Superstiții

Campionatul european de fotbal se află încă în desfășurare, iar atenția astrologului de serviciu este acaparată de superstițiile fotbaliștilor prin care ei încearcă să atragă bunăvoința astrelor de partea lor.

Să începem cu atacanul croat Mario Mandzukic. Ați remarcat că poartă mereu un bandaj pe încheietura ambelor mâini? Nu pentru că ar avea nevoie, în mod fizic. Mario Mandzukic s-a născut în data de 21.05.1986, când Soarele tocmai pășise în Gemeni: el se simte cu adevărat puternic atunci când partea corpului guvernată de această zodie este fortificată. Bandajându-și încheieturile mâinii, el se simte un jucător profesionist de box, beneficiind de un plus de energie.

MarioMandzukic

Știați că portarul naționalei Ungariei, Király Gábor, insistă să coboare primul din autobuz, când echipa sosește la stadion? El este un nativ Berbec și dacă pe terenul de fotbal are sarcina de a închide drumul echipei adverse spre poarta lui, în afara acestuia el simte nevoia să deschidă drumul pentru ceilalți. Așa că ceilalți respectă dorința lui și îl lasă să fie primul la scara autobuzului.

KiralyGabor

Legendarul Johan Cruyff avea un obicei straniu: își scuipa guma de mestecat pe jumătatea adversă a terenului. Fostul mare fotbalist s-a născut pe 25.04.1947, fiind un nativ Taur. Putem identifica gestul său ca fiind un imbold de a pune stăpânire pe adversari, tocmai prin forța propriei energii solare: zona gurii fiind guvernată de Taur, guma plină de salivă, scuipată în terenul advers, purta energia sa și încerca să pună stăpânire pe acea arie.

Johan_Cruyff

Cazul antrenorului francez Raymond Domenech este arhicunoscut: el era convins că dacă introducea un nativ Leu în centrul apărării, își asuma un risc enorm. Cunoscător de astrologie, Domenech intuia că nativul Leu este tentat oricând să-și arate clasa asumându-și riscuri inutile, ceea ce în cazul unui fundaș poate fi fatal pentru echipă. Da, Raymond Domenech este un nativ Vărsător – semn aflat în opoziție cu Leul și interesat de astrologie.

Un alt antrenor faimos, italianul Giovanni Trapattoni, nu intră pe stadion fără apă sfințită în buzunarul său. Și nu orice tip de apă sfințită: aceasta trebuie să fie adusă de la mănăstire. Il Trap este nativ Pești și este de înțeles că dorește să fortifice legătura sa cu Divinitatea inclusiv în acest mod.

Probabil că vom fi de acord cu toții că cea mai bună superstiție este pregătirea temeinică. În pofida acestui fapt, putem afirma că sportivii vor simți mereu nevoia fortificării legăturii lor cu lumea invizibilă, chiar și în cele mai stranii moduri.

FULOP LASZLO,
Redactor-șef adjunct

fulop-laszlo-autor2