Venus în Vărsător, februarie 2021: Deschiderea inimii spre umanitate

Toate lucrurile sunt interdependente și nimic nu este întâmplător, prin urmare în luna februarie noi toți vom trăi intrarea lui Venus în semnul zodiacal al Vărsătorului. Străbunii noștri credeau că luna numită și Făurar este o perioadă de tranziție naturală a pământului și a omului, din starea de amorțeală resimțită-n timpul iernii în starea de pregătire pentru ce va urma atunci când Natura se trezește la viață.

Prin aceeași simțire trecem și noi acum, iar intrarea planetei Venus în Vărsător are pentru noi câteva lecții importante. În acest context, Venus își va lăsa amprenta la nivel individual și social. Este considerată o planetă benefică, planetă care aduce cu ea abundența, simțul pentru frumos, arta, dar și iubirea, cu atât mai mult aceste atribuții vor fi accentuate Venus aflându-se în trigonocrație în semnul Vărsătorului.

Dar ce este abundența generată de Venus? Cei mai mulți se gândesc la partea materială, dar n-avem parte oare de abundență atunci când suntem sănătoși? N-avem abundență în viața noastră atunci când suntem lângă cei pe care-i iubim?

Ceea ce vreau să spun este că abundența arată diferit pentru fiecare dintre noi, la fel cum este și arta, iubirea, dar mai ales modul în care vedem frumosul! Prin urmare vom percepe diferit influențele venusiene, dar sunt și puncte comune care trebuie luate în calcul.

Despre zodia Vărsător pot să zic că este arhetipul care poate să șocheze prin non-conformism, dar și prin iubirea de semeni, toleranță și inteligență.

La nivel colectiv, acest tranzit va genera dorința de inovație, de noutate, iar oamenii vor fi mai înclinați către obținerea informațiilor. Va fi un moment bun pentru persoanele care se află în fruntea societăților comerciale sau organizațiilor, să pună accentul pe cei pe care-i conduc, oferindu-le posibilitatea de perfecționare. Pentru că în semnul Vărsătorului se află Saturn și Jupiter, mulți dintre cei aflați în câmpul muncii vor fi disponibili pentru a merge în delegații, a schimba locul de muncă cu ceva mai provocator, iar eforturile reale vor fi răsplătite. Cel cu inima curată și dispus la efort, va găsi ceea ce caută din punct de vedere profesional.

La nivel individual, mentalul nostru va fi mai ager și vom reuși să aducem la suprafață idei inovatoare. Cei care până acum au lucrat la un proiect și au ajuns într-un punct de repaus datorită lipsei de inspirație, acum este momentul să-și reia munca. Reușita de organizare și adaptabilitate va fi de necontestat. Totuși se recomandă atenție sporită la acte, documente și vorbe, deoarece Mercur se află în mișcare aparent retrogradă în semnul Vărsătorului, până la data de 21 februarie.

Este un moment potrivit pentru artiști, pentru cei care au un hobby legat de artă. Aceștia pot avea idei strălucitoare și vor reuși să le gestioneze în așa fel încât să se afirme. De asemenea, abundența pe care Venus o aduce în viața noastră se poate observa și în sfera relațiilor interumane. Vom avea sentimentul că trebuie să aparținem unui grup sau vom simți nevoia de susținere, prin urmare în această perioadă este foarte probabil ca mulți dintre noi să adere la diverse asociații, organizații sau pur și simplu să-și mărească cercul social. Astfel la nivel subtil, individual va exista sentimentul de securitate.

În zona emoțională, vom fi luați de „valul” iubirii și senzualității transmise de către Venus Tendința generală va fi aceea de a privi iubirea sau persoanele la care ținem într-un mod indulgent. Datorită acestei înclinații, se pot rezolva sau aplana conflicte mai vechi. Cei care au avut parte de constrângeri în relația de cuplu, vor reuși fie să se debaraseze cu succes de ceea ce putem să o numim relație toxică, fie vor reuși să se elibereze de orice fel de matrice sau rigolă comportamentală, atâta timp cât se dorește acest lucru.

Pe harta ridicată pentru teritoriul României, intrarea planetei Venus în semnul Vărsătorului va avea loc pe data de 1 februarie 2021, la ora 16:05. În acel moment, Ascendentul va fi în semnul zodiacal al Racului, iar Descendentul va fi în semnul Capricornului.

Astfel, momentul va genera o serie de simțiri la nivel colectiv. Un aspect interesant care va avea un efect subtil asupra psihicului nostru, este opoziția pe care planeta Venus o face cu Ascendentul, prin urmare ne vom simți provocați să aducem în echilibru două puncte importante. În primul rând, Ascendentul aflându-se într-un semn cardinal, ne va influența spre exteriorizare sau manifestare, în special în sfera familială. Venus fiind într-un semn fix, va aduce organizare, spirit practic și nevoia de a stabiliza relațiile interumane. Dacă vom reuși să identificăm la nivel personal unde, când și cum anume va ieși la suprafață această nevoie de armonie, vom putea să fructificăm șansa pe care o primim. Mijlocul Cerului în semnul zodiacal al Berbecului, va genera o dorință de acțiune, care sigur că va fi susținută de planetele aflate în semnul Vărsătorului. Energia aerului va alimenta focul sau mentalul va ajuta intuiția în următoarea perioadă de timp. Fundul Cerului se află în Balanță, tot un semn de aer, despre care pot să scot în evidență un aspect care va fi marcant pentru această perioadă sau pot să-i spun atributul ca va da un confort psihic: justiția.

Referitor la justiție, putem avea două traiectorii: fie vom căuta dreptatea în interiorul nostru, fie vom căuta schimbarea prin justiție la nivel de societate. Este probabil ca acest moment să marcheze începutul unei schimbări colective prin aplicarea justiției fără compromisuri în mai multe sectoare sociale. Totuși trebuie să fim conștienți că totul la nivel de societate începe să se miște atunci când cei ce formează societatea sunt în echilibru mental.

Întorcându-ne la planeta Venus, aceasta face aspecte de conjuncție cu Saturn care se află tot în semnul Vărsătorului și cu planeta Pluton care este în Capricorn. De asemenea, formează un aspect de trigon cu Luna aflată în Balanță. Conjuncția cu Saturn ne va ajuta să corectăm ceea ce este necesar să fie reparat, iar conjuncția cu Pluton va fi un combustibil pentru transformare, reinventare, mai ales în sfera relațiilor interumane. Prin urmare, orice a fost distrus poate fi reconfigurat și readus la viață. Persoanele care au renunțat la o relație, la o prietenie, care în trecut și-au distrus relațiile la locul de muncă, acum au șansa să reclădească.

Aspectul de trigon cu Luna din Balanță va aduce emoții echilibrate, astfel vom reuși să privim cu claritate aspectele profunde ale vieții. Însă poate exista și un sentiment de nehotărâre, astfel pendulând între două sau mai multe opțiuni. Dacă vei experimenta o astfel de stare, adu-ți aminte că ești stăpânul propriului destin. Asta îți va oferi încredere necesară pentru a face cele mai bune alegeri.

În concluzie, Venus va aduce noutăți care ne vor oferi lecții prețioase. Fie că privești imaginea de ansamblu, fie că-ți apleci atenția doar asupra unui punct concret din viața ta, dă-ți voie să asimilezi, să cântărești și să înțelegi rolul și rostul lucrurilor.

Cristina Maria Puscas

Cristina Maria Puscas