Sfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar al lunii august 2012

de Antonia Panaitiu

investitii-contracteLuna august incepe sub auspiciile favorabile ale unei pozitii benefice: conjunctia Soare-Mercur, ambele planete facand trigon cu Uranus aflat in Berbec. Acest trigon ne ajuta reveland idei speciale, deosebite in a gasi modalitatea sau obiectul unor tranzactii. Totusi, exista insa un avertisment important, si anume atentia marita necesara  in momentul luarii oricaror hotarari, deoarece atat Mercur cat si Uranus sunt retrograde. Un plus de sustinere aduce Jupiter care se afla in sextil atat cu Uranus cat si cu Soarele, sporind avantul, imboldul necesar rezolvarii problemelor si influentand benefic cresterea si dezvoltarea rezultatelor.

Venus sustine si ea norocul financiar, trigonul trasat spre Saturn avand daruri de concretizare si stabilizare a afacerilor. In primele zile ale lunii, micul noroc, Venus,  aflat in trigon cu Saturn pune baze mai solide vanzarilor, schimburilor comerciale prinr-o responsabilizare acentuata ceruta de Saturn retrograd. De asemenea, quincunxul dintre Jupiter si Pluton ne face sa punem in balanta, sa conchidem asupra unor alternative legate de posibilitatile de a atrage si folosi fondurile partenerilor straini sau sa reevaluam aceste probleme ce ne-au atras odata,  privind acum cu mai  mult echilibru si reponsabilitate situatia, necesitati cerute de Pluton retrograd.

Din 8 august Mercur revine in mers direct si, astfel, mintea se clarifica, neatentiile inerente mersului sau retrograd fiind eradicate. Zilele de 10-11-12 august pot fi norocoase, Mercur direct acum indicand o agerime proaspata a mintii. Foarte probabil ca vom deveni apti pentru a alege si hotara cu discernamant semnarea de precontracte sau sa luam decizii pertinente, benefice.

Urmatoarele zile tind sa fie surprinzatoare, astfel ca intre 12 – 15 august putem vorbi de o adevarata “providenta” in plan  financiar,  o reusita financiara putand fi pe cale sa apara, pe seama colaborarii dintre planetele Soare, Mercur si Venus.  In 14 august, o avem pe Venus conjuncta cu Luna.  In aceste zile suntem predispusi insa la o mai pronuntata sensibilitate si empatie cu ceilalti si problemele lor, deoarece Luna si Venus din Rac, aflate in conjunctie, traseaza un trigon spre Neptun din Pesti . Acum suntem mai vulnerabili in fata suferintelor altora si ar trebui sa marim atentia inspre a ne pastra obiectivitatea. Tranzactiile si banii pot rezulta si din activitati legate de arte, de vanzari de tablouri,  antichitati  sau legate de asocieri cu persoane care lucreaza in mediul artistic, sanitar, de terapii sau de caritate.  In 15 august  careul dintre Venus si Uranus ne atrage atentia sa ne imblanzim ego-ul,  sa lasam libera vointa si exprimarea  partenerului de afaceri, “amortindu-ne” putin dorinta de independenta si originalitate exagerate.

In 17 august se formeaza o multime de aspecte benefice:  Soarele face sextil  cu Saturn si cu Marte, Luna de asemenea cu Jupiter, iar Mercur este in trigon cu Nodul Nord, demostrand ca actiunile si gandirea noastra sunt in perfecta concordanta cu cerinta zilei, cu ceea ce ne dorim de la parteneri. Luna noua din Leu vine sa incununeze pleiada de aspecte frumoase, ca si rezultatele financiare.

In 18 august, Soarele si Luna devin conjuncte, insa desi s-ar putea vorbi de o reusita financiara exceptionala, prin tranzactii ale proprietatilor, careul pe care aceasta conjunctie il face cu axa Nodurilor Lunare denota o nepotrivire, o inadecvare a manifestarii personalitatii celor in cauza, a planurilor si dorintelor fata de scopul central. Se cere o mai buna “mulare”, o transformare de comportare si manifestare, chiar si emotionala, fata de scop, cat si o mai profunda determinare a esentei scopului dorit pentru ca finalizarea sa fie pe masura asteptarilor.

Dimineata zilei de 22 august poate deveni blocanta emotional, Luna fiind “captiva” intre Marte si Saturn, moment in care parca ne simtim imobilizati interior, negasind calea.

In 26 august apar insa si aspecte promitatoare: Luna face trigon cu Mercur, la fel si Pluton cu Soarele. Astfel, planul ideatic, gandirea cat si deciziile sunt armonizate cu simtirea, reiesind lucruri pozitive prin tranzactii cu parteneri feminini. Puterea de seductie prin forta personalitatii fiind crescuta, va exista posibilitatea ca agentii comerciali sa manipuleze mai usor dorintele clientilor.

Sfarsitul lunii august promite realizari, cum orbul trigonului dintre Soare si Pluton se micsoreaza. Se pot concretiza aporturi de capital sau imprumuturi de la banci si organisme puternice financiar. Pluton este in trigon cu Soarele si in sextil cu Marte, care la randul sau este in sextil cu Soarele, iar Saturn face sextil cu Mercur. Realizand aceste deziderate, schimburile de idei, comunicarea vie, tranzactiile scrise sau verbale, schimburile de idei sau comerciale se pot efectua optim si cu rezultate financiare concrete.

Ultima zi a lunii, 31, schimba situatia, moment in care se formeaza aspecte tensionate. Luna conjuncta cu Neptun se afla in opozitie cu Mercur, cele doua planete fiind in careu cu Nodurile Lunare. Acum, mentalitatea , ideile pot fi usor deturnate din cauza sensibilitatii si nehotaririi excesive. Ne putem lasa induiosati fara temei de iscusinta verbala a partenerilor de afaceri, nemaisesizand clar scopul, perspicacitatea putand fi deturnata mai usor. Astfel, tranzactiile sau actiunile legate de a scoate profit in zona obiectivelor din domeniul artelor, invatamantului, a agrementului sau a bursei si jocurilor de noroc, pot fi deturnate mai usor prin neclaritatea , iluzionarea, influentabilitatea sau oscilarea gindirii. Quincunxul format acum de Soare cu Uranus, indica necesitatea unei ajustari a comportamentului nostru, adaptarea manifestarilor poate agresive in contra a tot ceea ca ni se pare banal, din dorinta ego-ului de a fi excesiv de originali. O nota buna – de concretizare si clarificare a domeniului afacerilor – aduce trigonul dintre Marte si tripla conjunctie Luna-Neptun-Chiron.