Influentele Lunii in martie 2012

de Diana Spinean

Fazele Lunii

Cea mai la indemana metoda de alegere a momentului favorabil pentru o activitate se bazeaza pe analiza pozitiei Lunii in raport cu Soarele si apoi cu celelalte planete. Desi este considerata o metoda simplista, este cea mai populara si utilizand-o va asigurati, cel putin, un climat general armonios pentru activitatea in cauza.

Tot ce trebuie sa faceti, inainte de a citi informatiile urmatoare, este sa stabiliti ce asteptari aveti de la activitatea pe care doriti sa o intreprindeti in aceasta perioada (cresterea si dezvoltarea ei, consolidarea sau finalizarea acesteia) si sa alegeti acea faza a Lunii care este potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

luna-3Luna in crestere: 1-7 martie si 23-31 martie

Recomandari generale: perioada este favorabila pentru demararea unor actiuni, a unor proiecte ce se doresc a fi dezvoltate. De asemenea, se face mai usor tonifierea si fortificarea organismului, alimentarea cu energie vindecatoare a diferitelor organe, tratarea dintilor (dar fara extractii), cresterea in greutate, semanarea (in agricultura). Atentie la ingrasare, eforturile fizice prea mari, interventiile chirurgicale, extractiile dentare.

Recomandari particulare pentru acest interval:

In prima parte a intervalului cu Luna in crestere, zilele de 1 si 4 martie sunt contra-indicate initiativelor de orice fel. In aceste zile este de preferat sa va desfasurati activitatile obisnuite cu mai multa grija sau, daca se poate, sa va menajati. Data de 2 poate fi potrivita pentru reluarea unei chestiuni problematice mai vechi, poate de natura relationala, care ar putea fi clarificata, dar trebuie sa fiti precaut si in acest caz. Pe de alta parte, ziua este nepotrivita pentru demararea unor calatorii, studii sau a unor tranzactii. Data de 3 martie se poate dovedi favorabila daca reusiti sa va dozati cu chibzuinta eforturile si sunteti pregatit pentru eventuale suprize neplacute, manifestari autoritare sau tendinte manipulative. 5 martie nu pare o zi prea stralucita, insa deplasarile scurte, studiile sau micile tranzactii s-ar putea desfasura bine. Data de 6  poate fi aleasa pentru activitati rutiniere, iar ziua de 7 se poate dovedi in regula cu conditia sa va stabiliti asteptari cat mai realiste, sa dati dovada de simt practic, atentie si, mai ales, sa va temperati si sa evitati stresul.

In a doua parte a intervalului, evitati zilele de 23 si 24 martie, precum si perioada 27-30 martie, cand Luna este prinsa in configuratii astrale tensionate si contra-indicate pentru majoritatea initiativelor. Ziua cea mai favorabila a lunii, pentru inceperea unor noi proiecte, este 26 martie cand Luna se afla sub protectia celor doua planete benefice, Venus si Jupiter, in semnul sau de exaltare, Taurul. Inclusiv data de 25 ale lunii poate fi de bun augur, daca va gestionati cu mai multa prudenta energia sau daca proiectul respectiva implica competitie sau ciocniri importante de forte (de genul proceselor, de exemplu). Ziua de 31 ar putea fi destul de tensionata, insa nu este exclus sa gasiti sprijin si lucrurile sa iasa in favoarea dvs.

luna-5

Luna plina: 8 martie

Recomandari generale: nu este recomandat sa incepeti noi proiecte sau sa faceti schimbari importante. Evitati conflictele! De asemenea, se vor evita, la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si enervarea. Atentie si la pericolul de accidentare!

Recomandari particulare pentru aceasta zi: este bine sa fiti cat mai precaut in aceasta zi si sa nu demarati nicio actiune importanta, cu atat mai mult cu cat Luna are si mers in gol („void of moon”, vezi detalii mai jos)!

Pot aparea momente extrem de tensionate care sa aduca in prim-plan erorile comise intr-o activitate mai veche, detaliile omise candva, luptele personale neterminate sau dorintele a caror neimplinire a atins apogeul frustrarii. Reprosurile, critica si revolta pot capata proportii distorsionate, iar cererile partilor s-ar putea dovedi nerealiste sau exagerate.

