lunii. Este posibil sa ne confruntam cu o oarecare lipsa de optimism, dar cu un mic efort, ne putem detasa oricand de probleme, zambind in pofida greutaţilor noastre. Este recomandabil sa evitam conflictele cu autoritatile, deoarece orice miscare gresita ar putea fi surprinsa si pedepsita.

Miscarea retrograda a lui Jupiter ne atentioneaza ca defectele care se leaga de natura acestei planete (teatralitate, flecareala, orgoliu, etc.) vor trebui sa se mute in umbra, locul acestora fiind luate de smerenie, introspectie, simplitate, etc. Calea de a accede spre fericire va fi deschisa mai ales structurilor noastre superioare si mai mult sau mai putin inchisa celor inferioare.

Saturn: pe toata durata lunii septembrie se va afla in Balanta;

Asadar, Saturn se afla in semnul sau de exaltare, in Balanta, iar astfel este posibil sa beneficiem de un anumit sentiment de usurare (degajare), in toate planurile existentei. Este posibil sa percepem ca limitarile din planul fizic au devenit mai putin stricte.
Saturn este elementul de reglaj din sistemul nostru solar. El va insista sa conferim relatiilor noastre o nota de utilitate. Cu Saturn in Balanta, vom simti probabil nevoia de a explora in profunzime modalitatile prin care relatiile noastre pot sluji necesitatile noastre sufletesti.

Saturn inseamna corectitudine si utilitate practica. Astfel, prezenta sa in Balanta va accentua probabil nevoia de cooperare fructuoasa, in toate domeniile. Este de asteptat sa constientizam ca prin lucrul in echipa (intr-o atmosfera de deplina incredere reciproca) putem obtine mult mai mult decat muncind singuri.

Uranus: pe toata durata lunii septembrie se va afla in Berbec, in mers retrograd;

Este de asteptat sa fim suficient de hotarati in ceea ce priveste punerea in practica a ideilor noastre revolutionare. Vom fi probabil mai dispusi sa lucram constient pentru faurirea unei lumi mai perfecte. Este de asteptat sa dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar daca acestea inoata uneori impotriva curentului general. Vom fi probabil activi si energici, plini de initiativa si ambitie.

Miscarea retrograda a planetei favorizeaza atitudinile creative si originale.

Neptun: pe toata durata lunii septembrie se afla in Varsator, in mers retrograd;

Neptun ne ajuta sa accesam energiile specifice zodiei Varsatorului, cele referitoare la adevarata spiritualitate. Prezenta acestei planete in Varsator ne ajuta sa constientizam faptul ca omenirea este o mare familie. O buna parte a gandurilor noastre se va referi la posibilitatile de a imbunatati prezentul astfel incat sa putem accede spre un viitor mai fericit. Stiintele de granita vor tinde sa se dezvolte in voie iar interesul general pentru domeniul spiritual poate sa creasca.

Neptun fiind retrograd, nu este indicat sa ne bazam exagerat de mult pe energiile sale pentru ca astfel putem pierde pamantul de sub picioare. Ideile noastre pot contine o doza mare de fantezie si risca sa nu se adevereasca in practica. Este bine sa masuram totul de doua ori astfel ca afacerile noastre sa nu iasa in pierdere datorita acestor tendinte prea idealiste.

Este bine sa evitam luarea deciziilor importante si lansarea afacerilor mari, deoarece exista probabilitatea sa iesim in pierdere.

Pluton: pe toata durata lunii septembrie se afla in Capricorn, intre 1 si 16 septembrie in mers retrograd, iar incepand practic cu data de 17 septembrie, in mers direct;

Pluton lucreaza pentru concretizarea ideilor si dorintelor noastre, pentru atingerea finalitatii proiectelor incepute. Pluton in Capricorn tinde sa ne faca mai rezistenti la adversitatile vietii. Este de asteptat sa fim perseverenti si ambitiosi. Vom tinde sa ne organizam viata si activitatile cu minutiozitate, astfel incat sa avem eficienta in tot ceea ce intreprindem. Ne va interesa probabil sa fim creativi in planul fizic. Pluton in Capricorn insista sa nu ne vada doar visand, ci lucrand concret pentru indeplinirea dorintelor noastre.

Pluton in mers retrograd poate semnifica diferite ciocniri de interese, conflicte cu autoritatile, tensiuni intre sefi si subalterni. Cele mai multe divergente pot aparea din lipsa de autoritate sau din prea multa autoritate. Pluton retrograd poate releva existenta unor ganduri sau intentii ascunse, iar astfel poate afecta si mediul de afaceri.

Intoarcerea in mers direct al lui Pluton, in seara zilei de 16 septembrie, poate semnifica un puternic impuls pozitiv, resimtit in toate domeniile vietii. Este de asteptat sa incepem sa avem mai multa incredere in oameni si in viitor. Este probabil ca inclusiv lumea afacerilor sa fie animata si sa faca niste pasi importanti spre o stare mai efervescenta.

Nod Nord: pe toata durata lunii septembrie se afla in Sagetator.