Dieta ”mai este și mâine o zi”

Karma de atașament și greutatea corporală

Cumpătarea este o lecție pe care trebuie să o înveți înainte de a fi răsplătit cu bogăție și abundență. Aceasta este o parte din rezumatul lecției pe care nativii veniți cu o karmă de atașament au nevoie să o parcurgă în această viață. Ei au nevoie foarte mult de siguranță (Taur) care se poate manifesta prin obsesii (Scorpion) pentru bani, persoane, idei sau/și mâncare. Și au de multe ori impresia că nu sunt suficienți și au nevoie de încă ceva în plus atașat de ei pentru a merita iubirea (Leu) tuturor celor din jurul lor (Vărsător). Pentru că vorbim de semne fixe, structurile acestor nativi sunt bine prinse în pământ și pot trece prin evenimente nu foarte ușoare în viață pentru a da un alt sens atașamentului lor.

Care este legătura cu greutatea corporală? Karma de atașament îi împinge la un dezechilibru în viața lor, iar acesta se poate vedea prima data în modul cum aceștia se alimentează. Este cunoscut faptul că acești nativi sunt cei mai predispuși spre pierderi financiare bruște sau pierderi importante de persoane pentru că este nevoie ca ei să învețe că trebuie să dăruiască vieții pentru ca viața să le dea înapoi. Ei pot deveni lacomi cu ceea ce dețin, considerând eronat că ceea ce dețin (bunuri, poate prea multe, persoane, idei sau talente) este numai al lor și că pot folosi totul după bunul plac, fără să împartă cu nimeni. Și atunci când merg să își cumpere mâncare, unii dintre ei au tendința de a lua mai multe alimente decât au nevoie și atunci provoacă un dezechilibru în univers pentru că în acel moment iau și din ceea ce este atribuit altora. A avea mai mult le creează falsa impresie de siguranță, impresie care îi poate ține pe loc. Astfel e posibil să nu descopere de fapt că dacă sunt dispuși să le lase și altora sau să împartă cu ei, le poate aduce mult mai mult decât se chinuie ei singuri să acumuleze.

În plus, din partea zodiei Taur, pot cunoaște o devalorizare a propriului sine și atunci cantitatea primează calității, ceea ce poate duce, în linii mari, la risipă. Astfel că se ajunge la acumulare de oameni sau de bunuri, cantitativ mai mult și posibil calitativ mai puțin, dar și de kilograme. Sunt legate unele de altele pentru că aproape toate merg pe acumulare de ceva care poate deveni în timp nefolositor. Și așa cum nu se poate renunța la o persoană sau la bunuri, care de multe ori ar fi utile altcuiva, așa nu se poate renunța nici la kilograme.

Mecanismul lor interior de a percepe viața, de exemplu, le poate spune că nu pot pleca de lângă o persoană pentru că nu vor mai găsi alta care să îi accepte (Leu) așa diferiți (Vărsător) cum sunt ei. Azi acumulează un prieten, mâine altul și, deși observă că nu mai există o afinitate cu aceștia, decid să îi păstreze în viața lor. Același atașament se manifestă și cu greutatea lor corporală: azi un kilogram, mâine altul. Parcă nu pot renunța la obiceiurile lor pentru că acestea le-au oferit întotdeauna o formă de siguranță și nu cunosc altă variantă a lor. Parcă se tem să riște (Scorpion) o schimbare (Taur). Nu își înfrânează poftele alimentare, chiar dacă acestea în timp le pot dăuna sănătății, nu renunță la acea lăcomie de a mânca dezorganizat și poate uneori mai mult decât au nevoie.

Dar dacă ar înceta să mai mânănce tot din farfurie și s-ar opri exact în momentul în care au simțit că s-au săturat? Dacă atunci când se alimentează s-ar gândi că mai este și mâine o zi și nu trebuie să înmagazineze totul azi? Dacă ar da mai puțină împortanță cantității și s-ar axa pe ceea ce e valoros pentru corpul lor, chiar dacă este într-o cantitate mai redusă? Nu ar fi toate acestea un început de detașare, unul dintre lucrurile pe care ei au venit să îl exprimenteze?

În timp, își dau seama că pot trăi și cu mai puțin și devin mai revigoranți și sănătoși. Nu este drumul foarte lung până fac o curățenie și în sectorul relațional și financiar. Și, atunci, descoperă că se simt foarte ușori, au mult mai puține griji și nu mai pierd timp fiind concentrați pe lucruri care nu îi fac să se simtă împliniți. Învață de la sine să nu mai risipească și să nu se mai risipească.

În viețile anterioare au rămas oarecum restanți la a înțelege cum să administreze corect finanțele, iar azi au venit să învețe prima dată cum să se descurce cu strictul necesar pentru a demonstra că știu să își administreze corect bunurile. Iar strictul necesar de multe ori începe cu ceea ce mănânci și cât mănânci, fiind una din nevoile de baza. După ce demonstrează acest lucru, li se deschide oportunitatea de a avea acces la belșug.

Dar poate acest belșug nu înseamnă să îți faci toate poftele, acestea devenind dăunătoare. Cel mai probabil de aceea se întâmplă ca după ce acești nativi ajung la belșug, să nu mai țină cont de dieta ”mai este și mâine o zi”, pierd din nou controlul propriei valori și vor cât mai mult din toate. Și fac asta fără să se mai gândească dacă alimentul pe care îl mănâncă poate deveni dăunător în cantități mari sau dacă obiectul pe care îl cumpără le este cu adevărat necesar sau îl iau doar din dorința de a avea.

Următorul pas, de cele mai multe ori, este falimentul sau îmbolnăvirea. Dacă nativii cu karma de atașament nu țin cont de administrarea corectă a bunurilor și finanțelor lor ajung să piardă tot. Și o iau de la capăt, fiind forțați din nou de viață să accepte calitatea alimentelor și nu cantitatea acestora. Asta se va întâmpla până când vor învăța cu adevărat să fie cumpătați cu ei înșiși și să nu uite că sunt oameni în jurul lor cu care pot împărți ceea ce au, experimentând astfel în continuare detașarea.

Notă. Menționez faptul că greutatea corporală are legătură cu karma de atașament, dar nu numai cu karma de atașament. Sunt și alte aspecte astrologice ce pot fi în conexiune cu aceasta.

Elena Stanescu

Elena Stănescu