Aspecte planetare importante in martie 2012

de Andreea Talmazan

Luna martie incepe in tensiune, cu o Cruce pe semne mobile, intre Axa Nodurilor Lunare pe Axa Gemeni-Sagetator si Soarele din Pesti si Marte retrograd din Fecioara. Este un aspect al indeciziilor, al nehotaririi, al schimbarilor neasteptate de atitudine si, in consecinta, al nemultumirilor. Aceasta stare tensionata este „dublata” pe 8 martie de aspectul de Luna Plina in Fecioara, care sporeste sentimentele de nemultumire, dorintele de purificare si de a face totul din ce in ce mai bine. Putem avea parte de critici exagerate sau de „cautare a nodului in papura”. Multi dintre noi vor exagera nevoia de a avea dreptate, de a face lucrurile perfect si in modul propriu. Unora li se va reprosa ca nu fac indeajuns de multe sacrificii pentru casa si familie sau pentru serviciu, functie de situatia personala. Altii vor avea tendinta de a se sacrifica pe sine pentru binele tuturor, dar pot uita de nevoile personale, ceea ce ii poate duce la stari emotionale incordate.

 Aceasta Cruce Cosmica ne poate transforma in niste copii rasfatati care astazi vor bomboane si maine ciocolata. Care astazi mananca mancarea de mazare, dar peste doua zile spun ca nu au mancat niciodata asa ceva si nici nu vor sa auda de mancare de mazare.

Micile minciuni pe care le-am spus vreodata fie pentru a ne proteja pe noi si actiunile noastre, fie pentru a nu rani sentimentele celorlalti,  vor reveni in atentia noastra, aducand cu ele si consecintele: remuscari, neiertari, suparari, rezultate deficitare.

 In fiecare dintre noi se va trezi eroul din povesti care este supus unor incercari care sa-i scoata si sa ii puna in evidenta calitatile si curajul. Dar mai presus de toate, va trezi in constiinta eroului loialitatea si puterea de sacrificiu. Si este vorba de sacrificiul de sine pentru o cauza nobila. In cazul fiecaruia dintre noi, cauza nobila o reprezinta trezirea Divinului, intarirea comunicarii cu Dumnezeu si capacitatea de a ierta!.

 Pe 2 martie Mercur intra in Berbec dand tonul unei comunicari efervescente. Formeaza o conjunctie cu vibratia sa superioara, Uranus, ceea ce face ca fiecare cuvant pe care il rostim sa aibe rezonante profunde in cei cu care intram in contact. Nimic din ceea ce rostim sau gandim cu voce tare nu trece neobservat. Dupa „pauza de gandire” pe care ne-a dat-o Mercur in perioada in care a traversat Pestii, acum mintea este agera, ideile curg, si daca nu le notam imediat ce apar, exista riscul sa le pierdem. Putem gasi solutii neasteptate la problemele care ne macina. Intuitia este sporita. Dar si nerabdarea isi are locul ei in schema de gandire si de comunicare. Vom „sti” intotdeauna ce urmeaza sa ne spuna ceilalti, nu ne vom lasa unii pe ceilalti sa ne continuam ideile, sa ne incheiem mesajele. Pentru ca deja intuim ce avem sa ne spunem.

 Dar atentie la tot ceea ce gandim si exprimam pana pe 12 martie. In aceasta data Mercur intra in miscare aparent retrograda si suntem nevoiti sa parcurgem drumul inapoi si sa corectam, sa reformulam, sa regandim tot ceea ce am vorbit sau gandit in ultima perioada. Mercur va fi retrograd pana pe 5 aprilie cand va fi ajuns deja in Pesti, pentru un nou sejur, mai scurt, de liniste mentala si de comunicare intuitiva

 5 martie este o zi „spectaculoasa”. Venus se muta in domiciliu, in Taur, iar pe cerul astrologic se formeaza un frumos trigon pe semne de Foc intre conjunctia Mercur-Uranus din Berbec, Luna in Leu si Nodul Nord in conjunctie cu Junona din Sagetator. Putem spune ca este o zi a declaratiilor de dragoste, a manifestarilor pasionale, a dorintelor de manifestare a tandretii si a frumusetii. Putem accesa Focul Alchimic, cel care purifica elementele din creuzet (suflet), facilitand formarea Aurului Alchimic, sau, dimpotriva, folosit in exces, la o temperatura mare, exploziva, poate lasa in urma sa scrum. Capacitatea de a arde, dar fara sa distrugem in jur, indiferent cat de bune sunt intentiile noastre, tine de intelepciunea pe care am dobandit-o in experientele anterioare.