Incercati sa nu transformati dorinta de a (va) face dreptate intr-un spectacol ieftin in care sa pozati in victima sau erou – argumentati-va punctul de vedere intr-un mod rezonabil si calm, utilizand date si fapte concrete. Cantariti bine lucrurile si stabiliti daca merita sa va sacrificati idealurile si nazuintele sufletului in favoarea implinirii unor dorinte, posibil egocentrice, care v-ar putea satisface doar pe moment. Temperati-va si fiti intelept! Nu uitati ca intotdeauna culegeti ceea ce semanati…

In aceste zile (7,8 si 9 martie), cei mai atenti trebuie sa fie nativii Fecioara, Pesti, Gemeni si Sagetator.

luna-7Luna in descrestere: 9-21 martie

Recomandari generale: perioada este favorabila pentru a renunta la anumite activitati sau relatii. Nu este un moment bun pentru a incepe noi proiecte, ci din contra, pentru a le consolida, a le finaliza sau pentru a le planifica (urmand sa le demarati cand Luna este in crestere). De asemenea, se face mai usor dezintoxicarea organismului, curatenia, operatiile chirurgicale (inclusiv extractiile dentare), curele de slabire, culesul in agricultura. Atentie, insa, la tratamente.

Recomandari particulare pentru acest interval:

Zilele de evitat sunt: 9 (mai ales activitati intelectuale, comerciale sau deplasari), 10, 11, 14, 15 (idem), 17 si 20 martie. Sunt zile in care Luna este slabita sau face aspecte tensionate in special cu plante considerate de traditia astrologica ca fiind „malefice”  – Marte si Saturn care, colac peste pupaza, se afla acum in mers retrograd, deci sunt cu atat mai problematice. Din acest motiv ar fi de preferat sa fim prudenti si sa ne indreptam atentia spre alte zile ale lunii pentru a ne ocupa de proiectele de prima importanta pentru noi…

Data de 12 martie se poate dovedi bunicica pentru a continua activitati deja incepute, cu conditia ca acestea sa nu tina de sfera comunicarii si a procesarii informatiei (studiu, predare, negociere, prelucrari de date etc.), de sectorul comercial (tranzactii si schimburi) sau sa implice deplasarea intr-o alta localitate. Mercur isi incepe miscarea retrograda si va poate da peste cap planurile daca nu sunteti atent si actionati intr-un mod pripit. In aceasta zi e de preferat sa va retrageti intr-un cadru mai intim si sa desfasurati activitati asupra carora puteti avea un control total.

In schimb, ziua de 13 martie poate fi folosita pentru a reanaliza proiecte sau idei mai vechi care acum va solicita din nou. La fel in 16, daca faceti dovada atentiei si a unui calm desavarsit, ati putea relua cu succes activitati pe care le-ati amanat sau ati putea decoperi aspecte pozitive in ceea ce altadata ati considerat ca fiind erori. Altfel, mai bine profitati de o dupa-amiaza de vineri si va rasfatati, evitand orice activitate solicitanta (mentala sau fizica). Duminica, in 18, rasfatul si satisfacerea placerilor ar putea deveni problematice daca va incapatanati sa exagerati. Asadar, fiti cumpatat mai ales in ceea ce priveste alimentatia, senzualitatea, planul financiar sau afirmarea nevoii de „independenta fara granite”, indiferent ce forma ar capata ea!

Daca este nevoie sa va asumati responsabilitatea pentru a continua, reinventa sau repara proiecte/obiecte/relatii mai vechi, ziua de 19 martie ar putea fi potrivita. Apoi, ziua de 21 ati putea-o folosi pentru relaxare, socializare sau pentru shopping… oricum, pentru activitati usoare si placute, al caror rezultat, insa, nu este de o importanta vitala  pentru dvs. (in aceasta zi, Luna are mers in gol – „void of moon”, vezi detalii mai jos).

Luna noua: 22 martie

Recomandari generale: sunt favorizate activitatile care se vor a fi ferite de „ochii lumii”, pentru care este contra-indicata atentia publica (cum ar fi chestiunile intime, secrete, intalnirile private, etc.). Asteptati ca Luna sa intre in faza de crestere pentru a demara un proiect nou sau pentru a incepe orice activitate importanta pentru dvs.

Recomandari particulare pentru aceasta zi: faceti loc noului, pregatiti-va psihic pentru intalnirea cu imprevizibilul – Luna se desparte de Mercur, aflat in mers retrograd prin Berbec, si se indreapta spre Uranus.