 Pe 7 martie, cu o zi inainte de Luna Plina, pe cerul astrologic se formeaza un nou trigon, de aceasta data pe semne de Pamant, intre Luna din Fecioara in conjunctie Marte retrorag, conjunctia Venus-Jupiter-Lilith din Taur si Pluton din Capricorn. Evenimentele astrologice pe semne de pamant indeamna la „impamantare”, la capacitatea de a materializa ceea ce dorim sa se implineasca concret in viata noastra. Este un moment optim pentru concretizarea unor actiuni, a unor planuri sau idei. Intr-o astfel de zi este bine sa ne concentram pe ceea ce inseamna „pamant” in corpul si in structurile noastre. Sa sporim energia pamantului prin alimentatie, cu produse care cresc in pamant, naturiste, vegetariene. Energiile pamantene sporesc capacitatea de concentrare si determinare. Asa ca tot ceea ce am amanat in ultima perioada, poate fi finalizat acum. Chiar daca Luna „dispare” din aceasta relatie, si revine pe 15 martie in conjunctie cu Pluton si apoi pe 25 martie in conjunctie cu Jupiter, trigonul isi pastreaza influenta si isi pune amprenta pe hotararile si actiunile noastre, pana la sfarsitul lunii.

 Incepand cu 18 februarie intre Marte retrograd din Fecioara si Neptun din Pesti se formeaza o opozitie care va dura pana cand Micul Razboinic va reveni in miscare directa si se va indrepta vertiginos spre finalul tranzitului sau prin Fecioara. Aceasta opozitie o putem resimti conflictuala, daca actiunile noastre nu sunt acord cu Legile Divine, cand reactionam la ceea ce ni se intampla, si nu actionam, cand uitam ca Timpul este doar o unitate a acestei lumi si nu un factor de stres. Dar, energiile celor doua planete, sustinute si de Chiron in Pesti, pot fi si complementare daca suntem constienti de natura noastra divina, de energiile subtile care ne guverneaza existenta, de Legile Divine care actioneaza atat in macrounivers cat si in microunivers. Cand ne permitem pauzele de relaxare si de meditatie, de visare. Cand credem ca lucrurile bune ni se pot intampla, chiar daca nu stim cand si cum.

 Echinoctiul de primavara are loc pe 20 martie. Soarele se muta in Berbec si sporeste energiile conjunctiei Mercur (retrograd)-Uranus. Pe 22 martie are loc Luna Noua in Berbec. Natura renaste la viata si in mod similar spiritul renaste. Energia vitala creste si doreste sa se manifeste prin cele mai neasteptate metode. Se va naste in noi temerarul, acel alter-ego care doreste sa cucereasca, sa isi depaseasca limitele, curajosul, cel care nu cunoaste frica si pentru care totul este posibil. Prudenta nu va fi la mare cautare, desi nu ar strica sa o avem la indemana, mai ales atunci cand suntem la volan sau cand folosim obiecte ascutite sau aparatura electrocasnica. Si o revizie la instalatia electrica ar prinde bine. Sa nu ignoram orice defectiune a unor prize sau intrerupatoare, oricat de „banale” ni s-ar parea.

 Mai avem o scurta perioada de „hibernare”, cand putem sta noi cu noi, in introspectie si analiza personala. Apoi viata isi cere dreptul la existenta, la ceratie, la cucerire a acestei existente. Vom fi precum vietatile padurii din frumoasa poveste a lui Bambi, atunci cand vine primavara! Ne vom indragosti la propriu: de o alta persoana, de un loc, de o idee, de propria persoana, de o floare, de un peisaj, de un loc. Si pornim in expeditie inflacarati de focul vietii ce arde neincetat in interiorul nostru!

 O primavara frumoasa tuturor!