Incercati sa nu cedati impulsului de a (re)actiona imediat ce ati luat la cunostinta de o informatie sau din dorinta de a materializa idei „ingenioase” aparute in urma unor reflectii sau studii mai vechi. In cel mai fericit caz ati putea constata ca ideea sau informatia respectiva este perimata. Insa, exista sansa nefericita ca lucrurile sa va scape de sub control, datorita aparitiei unor elemente noi si neprevazute, care nu tin de dvs.

Ce-i drept, testarea in practica a teoriilor poate scoate la iveala erorile „de proiectare” si poate genera noi idei, sclipitoare, si solutii la care nu v-ati fi gandit pana atunci dar, momentan, e preferabil sa nu exprimentati ci doar sa va pregatiti psihicul pentru o schimbare in atmosfera zilnica obisnuita.

Poate ar fi un moment bun sa va eliberati in sfarsit de acele tipare mentale care sunt o piedica in calea evolutiei dvs. si care nu va permit sa vedeti modalitatile mai creative de a actiona. Un exercitiu util ar fi acela de a va imagina ca in timp ce expirati eliminati toate gandurile care va incorseteaza si cu fiecare inspiratie faceti loc noului in mintea si viata dvs. Puteti face asta in timp ce practicati sportul preferat, faceti curatenie sau doar stati intins in intimitatea camerei dvs. Sunt convinsa ca, in scurt timp, veti simti o usurare psihica binevenita, posibil urmata de un impuls mental electrizant de… genial pentru solutionarea chestiunii care va preocupa!

Aceste recomandari ii vizeaza in special pe nativii Berbec, Balanta, Capricorn si Rac, dar nu numai.

Luna fara directie

Luna fara directie (in engleza: “void of moon”) sunt intervale in care cel mai bine este sa aveti preocupari casnice, sa faceti lucruri de rutina sau prin care doriti va detasati de concret, sa va relaxati. Nu este recomandabil sa incepeti vreun lucru nou, o lucrare noua sau sa investiti, pentru ca cel mai probabil nu va avea o finalitate pozitiva sau cel putin nu la parametri doriti. Pe scurt, sunt momente lipsite de consistenta, in care parca facem totul degeaba. Pe de alta parte, puteti folosi acest moment in favoarea dvs. atunci cand doriti ca actiunea sa nu aiba efecte, adica repercursiuni (cum ar fi o intalnire cu seful prin care stiti ca urmeaza sa fiti disponibilizat).

Astfel de momente sunt:

2 mar. 15:13 – 17:08
5 mar. 0:17 – 1:17
7 mar. 3:27 – 5:26
8 mar. 11:39 – 9 mar. 6:50
11 mar. 5:09 – 7:23
12 mar. 20:29 – 13 mar. 8:53
15 mar. 9:34 – 12:23
17 mar. 15:00 – 18:11
19 mar. 22:31 – 20 mar. 2:05
21 mar. 10:38 – 22 mar. 11:57
24 mar. 19:17 – 23:43
27 mar. 7:34 – 13:43
29 mar. 21:04 – 30 mar. 2:07

Detalii tehnice – momentele exacte ale aspectelor Luna-Soare

Trigon: 3 martie ora 18:57, gr. 14 Rac si Pesti; 12 martie ora 20:29, gr. 23 Scorpion si Pesti.
Opozitie:
8 martie ora 11:39, gr. 19 axa Fecioara-Pesti.
Cuadratura: 1 martie ora 3:21, gr. 11 Gemeni si Pesti; 15 martie ora 3:25, gr. 25 Sagetator si Pesti.
Sextil: 17 martie ora 13:11, gr. 28 Capricorn si Pesti; 28 martie ora 5:37, gr. 8 Gemeni si Berbec.
Conjunctie:
22 martie, ora 16:37, la gradul 3 Berbec.

Note:
– Acest material trateaza influentele Lunii la nivel individual, nu colectiv.
– Pentru o analiza mai cuprinzatoare asupra perioadei, consultati si celelalte articolele ale rubricii „Analiza perioadei curente„.

– Puteti afla informatii gratuite si personalizate referitoare la sectoarele in care va afecteaza Luna plina din aceasta luna, aici: http://www.astrodex.ro/despretine-luna-plina.php